Bana iyi gelmeyen arkadaşım

Çok ergence. Kıskanılıyorsunuz. Bizde okuduk hiç o kadar arkadaş grubumuzda böyle muhabbetler yapmadık. Hele ki ders konularında herkes birbiriyle notunu paylaşırdı. Hatta tek derdimiz dersi geçelimde yeter seviyesindeydi. En güzel yıllarınız bol bol gülüp eğleneceğinize şu muhabbetlere bak.

Ay içlerindeki pis ataerkilliği sizden tatmin etmişler kısaca.
Büyük ihtimal sessiz sakin davranıp tepki vermediğiniz için iyice üstünüze çıkmışlar.
Boşver zaten üniversitede kurulan arkadaş gruplarının çoğu dağılır. Hele kızlı erkekli evlerden ırak.

Çok ergence. Kıskanılıyorsunuz. Bizde okuduk hiç o kadar arkadaş grubumuzda böyle muhabbetler yapmadık. Hele ki ders konularında herkes birbiriyle notunu paylaşırdı. Hatta tek derdimiz dersi geçelimde yeter seviyesindeydi. En güzel yıllarınız bol bol gülüp eğleneceğinize şu muhabbetlere bak.
Güya ortamda bu kişiler de geçelim yeter kafasında. Ben sınıfta çoğu kişinin zorlandığı bir sınavdan 85 almıştım. Hoca oldukça basit sormuş gibi gelmişti, sınava da gerçekten çalıştım ama bu dalga geçen çocukla son gün oturup birbirimize konu anlatmıştık. Çocuk ise 60 aldı. Zaten ben de ondan çalışmadım ses kayıtlarını vs dinleyip bir sürü not ezberlemiştim. O kendisinin bildiğini söylediği benim anlamadışım yerleri anlattı sadece. Neyse efendim, ulu orta yerde “en hak edeni bendim, en iyisi bendim, hak etmeyenin hak etmediği notlar aldığı bir sınavdı” demesin mi? Ben üstüme alınmadım ama arkadaşım hilal sen kusura bakma ama ben senden bile iyiydim demişti. Böyle tubaf biriyle uğraşılır mu gerçekten

Ay içlerindeki pis ataerkilliği sizden tatmin etmişler kısaca.
Büyük ihtimal sessiz sakin davranıp tepki vermediğiniz için iyice üstünüze çıkmışlar.
Boşver zaten üniversitede kurulan arkadaş gruplarının çoğu dağılır. Hele kızlı erkekli evlerden ırak.
Arkadaşım bana cevap olarak rahatsız olduğunu hiç söylemedin ki diyor. Ben mesajlarına cevap vermez versem de ahahaha çok komiksiniz komik olduğunuzu mu sanıyorsunuz falan yazardım. Rahatsız olduğum her halimden belliydi. Bir de beyefendiye iyi niyetle gitmemi beklemiş

Sis, this is called mizojini... özellikle ergenliğin tamamlamamış olan erkeklerde fazlaca görülür. Bu insanlarla arkadaş olmanın sana sosyal ve entelektüel hayatında hiçbir getirisi olmayacak, yol vermelisin. Üniversite hayatımın son iki yılı arkadaşsız geçti, tamamen yalnız başıma derslere girip çıktım ve insanlarla "kanka" olmadan mesafeli olunarak çok daha kaliteli iletişim kurulabildiğini fark ettiğimden beri her kız kardeşime aynı şeyi öneriyorum. Şiddetle tavsiyem, yol ver... Seni aşağı çekiyorlar...

Her seferinde en iyi sınavımdı diyip yine her seferinde büte kalan ezik ve komplekslinin teki. Yanındaki ergenler de şakşakçıları belli ki. Bir de sürekli "hoca hakkımı yedi, haketmeyenleri geçirdi" falan, ıyy, aşırı ezik ya.
Ne münasebet, şaka adı altında kalkıp böyle saygısızlıklar yapacak, aşağılayacaklar? Normalleştirmeyin böyle şeyleri, manipüle falan da olmayın.

Merhabalar hanımlar. Ben üniversite öğrenciyim. Üniversitede tanıştığım ve yakın arkadaş olduğum kızlı erkekli bir grup var. Bu gruptaki bir erkekle daha bir yakındık eskiden. Ama bu arkadaşım son sene çok fazla gözüme batmaya başladı. Sürekli ortamlarda beni küçümsüyor, bunu şaka adı altında yapıyor, benim sınavlarım ondna iyi gelince seni zaten ben çalıştırdım diyor, ondan yüksek aldığımda hak etmeyenler geçti diye ulu orta söylüyor. Bu sene benim 2 katım daha fazla büte kaldı, her derse hep en fazla onun çalıştığını, ne zaman sorsam “ben o konuyu en ince ayrıntısına kadar ezberledim” diyerek beni kötü hissettiriyordu. Ben ise hep ondan yüksek aldığımda “ben tüm bu sınıftakilerden daha iyiyim, hepinizden çok ben çalıştım” diyebiliyor. Durduk yere hem de.

Bir grubumuz var. O grupta iki erkek hep benim hakkımda “hilal’i de yanımızda çalıştırırız, en fazla asgari ücret alabilir, nasıl olsa biz daha iyiyiz zuhahahaah” yazıp duruyorlardı. Ben de hahaha çok komiksiniz ya falan yazıp geçiyordum. En son bu olay 1-2 değil sürekli benim onlardan kötü olduğumu şaka üzerinden söylerek devam ettiler. Bugün de hilal ancak kavanoz olabilir işyerinde diyip bana en fazla kaç lira vereceklerini tartıştılar. Ortalamam da onlardan yüksek bu arada. Ben bir kere bile onların bu tribine girmedim. Hiçvir zaman çok iyiyim demedim. Bu arkadaşım her sınavdan çıktıktan sonra en iyi sınavının o olduğunu söyleyip büte kalıyordu. Hoca bıraktı hoca hak etmeyenleri geçirdi diyip de üste çıkıyordu.

Ben de bugünkü olaydan sonra dayanamayıp gruptan çıktım. Arkadaşım bana yazdı şakaya mı alındın diye, ben de direkt bana kimsenin böyke diyemeyeceğini, artık rahatsız olduğumu söyledim. Arkadaşım daha da sinirlendi, saçma sapan tavır alıyorsun, gruptan çıkmak ne demek, üslubunu bozuyorsun dedi (üslubumu da bana şaka yapamazsınız dediğim için bozmuşum)

Üste çıkıp bir de beni suçladı. Ben sınır çiziyorum diyince daha da zoruna gitti.
Manipüle etmeye çalıştı ama başarılı oldu. Kendimi kötü hissediyorum ve bu arkadaşımla samimiyeti o kadar da devam ettirmek istemiyorum. Başka şeylerde çok yakındık ama bu tarz akademik konularda çok hırslı ve tuhaf davranıyor. Siz olsanız ne yapardınız? Bağımı silemiyorum direkt. Sanki arkadaşlığımız boyunca ona anlattığım şeyleri birilerine dermiş gibi mi bilmiyorum ama korkuyorum. Biriyle görüştüğüm halde bağımı silmek çok zor benim için
Seni kıskanıyor ve bu şekilde davranarak kendini tatmin ediyor. Bunlar senin arkadaşın değil. Mezun olduğun zaman hiçbiriyle görüşmeyeceksin dahi. Güçlü durmanı dahi kaldıramamış. Mesafe koyarak iyi yapmıssın. Kendini ezdirme bu şekilde davranmalarına izin vererek seni aşağı çekmelerine müsaade etme. Zamanla unutursun. Sadece okul hayatında değilniş hayatında da bunlardan çok fazla var. Bir şey kaybetmiyorsun emin ol.

Arkadaşlığı bitirmekten başka çare yok. İstediğini söylüyor, kırılıp kırılmayacağınızı da hiç düşünmüyor bile. O özür de yarım ağız dilenmiş.
Benim de böyle bir arkadaşım vardı. Türk cumhuriyetlerindendi, çocuk daha selam vermeden dert anlatmaya başlıyordu ve her şeyin olumsuz tarafını görüyordu. Selam verdiğinde de iki cümle sonrası “ya bizim memleket şöyle kötü böyle sıkıntılı” mesafe koydum. Neden konuşmadığımı sordu, ona burada yaşamanın yeterince stresli olduğundan ve bunları dinlemekten yorulduğumu söylemiştim. Bir süre normal davranır gibi oldu. Kiloma laf ederdi, ne yaparsam hemen konuyu kendine çevirirdi. Özür bile dilemezdi kızdırdığı için. Aksine ben abartmış olurdum, ne kadar tanıdık değil mi? :)
En son İstanbul’da deprem olduğunda “hmm geçmiş olsun ben Allah’tan başka hiçbir şeyden korkmuyorum, biliyor musun bugün X oldu” diye lafına devam etmişti. Geçiştirdim, ertesi gün yine aynı şeyi yaptı. En sonunda “ya baklava ben bu olayı aşamıyorum” şeklinde bir ilk mesaj atınca patladım. Daha hal hatır sormadan böyle yapmasından hoşlanmadığımı, deprem olduğunu, benim için hiç endişelenmediğini söyleyince “ööööfff tutturmuşsun deprem tamam anlatmıyorum bir şeyimi” dedi. Her yerden engelledim.

Lisede bile daha olgun şakalar yapardik universitede ogrencisi mi bunlar diye iki kere okudum. Bu tipler insana bi fayda saglamaz. Arkadas dedigin en azindan iyi gelmeli insana, iyi hissettirmeli. Tam tersi zarar veren biriyle nie arkadas olacaksin sil at bunlari gitsin. Seni cok kıskanıyorlar. Yerinde olsam o salagi iyice sollar birinci olurdum.

Sadece bir arkadaşınız degil siz sistematik olarak asagilanmaya maruz kalirken buns ses etmeyen arkadaslarinizda sorunlu, ozetle o wp grubunda bir tane iyi(!) insan yok

Back
X