• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadassizlik sorunu

bende senin gibi arkadaşsızım. 1 yıl oldu oldu buraya geleli üst katta kuzenim var ama benden küçük okul dersane
derken onun zamanı geçiyor. arkaşlarımı özlüyorum bazen yokluklarını hissediyorum. sevgilim var ayrı şehirlerde olsakta ah yanımda olaydı daha ne isterim:64: arkadaşsız olmak zor ama sahte arkadaşlıklar olacağına olmasın daha iyi bu zaman da herkese güvenilmiyor zaten:97:

benim de hiç arkadaşım yok
ve senin dediğin gibi yurt dışında falan da değilim
evlenip Nevşehir'e geldim ve burda da kimseyi bulamadım
daha önce de pek yoktu
okul yıllarımda her dönem 1 tane olmuştur o da benim gibi yalnız olanlardan ancak
yani böyle şen şakrak grup arkadaşlarım olmadı
ben neşeli olamadığım için daha doğrusu kasıldığım için onlarda bi şekilde benden uzaklaşıyor
ama senin durum farklı önceden varmış oraya gidince yalnız kalmışsın
bulursun arkadaşım bak sende söylüyorsun şuan yakın olduğun biri varmış

bende bulunduğum şehre gelin geldim ve hiç arkadaşım yok nerdeyse diyebilirim kk ye giriyorum aslında kötü arkada olucaksada olmasın daha iyi

hiç üzülme yalnız değilsin bak ne kadar arkadaşsız kişiler varmış:DDD ben de öyleyim malesef bu şehire 6 sene önce geldim 3 sene önce bu yere taşındam ama konuşup dertleşebileceğim kimse yok...ev sahibimle arada bir ama 15/20 dk sonra konuşacak birşey bulamıyorum çünkü annem yaşında ne konuşabilirsiniz ki bir yerden sonra kitleniyor insan ..şaka yapayım arada bir sululuk yapayım desen olmaz...
ama hiç üzülme kendini şanslı bile hisset ;1 sene öncesine kadar 2 tane arkadaş vardı samimiydik de ya da ben öle sanıyormuşum sıksık gelip giderdik eşimin işyeri arkadaşlarının hanımları..fakat birisi devamlı benle uğraşmaya başladı bunu da arttırdı en sonunda namusuma bile iftira atacak kadar çirkefleşti 1 senedir depresyondaydım özellikle ilk 6 ay...çoook üzüldüm neyse anlatmayayım anlattıkça kötü olacağım..taşınmadık da buradan maddiyat o bu şu derken..ikisinin suratını da görürüm hergünn hatta hiç konuşmam aynı ortamlarda olmamız kaçınılmaz oluyor aynı sokak olunca...
şimdi çook şükür Allah ıma iyiyim Allah o gücü verdi bana şimdi takmıyorum bile bu insanları ..burada ücretsiz kurslar var kızımı okula yazdırınca inşallah o okuldayken kurslara gitmeyi düşünüyorum.hem zaman geçer hem inşallah iyi insanlarla karşılaşıp arkadaş bulma faktörün çoğalır hem de sıkılmamış olurum ..sana da tavsiyem öyle yap...ha bir de dayım almanyadan arar ev telefonunu annemlerle uzun uzadı konuşurlar çok yazdı dersek;" paso gibi birşey sınırsız konuşsan da aynı para konuşmasan da "der...sen deöyle bişeyler yapabilir Türkiye deki ailen arkadaş ve dostlarınla uzun uzun dertleşebi,lirsin inan çokkk iyi geliyor ..birebir görmesen bile telefonla saatlerce konuşmak da işe yrıyor doğrusu :DD

selam!
hangi ulkedesin?
ayni ulkedeysek tanismak isterim:)
ben de seninle ayni sorunlari yasiyorum...
ne kadar kursa falan gitsen de kafa dengi arkadas ya da yasina uygun arkadas bulman cok zor...
ben ingilizce kursuna gittim, tanidigim bayanlarin hepsi benden buyuktu ve ortak noktamiz sifirdi...ayrica aramizda kultur farki da vardi...
esimin cevresinde Turk tanidiklarinin esleri var fakat onlarin kulturu benim kulturumle cakisiyor...
ben Izmir'de buyudum, ozgurumdur, konusmami sakinmam, dusundugum ve bahsettigim tek sey evliligim yemek ev isleri vs degil, bazi amaclarim var ideallerim var, yasim kucuk, ayrica kiz ya da erkek olsun herkese cok sicagimdir...
bu yapim bu kulturdeki insanlara fazla geliyor...
ki zaten hic biri yasitim degil hepsi 30 kusur 40 kusur ve cocuklu...
aliskanliklarimiz farkli...saygi anlayisimiz farkli...herseyimiz farkli bu insanlarla...
dedigim gibi Turk tanidigim cok var ama gorusmuyorum cunku yetistigimiz yerler ve yetisme tarzimizin arasinda daglar kadar fark var...
bir evde toplaninca kadin erkek ayri oturulur bu insanla mesela burdan ornek vereyim...

istanbullu bir arkadasim vardi fakat o da baska bir sehre gitti...keske gitmeseydi :25:

onun disinda yabanci insanlarla arkadasliklar yapmacik geliyor...
yabanci arkadaslarim var tabii ama okul-is disinda bulusup gorusmuyoruz...

Ayni konudan ben de muzdaribim. Bati avrupa'da yasayip arjadas cevresi edinmek cok ama cok zor. Oyle zaman geliyor ki bir Allahin kulunu bulamiyorsunuz derdinizi anlatacak. Bir kere yabancilarda bizdeki gibi es dost arkadas kulturu yok. Birbirlerinin evlerine pek gidip gelmezler. Bir arkadaslari ile bulusmayi is sayarlar ve aylar onceden plan yapmadan bulusmazlar. Anne baba kardeslerine bile oyle cok gidip gelmezler. Forumda bir arkadasimizin da dedigi gibi varsa yoksa kopekleri ve onlari gezdirmek.
Yasadigim sehirde cok Turk var ama nedense onlarla da cok icli disli olmak nasip olmadi. Belki ben soguk durdum belki firsat olmadi bilemiyorum. Zaten buraya sonradan geldigim icin biraz ayri tellerden caliyoruz. Bir konusmaya basladilar mi yarisi Turkce yarisi Flamanca konusuyorlar ve acayip bozuk bir sive ile. Ben ise sevmiyorum kendi diline dahi saygi gostermeyen insanlarla konusmayi(biliyorum ben de Turkce karakter kullanmadan yaziyorum, ama tamamen imkansizliktan. Bilgisayarimda Turkce klavye yok :(
Iki tane bayan arkadas edindim burda dogup buyuyenlerden ancak cok fazla icli disli olamadik. Nedendir bilmem herseyden ve herkesten sikayet edip dert yaniyorlardi. Belki buranin kulturu bu bilemiyorum.

Back
X