arkadaşlarınızı neye göre seçersiniz.

cennettim

nazlım
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2013
313
58
123
İstanbul
arkadaşlar maddi durumu sizden çok daha iyi olan kişilerle arkadaşlık edebilirmisiniz.yani gidiş geliş yaparmısınız , kendinizi ezik hissedip geri çekilirmisiniz.yoksa umursamazmısınız.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.

Arkadaşlarımı maddi durumlarına göre değil,kişiliklerine göre seçerim.

kişiliği oturmuş insanlar iyi kalpli olanlar parasıyla kimseyi ezmez.

Ben yapamadım mesela, çunku onlar anlayışlı değillerdi. Biryerlere giderken hep kendilerine göre planlar yaparlardı. Bir zaman sonra da bıraktım onlarla takılmayı çunku olmuyodu, yanlarındaki insanları onemsemeyip kendilerine göre mekanlar seçiyorlardı o yüzden bıraktım. Ama bu kişilik meselesi, hala baya iyi durumda olan arkadaşlarım var ama gayet ortak noktalarda anlaşabiliyoruz. Otobüse biniyoruz vs. Diğerleri asla binmezdi, heryere taksiyle gidelim derlerdi o yüzden de bana dokunurdu ucu bir zaman sonra. Yani uzun lafın kısası zenginlik değil de karakter önemli bu konularda..

Ben yapamadım mesela, çunku onlar anlayışlı değillerdi. Biryerlere giderken hep kendilerine göre planlar yaparlardı. Bir zaman sonra da bıraktım onlarla takılmayı çunku olmuyodu, yanlarındaki insanları onemsemeyip kendilerine göre mekanlar seçiyorlardı o yüzden bıraktım. Ama bu kişilik meselesi, hala baya iyi durumda olan arkadaşlarım var ama gayet ortak noktalarda anlaşabiliyoruz. Otobüse biniyoruz vs. Diğerleri asla binmezdi, heryere taksiyle gidelim derlerdi o yüzden de bana dokunurdu ucu bir zaman sonra. Yani uzun lafın kısası zenginlik değil de karakter önemli bu konularda..
aslında dediğiniz gibi kişilik karakter önemli ama insan kendini ezik hissediyor demi.mesela onların hepsininde kendi evleri oyüzden istedikkleri gibi heryerlerini yaptırmışlar eşyaları yine öyle kılık kıyafet yani her anlamda üstünlük olunca kendini geri çekmezmi insan.

arkadaşlar maddi durumu sizden çok daha iyi olan kişilerle arkadaşlık edebilirmisiniz.yani gidiş geliş yaparmısınız , kendinizi ezik hissedip geri çekilirmisiniz.yoksa umursamazmısınız.siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.
aramda maddi olarak uçurum varsa görüşmem geliş gidiş yapmam ondaki bende olmayanlar beni üzebilir kıskançlığa itebilir kendimi aşağıda hissetmeme neden olabilir haliyle mutsuzluğumu bile sağlayabilir .. bu sebeple hiç öle aşırı zengin kimslerle arkadaşlık kurmadım hayatım boyunca böle ii.. davul bile dengi dengine ... mesela örnek vereyim görümcem çok zengindir ben ise orta halli bir gün mecburiyetten beraber bime girdik bana geldi dedi ki derindeniz sıvı yağ alacağım da hayatımda hiç bimden almadım sen bilirsin hangisini alsam dedi .. fena bozuldum :(

aslında dediğiniz gibi kişilik karakter önemli ama insan kendini ezik hissediyor demi.mesela onların hepsininde kendi evleri oyüzden istedikkleri gibi heryerlerini yaptırmışlar eşyaları yine öyle kılık kıyafet yani her anlamda üstünlük olunca kendini geri çekmezmi insan.
Kılık kıyafetleriyle, eşyalarıyla, evleriyle ve yaptırdıklarıyla övünüyorlar mı devamlı? Övünüyorlarsa zaten hayatınızda gerekleri yok, yok onların umrunda değil de sadece sizin umrunuzdaysa bu durum, o kötü. İlk durumda insan geri çekilmeyi bırak kaçmalı zaten.

ayak uydurabileceğim arkadaşlıklar kurmayı tercih ederim onun dışında bu huyu böyle olmalı, şurası şöyle olmalı demem. seçici değilim, sonradan eleyiciyim ben genelde hayatıma çer çöp herkesi alırım. zaten ayak uydurabilmek çok önemli bir konu.

aynen şöyle
herkesle konuşurum ..sonra benimle konuşan ilgilenen olur % 70-80
sonra o konuşanlar arasında aklı başında gördüklerime yaklaşırım %60
sonra da artık arkadaş oluruz derken bakarım benim yaptıklarıma karşılık veriyorsa yani mesela derdini dinliyorum atıyorum o da benimkini dinliyorsa aynı özenle onu ayrı yere koyarım %20
yıllar geçer giden gider kalan sağlar benim %5-1 skadjsad
hemen hemen böyle :KK53::KK53:

aa konuyu yeni okudum yaw
maddiyatla ilgilenmem kültürle ilgilenirim bakış açısıyla hayata
ve de iyi niyetle...

Kılık kıyafetleriyle, eşyalarıyla, evleriyle ve yaptırdıklarıyla övünüyorlar mı devamlı? Övünüyorlarsa zaten hayatınızda gerekleri yok, yok onların umrunda değil de sadece sizin umrunuzdaysa bu durum, o kötü. İlk durumda insan geri çekilmeyi bırak kaçmalı zaten.
onların umrunda mı yada olurmu bilmiyorum bunu zaman göstercek ama benim umrumda olduğu kesin çünkü canım sıkıldı doğrusu. şuda varki halime şükederim bende ortahalli bir insanım kendi yağımızla kavruluyoruz ama onlar gibide değilim.

aynen şöyle
herkesle konuşurum ..sonra benimle konuşan ilgilenen olur % 70-80
sonra o konuşanlar arasında aklı başında gördüklerime yaklaşırım %60
sonra da artık arkadaş oluruz derken bakarım benim yaptıklarıma karşılık veriyorsa yani mesela derdini dinliyorum atıyorum o da benimkini dinliyorsa aynı özenle onu ayrı yere koyarım %20
yıllar geçer giden gider kalan sağlar benim %5-1 skadjsad
hemen hemen böyle :KK53::KK53:
geride bişey kalmıyor be canım :)

Yani ben evli değilim o boyutu bilemeyeceğim, ama zor olur sanırım sürekli bunları ballandıra ballandıra yanınızda anlatıyorlarsa..

Aynı şeyi ben size sorayım. Sizin maddi durumunuz çok iyi olsaydı; durumu sizden daha düşük olan biriyle arkadaşlık eder miydiniz. Bence eğer hoş vakit geçiriyorsanız ederdiniz.

ben kesinlikle ederdim o olgunluğa sahibim.ama bahseddğim kişileri bilemiyorum mesela çocuğuna hep pahallı oyuncaklar aldığından bahsetmesi.eve hep temizlikçi kadın tutarım ben yapamam yoruluyorum veririm parayı yapar diyen bir insandan bahsediyorum.

Benim her kesimden arkadaşım vardır.aralarında yaşadığım şehrin en lüks oteli ve holding sahibinin kızı da var,kreşte çalışanı da.ne kendimi ezik hisseederim ne de havalı.arkadaşlarımın ortak özelliğiyse içten ve mütevazi olmaları.her biri farklı ama mutlaka bu iki özellik var hepsinde.arkadaşlıkla paraanın ne alakası varki.

İcten olmasi cok onemli benim icin..yaninda rahat hissedemeyecegim insanla arkadaslik kurmam.relax olmali.mesela evime gelince açım diyebilmeli,ayagini uzatip oturabilmeli :) yoksa oyle gerim gerim arkadasliklar beni aşiyor.

Back
X