Arkadaşların bana dediği

Merhaba
Önceki yorumda yazmıştım
Arkadaşım bu gruptakiler gibi bir cevap vermezdi
Çok hırslı çok çalışkan biri kendisi.bu durum sürekli iki taraf için çatışma haline döndü
Gruptakiler laylaylom şeklinde birbiri ile yardımlaşarak paslasarak günü tamamlıyor
Ama bu arkadasim hep tekti .bu da üst yönetimin dikkatini çekti olay bu aslında
Yani evet bir gecmis olsun denmedi üstüne üzüldüğüm için eleştirildim
Bu mu yani dışlanma sebebi? Nedense genelde çalıştığı ve çok fazla iletişim kurmadığı için o kişiyi farklılaştırırlar. Çok yanlış bir yaklaşım bence. Herkes muhabette dahil olmak, cevap vermek, saçma esprilere gülmek, aynı fikirde olmak zorunda değil. Ne yaşadığını bilemeyiz. Bence yanlış arkadaş ortamınız o azınlıkta olanlar. Siz üzüldüğünüz için eleştiriliyorsanız ileri de yaşayacağınız kötü durumlarda sizin içinde üzülmeyeceklerdir bence.

Aralarında ne geçerse geçsin en kötü '' geçmiş olsun Allah şifa versin '' demeleri gerekirdi bence. Benim düşmanlık yaşadığım kişi bile olsa ailesi için hiçbir zaman kötü düşüncem olmaz. Kalpleri kötü işte. Ona üzüleceğine şuna üzül ayrımı saçma zaten. Hepsi birbirinden kötü hissettirecek olaylar. Bu hayatta anne babandan başka kimsenin olmaması üstüne çaresizce hastalıklarına şahit olmak çok acı verici gerçekten. Bırakıp gidemezsin yanlarında olsan o hallerine şahit oldukça kahrolursun. Allah yardımcısı olsun.
Amin
Ne diyelim hem çalışmak hem de yatağa bağımlı babasına bakıyordu bütün kişisel bakımını o yapardı
Annesi zaten yoktu
Tek kaldığı için kendini ise verdi herkes onunla dalga geçerdi evden yemek getirdiği için düşünün neymiş cimriymis
Ama her kuruş onun icin değerliydi çünkü kimsesi yoktu
Hani günlük yaşamda hiç tanımadan sadece is ortamında yasanilan bir olay ile bu şekil yargilamak çok kötü bir şey

Bu mu yani dışlanma sebebi? Nedense genelde çalıştığı ve çok fazla iletişim kurmadığı için o kişiyi farklılaştırırlar. Çok yanlış bir yaklaşım bence. Herkes muhabette dahil olmak, cevap vermek, saçma esprilere gülmek, aynı fikirde olmak zorunda değil. Ne yaşadığını bilemeyiz. Bence yanlış arkadaş ortamınız o azınlıkta olanlar. Siz üzüldüğünüz için eleştiriliyorsanız ileri de yaşayacağınız kötü durumlarda sizin içinde üzülmeyeceklerdir bence.
Ben de öyle düşünüyorum artık

Amin
Ne diyelim hem çalışmak hem de yatağa bağımlı babasına bakıyordu bütün kişisel bakımını o yapardı
Annesi zaten yoktu
Tek kaldığı için kendini ise verdi herkes onunla dalga geçerdi evden yemek getirdiği için düşünün neymiş cimriymis
Ama her kuruş onun icin değerliydi çünkü kimsesi yoktu
Hani günlük yaşamda hiç tanımadan sadece is ortamında yasanilan bir olay ile bu şekil yargilamak çok kötü bir şey
Valla yaşamadan bilemezler. Evden yemek getirmenin neresi cimrilik çüş oha yani :D Var ya o arkadaşlarınızı kafamda canlandırabiliyorum korkunç kötülükte kişiler cidden. Hani acaba aralarında ciddi bir mesele mi geçti diye düşündüm ama yazdıklarınıza bakınca sadece o dizilerde ki burslu öğrenciyi ezen zengin kızlar canlandı aklımda :))

Böyle insanlara arkadaşım demem. Bence problem bu grupta. Arkadasliginizi kopartın bence.
Merhaba
Hemen konuya geçmek istiyorum
10 kişilik bir arkadaş grubumuz var.
Bu gruba dahil olmayan grubun da konuşmak istemediği,benim de gayet samimi konuştuğum biri var.
Bu kişi ile uzun yıllardır konuşuyorum herhangi bir yanlışını görmedim açıkçası ( neden böyle dedim çünkü bu gruptakiler bu kişi hakkında çok olumsuz düşünceye sahipler onunla çalışmak bile istemezler vs ama ben kendisi ile de çalıştım kendi hâlinde bakıma muhtac babasına bakan,hiç bir şekilde para harcamayan biriktirmeye çalışan biri vs )
Gecen gün bu arkadaşla konuştuğumda babasının iyice kötüleştigini,kendisini tanımadığını, doktorların da pek ümitli konuşmadıklarinı söyledi.ben çok üzüldüm bu duruma ve ne de olsa eskiden çalıştıkları için söylemem gerekir diye düşündüm
.gruba bunu söyledim fakat aldığım cevaplar sok ediciydi
İşte konuşmalar su sekildeydi
Kedimedi sen kendine üzül,
Babası gelmiş 80 yaşına artık miadi dolmuş yaşlı adam,
Buna üzülecegine kanser hastalarına ve çocuklara üzül dediler
Aslında böyle konuşma yapacak fıtratta insanlar da değiller.
Ya da bilmiyrum ben mi abartıyorum acaba?

kimse kimseyi sevmek zorunda değil tabii ki ama yaptıkları yorumlar çok acımasız olmuş. hiç hoş değil. geçmiş olsun umarım iyileşir demek zor değil sonuçta.

Back
X