arkadaşlarımın çoğu olayda rezil olduğumu ima etmeleri..

selly64

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Mart 2021
527
276
53
aslında gerçekten rezil oluyor da olabilirim bilmiyorum belki haklılardır, ama her olay sonrası bazı şeyleri duymak beni üzüyor çünkü hassas birisiyim. mesela biriyle olan biraz ironili bir diyaloğu anlattığımda "seninle dalga geçmeye çalışmış o, hiç kafana takma." diyen arkadaşım oldu. bu bana çok kırıcı geldi, zaten ben öyle düşünmüyodum ama bir şey demedim yine de arkadaşıma.
yine bu arkadaşım sınıfta yaptığım bir hata için -herkes güldü yani çok saçma oldu açıkçası ama bende güldüm ve çok takılmayacaktım- ders çıkışı muhabbet ederken "ya selly sınıftakiler seninle resmen dalga geçmeye çalıştılar çok saçmaladılar yaa, saygısızlar önce kendilerine gülsünler." gibi şeyler söyledi. diğer arkadaşlarım da onayladılar. sorun şu ki ben öyle hissetmeyecekken beni inatla o pozisyona sokuyorlar gibi hissediyorum. bu niyetle değil diye düşünüyorum çünkü kendilerine yapılsa da aynı böyle hissedecekler dalga geçildiğini düşünecekler yani.
o yüzden kendi düşüncelerini söylemiş oluyorlar ama aslında ortada bir rezillik olduğunu ben çok hissetmeyecekken bunu yapıyorlar. yine sınıftan bir çocukla tamamen şaka amaçlı birbirimize takılırken benim o an söylediğim lafa güldü sınıftakiler. bu gruptaki arkadaşlarım yine aynısını dediler senle orda dalga geçmeleri saygısızlıktı falan yaptılar. o moda girince çok kötü hissediyorum işte tüm rahatlığım gidiyor, saçmalamış hissediyorum mesela. derse bile giresim yok yarın:( onlar öyle deyince "ay yok ya ben öyle hissetmedim." deyip gülüyorum ama sanırım kendimi kandırdığımı düşünüyorlar. ne yapayım ya bu ruh halinden çıkmak için, özgüvenle mi bir alakası var bunun, siz ne hissederdiniz benim yerimde olsanız?

aslında gerçekten rezil oluyor da olabilirim bilmiyorum belki haklılardır, ama her olay sonrası bazı şeyleri duymak beni üzüyor çünkü hassas birisiyim. mesela biriyle olan biraz ironili bir diyaloğu anlattığımda "seninle dalga geçmeye çalışmış o, hiç kafana takma." diyen arkadaşım oldu. bu bana çok kırıcı geldi, zaten ben öyle düşünmüyodum ama bir şey demedim yine de arkadaşıma.
yine bu arkadaşım sınıfta yaptığım bir hata için -herkes güldü yani çok saçma oldu açıkçası ama bende güldüm ve çok takılmayacaktım- ders çıkışı muhabbet ederken "ya selly sınıftakiler seninle resmen dalga geçmeye çalıştılar çok saçmaladılar yaa, saygısızlar önce kendilerine gülsünler." gibi şeyler söyledi. diğer arkadaşlarım da onayladılar. sorun şu ki ben öyle hissetmeyecekken beni inatla o pozisyona sokuyorlar gibi hissediyorum. bu niyetle değil diye düşünüyorum çünkü kendilerine yapılsa da aynı böyle hissedecekler dalga geçildiğini düşünecekler yani.
o yüzden kendi düşüncelerini söylemiş oluyorlar ama aslında ortada bir rezillik olduğunu ben çok hissetmeyecekken bunu yapıyorlar. yine sınıftan bir çocukla tamamen şaka amaçlı birbirimize takılırken benim o an söylediğim lafa güldü sınıftakiler. bu gruptaki arkadaşlarım yine aynısını dediler senle orda dalga geçmeleri saygısızlıktı falan yaptılar. o moda girince çok kötü hissediyorum işte tüm rahatlığım gidiyor, saçmalamış hissediyorum mesela. derse bile giresim yok yarın:KK43: onlar öyle deyince "ay yok ya ben öyle hissetmedim." deyip gülüyorum ama sanırım kendimi kandırdığımı düşünüyorlar. ne yapayım ya bu ruh halinden çıkmak için, özgüvenle mi bir alakası var bunun, siz ne hissederdiniz benim yerimde olsanız?
gördüğünüz muamelede kendinizi kötü hissetmeyin diye ^^dalga geçenler saygısızlık yaptılar takma kafana^^ demişler siz tutup benle neden dalga geçiyorlar demek yerine arkadaşlarım neden takma kafana deyip duruyorlar diyerek içerliyorsunuz çok enteresan

aşırı alıngansınız bence

Ben anladım sizi, sizin yanlış anlamayacağınız bir olay bile yaşasanız onlar sırf sizi rahatsız etmek icin " aslında seninle dalga gectiler" diyerek kötü düşünmenizi kötü hissetmenizi istiyorlar. Ya sizi sevmiyorlar ya da baska birşey, bilemeyeceğim.
Bence uzak durun ve herseye yorum yapma haddini onlara vermeyin

Siz kendinizle dalga geçildiğini düşünüyor musunuz? Hayırsa arkadaşlarınız ya çok alıngan ya sizi ezmeye çalışıyorlar ya da kaba tabirle dangalak. Evet gerçekten dalga geçiliyorsa ve sizi rahatlatmaya çalışıyorlarsa bunu sadece sizinle konuşarak değil o esnada diğerlerini uyararak yapmalılar. Gerçek arkadaşlık böyle olur.

Belki de size normal gelen muhabbetler etrafinizdakilere dalga konusu oluyordur bir de bu açidan bakın.Gercekten sizinle dalga gecmeye calisanlar varsa o an sizi savunsunlar siz de bunu söyleyin onlara bence ortada tuhaf bir durum var ya siz cok özguvenlisiniz umursamiyorsunuz ve cidden dalga durumu var ya da o arkadaslariniz sizi aşagi cekmek icin bilincli yapiyorlar.

Öz güveniniz düşük olduğu için insanlar sizi kolaylıkla dibe çekebiliyor maalesef. Öz güveninizi geliştirmenin yollarını arayın. Gerekirse uzman desteği alın.

Arkadaşlarınıza gelirsek, iyi niyetli olduklarını hiç zannetmiyorum. Bam telinizi bulmuşlar. Özellikle basıyorlar.

O arkadaşlarınız sizinle dalga geçiyorlar takmayın kafaya :)
Şaka bir yana kendinizi kötü hissetmenizi gerektirecek bir durum yok, o arkadaşlarınızla biraz mesafeli olun ya da sözlerine takılmayın kendi kompleksleri bence.

her gülme dalga geçme amaçlı değildir.
arkadaşların senin söylediğin şeye gülündüğünde neden dalga geçildiğini düşünüyor saçma şekilde anlamadım.
kendinle dalga geçilip geçilmediğini anlayabilirsin herhalde.

Mesela???

gördüğünüz muamelede kendinizi kötü hissetmeyin diye ^^dalga geçenler saygısızlık yaptılar takma kafana^^ demişler siz tutup benle neden dalga geçiyorlar demek yerine arkadaşlarım neden takma kafana deyip duruyorlar diyerek içerliyorsunuz çok enteresan

aşırı alıngansınız bence
evet asiri alinganim ama bana gulundugunde alinmiyorum farkindaysiniz ✍ boyle hissetmeme cozum ariyorum arkadaslarimin bu niyetle yapmadiklarini dusundugumu yazdim zaten.

Ben anladım sizi, sizin yanlış anlamayacağınız bir olay bile yaşasanız onlar sırf sizi rahatsız etmek icin " aslında seninle dalga gectiler" diyerek kötü düşünmenizi kötü hissetmenizi istiyorlar. Ya sizi sevmiyorlar ya da baska birşey, bilemeyeceğim.
Bence uzak durun ve herseye yorum yapma haddini onlara vermeyin
EVET TAM OLARAK BU TESEKKURLER DEMEK İSTEDİĞİMİ ANLADIĞINIZ ICIN

biraz kıskaniyorlar mi acaba bana öyle geldi.
sanki sizi komik bulmaları size gulmeleri onlari geriyor gibi.
yok bence kiskanclik yok yanlis empati yaptiklarini dusunuyorum boyle yapmalari bana da oyle hissettiriyor ama onlar zaten boyle hissettigimi dusunup de soyluyorlar

her gülme dalga geçme amaçlı değildir.
arkadaşların senin söylediğin şeye gülündüğünde neden dalga geçildiğini düşünüyor saçma şekilde anlamadım.
kendinle dalga geçilip geçilmediğini anlayabilirsin herhalde.
sinifta birine gulununce hep boyle dusunuyorlar sanirim.

Belki de size normal gelen muhabbetler etrafinizdakilere dalga konusu oluyordur bir de bu açidan bakın.Gercekten sizinle dalga gecmeye calisanlar varsa o an sizi savunsunlar siz de bunu söyleyin onlara bence ortada tuhaf bir durum var ya siz cok özguvenlisiniz umursamiyorsunuz ve cidden dalga durumu var ya da o arkadaslariniz sizi aşagi cekmek icin bilincli yapiyorlar.
bilmiyorum olabilir belki de, ama mudahale edilecek bir sey degil ki. spontane gelisiyor konusmalar, siniftakileri durdurup mudahale edemezler. sonradan bana demeleri beni dusuruyor sadece

Siz kendinizle dalga geçildiğini düşünüyor musunuz? Hayırsa arkadaşlarınız ya çok alıngan ya sizi ezmeye çalışıyorlar ya da kaba tabirle dangalak. Evet gerçekten dalga geçiliyorsa ve sizi rahatlatmaya çalışıyorlarsa bunu sadece sizinle konuşarak değil o esnada diğerlerini uyararak yapmalılar. Gerçek arkadaşlık böyle olur.
bazi durumlarda hayir bazilarinda evet. yani komik gelince gulunuyor acikcasi o durumlarda bir dalga gecme oluyor. ama arkadaslarimin bu olaylari unutmayip-sonucta cok da onemli degiller- senle dalga gectiler yaa saygisizlik bu vs. demeleri daha kotu hissettiriyor beni.

Belki de gerçekten dalga geçiyolardır ve siz farkında değilsinizdir. Cem yılmaz gibi stand up tadında komiklikler yapmıyosam ve buna rağmen insanlar bana gülüp duruyosa dalga geçmektir bence bu. İnsanlara sert cevaplar verin güldüklerinde bence. Siz takmıyorsunuz belki ama bir şey demedikçe üzerinize gelmeye çalışan çok olur.

Back
X