Arkadaşsızlığım tekrar suratıma vuruldu :((( ve beddua aldım gene

dertli_simge

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
116
32
48
Ankara
kızlar merhaba, her zamanki gibi yine moralim çok bozuk, bir yüzüm gülmüycek mi benim? :'(( hep böyle olmak zorunda mı? 28 yaşındayım. ezik büzük asosyal ve pasif bir kişiliğim vardır. ve 4 ay kadar önce sözlümden ayrıldım, böylece evlilik umudum kaydı gitti. düşün düşün kafayı yicek gibi oluyordum, intihar etmeyi bile düşünüyordum. kafayı biraz dağıtmak, hem de olur ya, yeni arkadaşlar edinmek için kurslara yazıldım. üstelik bana faydası olan kurslar bunlar, tatlı kursu ve ehliyet kursu.. insanlarla sohbet etmeye çalışıyodum bu kurslarda. tatlı kursunda benden 4 yaş küçük bir öğrenci kız var, doğumgünü partisi varmış akşam, beni de davet etti. ankara'da sakarya cadddesi vardır, eğlence mekanlarının falan olduğu. orda düzenleyeceklermiş. davete baya sevindim ve tamam dedim gelirim.

sabah anneme dedim ki, anne akşama geç gelirim arkadaşlarla doğumgününe gidicez dedim. salak gibi mekanın adını da söyledim (mekanın isiminde "bar" kelimesi geçiyor). annem bir köpürdü bir köpürdü: hangi arkadaşlarmış bunlar, ben niye tanımıyom, hem senin arkadaşın olamaz sen kaz geldin kaz gidecen, senin 1 tane bile arkadaşın yok, bara git de içkili yerlerde sana tecavüz etsinler, karnını şişirsinler diye başladı. beynimden vurulmuşa döndüm ve ben de başladım kavgaya, hakarete vardı işin sonu. hayvan, öküz, ne anlarsın ki, sen ilkokul mezunusun, iş hayatın olmadı ki senin gibi şeyler dedim.

biliyorum anneye bunlar denmez biliyorum beni kınıycaksınız :(((( ama sinirlenince nevrim dönüyo, sakin kalamıyorum, bu da arkadaşsızlığımın suratıma çarpılması da en hassas olduğum konudur :(( ama kötü laflar söyleyince de sonra kendimi çok kötü hissediyorum, kendime saygım yokoluyo. bir de bizim ailede mesafe olmadı hiç, hani bazı aileler vardır çocuklar anaya babaya siz der... bizim aile hiç öyle olmadı, yani mesela küçükken babam bize kızdığında hakaret ederdi. öyle yani mesafeler yok bizim ailede. sabahki kavga da öyle oldu, annem de bana saydırdı tabi, orospu, sözlünü elde tutamadın kaçırdın, senden bi bok olmaz, dilerim geberirsin felan diye beddualar etti :((((( üstelik de dilerim anne olamazsın diye beddua etti :((((

şu an moralim sıfır :(( hiçbişeye odaklanamıyorum :(((( akşamki doğumgününe gitmek de içimden gelmiyo, gitsem de eğlenemem ki, beni davet eden insanların da bi suçu yok ama içten içe sizin yüzününüzden annemle kavga ettim diye düşünüp somurturum elimde değil :(((( kızlar ben annemi nası değiştirebilirim? sonuçta gelmişim 28 yaşına üstelik acılıyım, gezmeye eğlenmeye kafa dağıtmaya hakkım yok mu?? her bara gidene tecavüz mü ediyolar, hem ben 28 im okulumu bitirdim işime girdim, neyin ne olduğunu biliyorum, hani 18 yaşında olsam neyse de bu yaşta bunları yaşamak çok ağırıma gidiyo :((((( hem de diyolar ki sonra bana senin yaşındakiler çocuk bakıyo, ee peki ben sosyal ortamlara girmezsem nasıl tanışabilirim eşim olabilecek kişilerle??? canımdan bezdim y emin ediyorum.

Son düzenleme:
zaten evde olan olmuş artık bari git eğlen.....
annenlede güzelce konuşup özür fln dile hatalı değilsin ama annen işte al gönlünü..

Seni anlıyorum yalnız olmak çok zor benimde çevremde dostum diyebileceğim kimse yok hepsinden kazık yedim oturdum şimdi yalnızım ve sadece nişanlıma bağlıyım o beni dışarı çıkarırsa çıkıyorum ancak,tek başıma izin vermiyor :53: Ne güzel kurslara yazılmışsın gitmeye devam et aktif ol kitap oku bol bol en iyi arkadaş onlar.Anne bedduası kabul olur derler ama Allah görür ne çektiğini o bedduayı nasıl aldığını korkma sakin ol sen.Üzülme yaa kimse canından kıymetli değilll

haklısın ınsanı delırtıyorlar bazen ama takma kafana ,
aksam partıye gıt guzelce eglen
annene dısarı cıksanda kendıne sahıp cıkablecegını kanıtlaman lazımkı artık sana boyle seyler soylemesın

Anlıyorum seni bende arkadaş konusunda sıkıntılıyım maalesef. Herkes kendi hayatına bakmaya başladı bide başka şehire taşınınca koptum herkesten.
Annenle birbirinize böyle şeyler söylemeniz çok üzücü annenide hatalı gördüm ben.
Git akşamda kafanı dağıt değişiklik olur.

senın söledıklerınde hoş değil tabı ama annenınkınde laf yanıı inanamıyorum böle annelerın olduğuna benım öz annem olmadı olanda bana karşı pek iyi değildi zaten hayalımde hep benı butun kötülüklerden ve bütün kötü insanlardan koruyacak bır anne var en kötü halımde bile en guzel en ıyı benım olduğumu söylıcek bır anne yanı insanın öz annesı olsa böle olur dıye düşünürüm hep annen senı hayattan soğutup ne yapmaya çalışıyor anlamadım bence ılışklerınız hep bu şekildeyse annenle fazla yuz göz olmada moralını barı bozmasın bıde tabı ınsan söledıklerınden sonra suçluluk hıssedıyorr munakaşa etmemeye çalış sonradan vıcdan azabında olmazz

Gerçekten üzüldüm ailede huzur olmayınca hiçbirşey yok gibi geliyo..
Öncelikle ayrılmanı kolay atlatmanı diliyorum umarım hayırlı bi insanla karşılaşır mutlu olursun...İşin var mı yada okul eğer yoksa bi işe girmeni tacsiye ederim hem arkadaş ortamın olur hemde kafan dağılır.

Annenla sınırlar baya aşılmış normalde anneleri haklı görürüm ama annende sana çok ağır sözler söylemiş malesef bazı insanların yapısı böyle değiştiremiyosun.Gerçekten bu yaşadıklarına üzüldüm canım sıkıldı annenin anlayışlı olması lazım zaten zor dönemdesin...
Ağızdan çıkan sözleri düşünmüyoruz bazen anne kız arada kin olmuyo ama çok canı acır insanın sana tek tavsiyem işe odalanman

Sorunlu bir ailen var böyle gelmiş böyle gider değiştirmen çok zor ama senin yerinde olsam ssk varsa psikiyatrise giderdim sana bu konuda en iyi o yol gösterecektir. Ne olursa olsun anneye hakaret etme dilerim içten gelerek beddua etmemiştir annen. Bu arada eski sözlünle ilgili sondurumuda merak ettim kurtulabildinmi?

annen sanırım henüz büyüdüğünü, ayakları üstünde duran genç bir kadın olduğunu kabullenmek istemiyor. Ve sanırım sözlünden ayrılmanı istememiş.Sen ayrılıncada artık seni tamamen gözden çıkarmış .
Öncelikle annenin davranışı çok çok hatalı. Ama belli bir yaştan sonra insanlara bazı şeyleri kabul ettiremiyorsun. O kesinlikle hatasını haksız olduğunu kabul etmez ve bu durumda seni kesin hatalı bulur. Onu değiştirmen bundan sonra çok çok zor. Ha belki davranışlarına bakar herşey yolunda korktuğu şeyler başına gelmiyor (ki aklı başında kendine güvenen bir insanın başına gelmez öyle şeyler) , o zaman değişebilir bir ihtimal.
İkinci olarak sende hatalısın. Anneye ne kadar hatalı haksız olursa olsun o laflar edilmemeliydi. Gerçi sen kabul etmişsin hatanı .Sorun yok.Önemli olan bundan sonra böyle bir olay yaşandığında ki yaşanmaz inşallah tekrarının olmaması.

Şimdi senin yapacağın şu : Giyineceksin , süslenecek , püslenecek , kendine olan güvenini saygınıda yanına alıp o doğum gününe gideceksin .Bir güzelde eğlenip ,orda kafana uygun arkadaşlar bulup keyfin yerinde bir şekilde eve döneceksin inşallah :)
Gerçi eve döndükten sonra asık bir surat ve tafrayla karşılaşabilirsin ama sakın umursama. Yanlış yapmadığını düşündüğün sürece , doğru bildiğin yolda insanların önyargılarına sakın ezilme .
(anneye saygısızlık yok lütfen :)
(birde arkadaşına hediye almayı unutma :)

Bir anne böyle davranır mı çok şaşırttı beni.
Kötü bir anne düşünemiyorum hiçbir anne çocuğunun kötülüğünü istemez.
Bütün annelerin endişeleri korkuları olur, öncelikle sizin bu endileşeleri aşmanız size güvenmesini sağlamanız gerekiyor.
Anneniz haklı demiyorum, ama sizde haklı değilsiniz.
Maalesef aranızda karşılıklı sevgi saygı yok..
Umarım bu sorunları aşarsınız aile huzuru çok çok önemli.

:53: Nasıl bir anne çocuğuna bunları söyler ya... Yazık..

Bu saatten sonra ailen değişmez,sen aileni tanıyıp ona göre hareket edeceksin.. Mesela mekan adı söylemeseydin..Benim annem dünya tatlısıdır :nazar: ama bazı şeyleri söylemem,aklı kalmasın,endişelenmesin diye..

Bir de her bara gidene tecavüz mü ediyorlar :37: bu mantıktaki insana hiçbir şey anlatamazsın.Sen git,eğlen gelince de laf söyleme,sakince yat uyu..

28 yaşındasın,gezmek tozmak için güzel yaş evli olmamak bir eksik değil,kesinlikle değil! lütfen ailene değil kendine, kendi kararlarını verebilecek kadar büyüdüğünü göster..Çalışıyor musun? Üniversite okudun mu bilmiyorum ama bunları atlama,güzel bir iş ve iş arkadaşları iyi olur sana.. :34:

kızlar merhaba, her zamanki gibi yine moralim çok bozuk, bir yüzüm gülmüycek mi benim? :'(( hep böyle olmak zorunda mı? 28 yaşındayım. ezik büzük asosyal ve pasif bir kişiliğim vardır. ve 4 ay kadar önce sözlümden ayrıldım, böylece evlilik umudum kaydı gitti. düşün düşün kafayı yicek gibi oluyordum, intihar etmeyi bile düşünüyordum. kafayı biraz dağıtmak, hem de olur ya, yeni arkadaşlar edinmek için kurslara yazıldım. üstelik bana faydası olan kurslar bunlar, tatlı kursu ve ehliyet kursu.. insanlarla sohbet etmeye çalışıyodum bu kurslarda. tatlı kursunda benden 4 yaş küçük bir öğrenci kız var, doğumgünü partisi varmış akşam, beni de davet etti. ankara'da sakarya cadddesi vardır, eğlence mekanlarının falan olduğu. orda düzenleyeceklermiş. davete baya sevindim ve tamam dedim gelirim.

sabah anneme dedim ki, anne akşama geç gelirim arkadaşlarla doğumgününe gidicez dedim. salak gibi mekanın adını da söyledim (mekanın isiminde "bar" kelimesi geçiyor). annem bir köpürdü bir köpürdü: hangi arkadaşlarmış bunlar, ben niye tanımıyom, hem senin arkadaşın olamaz sen kaz geldin kaz gidecen, senin 1 tane bile arkadaşın yok, bara git de içkili yerlerde sana tecavüz etsinler, karnını şişirsinler diye başladı. beynimden vurulmuşa döndüm ve ben de başladım kavgaya, hakarete vardı işin sonu. hayvan, öküz, ne anlarsın ki, sen ilkokul mezunusun, iş hayatın olmadı ki senin gibi şeyler dedim.

biliyorum anneye bunlar denmez biliyorum beni kınıycaksınız :(((( ama sinirlenince nevrim dönüyo, sakin kalamıyorum, bu da arkadaşsızlığımın suratıma çarpılması da en hassas olduğum konudur :(( ama kötü laflar söyleyince de sonra kendimi çok kötü hissediyorum, kendime saygım yokoluyo. bir de bizim ailede mesafe olmadı hiç, hani bazı aileler vardır çocuklar anaya babaya siz der... bizim aile hiç öyle olmadı, yani mesela küçükken babam bize kızdığında hakaret ederdi. öyle yani mesafeler yok bizim ailede. sabahki kavga da öyle oldu, annem de bana saydırdı tabi, orospu, sözlünü elde tutamadın kaçırdın, senden bi bok olmaz, dilerim geberirsin felan diye beddualar etti :((((( üstelik de dilerim anne olamazsın diye beddua etti :((((

şu an moralim sıfır :(( hiçbişeye odaklanamıyorum :(((( akşamki doğumgününe gitmek de içimden gelmiyo, gitsem de eğlenemem ki, beni davet eden insanların da bi suçu yok ama içten içe sizin yüzününüzden annemle kavga ettim diye düşünüp somurturum elimde değil :(((( kızlar ben annemi nası değiştirebilirim? sonuçta gelmişim 28 yaşına üstelik acılıyım, gezmeye eğlenmeye kafa dağıtmaya hakkım yok mu?? her bara gidene tecavüz mü ediyolar, hem ben 28 im okulumu bitirdim işime girdim, neyin ne olduğunu biliyorum, hani 18 yaşında olsam neyse de bu yaşta bunları yaşamak çok ağırıma gidiyo :((((( hem de diyolar ki sonra bana senin yaşındakiler çocuk bakıyo, ee peki ben sosyal ortamlara girmezsem nasıl tanışabilirim eşim olabilecek kişilerle??? canımdan bezdim y emin ediyorum.

Çok üzüldüm canım ya niye böyle şeyler derler ki insan evladına küfür edermi beddua edebilir mi yani arada bende yasıyorum annemle bu tarz tartışmalar o bana çok şey söyledi bnde karşılık verdim ama hakaret etmedim edemem annem sonuçta sürekli yüzyze bakıyoruz söylesem yüzüne bakamam ama seni çok iyi anlıyorum takma diyeceğim ama nafile insan annesinden bu lafları duyuyorsa takmaması ne mümkün allah sabır versin arkadaşım tek söyleyebileceğim bu :2::2::2::50::50::50:

Kendinize güveni olmayan, aradaş çevresi olmayan bir kişi olduğunuz için endişe etmiştir anneniz.
Aile içindeki bu sınırsızlıktan dolayıda ağır konuşmuş. Bir annenin bu şekilde konuşmaması lazım.
Babanız annenize, annenizde size çektiriyor belliki.
Siz daha ağır konuşmuşsunuz.

Annenizi düzeltmeden önce kendinizde de değişiklikler yapmalısınız.
Kullandığınız sözler çok ağır.

Üstelik kim ne derse desin, daha yeni arkadaş çevresi kuran kişiler seçtiklerine ve gittiği yerlere dikkat etmeliler.

sizin bu hale gelmenizin, kendine güveni olmayan bir birey gibi olarakyetişmenizin tek sorumlusu malesef annenizdir.tavrınızda haklısınız.insanı rezil de vezir de eden ailesidir..özgüven, kengine saygı,cesaret,sosyallik gibi kavramlar ilk ailede başlar..anne baba çocuğunu münkün olduğunca gözetip,kendine güveni olan bir birey olarak yetiştirmesi en baş görevidir bence.senin başkalarına faydalı olman için en başta kendine faydalı olman lazım."senden bişiy olmaz,bi baltaya sap olamadın,evlenemezsin evde kaldın,çirkinsin,şölesin bölesin" falan fiilan gibi itihamlar işe yaramadığı gibi çocuğun kendine güveninini ömür boyu yitircek kötü bir zemin hazırlar kişiliği için..ve bilinçaltında kendisini işe yaramaz, bir şeyi beceremez biri olarak görür..kendini tanımasına fırsat verilmiyor çünkü..halbuki aksini yapmak varken, öle iken cesareti kırılır.böyle insanlarında haliyle herşeyden korkutuldukları için hiç bir ortama giremez, arkadaş edinemez olurlar.bunların tek sorumlusu aile iken şimdi aynı kişi -anneniz-i kalkmış sizi bunları sölüyor..bence sizin değil onu tedavi edilmesi lazım.ee bu da mümkün değil,insan beddua eder sinirlenince ,kırılınca ama "dilerim evlenemezsin nasıl bir kelime?nasıl talihsiz bir cümle? ayrıca bir anne kendi doğurduğu ,kendi canından olan bir varlığa nasıl böle laflar söleyebilir.kızgın bile olsa asla kabul edilemez bir şey bu kavgada söylenmez yani.. ki bu da annenizin eğitimsizliğini ve cahilliğini gösterir.özür dilerim gözlemlerim bunlar.. ve bunu içinden çıkmak da çocuğunuza düşer düşer..bunla mücadele etmek kolay değildir.lütfen kendine güveni olan,insanlardan çekinmeyecek ,korkmayacak yada sosyal olmasını sağlamak için yüreklendirici sözler söyleyiniz çocuklarınıza..çünkü bu durum insanın hayatını etkiliyor ne demiş atalar" ağaç yaş iken eğilir" bu saatten sonra ne siz ne anneniz değişmez".ama sizin için yinede bir umut ışığı var daha gençsiniz aynı yaşlardayız en başta sizin kendinize güveninizi zedeleyen,sizi daima eleştiren,kınayan,küçük düşüren insanları hayatınzdan çıkarmakla başlayın...annenizi değil tabi..neticede anneniz ve saygıyı elden bırakmayın siz yinede.varsın sölesin saysın.tınmaz gibi de yapmayın ama hayatınıza bu şekilde müdahale etmesine izin vermeyin iyiliğiniz istediği için belki kırıcı konuşur olabilir ama tavrı yinede yanlış,güzel bir şekilde oturup konuşmak varken belki siz on saygısız laflar ettmeniz üzerine o şekilde .herneyse demem o ki; bu hayat sizin ve nasıl yaşayacağınıza siz karar vermelisiniz.dediğiniz gibi sosyalleşmek için kurslara katılmaya devam edin,imkanınız varsa işe girin,arkadaş edinin,çekinmeyin kimse kimseden üstün değil,umutsuz olmayın.belki bir tane arkadaşınız olur ama can olur dost olur herşeyinizi paylaşırsınız.bu sorunlarınızda yavaş yavaş ortadan kalkar arkadaşında dediği gibi siz kendinizi bildikten sonra bişiy olmaz.ama bunu sözleirnizle değil davranışkarınızla gösterin annenize,zamnala oda size güvenip hak verecektir..evde durmamaya özen gösterin sözlerinie maruz kalıp mazallah depresyona bile girersiniz.biraz uzun oldu ama..üzmeyin kendinizi herşeyin çözümü var..:34:

28 yaşında ki bir kızın dışarı çıkarken annesinden izin alacak olması aşırı komik geliyor, öncelikle bunu değiştirmeniz, ailenize bu bilinci vermeniz gerekir.

ama anlaşılan o ki bu sizin aile de biraz zor bir durum.

annenizle aranızda saygı kalmamış, haklısınız demiyorum, ama annenizin sizinle konuşma tarzı beni şok etti..

psikolojik yardım alması veya kendini geliştirmesi gerekiyor kültür bakımından. aynı zaman da sizin de.

şok oldum gerçekten

herkes anneye suc bulmus, anne de cok haksız elbette ama anneme öküz falan desem bir daha suratına bakamam

anneye of bile demeyin demiş dinimiz

senin ettiğğin laflar çok agır,gerçekten seni şiddetle kınıyorum
bu laflardan sonra zaten nasıl gidip eglenebileceksin ki merak ediyorum

ama biir anne kızına nasıl o... der tecavüz edecekler der, buna ayrı bir şok oldum

siz karşılıklı olarak saygınızı coktan yitirmişssiniz

doğumgünü partisine gitmekten daha büyük sorunlarınız var
önce evdeki huzuru sağlayın
annenizle olan ilişkilerinizi düzeltin
sonra arkadaslarınızla olan ilişkilerinize bakarsınız

Son düzenleme:

gelmişsin 30 yaşına, işin gücün var, anne neden sana 15 yaşında gibi müdehale ediyor ki, sanırım bu yüzden özgüveninin pek gelişmemiş
bu saatten sonrada annen değişmez, o yüzden bunun için enerji harcama
ailede sınırlar olmasına enerji harcayabilirsin ama
ne annenin söyledikleri yenilir yutulur ne senin
bence anne babanla mesafeni koru, resmi dur biraz
bilmiyorum kaç para kazanıyorsun, nerde yaşıyorsun ama büyük şehirdeysen bi arkadaşınla ayrı eve çıkmayı düşünebilirsin
çünkü sizin evde sular pek durulur gibi görünmedi bana bu mesajından

annenle çok yüz göz olmuşsun birbirinize söylediğiniz sözler hiç hoş değil:19:
bu yaştan sonra anneni değiştiremezsin ama belki biraz daha ilişkinizi düzeltebilirsin
sakin olup aranızdaki saygıyı mümkün olduğunca korumaya çalış kötü sözler kullanma
ne olursa olsun anne babaya evlat kötü konuşmamalı :31:

fake değil
arkadaş sürekli ailesiyle ilgili konu açmış
hiç eski konularına bakmadan nickten hatırladım
bakarsanız ne kadar manyak bi ailesi olduğunu anlarsınız.

dertli simge öteki 48372 konunda da yazdık ama hiç dönmüyorsun doğru düzgün.
senin böyle pasif, ezik olmanın sebebi kesinlikle manyak ailen
28 yaşında insansın, çalışıyordun da sanırım.
kendi ayaklarının üstünde dur artık.
bas git o evden

Back
X