Arkadaslara kirginlik

haha, benim annem herseyime karisabilir, hic sorun degil. evimin temizligine, yaptigim yemeklerin tadini bile damattan sorar, cok gulerim. yerim onu ben. yani kisacasi ben annemin fikirlerini onemserim, cunku hayattaki durusunu (cogu zaman...) begenirim. o yuzden soylediklerinde bir gercek vardir.

arkadaslik kesmek degilde aynen dediginiz gibi o mesafeye ihtiyacim var.
Sizin gibi herkes annesinin söylediklerini ciddiye alır herkes duruşunu beğenir burda mevzu bu değil

Benim annem böyle bı müdahalede bulunup beni doldurmak yerine ; arkadaşlarını sen daha iyi tanırsın tavsiyem ortada büyük yanlışlar olmadığı sürece kimseyle kötü olmamandir mutlaka sebepleri vardır der

Gorusursen kemiklerini kırarım falan ... Değişik bir tepki . Kimseyi dolduruşa getirmez annem demissiniz onun üstüne dedim bizzat sizin yazdıklarınız üzerine

Ama düğüne gelemedikleri icin eve gelmek istemişler ki bu telafidir.
Bende düğününe,doğumuna vs gidemediğim arkadaşlarıma hediye,takı vs alıp evlerine giderim. Olması gereken bu.
Ha size açıklama yapmamış olurlar,telafi etmek icin gelmek istemezler,teklif etmezler kırilmakta haklısınız derdim ama bu şartlarda alınganlık yapiyormuşsunuz gibi geldi bana.
Bu yaz en yakın arkadaşım evleniyor,bana 1 saat mesafede yaşıyor. Nişanına gittim ama düğün konusuna birşey diyemiyorum çünkü 8 aylık hamile olacağım o dönemde. Ağırlaşırsam vs gidemeyebilirim. Gidemezsem üzülürüm,arkadaşımda üzülür ama hak verir banada. Doğumdan sonra alırım takımı hediyemi evine giderim yapacak birşey yok ki başka.
Gelsinler bir oturup dinleyin. Belki gercekten haklı gerekçeleri vardır.
Bu arada mutluluklar dilerim.
tesekkur ederek basliim canim:)
gelmek isteyen sadece iki tanesi, cokta derin dostlugum olmayan iki dostum. gelmek isteyen herkese kapim elbette acik, ama irtibata gecilmesi gereken kisi benim. inanin bu konuyu gecen diger bir dostumla konustum, ben galiba bir aylik bebegimi ya yanima alir ya birilerine birakir yine giderdim galiba dost dedigim kisinin dugunune. ki emin olun iki elim kandayken misaline yakin bir durumdayken bile kostum birinin dugunune, gunlerce orda kaldim 'ihtiyacim var gitme' dedi diye, aklimin fikrimin bambaska yerlerde olmasini icimdeki firtinalari ortmeye calisarak. yine olsa ayni durum yine yapardim ayni karsiligi alacagimi bilseydim. ama maalesef, almadim.

Sizin gibi herkes annesinin söylediklerini ciddiye alır herkes duruşunu beğenir burda mevzu bu değil

Benim annem böyle bı müdahalede bulunup beni doldurmak yerine ; arkadaşlarını sen daha iyi tanırsın tavsiyem ortada büyük yanlışlar olmadığı sürece kimseyle kötü olmamandir mutlaka sebepleri vardır der

Gorusursen kemiklerini kırarım falan ... Değişik bir tepki . Kimseyi dolduruşa getirmez annem demissiniz onun üstüne dedim bizzat sizin yazdıklarınız üzerine
benim annem ayni seyi soylemek ister farkli sozler secer hanimefendi, yada daha kati olur daha sert sekilde soyler. buna mi takildiniz. elestirecek baska seylerle mesgul olun lutfen, annemle alakali yorum yapmaniza izin veremiicem:)
iyi gunler dilerim.

geçerli bir sebepleri varsa kafama takmazdım .

kesin gelicez diyen 2 çiftten ikisinin de çok geçerli sebepleri varmış sonradan öğrendim mesela.
malesef ki biri boşanıyor diğerlerinin de düğün için şehrime geldiklerinde kalacakları arkadaşlarını hastaneye kaldırmışlar. Düğünden bir ay kadar sonra tekrar geldiler mutlaka görücez sizi diye.

Gelmek istemeyene de (bir sebebi yoksa) yanımda olmasını da gerçekten istemişsem eyvallah derim müsait değilim tatlı yaa baya yoğun geçiyor programlarımız var der geçiştiririm arayı soğuturum sonra da komple koparırım.

tesekkur ederek basliim canim:)
gelmek isteyen sadece iki tanesi, cokta derin dostlugum olmayan iki dostum. gelmek isteyen herkese kapim elbette acik, ama irtibata gecilmesi gereken kisi benim. inanin bu konuyu gecen diger bir dostumla konustum, ben galiba bir aylik bebegimi ya yanima alir ya birilerine birakir yine giderdim galiba dost dedigim kisinin dugunune. ki emin olun iki elim kandayken misaline yakin bir durumdayken bile kostum birinin dugunune, gunlerce orda kaldim 'ihtiyacim var gitme' dedi diye, aklimin fikrimin bambaska yerlerde olmasini icimdeki firtinalari ortmeye calisarak. yine olsa ayni durum yine yapardim ayni karsiligi alacagimi bilseydim. ama maalesef, almadim.
Benimde yakın dedigim bir arkadaşım (bir dönem yedigimiz ictiğimiz ayrı gitmezdi,kötü gününde ben vardım yanında)düğününe gittiğim halde gelmedi düğünüme. Mesaj atmış biz yolu bulamadık,yola çıkmıştık ama dönüyoruz diye düğünümün olduğu akşam. Ben görmedim bile o akşam mesajı. Yolu bulamaması imkansız zira kullandığı arabanın bile navigasyonu var,elindeki telefonda navigasyon var. Düğünümün olduğu yerde aşırı kolaydı,boğaz köprüsünün ayağının dibinde bir mekandı. Temden çıkınca direkt önüne çıkılıyordu ki davetiyede de bu ayrıntı vardı. Açıkça bahane uydurdu yani. Bende bebeği olunca gitmedim. O benim kızima geldi anlamış olacakki. Şimdi hayatımda değil.
Bakın zaten bu tip insanlar zaman içinde kendilerini siliyorlar sizin yanınızdan. Gerçek dost denilen insanlar kalıyor bize.
Bu sebeple akışına bırakın diyorum. Sizin ona hissettiğiniz samimiyeti,değeri o size vermiyorsa zaten anlayıp ufak ufak uzaklaşıyorsun.
Birde bebeği olana kızmayın ya.
Benim kızım 1 aylıkken yarım saati geçmemiştir markete gitmek üzere anneme bıraktım. Telefonda almamışım yanıma. Bir geldim annem kan ter içinde kalmış. Kızım aglamaktan helak olmuş. Annemin dedigi "al kızım bebeğini bir daha bırakma. O agladı ben ağladım. Hayatimda böyle çaresiz kalmadım"
1 aylik bebek durmayabilir cidden.

Gelmek isteyen her türlü geliyor. Yakınlarım ve gelmedilerse ben ilişkimi keserdim, ciddi bahaneleri yoksa.

kina ile bekarliga veda partim bir arada oldu, kucuk ufak samimi bir ortamda. ona geldi hepside.
Bence çok fazla abartmışsınız.
Kinanıza gelmişler hepsi de, sonuçta bilerek yapılmış bir hareket değil.
Siz 3 gün düğün dernek programı yapsanız tüm sevdikleriniz tüm günlere gelmeyebilir.

Ben normalde kınalara gitmem.
Düğünleri de hiç sevmem zaten de bazen sizin gibi düşünmesinler diye bari düğününe gidip hediyemi verip tebrik edip cikayim derim.

Düğününe gidemeyeceğim belli olan kişilerin muhakkak kinasina gitmeye çalışıyorum.

Ne kınaya ne düğüne gelmemiş olsalar bir nebze de, bence şuan alinganlik bu yaptiginiz

bnmde düğünüm olalı daha 4 ay oldu cok yakın 5 arkadasım eger gelmeseydiler bende siznle aynı tepkiyi verirdim
mesele uzaklık değil çünkü aylar öncesinden o güne ayarlıyoruz kendimizi cünkü birbirimiz için degerliyiz ve özel günlerinde yan yana olmak istiyoruz.
bu ister cenaze olsun ister düğün ister bebek vs farketmiyo

Kınana gelmişler işte.
Takıdan mı kaçtılar acaba?

Benim çok yakın 1 arkadaşım gelmedi. Evime geldi sonra (hediyesiz) Onunla iletişimi azalttım. Sonrada silindi gitti.

Bence çok fazla abartmışsınız.
Kinanıza gelmişler hepsi de, sonuçta bilerek yapılmış bir hareket değil.
Siz 3 gün düğün dernek programı yapsanız tüm sevdikleriniz tüm günlere gelmeyebilir.

Ben normalde kınalara gitmem.
Düğünleri de hiç sevmem zaten de bazen sizin gibi düşünmesinler diye bari düğününe gidip hediyemi verip tebrik edip cikayim derim.

Düğününe gidemeyeceğim belli olan kişilerin muhakkak kinasina gitmeye çalışıyorum.

Ne kınaya ne düğüne gelmemiş olsalar bir nebze de, bence şuan alinganlik bu yaptiginiz
inanin ben sizi anliyorum, sizin tavriniz bu olabilir. ama dostlugumuzda boyle bir durum yok, ona gidersem digerine gitmem yaklasimi mumkun degil. nikahima mesela kimseyi davet etmedim arkadaslarimdan insanlari ikidebir gel git yapmaya gerek yok diye dusundugumden, 15 kisi filandik nikahimda, sahaneydi bence. bekarliga vedam dugunden iki uc hafta once oldu. tarihler aylardir belli. yani hayir, alinganlik degil, bizim dostluk kavramimizda hic degil.

Kınana gelmişler işte.
Takıdan mı kaçtılar acaba?

Benim çok yakın 1 arkadaşım gelmedi. Evime geldi sonra (hediyesiz) Onunla iletişimi azalttım. Sonrada silindi gitti.
takiyla alakasi olmadigindan yuzde yuz eminim.

ben her ikisini bekliyorum. cunku dostluk bunu gerektirir.
Bak ben beni çok yakın olarak gören bir arkadaşımın düğününe gitmedim. Sebeplerim vardı ama gerçekten isteseydim giderdim. Ve gerçekten ben onu onun beni gördüğü kadar yakın arkadaş olarak görmüyorum. Düğününe gitmemem sonucunda benimle arkadaşlığı kesseydi de haklıydı. Yani sana cevabım "kişi kendinden bilir işi" minvalinde. O yüzden inandığım bir şey "insanların öncelikleri vardır ve bazen sıra sana gelmez."

Ölüm, sağlık, büyük ailevi sorunlar, parasızlık olmadigi surece diger bahaneler beni de tatmin etmez, yumuşatmazdı. Ben de gelemiyorum böyle şeylere. O yüzden bence haklısınız. Bu zaten bakış acısıyla falan alakalı değil bana göre hatır bilmekle, vefa ile alakalı bi olay. Bazı insanların bu tarz manevi yönleri çok ağır basmıyor bizdeki gibi.

Ben cok yakin arkadasimin dugunu icin 12 saatlik yol gittim. Takimi elbisemi aldim. Arkadasim benim nikahim icin 2 saatlik yoldan gelmedi. Bahanesi bebegi olmasiydi. Halbuki bebek 3 aylikti. Ustelik dugun degil 15 20 dakikalik nikahti. Ben de iletisimi kestim.. Bencil hep bana diyen insanlar icinkendimi uzemem siz de uzmeyin.

Arkadaşlarınızın ‘düğün’e bakışını bilmiyorum açıkçası. Ama benim için ‘kendi düğünüme bile zorla gittim’ diye tasvir ettiğim bir olay.
Demem o ki herkes sizin gibi hassas bakmıyor olabilir bu olaya. Ben şahsen nefret ediyorum düğünlerden, kiminse kimin.

Kırılmışsınız, tepki vermeniz normal ama en azından kendilerini açıklamalarına izin verebilirsiniz.

Canım hayırlı olsun bir yastıkta kocayın inşallah.

Düğün cenaze bu tür şeylere gitmek lazım, insan bekliyor sonuçta. Benim de yediğim içtiğimin ayrı gitmediği bi arkadaşım/akrabam vardı, her zaman görüşürdük ailesiyle kardeşleriyle sorunları vardı ben destek olurdum, evliliğe hazırlıktan düğününe kadar kendi kız kardeşinden çok ben vardım yanında çünkü benim olmamı istemişti. Evlenip yakın bir şehire gitti ben de yine yakın başka bir şehire iş için taşındım. Ertesi sene benim düğünüm oldu, ne düğün hazırlığında telefonla olsun halimi hatrımı sordu, ne de düğünüme geldi. Sonradan bir süre boyunca adım attı eskisi gibi olalım diye ama insan birine verdiği değeri karşıdan görmeyince soğuyor bi yerde. Ki düğünüme gelme imkanı olduğunu biliyordum ve ben onun yerinde olsam gelirdim zaten insanı üzen de bu. Zamanında ben de onun dostluğunu iyiliklerini gördüm ama benim ona değer verdiğim kadar o bana vermemiş. Akrabalığımız da olduğu için görüşürüz bayram seyranda ama artık yakın değiliz.

Yine de görüşürseniz bi dinle bakalım belki de söylecekleri şeyler vardır, duruma göre bundan sonra sen de arkadaşlığını daha resmi şekilde sürdürürsün.

Ben herşeyine katıldım arkadaşımın ama benim hiç bişeyime gelmediğini görünce kestim iletişimimi. Kavgalıyken aldım hediyemi aldım doğumuna gittim haspam gelmemiş o zaman herşeyimde eksik kalsın istemem

Soğurdum soğudum da açıkcası kabul edilir bir sebep yoksa bu verilen değeri gösterir iyi günde kötü günde yanımda olmayan dost bir zahmet olmasın HoppaGitmek istenirse muhakkak gidilir bir yolu bulunur :KK14:ya takıdan kaçılıyor ya da diğer önceliklerinin arkasında kalıyoruz bu böyledir:işsiz:

Ben de benzer bir durumu yaşadım. Bahanesiz gelmeyen arkadaşımı hayatımdan çıkardım.
Bu arada ölüm kalım denmiş sıklıkla..eşimin çok da sık görüşmediği lise arkadaşının düğünü günü dedesi öldü. Ve eşim cenazesini kaldırıp arkadaşının düğününe gitti,arkadaşına haber vermemiş dedesinin ölümünden,düğünde hep beraber oynayalım diye kaldırmışlar,oynamış gelmiş eve..arkadaşlığın kıymetini bilen böyle insanlar da var ve bazıları gerçekten emek,zaman sarfiyatı:(

Back
X