merhaba size bir sorum olucak benim komşum 24 ocak 2013 te doğum yaptı bebeği oksijensiz kalıp 10 gün küvezde kaldı maşallah şimdi 1 yaşında ama daha vücut dengesi sağlamıyor konuşamıyor emeklemiyor kollarda kasma var tecrübelerinizi anlatırmısınız
Arkadasim bu kadar olur daha gecen gun esimle sehir disina cikmistik kafede bir anneyle tanistim cocugu sipastik idi biraz sohbet ettik kizinin neden oyle oldugunu sordum dogumda oksijensiz kaldi dedi 13 yasindaydi fakat gorunumu bebek gibiydi gelismiyormus kemikleri cok uzulmustum benim gordgum bu sekildeydi ama arkadasinin durumunu bilemem insallah oyle olmaz ve iyi olur
Merhaba benimbir tanıdığımın seneler evvel normal doğum sırasında bebeği nefessiz klmış o zmnlar bu teknoloji yok malesef.bebeği 8 ay yaşayabilmiş.doğum sırasında ciğerleri patçalanmış.
Ama artık teknoloji gelişti bu anlattığım 40 sene evvel olmuş.Üzülmesin komşun.benim bebeğim 10 ayı bitirecek halen belini tutamıyor.emekleyemedi henüz.hersey zamanla olut.Doktor kontrollerine gitsin.
Komşunuzun bebeği cp li yani cerebral palsi hastası halk arasında spastik bunun dereceleri var beyne oksijen gitmeyince yürüme motorunumu etkiledi yoksa konuşma ve zekayı da etkiledimi mutlaka en kısa zamanda fizik tedavi ve rehabilitasyon desteği almalı uzın meşakatli bir yol onları bekliyor allah yardımcıları olsun.
Komşunuzun bebeği cp li yani cerebral palsi hastası halk arasında spastik bunun dereceleri var beyne oksijen gitmeyince yürüme motorunumu etkiledi yoksa konuşma ve zekayı da etkiledimi mutlaka en kısa zamanda fizik tedavi ve rehabilitasyon desteği almalı uzın meşakatli bir yol onları bekliyor allah yardımcıları olsun.
Fizik tedavisine ve rehabilitasyona basladilar mayis ayindada beyin tomografisi cekilcek yani sizce komsunuzun son durumu ne bilmiyorum ama bu duzelir mi ki
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Keşke düzelir diyebilsem ama malesef imkansız artık bununla başa çıkmayı öğrenip kabullenecekler. Dua etmeli ki az hasar görmüş olsun bu hastalığın beyinde oksijensiz kalmamın etkisi ile meydana gelen hasara göre değişkenliği var yürüyeme konuşma şaşılık kasılma atakları istemsiz hareketler zeka geriliği konuşma güçlüğü olabilir ancak bunlardan sadece spastitise de olabilir benim yiğenimde doğumda beyne oksijen gitmemesi sonucu serebralpalsili 22 yaşında ve üniversite bitirdi ki pekte hafif sayılmaz durumu. Yani mücadele ve fizik tedavi gerektiren uzun bir süreç.