arkadaşlarım ne olur içimi rahatlatın:(

pakoje

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2011
98
64
288
Ankara
merhaba arkadaşlar belki bu forumda beni tanıyanlar vardır.. ben 3 kez düşük yaptım ve son bebeğim kromozom analizi sonucu turner adlı bir sendroma bağlı olarak düştüğü söylendi.bizim gen testlerimizde bir problem çıkmadı.. şuan şükürler olsun tekrar hamileyim çok şükür ki herşey güzel ilerliyor bebeğim iyi durumda ancak gittiğim prof. ve doktorum illaki amniyosentez yaptır diyorlar 2li 3lü testlerim normal bebeğim ultrasonra normal ama geçmiş düşüklerim yüzünden amniyosentez yapalım diyorlar.. her gittiğimde ağlayarak dönüyorum eve... bil,iyorum amniyosentez jkolay bir uygulama ama benim için değilmiş... prof. suyun gelebilir diyor çünkü çok sayıda ilaç ve kan pıhtılaşması için iğne kullanıyorum tabii kilomda var garanti veremem dedi... bizde allahıma güvend,ik ve vazgeçtik şuan 20.haftamdayım ve içim içimi yiyor acaba yaptırsaydım mı diye... benim gibi doktoru yapalım deyip yaptırmayanlar var mı ne olur desteğinize ihtiyacım var kızlar(

Öncelikle Allah tamamına erdirsin canım sağlıkla kavuştursun. Hiç pişman olma bence. Bende düşük yoktu ama yaptırmadım. Hiç pişman değilim. Evet hastanelerde yaptır bişey olmaz diye ısrar ediyolar ama çok riskli. Bebeğinin sakat doğmasına sebep oluyor ve bazı durumlarda annenin felç olmasına bile yol açabiliyormuş. Zamanı geri çevirsek bile yine yaptırmazdım. Bebeğim de gayet sağlıklı
maşallah hiçbir sorun olmadı. Şimdi 1 yaşında. Ama yine de güvenemzsen başka bir dr a git. Belki o farklı şeyler söyler. Her dr un
kültürü, uzmanlığı aynı değildir. Biri birinden daha bilgili olabilir.

merhaba bendede kimyasal gebelik olmuştu.Üniversite hastanelerinden birinde genetik test yaptırdım.Eşime ve bana ileri dönemde amniyosentez yapmak riskli bunun yerine sadece anne kanından alınarak yapılan bir test varmış buda yurtdışında yapıldığından bayağı külfetli burdanda söyleyeyim.Siz ve ya başka bir arkadaşın işine yarar.

Diğer ek bilgi;kanlarınız tüplerle bu ülkelere (ABD,ÇİN,vs) gidiyor.En fazla 3 hafta içinde sonuçlar kesin elinize geçiyormuş ve kesinlikle risk yokmuş.Bunu çoğu yer yapmıyormuş fiyat çok yüksek olduğunda ama ben sadece bilgi verdim mutlaka araştırın bana bunu bire bir üniversitedeki hoca anlattı o yüzden güvenim tam yine böyle iyi hocalara danışırsanız mutlaka sizi yönlendirir.

merhaba bendede kimyasal gebelik olmuştu.Üniversite hastanelerinden birinde genetik test yaptırdım.Eşime ve bana ileri dönemde amniyosentez yapmak riskli bunun yerine sadece anne kanından alınarak yapılan bir test varmış buda yurtdışında yapıldığından bayağı külfetli burdanda söyleyeyim.Siz ve ya başka bir arkadaşın işine yarar.

Diğer ek bilgi;kanlarınız tüplerle bu ülkelere (ABD,ÇİN,vs) gidiyor.En fazla 3 hafta içinde sonuçlar kesin elinize geçiyormuş ve kesinlikle risk yokmuş.Bunu çoğu yer yapmıyormuş fiyat çok yüksek olduğunda ama ben sadece bilgi verdim mutlaka araştırın bana bunu bire bir üniversitedeki hoca anlattı o yüzden güvenim tam yine böyle iyi hocalara danışırsanız mutlaka sizi yönlendirir.

canım benim çok teşekkür ederim inanın ona başvuracaktık ama kesin sonuç değilmiş... hemde 4bin tl para istediler tabiki bebeğimizin sağlığı daha önemli bizim için yaptıralım dedik ama ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi oluyormuş ben şuan 20 haftalık oldum(

arkadaşım sanada mı dediler benim gibi illaki amniyosentez diye( böyle duyduğumda rahatlıyorum iyiki yaptırmadım diyorum bazende acabalarla kalıyor aklım.. ilgin için teşekkür ederim canım benim...

Hiiiic sıkma canını.
İkili ve üclü test normal ciktiysa hic gerek yok amniyosenteze. Boşa risk alma.
Zaten zorluklarla tutunmus yavrun sana. Hırpalatma onu.
Detayli usg'de de hersey normal cikarsa icini iyice rahatlat. Kuşkulari at kafandan. Doktorlar para icin bisürü test istiyor zaten. Tehlikeleri düsünen yok!
Bak ben ilk gebeligimde hic test yaptirmadim kizim gayet saglam allah a sükür 5 yasinda suan.
Simdiki gebeligimde de sadece üclü test yaptirdim, onu da gebeligimin ilk baslarinda kanama yasadim diye icim rahatlasin diye yaptirdim. Temiz cikti. Doktor da baska test falan istemedi. Sen gene hem ikili hem üclü yaptirmissin bence hiccc endiselenme.
Onlari veren allah onlari koruyacaktir da..
Allah sag salim kucagina almayi nasip etsin..

canım amniyosentez bebekte bir gerilik yada hastalık olup olmadığını belirlemek için bakılıyor. sen zaten zor bulmuşsun Allah korusun birşeyi olsa aldırmayı düşünüyor musun? benim doktorum aldırmayı düşünmeyeceksen üçlü dörtlü testleri bile yaptırmana gerek yok demişti. ama bence için rahat olsun normal gebelikte bile riskli, zaten testlerin temiz çıkmış. yaptırma sakın tehlikeye atma onu. bence bu arada doktorunuda değiştir. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…