• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşlarla iliskiler

Vallahi ben diyemem ayıp denen bir şey var 😂 ama evet sadece çay yapacağım bu sefer sorarsa da artık yüzümde yalandan bi gülümseme olur :)
Ben yapamam öyle rol falan. Siz yapabilirseniz tebrik ederim 😄 Şahsen ben bir daha çağırmamayı tercih ederdim. Gelmek isterlerse de reddederdim ki ayakları kesilsin. Buluşulcaksa da pahalı yerlere çağırırdım 😄

Biz eşimle iş dolayısı ile ailelerimizden arkadaşlarımızdan uzak bir şehirde yaşıyoruz. Yaşadığımız şehir de ise kışın neredeyse hiç hayat yok. Neyse bir gün eşimin iş arkadaşları ile eşli olarak yemeğe çıktık. Orada da daha önceden tanistigim bir çift ile konuşurken okey oynamayı çok sevdiğimizi söyledik. Aradan bir kaç gün sonra onlar bizi evlerine davet etti. Evlerine ilk kez gidiyorduk Evde bir pasta hazırlayıp gitmek istedim ama eve çok geç gelince dışarıdan (görece pahalı ) bir pasta alıp gittik. Neyse onlarda çekirdek çay ikram etti oyunumuzu oynadık geldik. Ama ben bunu çık ayıpladım ne yalan söyleyeyim. Sonra da biz onları davet ettik ve ben hazırlık yaptım evimize ilk kez geliyorlar diye. Onlarda bize aşırı ucuza görünen bi profiterol almışlar sadece içinde 4 adet var yani kişi sayısına göre ve şeffaf peynir kutusunda. Neyse bilmiyorlardır etmiyorlardır vs. Sonra hep bizim evde oynamaya başladık çünkü onların evinde çocuk var ve sigara içemiyorduk. Buraya kadarda her şey normal ama 2 günde 1 oynuyoruz ki bende gelsinler istiyorum çünkü çok sıkılıyorum yalnız. Ama ben her geldiklerinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum yapamazsam muhakkak dışarıdan bir şeyler alıyorum. Çay kahve kola soda içiliyor yeniliyor. bazen çok geç saat oluyor acikiyoruz sofra hazırlıyorum. Evde buzlukta ne varsa çıkartıyorum. Ama bi çift hiç demez mi biz de bir giderken onlara bir şey alalım. Bi kola bari alalım bi şifa alalım bu kadar ikram da bulunuyorlar. Ben mi kötü niyetliyim yoksa enayi miyim ? Bu konudan rahatsızlığımı nasıl onlara anlatabilirim. Anlatılabilir bir şey de degil ki bu.
Ben sırf sıkılmamak için böyle insanlarla görüşmezdim, canları cehenneme.

Evet ciddi bir maaliyet günümüz Türkiye’sinde maalesef. Evime 1 paket kahve alirken 2 paket alır oldum. Her seferinde sodasi keki derken sinirlenmeye ve bunu da eşime söylemeye başladım. Eşimde gelmesinler o zaman dedi. Ama ben de gerçekten gelmesinler değil bunu anlasınlar istiyorum. Onlara gittiğimizde o gün çalışsa idi vs inanin anlardım. Ama 1 haftadır yillik izinde idi o zamanda. Beni asil sinir eden bunlar da değil gerçekten gelirken bi kola bile almamaları. Ama bize geldiklerinde soda var mı diye sormaları. İlk günlerde değil ise de şimdi çok net kendimi salak yerine koyuluyormus hissediyorum ve salak olmadığımi tüm bunların farkında olduğumu anlatmak istiyorum
Anlasalar zaten baştan öyle davranmazlar, belli ki karakterleri bu. Zorlamaya gerek yok, görüşmeyin rahatlayın.

Arkadaşsız kalmamak için sizin sınırlarınızı ihlal eden ve görgü-bilgi seviyesi sizinle uyuşmayan insanlara daha fazla katlanmasanız mı?Yani sırf yalnızım kimsem yok diye görgü bilgi anlayışı sana denk olmayan kimselerle zoraki arkadaşlık bağı oluşturulması çok saçma.
Bugün bu anlattığınız durumlar size sıkıntı olmuşken yarın bir gün başka davranışları yaklaşımları gözünüze batacak.

Gelirlerken "ya canim evde icecek bir sey kalmamis, soda falan alir misiniz" deyin. Bu kadar sık gorusmede artik misafirlik-ev sahipligi kalmaz.

Biz birbirimize giderken telefonda siparis veririz valla. "Evde sadece kola var, bira iceceksen al", "temizlik yaptım cikamadim, gelirken bisiler alir misin" diye. Cunku cok içli dışlı gorusmek samimiyet demektir, samimiyette de bunun lafi olmaz. Hatta gecen arkadasima giderken yolda aradi, "lya ya ben cok acıktım, gelirken yolunun ustunden dürüm alir misin" diye :D

Biz eşimle iş dolayısı ile ailelerimizden arkadaşlarımızdan uzak bir şehirde yaşıyoruz. Yaşadığımız şehir de ise kışın neredeyse hiç hayat yok. Neyse bir gün eşimin iş arkadaşları ile eşli olarak yemeğe çıktık. Orada da daha önceden tanistigim bir çift ile konuşurken okey oynamayı çok sevdiğimizi söyledik. Aradan bir kaç gün sonra onlar bizi evlerine davet etti. Evlerine ilk kez gidiyorduk Evde bir pasta hazırlayıp gitmek istedim ama eve çok geç gelince dışarıdan (görece pahalı ) bir pasta alıp gittik. Neyse onlarda çekirdek çay ikram etti oyunumuzu oynadık geldik. Ama ben bunu çık ayıpladım ne yalan söyleyeyim. Sonra da biz onları davet ettik ve ben hazırlık yaptım evimize ilk kez geliyorlar diye. Onlarda bize aşırı ucuza görünen bi profiterol almışlar sadece içinde 4 adet var yani kişi sayısına göre ve şeffaf peynir kutusunda. Neyse bilmiyorlardır etmiyorlardır vs. Sonra hep bizim evde oynamaya başladık çünkü onların evinde çocuk var ve sigara içemiyorduk. Buraya kadarda her şey normal ama 2 günde 1 oynuyoruz ki bende gelsinler istiyorum çünkü çok sıkılıyorum yalnız. Ama ben her geldiklerinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum yapamazsam muhakkak dışarıdan bir şeyler alıyorum. Çay kahve kola soda içiliyor yeniliyor. bazen çok geç saat oluyor acikiyoruz sofra hazırlıyorum. Evde buzlukta ne varsa çıkartıyorum. Ama bi çift hiç demez mi biz de bir giderken onlara bir şey alalım. Bi kola bari alalım bi şifa alalım bu kadar ikram da bulunuyorlar. Ben mi kötü niyetliyim yoksa enayi miyim ? Bu konudan rahatsızlığımı nasıl onlara anlatabilirim. Anlatılabilir bir şey de degil ki bu.
hediyesiz gitmeyen insan da vardır,hediyesiz giden insan da vardır. sizin gözünüz mavi diye herkesin mavi gözlü olmasını beklemek gibi.

benim üzüldüğüm 2 günde bir bu kadar eziyete ve masrafa girmenize yazık. yakında okeye değil size yemeğe gelirler sadece. alıştırmayın kimseyi lütfen. bu kadar verici olmayın. bire bir maksimum bire 2. 3 yapmak sizin hatanız olur. beklentiyi sıfırlayın ve rahatlayın.

yüklerinize yük eklemeyin lütfen. huzur gibisi yok.

Çift bence görgüsüz, ve başınıza iş almışsınız. Her geldikleri size bulaşıktı ağırlamasıydı derken zaten yorucu olmuyor mu? Ben olsam gelirken arıyorlarsa evde kahve, soda kalmamış gelirken alır mısınız derim. Birde meyve de ekleyin sipariş listesine. Bakiyim alıcaklar mı, o ne öyle her gün yiyip içmek eli boş gitmek. Valla ben tek kisi halimle gittigim yere asla yük olmamaya calısıyorum, tatlısıydı içecegiydi hep alırım. Kendinizi kullandırtmayın ya. Sinir oldum valla.

Konu sahibi kullanılıyorsunuz, açık ve net. İnsanlar bulmuşlar sizin gibisini,yeme içme bol. Oh ne ala.Ben olsam artık araya mesafe koyardım

bence şu seviye bir görgüsüzlükler var; gidiyoruz bunlara mükellef sofra kuruyorlar haftada 1-2 yemeğe para vermiyoruz beleşe getiriyoruz kafasında olduklarını düşündüm. iyi tahammül ediyorsunuz. ben ilkinde frene basardım.

bence dışarıda buluşun. ben bu tip şeyler olması ihtimaline karşı ev gezmelerine gitmem sevmem öyle herkesi de evimde ağırlamam

siz mi çağırıyorsunuz onlar mı geliyor?
onlara gitmek istediğiniz de kabul etmiyorlar mı?
çocukları kaç yaşında?

yani bence çok saçma geldi ya. misafir umduğunu değil bulduğunu yer. aslaaa birine gittiğimde hiç ikram yapmamış demem. hiçbiryere de aç gitmem zaten. kadının küçük çocuğu varsa zaten ikram hazırlamak zor oluyordur ee dışardan almaya da bütçeleri yetmiyor olabilir. ben birini davet ederken de aslaaaa ama asla o bana şunu yaptı ben de şunu yapıyım demem. içimden ne geliyorsa onu yaparım.

yorumları okuyunca gerçekten bazıların evine gidilmezmiş ya. millet çağırdığı misafire yaptığı ikramların lafını ediyor. allah bilir haram olsun bile diyorlardır arkalarından.
çat kapı gelen misafire davranışı ayrı tutuyorum. ama çağırdığın misafirede yaptığın ikramın onların ne getirdiğinin takibini yapmazsın bee. ne kadar ayıpr. alıp gittiği pastayı bile fiyatına göre sınıflandırıyor.

Siz de o kadar çok şey hazırlamayın yani. Hadi bende buluşuyoruz herkes içkisini çerezini getirsin gibi bir şey diyebilirsiniz.

Yorumları okumadım tecrübeme dayanarak yazıyorum
Böyle ilişkiler acayip kavgayla biter çok laçka çok dipdibe hatta şimdiden başlamış sorunlar

Arkadaşınıza diyeceksiniz ben masa benden ikramlar bugün senden açık açık konuşmazssanız dosluk bir süre sonra hır gürle biter

Bana beleşçi gibi geldiler

İki günde bir görüşmek çok değil mi yahu ben darlanıyorum o kadar görüşünce

Okey oynamaya geliyorlar yemeğe değil yapmayın sizde bence .Ayrıca çok rahatsız oluyorsanız görüşmeyin ben olsam bende her seferinde bir şey hazirlayamam samimi olduysak evime alacak oyun oynayacak sık görüşecek kadar guvendiysem şayet.Fakat böylede düşünmemek lazım tarzları bu olabilir bu onları kötü niyetli yapmaz .Bide ne söyleyeceksiniz ben yapıyorum siz niye yapmıyorsunuz denmez çetele tutmuş gibi .Biri bana böyle yaklaşsa ne kadar da hesapci der bir dahada görüşmem.Ha size yemeğe geliyoruz çay kurabiye kek börek isteğinde bulunur kendileri yapmaz o zaman amenna .Bilmiyorum sevdiğim insana kendi evin gibi ye iç yaparım dostlarıma arkadaslarima da ne varsa işte ama oyun oynuyorsunuz oyun içinde o kadar fazla yiyecek hazırlığı yapmayın olsun bitsin

açarım internetten oynarım şuna sinir olana kadar... ayağını uzatamazsın rahat edemezsin, iki günde bir misafirlik mi olurmuş...

Evet ama bu anlattıklarımda ev sahibi taraf benim her seferinde eli boş gelen onlar. Kendimi salak yerine koyulmus hissediyorum
Ben çok merkezi bir yerde oturuyorum ama arkadaş çevrem eşimin arkadaşlarıdır genelde onlar geldiği zaman ben türlü türlü çerez meyve yemek çalıştığım halde elimden geldiğini yapıyorum sırf kahveye gelinse bile hiç bir şey yapamazsam milföy böreği tatlı çerez meyve yaparım ama eşimin arkadaşına gidince eşi bir kahve yapardı o kadar ama biz hep bol ikramla çıkardık hatta eşimle bu nasıl iş sırf çay kahve der şaşırırdık heralde bilmiyorlar falan derdik ama rahatsız olmazdık şimdi sağolsunlar her hafta kayınvalideleri yemeğe çağırıyor hatta ramazanın ilk günü de yemeğe çağırdılar ben dedim benim gelecek yüzüm yok siz geleceksiniz son bir saat kala iftara cacık salata pilav çorba yaptım bir de evi topladım ama eşimde hep yardımcı eşimde çıkartır illa bir şeyler koyar misafirin önüne uzun lafın kısası rahatsız olmayın siz yapın berekettir

Siz de onların yaptığı kadar ikram yapın.Getirdikleri kadar götürün.Konuşmaya gerek yok koca koca insanlarla.

Gerçekten çok tuhafsınız böyle arkadaşlık mı olur?

İki güne bir ananızın babanızın, Kayın ailenin karnını doyurun, sohbet edin, çay çorba yapın desek hemen tepki verirsiniz

Tanımadığınız yabancı insanlara da iki güne bir hizmet edersiniz. Azıcık soda getirseler etraflarında döneceksiniz.

Hadi siz sıkılmayı bahane ediyorsunuz da eşiniz bu misafircilikliği nasıl kabul ediyor?😂😂

Back
X