Arkadaslara kirginlik

iste bana gelmeyipte aklim hep sendeydi demeleri bana okadar sahte geliyor ki. ufacik cocuklari olan, nebilim cok uzaktan gelen, her turlu emek veren okadar insan nasil geldide siz en yakin dostum dedikleriniz gelmediniz diye cok icerliyorum.
Benim tüm iyi ve kötü günlerimde yanımda olan arkadaşlarımdı, annemin hastalığında ve vefatında omuzlarında ağladım, gösterdikleri bahanelerine ve samimiyetlerine bu yüzden inandım. Gözüm onları aradı, aynı zamanda bir şey mi oldu diye de aklım kaldı ki birinin babası hastaneye kaldırılmıştı.

yine olsa ayni durum yine yapardim ayni karsiligi alacagimi bilseydim. ama maalesef, almadim.

hayatta her şey hesaba göre işlemez
karşılık beklemeden sevmek en güzeli
birilerine iyilik yaparken samimiyet gösterirken siz karşılık beklemezseniz kaliteli sevgi göstermiş onu içinizde hissetmiş olursunuz
başkalarının yaptığından değil ancak ve ancak kendi yaptığınızdan sorumlusunuz
sevildiğiniz kadar değil sevebildiginiz kadar mutlu olursunuz.
o yüzden almaya değil (verdiğnizin karşılığını günü gelince) kosulsuzca verneye odaklanin bence
sevgiyle kalın

Takı takcaz diye mi korktular acaba. Evine giderz bi ev hediyesiyle kurtarrız demişlerdir.
Sende onlarınkine katılmazsın olur biter. Uzatma bnce.
Bnde en yakın dostuma gitmedim sebebi sadıç bana aşıktı ortam bni gererdi. Dostuma misafrler var dedm hiç küsmedi uzatmadı.

Sizin durum biraz karışık..bekarlığa veda kına organizasyonu olduğunda gelmişler düğün ise 2+3 hafta sonra olmuşya bence bekar filanlarsa çevresine bunumu anlatamadilar acaba.belki geleceklerdi ama kinasina gittin zaten demiş olabilir ailesi.kinanizla düğün arası olan o iki hafta bu gelecek olan arkadaşlarınızı maalesef etkilemiş olabilir.bir kişi de değil birkaç kişi aynı tepkiyi verdiğine göre biraz psikolojik bir durum sanki.uzulmenizi anlıyorum ama eğer gerçekten çok ozurdiliyorlarsa bukadar kati olmayın.affedin gitsin.

Hanimlar selamlar,

Kisacasi, dugunume gelmeyen (cok yakin) dostlarima cok kirginim. Benim arkadaslik degerlerimde her ne olursa olsun, Allah ölüm kalim vermedigi sürece, hicbir guc benim canim cigerim dostum dedigim arkadaslarimin dugunune gitmeme engel olamaz. Vefa borcu denir bazi seylere, vefa borcu degilse bile bazisinin en mutlu gununu paylasmaktir.
Yahu insan bazen sevmedigi birinin dugunune bile gider, sirf meraktan.

Uzerinden bikac hafta gecti ama inanin hala icimde hicbir yumusama yok. Hala kirginim. Kirgin misin diye soran arkadasa evet dedim, digerlerinin gelemiyorum tatlim mesajlarina zaten geri donus yapmadim, cesaret edip yazamiyorlar arayamiyorlar tabi. Ama biri ariyor israrla, bende acmiyorum. Mesajda yazmiyorum. Aklima pek gelmiyor acikcasi, henuz bulutlardan inemedik galiba haha, ama arada sirada paylasim yaptiklarini gorunce veya iletisime gecmeye calistiklarinda cidden geriliyorum.

Cok mu uzatiyorum veya abartiyorum diye dusunuyorum, dugunum sonucta hemen kose basinda degildi arabayla bir iki saatlik yoldaydi, ama herkesin ati var arabasi var. Gercekten ictenlikle gelmek isteselerdi gelebilirlerdi diyorum sonra.

Dostum dediklerinizin dugununuze katilmamalarina nasil karsilik verirdiniz. Dostlugunuza ciddi emek harcamis oldugunuz dostluklardan bahsediyorum.
Bence en yakın dostlarının senin en mutlu gününde yanında olmayacaksa ne anlamı var? Uzak bir şehirde olurlar, gelemezler vs anlarım. Ama ayni yerdeyseniz ya da yakın bir sehirdeysrniz gelmemelerinin ne gibi bir aciklamasi olabilir?

Benim butun arkadaslarim nisana, dugune geldi.Bir tanesini nisana mi ne cagirmayi unutmustum sitemli konustu ama sonra gene gorustuk.Hatta 7-8 senedir bulusmadigim bir arkadasimi dugunde gorunce cok sasirmistim dugunumde en cok onu gordugume sevinmistim.O kizla simdi cok samimiyim beni sasirttigi icin fazla deger veriyorum suan.Bu arada coguda dostum degildi dostlarim gelmese bende uzulurum ama gorusmeye devam ederimsadece dugunlerine gitmem.

Direkt siler hayatimdan cikarir her yerden engellerdim. Ölüm ve yatalak hastalik olmadigi surece bahane kabul etmem eger yakin arkadasimsa...insan dostunun dugunune gitmez mi ya?? Ne kadar ayip bir sey bende gitmesem beni de silsinler haklilar yani.. yuzelsel dostluklara gelemiyorum artik ya hep ya hic..

Ha bir de şu konu var esimin taa liseden arkadasi nikah sonrasi yemegi icin para talep etmisti yani davetli kendi ucretini odeyecek :) oyle bir durum var miydi

Arkadaşlar yine unutulur belki en olmadı görüşnezsin olur biter. Benim amcalar halar saçma bi nedenden küsmüştü gelmediler ve kızlarıda kuzenlerimki 2 taneysiyle çok yakındık gelmediler 1 tanesu evliydi oda gelmedi. Şimdi gidip geliyoruz ama onlarla konuşurken aklıma geliyo önceki gibi içim ısınmıyor.

Çok yakın arkadaş iki eli kanda olsa gelir arkadaş bahane olamaz bana göre

En yakın arkadaşım düğünüme gelmedi. Bahanesi yok. Varda komik neymiş aramız bozuk gibiymiş. Alakası yok.En son buluşalımlı öpücüklü vıcık vıcık konuşmuşuz ne ara aramız bozulmuş ? Hala affetmedim affetmeyi düşünmüyorum. Bikaç kere konuştuk baktım yok olmuyo yapamıyorum. Sevgim bitmiş ona karşı. Ama bizim başka sebeplerde vardı zaten bencil olduğunu düşündüğüm bi insandı bu üstüne geldi tam oldu.

Canım hayırlı olsun bir yastıkta kocayın inşallah.

Düğün cenaze bu tür şeylere gitmek lazım, insan bekliyor sonuçta. Benim de yediğim içtiğimin ayrı gitmediği bi arkadaşım/akrabam vardı, her zaman görüşürdük ailesiyle kardeşleriyle sorunları vardı ben destek olurdum, evliliğe hazırlıktan düğününe kadar kendi kız kardeşinden çok ben vardım yanında çünkü benim olmamı istemişti. Evlenip yakın bir şehire gitti ben de yine yakın başka bir şehire iş için taşındım. Ertesi sene benim düğünüm oldu, ne düğün hazırlığında telefonla olsun halimi hatrımı sordu, ne de düğünüme geldi. Sonradan bir süre boyunca adım attı eskisi gibi olalım diye ama insan birine verdiği değeri karşıdan görmeyince soğuyor bi yerde. Ki düğünüme gelme imkanı olduğunu biliyordum ve ben onun yerinde olsam gelirdim zaten insanı üzen de bu. Zamanında ben de onun dostluğunu iyiliklerini gördüm ama benim ona değer verdiğim kadar o bana vermemiş. Akrabalığımız da olduğu için görüşürüz bayram seyranda ama artık yakın değiliz.

Yine de görüşürseniz bi dinle bakalım belki de söylecekleri şeyler vardır, duruma göre bundan sonra sen de arkadaşlığını daha resmi şekilde sürdürürsün.
tesekkur ederim tatliim, darisi basina insallah!

elbette bekliyor insan aynen dedigin gibi. aman nebilim, herkes belirli bir siraya koyar onceliklerini demis yukarida bir arkadas, cokta guzel soylemis. yerimi ogrenmis oldum be kuzum. aynen dedigin gibi yapip ona gore davranicaz.

Ama düğüne gelemedikleri icin eve gelmek istemişler ki bu telafidir.
Bende düğününe,doğumuna vs gidemediğim arkadaşlarıma hediye,takı vs alıp evlerine giderim. Olması gereken bu.
Ha size açıklama yapmamış olurlar,telafi etmek icin gelmek istemezler,teklif etmezler kırilmakta haklısınız derdim ama bu şartlarda alınganlık yapiyormuşsunuz gibi geldi bana.
Bu yaz en yakın arkadaşım evleniyor,bana 1 saat mesafede yaşıyor. Nişanına gittim ama düğün konusuna birşey diyemiyorum çünkü 8 aylık hamile olacağım o dönemde. Ağırlaşırsam vs gidemeyebilirim. Gidemezsem üzülürüm,arkadaşımda üzülür ama hak verir banada. Doğumdan sonra alırım takımı hediyemi evine giderim yapacak birşey yok ki başka.
Gelsinler bir oturup dinleyin. Belki gercekten haklı gerekçeleri vardır.
Bu arada mutluluklar dilerim.
Valla benim dost bildiğim insanda düğüne,kınaya hiç bişeye gelmedi. Hatta bırakın gelmeyi “canım,n’aptın ?”diye bile sormadı. Sonra evine gelcem ben anlatcam sana kendimi dedi eyvallah dedim buyur gel. Sonra ne mi oldu ? Gelmedi :D bahanesi uyuyakalmış. Ertesi hafta gelecekti 1 gün önce kavga çıkarmaya çalıştı. Seninle mi uğraşacam dedim ağzıma geleni saydım ve kapattım. Hala mesaj atıyor. Cevap vermiyorum. Tekrar muhattap olmayıda düşünmüyorum. Bide böyle insanlar var yani.

benim de ananem falan gelmedi.hiç bi sebep yokken.bi hayırlı olsun diye ne arandım ne başka bişey.
görüşmüyorum artık.

Back
X