Arkadasliklar bitince de terk edilmis hisseder mi insan?

O kadar kotu denk geldi ki bu zamanlama. Mezun oldu beni unuttu diyebilir. Baska bir arkadasi icin ayni seyi soyluyor cunku.
Desin...
Benim en sevdiğim eski ev arkadaşım- birlikte şehir şehir gezdiğimiz kız sevgili edindikten sonra benimle konuşmaz olmuştu. Sebep de sevgilisi çok kiskancmis- gece WhatsAppa girdiğinde ya da aksam aradığında telefonu meşgul çalıyorsa kavga çıkartiyormus! (Gündüz arayamazdim işten güçten)
Sebebi görüyor musun? Hiç de ezik - salak bir kız değildir oysa...
Bir de bizim aramızda şehirler vardı, benim hayatıma aldığım insanlar, değişen çevre falan...ben de 'birini buldu , beni unutti' dedim,iletişimi kestik.
Aradan 2 bucuk yıl kadar geçti, bir sebepten yine konuştuk ki harika bir ortak nokta bulduk kendimize, tüm hızıyla tekrar başladı ilişkimiz, kaç kere ben gittim o geldi vs...şimdi onunla konuşmadığım bir gün yok- hayatıma o kadar hakim ki, sevgili günlük gibi :)
Yani arkadaşlar arasında bazen olur böyle uyiz olup araya zaman girmeler... Eğer aradaki bağ güçlüyse bir gün kaldığı yerden devam eder.
Benim annemin çocukluk arkadaşı var bir tane. İkisi de aynı dönemde hamile kalmış falan... Tam ölümüne kankalardi, çok defa birbirlerinin çocuklarına gözkulak oldular, birbirinin hastalığı zamanlarında evine gelip evi silen supuren- işten gelecek kocası için iki kap yemek yapan tipten bir dostluk. Ama sonralari bir sebepten birbirlerine uyuz olmuşlar, arada yanlış anlaşılmalar yalan laf taşıyanlar olmuş falan... Araya bir soğukluk girmiş onbeş yirmi yıl kadar merhaba-merhaba modunda kalmışlar.
Onca aradan sonra bir cenazede sanırım ,tekrar karşılaştılar yıllar önce, kucaklaşıp barıştılar. Şimdi hala yakın iki arkadaşlar ...
Yani diyeceğim o ki birbirinizin daha da çok kalbini kırmadan, dönülmez sözler etmeden ilişkinizi kesin. Dönerse senindir derler ya, yıllar sonra tekrar başlarsa ne ala, başlamazsa demek ki o kadar da sağlam dost değilmiş :p
Hem sizi dibe çeken, devamlı olumsuz yorumlarda bulunan bir arkadaş olacağına hiç olmasin daha iyi

Enerjinizi sömüren insanlardan uzak durmalisiniz.Yukarda bir cok arkadas cok güzel yorumlarda bulunmuslar.Bence de bir kere acikca ne düsündügünüzü, ona kendinizi nasil hissettirdiginizi anlatin.Baktiniz bir degisiklik yok bitirirsiniz arkadasliginizi.Ama en azindan derdinizi dile getirmis olun.

Benim de böyle bir arkadaşım vardı. 18 sene kadar inanılmaz derecede yakındık. Kardeşim dediğim biriydi. Fakat aynı sizin hesap, 4 sene önce benim hayatımla ilgili sürekli bir eleştirme içine girdi. Eşimle çıkıyordum o zamanlar, sürekli bir açık arama, bak işte sen böyle yapıyorsun ama aslında şöyle vs vs. Bardağı taşıran son damla ise; eşimin beni oyaladığını söylemesi oldu :))) ki daha çıkmaya başlayalı 2-3 ay filan olmuştu yani artık ne oyalamasıysa :)) Ben uzak durdum o saatten sonra. Zaten eşimle de toplam 9 ay sevgili olduk ve evlendik. Ama o arkadaşımla koptuğum için bazen iyi yaptım diyorum bazen de acaba çok mu abarttım diyorum. Zaman zaman rüyalarıma giriyor. Demem o ki; sizi sıkan ve rahatsızlık veren şeyleri çıkarın hayatınızdan.

Kimsenin seni bu kadar aşağıya çekmesine izin verme
Negatif biri belki .belki kıskanıyor gizli gizli
Bilemedim sma isteniyorsan artık eleştiri sert bir şekilde uyar
Benimde böylw bir arkadasım vardı ilkokul arkadasım hemde.kız sürekli laf sokuyordu falan gereksiz şeyler.bir gün kafam attı her yerden engelledim.kaç senelik arkadasımdı hiç de pişman değilim.hayat zaten zor bir de böyle tipleri istemiyorum hayatımda
Derdimi paylaşacağım iki çift sohbet ediceğim biri bana yeter.var arkadaslarım yetiyor bana hiç eksiklipini hissetmedim.

Üniden görüştüğüm bir tane arkadaşım Yok , hiç boşuna arkadaşı dert etme kendine. O kanka olayları hiçbir sorun olmasa da okul bitince bitiyor.

30 ' dan sonra boyle olumune kankaliklarin yerini naber nasilsin nasil gidiyor hayat'lara birakiyor arkadasliklarda..
daha Yaklasik 1 saat once benzer cumleyi kurdum esime... bi yastan sonra kankalik bitoyor istemiyorsun da zaten...

Ben de aynı şekilde böyle bir arkadaşımla iletişimi kestim. Bu kadar uzun süreli değil ama lisans dönemimiz full beraber geçti. Düşmanız diyemem, doğumgünlerinde falan "Doğum günün kutlu olsun canım" tarzı kuru bir mesaj atıyoruz birbirimize o kadar. Niye böyle oldunuz dersen aynı senin durumun gibiydik. Benim enerjimi çok sömürüyordu, sürekli beni eleştiriyordu, kendi erkek arkadaşı sürekli onu eskortlarla aldatırken kendisi benim erkek arkadaşımla olan sorunlarıma karışıyor, onun beni sevmediğini iddia ediyordu. Ki kendi erkek arkadaşına da asla toz kondurtmazdı bu durumlarını açık seçik söylemesine rağmen, yani bu eskort durumunu ben bir yerden duymuş ya da uydurmuş değilim. Hiçbir düşüncemi kabul ettiremezdim ama işine geldi mi benden yararlanmayı da iyi bilirdi. Kalbini kırmamak adına hep yumuşak yüzlü oldum, görmezden geldim ama büyük hataymış. Bu kadar yumuşak yüzlü olmamın en sonunda bana zararı oldu.

En son artık dayanamadım, pat diye muhabbeti kestim. Buluşmak istediği zamanlarda hep bahaneler buldum, gitmedim. O da salak değil anladı artık, konuşmamaya başladık. Doğumgününden doğumgününe. Çok rahatım inan. Enerjini sömüren, seni üzen, mutsuz eden insanlardan uzak dur. Hatır da bir yere kadar, o senin hatrını saymıyorsa sen de onunkini saymamalısın. Karşılıksız verdiğin sevgi saygı da bir yere kadar yürüyor.
Astoria, yorumun icin cok tesekkur ederim. Kimsenin hayati mukemmel degilken bir de boyle negatifligiyle dibe cekiyor beni. Kendi hayatini hic gormuyor.
Ben onu hep destekledim. Nasil mutlu olacagina inandiysam o yone gitmesini istedim. Ama o egosunu tatmin etmek icin yillardir beni kullaniyormus yeni fark ettim. Cok sinirli ve kirginim ama gececek eminim.

Back
X