Arkadaşlıkta taraf tutmak yada tutmamak

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Zaman zaman bende yaşıyorum yada şahit oluyorum,reelde yada sanalda ,hiç farketmez.
neden bu oluyor anlayamıyorum. bana ters geliyor. sizce doğrumu yada yanlışmı.
olay şu. birileriyle sorununuz oldu. görüşmüyorsunuz. birde görüştüğünüz arkadaşınız yada arkadaşlarınız var.
onun o kişiyle görüşmemesi için baskı kurar mısınız. yada onunla görüşüyor diye o kişiyle iletişimi koparır mısınız.
ben düşüncemi söyleyeyim.
3 arkadaştık. 2si birbirbiriyle tartıştı ve görüşmüyor hala. biri bana bunun baskısını çok yaptı. bana şunu şunu yaptı. onla görüşme.
işte o an cinlerim tepeme sıçradığı andır.
kimse bana böyle bir baskı ve diretme yapamaz. onada bunu açıkladım. ben bunu kabul edersem ,kişiliksiz olurum dedim. bana yanlışı olmadı çünkü. taraf olamam. yanlışmıydım bilemiyorum. ama yapım böyle. baskı oldumu inadına yapmam onu.
,bu inanın heryerde oluyor. facede bile oldu bana.
arada yaşadığım şeyler bunlar.
anlattığım olayda neyseki çözüldü. kabullendi arkadaşım bunu.

Ne kadar yerinde ve doğru bir konu...
Bu konuda gizli veya açık baskı yapıldığı çok oldu oky...
Hatta ileri gidilip 'bana kim olduğunu söyle sana arkadaşını söyleyeyim.' tarzı yaklaşımlar da oldu.
Asla kimseyi kimseye kötülemedim ben gene de, herkesin sorunu kendinedir.
Olması gereken yerde karşı taraf savunulur ama asla ve asla benim de arkadaşım olan ya da olmayan kişiyi bu yüzden kötülemem veya aşağılamam ya da cephe almam gerekmez.
Sorunlar kişiseldir...
Hele hadi gerçek hayatı geçelim, bu durumun sanalda yapılması çok daha saçma. Alınıp verilemeyen ne internet ortamında anlayamıyorum...

ben bu duygunun insanı bişi olduğunu düşünüyorum insanın elinde olmuyor herkesın başına gelmiştir olan zaten arada kalana oluyor o ordan çekiştiriyo bu burdan çekiştiyor bı bakmışsın arada kalan dışarda kalmış bunlar gene sıkı fıkı hiç karışmamak daha doğru dıye düşünüyorum

inan ben baskı yapıldığı an çok sert cevap veriyorum. çünkü bunu kişiğime hakaret olarak algılıyorum ben.
onla görüşme .
hadi ya. başka emrin varmı
birde bir inadım vardır benim. inadına yaparım. baskı oldumu,yapacağım varsa yapmam. böylede bir huy vardır bende...
o kimse anlaşamadın yanlışlar oldu. iyide bana ne. bana yanlış varmı yok.neden seni dinleyim.

Böyle bir olay benimde başıma gelmişti ve ben yalnız kaldım..Şükür artık başka arkadaşlarım var.Böyle yapan insanları hiç sevmiyorum ne kadar o kişiyle tartışmamız olmadıysada selam dahi vermediler kişiliği olmayan insanlar yapar bunu bencede.Bir tarafta olmak doğru değil.

her ılıskıde adil olmak en dogru olanıdır sızde adaletlı davranmıssınız...

Adil olmak gerekli. Arada geçen olaya bağlıdır benim tutumum. Eğer ufak halledilebilecek bir konuysa barıştırmak için elimden geleni yaparım. Fakat arkadaşım diğer arkadaşıma gerçekten çok kötü birşey, adilik boyutunda birşey yaptıysa, sessiz kalamam. Yaptığının yanlış olduğunu yüzüne söylerim. Zaten adilik düşünen bir kişiyle benim de işim olmaz diye düşünüyorum. Ama durup dururken küçücük birşey için, ben küstüm sende görüşme derse arkadaşım, sizin gibi bende ters tepki veririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…