Arkadaslara kirginlik

Hanimlar selamlar,

Kisacasi, dugunume gelmeyen (cok yakin) dostlarima cok kirginim. Benim arkadaslik degerlerimde her ne olursa olsun, Allah ölüm kalim vermedigi sürece, hicbir guc benim canim cigerim dostum dedigim arkadaslarimin dugunune gitmeme engel olamaz. Vefa borcu denir bazi seylere, vefa borcu degilse bile bazisinin en mutlu gununu paylasmaktir.
Yahu insan bazen sevmedigi birinin dugunune bile gider, sirf meraktan.

Uzerinden bikac hafta gecti ama inanin hala icimde hicbir yumusama yok. Hala kirginim. Kirgin misin diye soran arkadasa evet dedim, digerlerinin gelemiyorum tatlim mesajlarina zaten geri donus yapmadim, cesaret edip yazamiyorlar arayamiyorlar tabi. Ama biri ariyor israrla, bende acmiyorum. Mesajda yazmiyorum. Aklima pek gelmiyor acikcasi, henuz bulutlardan inemedik galiba haha, ama arada sirada paylasim yaptiklarini gorunce veya iletisime gecmeye calistiklarinda cidden geriliyorum.

Cok mu uzatiyorum veya abartiyorum diye dusunuyorum, dugunum sonucta hemen kose basinda degildi arabayla bir iki saatlik yoldaydi, ama herkesin ati var arabasi var. Gercekten ictenlikle gelmek isteselerdi gelebilirlerdi diyorum sonra.

Dostum dediklerinizin dugununuze katilmamalarina nasil karsilik verirdiniz. Dostlugunuza ciddi emek harcamis oldugunuz dostluklardan bahsediyorum.
Benim de bir kısım arkadaşım düğünüme gelmedi ama hayat bunlara takılmak için fazla kısa.
İnsanlara bu kadar anlam yüklemeyin. Değmiyor, bazen gelişine yaşamak gerekiyor.

mesafe uzak ise aile yaşantısına bakarım
geç saatte gelmesi problem çıkartacak ailelere sahipse kendini üzmeye değmez

ayrıca sende hemen silmeye meraklıymışın
insanları dinleme gereği bile duymuyorsunuz

Sevmediğim insanın düğününe niye gideyim ki? Hele meraktan hiç işim olmaz.
Ben akrabaların düğününe bile zorla gidiyorum.

Sizin kadar dost değillermiş demek ki. Arkadaşlık derecemi inceler ve güncellerdim..

bu konu çok iyi geldi.bir benim sanıyordum.düğünüm sayesinde 5-6 kişi silmişimdir.birkaç tanesi aynı şehirde olmasına rağmen gelmedi.bir tanesi 4-5 saat uzaktaydı.herşeyime çağırdım.bir tanesine dahi gelmediği gibi bahane de sunmadı.çok yakın arkadaşımdı.sildim.

Hanimlar selamlar,

Kisacasi, dugunume gelmeyen (cok yakin) dostlarima cok kirginim. Benim arkadaslik degerlerimde her ne olursa olsun, Allah ölüm kalim vermedigi sürece, hicbir guc benim canim cigerim dostum dedigim arkadaslarimin dugunune gitmeme engel olamaz. Vefa borcu denir bazi seylere, vefa borcu degilse bile bazisinin en mutlu gununu paylasmaktir.

Uzerinden bikac hafta gecti ama inanin hala icimde hicbir yumusama yok. Hala kirginim. Kirgin misin diye soran arkadasa evet dedim, digerlerinin gelemiyorum tatlim mesajlarina zaten geri donus yapmadim, cesaret edip yazamiyorlar arayamiyorlar tabi. Ama biri ariyor israrla, bende acmiyorum. Mesajda yazmiyorum. Aklima pek gelmiyor acikcasi, henuz bulutlardan inemedik galiba haha, ama arada sirada paylasim yaptiklarini gorunce veya iletisime gecmeye calistiklarinda cidden geriliyorum.

Cok mu uzatiyorum veya abartiyorum diye dusunuyorum, dugunum sonucta hemen kose basinda degildi arabayla bir iki saatlik yoldaydi, ama herkesin ati var arabasi var. Gercekten ictenlikle gelmek isteselerdi gelebilirlerdi diyorum sonra.

Dostum dediklerinizin dugununuze katilmamalarina nasil karsilik verirdiniz. Dostlugunuza ciddi emek harcamis oldugunuz dostluklardan bahsediyorum.
Belki de gerçekten geçerli nedenleri vardı , önce dinlemeniz gerekir bence... Açıkcası dostluğumun düğüne gitmekle değerlendirilmesini istemem zaten beni tanıyan kimse bunu beklemez çünkü ben oldum olası sevmem düğünleri çok mecbur gidersem de takımı takıp hemen kaçarım :)

Eğer ortada ölüm kalım yoksa kesinlikle gelmeleri gerekirdi. Ama bu da gösteriyor ki sizin sandığınız kadar yakın arkadaş değilmişsiniz. Eğer "yakın arkadaşım" düğünüme gelmezse ben neyleyim öyle "yakın arkadaşı". Tabii benim ona verdiğim değeri onun bana vermediğini görseydim ben de büyük hayal kırıklığına uğrardım.

5-10 dakika da olsa uğramalıydılar. Sonuçta yakın arkadaşsınız. Arkadaşlarının en mutlu gününde yanında olmalıydılar. En doğrusunu yapmışsın bence tavır alarak.

Düğüne gelemeyen kınaya geldi muhakkak. İşi olan 10 dakika uğrayıp takı taktı hayırlı olsun dedi. Samimi oldukların zaten vardı. 2 sene hiç görüşmediğim arkadaşım bile geldi. Gelmeselerdi trip atardım. Geri dönüşü olmayan bi soğukluğum olurdu.

düğüne gelmeyenlerle bende görüşmüyorum içimden gelmiyor. mesela düğünüme gelmeyen ama önümüzdeki günlerde evlenecek arkadaşın düğününe gitmicem, eşim niye diyor içimden gelmiyor diyorum. anlar heralde..

ne o gelmedi diye benim düğünüm kötü oldu, ne de ben gitmicem diye onun düğünü kötü olacak. içinden ne geliyosa o.

Belki de gerçekten geçerli nedenleri vardı , önce dinlemeniz gerekir bence... Açıkcası dostluğumun düğüne gitmekle değerlendirilmesini istemem zaten beni tanıyan kimse bunu beklemez çünkü ben oldum olası sevmem düğünleri çok mecbur gidersem de takımı takıp hemen kaçarım :)
hepsinin sebebini biliyorum, sadece bir tanesinin sebebi gecerli bence. konu sevip sevmemek degil, benim en mutlu gunumde yanimda olmalari.

benim icin bu özel günler okadar degerli ki, maalesef kapatamiyorum kapanmiyor.
doldurusa oyle kolay kolay gelen biri degilim ama annem bile (ki annem inanin hicbir zaman doldurusa getirmez, alttan alici yapicidir hep) 'seni gebertirim eeyla bir duyayim gidip geldigini alttan aldigini' dedi, annem bile okadar ummuyordu gelmemelerini.
Anneniz baya doldurmuş aslında
Benim annem bana böyle olsa arkadaşımla aramdaki iletişimi samimiyeti ben bilir ben belirlerim o benim sorunum derdim karistirmazdim

Gerçekten aranızda bir samimyetde olsaydı açıkça gelmediginiz için kırıldım benim için önemli olduğunu biliyordunuz der mesafe koyardim bunun için tamamen arkadasligimi da kesmezdim.

hepsinin sebebini biliyorum, sadece bir tanesinin sebebi gecerli bence. konu sevip sevmemek degil, benim en mutlu gunumde yanimda olmalari.

İyi gününde herkes yanında olur önemli olan kötü gününde yanında olmaları

Eğer ortada ölüm kalım yoksa kesinlikle gelmeleri gerekirdi. Ama bu da gösteriyor ki sizin sandığınız kadar yakın arkadaş değilmişsiniz. Eğer "yakın arkadaşım" düğünüme gelmezse ben neyleyim öyle "yakın arkadaşı". Tabii benim ona verdiğim değeri onun bana vermediğini görseydim ben de büyük hayal kırıklığına uğrardım.
aynen hislerimi belirtmissiniz inanin.

Düğüne gelemeyen kınaya geldi muhakkak. İşi olan 10 dakika uğrayıp takı taktı hayırlı olsun dedi. Samimi oldukların zaten vardı. 2 sene hiç görüşmediğim arkadaşım bile geldi. Gelmeselerdi trip atardım. Geri dönüşü olmayan bi soğukluğum olurdu.
kina ile bekarliga veda partim bir arada oldu, kucuk ufak samimi bir ortamda. ona geldi hepside.

düğüne gelmeyenlerle bende görüşmüyorum içimden gelmiyor. mesela düğünüme gelmeyen ama önümüzdeki günlerde evlenecek arkadaşın düğününe gitmicem, eşim niye diyor içimden gelmiyor diyorum. anlar heralde..

ne o gelmedi diye benim düğünüm kötü oldu, ne de ben gitmicem diye onun düğünü kötü olacak. içinden ne geliyosa o.
aynen, ozellikle son cumleniz guzel olmus. tesekkur ederim:)

Anneniz baya doldurmuş aslında
Benim annem bana böyle olsa arkadaşımla aramdaki iletişimi samimiyeti ben bilir ben belirlerim o benim sorunum derdim karistirmazdim

Gerçekten aranızda bir samimyetde olsaydı açıkça gelmediginiz için kırıldım benim için önemli olduğunu biliyordunuz der mesafe koyardim bunun için tamamen arkadasligimi da kesmezdim.
haha, benim annem herseyime karisabilir, hic sorun degil. evimin temizligine, yaptigim yemeklerin tadini bile damattan sorar, cok gulerim. yerim onu ben. yani kisacasi ben annemin fikirlerini onemserim, cunku hayattaki durusunu (cogu zaman...) begenirim. o yuzden soylediklerinde bir gercek vardir.

arkadaslik kesmek degilde aynen dediginiz gibi o mesafeye ihtiyacim var.

ben her ikisini bekliyorum. cunku dostluk bunu gerektirir.
Dostluk anlayışta gerektirir
Sizin dostluk anlayisinizla onlar aynı olmak Zorunda da değiller
Belki de sizin sandiginiz gibi dost bile değiller

evet bide gelemeyen iki arkadas evime gelmek istiyorlarmis, diger bir arkadasa soylemisler. bende ona, lutfen sen esinle gel, onlar cok istiyorlarsa yiyosa totolari tek baslarina cikip gelsinler dedim.
Ama düğüne gelemedikleri icin eve gelmek istemişler ki bu telafidir.
Bende düğününe,doğumuna vs gidemediğim arkadaşlarıma hediye,takı vs alıp evlerine giderim. Olması gereken bu.
Ha size açıklama yapmamış olurlar,telafi etmek icin gelmek istemezler,teklif etmezler kırilmakta haklısınız derdim ama bu şartlarda alınganlık yapiyormuşsunuz gibi geldi bana.
Bu yaz en yakın arkadaşım evleniyor,bana 1 saat mesafede yaşıyor. Nişanına gittim ama düğün konusuna birşey diyemiyorum çünkü 8 aylık hamile olacağım o dönemde. Ağırlaşırsam vs gidemeyebilirim. Gidemezsem üzülürüm,arkadaşımda üzülür ama hak verir banada. Doğumdan sonra alırım takımı hediyemi evine giderim yapacak birşey yok ki başka.
Gelsinler bir oturup dinleyin. Belki gercekten haklı gerekçeleri vardır.
Bu arada mutluluklar dilerim.

Dostluk anlayışta gerektirir
Sizin dostluk anlayisinizla onlar aynı olmak Zorunda da değiller
Belki de sizin sandiginiz gibi dost bile değiller
dostlugumuzun derinliginden supheniz olmasin. o yuzden bukadar zoruma gitti acikcasi. bu konuda taviz veremiicem, elbette anlayis gerektirir dostluk but not now:)

Back
X