• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkamdan neler neler demiş...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Giz05

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
468
166
323
İzmir
Arkadaşlar, bu aralar çok fazla sıkıntım var hep elim "konu aç" butonuna gidiyordu, vazgeçiyordum fakat bugün duyduklarımdan sonra dayanamadım:(
Ben 20 yaşındayım üniversite öğrencisiyim, biraz ev kedisiyim. yazın herkes havuzlara/ tatillere gitti, kafelerde gezdi.ben günlük ev işi yaptım şikayetçde değilim evi zaten çok severim. Haftada bir falan arkadaşlarımla gezerim aslında fakat ev işi yapmaktan vakit bulmak zor oluyordu. Market poşetleri vazgeçilmez aksesuarımdır mesela benim.okuldan dönerken evin ihtiyaçlarını falan alırım bulaşıkları toplamadan derse oturamam vs.(annemin bacağında hafif bir sakatlık var fazla yürüyemez o yüzden sorumluluk sahibi hissediyorum kendimi) Biraz fazla kendimden bahsettim özür dilerim :( Bir de benim hoşlandığım bir çocuk var. Bunu etrafımdaki herkes bilir hatta o bile biliyordur bence.( Bir buçuk yıl olacak artık görünce kalbim yerimden çıkacak gibi olur. Bugün o çocukla ortak bir arkadaşımızla muhabbet ediyorduk. (bunlar çok samimilerdir bu arada) alışkanlık olmuş artık x'i de soruverdim. O da bana: " bak sen x ile ilgili çok masum düşünüyorsun, hayaller kuruyosun ama arkandan neler diyor boşver onu daha iyilerine layıksın" dedi. Ben de tabi zorladım ne diyor gibisinden. Arkadaş whatzapp konuşmalarını yolladı bana. x benim hakkımda, "O kız da kezban mıdır nedir ne zaman görsem bir ev kızı makbule modunda evlenemedi bi " demiş... O kadar üzüldüm, o kadar ağırıma gitti ki kızlar anlatamam bir sürü sorunum vardı bir de bu tam oldu. Bir de ben kendimle çok barışık bir insan değilimdir. kilo fazlam var vs ama giyimime kuşamıma çok deli dikkat ederim, kendimi elimden geldiğince geliştirmeye çalışırım. Bu lafları sırf anneme yardımcı olduğum için duymam çok üzdü beni. Nasıl bir hayal kırıklığına uğradım anlatamam. Sürekli de karşılaşıyoruz zaten kendimi çok kötü hissederdim onu görünce, şimdi iyice mahvolucam.:43: Çay koyarken bile çocuğun lafları kulağıma geliyor :ssz:
Okuyup yorum yapanlardan şimdiden Allah razı olsun...

Kendisi K....rlardan hoşlanıyorsa kendi bilir be canım :)
Onların Kezban tanımlamasını iyi bilirim ben . Boşver sen.

Peki ortak arkadaşınız ne cevap vermiş ?

Canim sen boyle yasamaktan mutluysan gerisi ne o kisiyi ilgilendirir nede baskasini.kaldiki annen rahatsizmis mecbur yardim ediceksin tabikide.hic uzulme bence.hatta ogrendigin iyi olmus bence.bundan sonra ona olan duygularini frenlemeye calis.o neymiski seni begenmiyor Allah im ya

Hakkımızda konuşmayanmı var Allah aşkına. Takma kafana. Annene yardm etmen çok hoş. Bende anneme yardm ederm. Bu yaz bende genelde evde geçirdim. Hepimizin kendine göre kusurları vardır. Kusursuz insan yokki. Ayrıca istersen kiloları kolaylıkla verebilirsin cnm. O çocuğun dediklerinin takma. Bende daha önce hoşlandığm çocuklardan ne laflar duydum. Hatta eski sevgilim daha beni yeni tanıdığı zamanlarda ' şu burnunu yatırman lazım' demişti. Çok ağrıma gitmişti ama noldu sonuç olarak benmle çıktı. Her birimiz bu dedikoduları taksaydık oooo kafayı yerdik:31:

İnsanlar bilmeden etmeden nasıl da yargılıyorlar birbirlerini anlayamıyorum ya. Canım bu durum sana onun kişiliğini göstermiş olmalı. Üzme kendini böyle basit insanlar için

ya canım şu platonikten ne anlıyorsunuz yemin ederim kafam almıyor:53:
adam hoşlansa 1.5 senede açılırdı,ki bak acı bir şekilde öğrenmişsin,sorup durarak
birde k^çlarını kaldırıyorsunuz şu 5 para etmez tiplerin..
üstelik evde oturman,annene yardım etmenle falanda alakası yok,inan..
unut..unut acilen duyduklarını..bir dahada sorma,haber alma,önüne bak..
sana değer verecek tipler çıkacak:1:

insanın zoruna gitmesi çok normal canım üzülme demek tabiki saçma ama seni tanımadan böyle bi yorum yapabilecek bi insansa önyargılıysa da bu olay sana en azından onun hakkında fikir vermiş olur, ben olsam senin yerinde o lafları ona yedirirdim şöyleki kendime daha çok bakar süslenir püslenir pişman ederdim o kezban lafına ama seni bilemicem tabi ayrıca ev işi yapmak evde oturmak her ne kadar şimdiki erkekler için "kezbanlık" olarak algılansa da hiç de kötü bişey değil bende 21 yaşındayım gezmeyi çok severim hatta 2 günden fazla evde durmaya dayanamam ama evde olduğumda da sürekli temizlik yapayım pasta börek yapayım diye koşuştururum , bununla da gurur duyuyorum ki erkek arkadaşım da bu yüzden atom karıncam hamaratım filan der bana seninki halt etmiş öyle konuşmakla ,

Son düzenleme:
her erke evlenince öyle bir kız ister zaten bu arada annenizi bukadar düşünmeniz çok hoşuma gitti

bunu söyledi diye asla kendiniizi değiştirmeye çalışmayın sizi sevecek olan sizi olduğunuz gibi sevsin

BU DEVİRDE BÖYLESİ MASUM KIZ BULMUŞ DAHA NE İSTİYOR ACABA?

sen gayet en güzelini yapıyorsun canim, onların zamanı da gelecek, okulun bitsin mesleğini alınca kafan rahat şekilde en güzel anları da yaşayacaksın elbet, allah herkesin kalbine göre veriyor bunu çok gördüm, işine gelmediği için demiştir ukala şey, seni eleştirmeden önce kendisini bi eleştirsin bakalım onu diyen, üstüne düşenlerin ne kadarını yapıyor, ne kadar sorumluluk sahibi bi birey ?
hiç takma tatlım, ne kadar boş bi kafasının olduğunu görmüş oldun, herşey dış görünüşten ibaret değil önemli olan kalp ve ruh güzelliğidir ve sende de fazlasıyla var bunlar belli. herşeyden önce hayırlı bi evlat sorumluluk sahibi bi yetişkin gibi bir insansın bravo, bu dediklerini yapamayan kocaman insanları görüyoruz burda

Kendisi K....rlardan hoşlanıyorsa kendi bilir be canım :)
Onların Kezban tanımlamasını iyi bilirim ben . Boşver sen.

Peki ortak arkadaşınız ne cevap vermiş ?

Kendiside efendi bir çocuktur oysa :/ Çok eğlenceli kızdır saçmalama falan demiş sonra konu nasıl olduysa futbola gelmiş:/

Canim sen boyle yasamaktan mutluysan gerisi ne o kisiyi ilgilendirir nede baskasini.kaldiki annen rahatsizmis mecbur yardim ediceksin tabikide.hic uzulme bence.hatta ogrendigin iyi olmus bence.bundan sonra ona olan duygularini frenlemeye calis.o neymiski seni begenmiyor Allah im ya

Biz büyük bir sitede oturuyoruz ve onunla komşuyuz ne yazık ki( yani komşuluk ilişkilikleri sıfır fakat eve giriş çıkış saatleri aynı olunca karşılaşılıyor ne yazık ki görünce bir kötü oluyorum...

Hakkımızda konuşmayanmı var Allah aşkına. Takma kafana. Annene yardm etmen çok hoş. Bende anneme yardm ederm. Bu yaz bende genelde evde geçirdim. Hepimizin kendine göre kusurları vardır. Kusursuz insan yokki. Ayrıca istersen kiloları kolaylıkla verebilirsin cnm. O çocuğun dediklerinin takma. Bende daha önce hoşlandığm çocuklardan ne laflar duydum. Hatta eski sevgilim daha beni yeni tanıdığı zamanlarda ' şu burnunu yatırman lazım' demişti. Çok ağrıma gitmişti ama noldu sonuç olarak benmle çıktı. Her birimiz bu dedikoduları taksaydık oooo kafayı yerdik:31:
benimkide ilk tanıştığımızda( ben 6 ay adını bile bilmeden izledim çocuğu sonra bizi tanıştırdılar) baya iyiydik arkamdan övmüş hatta beni ama şimdi böyle diyor oysa o zamanlar 10 kilo daha fazlaydı kilom kesinlikle her şey dış görünüş değil:/ ben de çok özgüvenli bir insan olmadığım için çokk çabuk ezdirirm kendimi...

İnsanlar bilmeden etmeden nasıl da yargılıyorlar birbirlerini anlayamıyorum ya. Canım bu durum sana onun kişiliğini göstermiş olmalı. Üzme kendini böyle basit insanlar için
İnşallah bunu başarabilirim. İşte masum yüzüne efendiliğne kandım ama o benim hakkımda neler düşünüyormuş:43:

ya canım şu platonikten ne anlıyorsunuz yemin ederim kafam almıyor:53:
adam hoşlansa 1.5 senede açılırdı,ki bak acı bir şekilde öğrenmişsin,sorup durarak
birde k^çlarını kaldırıyorsunuz şu 5 para etmez tiplerin..
üstelik evde oturman,annene yardım etmenle falanda alakası yok,inan..
unut..unut acilen duyduklarını..bir dahada sorma,haber alma,önüne bak..
sana değer verecek tipler çıkacak:1:

Ya adam ağzıma bir parmak bal çaldı tanıştığımız zaman zor pırr uçtu kaçan kovalanır hesabı taktım kafayı:( Çok haklısın bana değer veren birisi çıksaydı biterdi zaten bu takıntım:/
insanın zoruna gitmesi çok normal canım üzülme demek tabiki saçma ama seni tanımadan böyle bi yorum yapabilecek bi insansa önyargılıysa da bu olay sana en azından onun hakkında fikir vermiş olur, ben olsam senin yerinde o lafları ona yedirirdim şöyleki kendime daha çok bakar süslenir püslenir pişman ederdim o kezban lafına ama seni bilemicem tabi ayrıca ev işi yapmak evde oturmak her ne kadar şimdiki erkekler için "kezbanlık" olarak algılansa da hiç de kötü bişey değil bende 21 yaşındayım gezmeyi çok severim hatta 2 günden fazla evde durmaya dayanamam ama evde olduğumda da sürekli temizlik yapayım pasta börek yapayım diye koşuştururum , bununla da gurur duyuyorum ki erkek arkadaşım da bu yüzden atom karıncam hamaratım filan der bana seninki halt etmiş öyle konuşmakla ,

Markete artık abiyeyle gidecek duruma geldim komşuyuz karşılaşırız diye çöp dökmeye bile makyajsız inmiyorum bakıyor selam falanda veriyor ama işte insanoğlu daha fazlasını istiyor. sanırım 20li yaşlarda erkeklerin beklentileri biraz farklı oluyor:/

her erke evlenince öyle bir kız ister zaten bu arada annenizi bukadar düşünmeniz çok hoşuma gitti

bunu söyledi diye asla kendiniizi değiştirmeye çalışmayın sizi sevecek olan sizi olduğunuz gibi sevsin
Sağolun çok teşekkür ederim inşallah beni değiştirmek istemeyen birisi çıkar karşıma.

BU DEVİRDE BÖYLESİ MASUM KIZ BULMUŞ DAHA NE İSTİYOR ACABA?

sen gayet en güzelini yapıyorsun canim, onların zamanı da gelecek, okulun bitsin mesleğini alınca kafan rahat şekilde en güzel anları da yaşayacaksın elbet, allah herkesin kalbine göre veriyor bunu çok gördüm, işine gelmediği için demiştir ukala şey, seni eleştirmeden önce kendisini bi eleştirsin bakalım onu diyen, üstüne düşenlerin ne kadarını yapıyor, ne kadar sorumluluk sahibi bi birey ?
hiç takma tatlım, ne kadar boş bi kafasının olduğunu görmüş oldun, herşey dış görünüşten ibaret değil önemli olan kalp ve ruh güzelliğidir ve sende de fazlasıyla var bunlar belli. herşeyden önce hayırlı bi evlat sorumluluk sahibi bi yetişkin gibi bir insansın bravo, bu dediklerini yapamayan kocaman insanları görüyoruz burda

Çok teşekkür ederim dedikleriniz için. İşte ne yazık ki artık 20'li yaşlardaki erkeklerin beklentisi biraz farklı oluyor. Dış güzellikten ziyade daha rahat kızları tercih ediyorlar sanırım. Genelleme yapmayı pek sevmem benim çevremde çok iyi dediğim insanlarda ne yazık ki böyle.

Son düzenleme:
Böyleleri evlenene kadar o kız senin bu kız benim gününü gün eder,
evleneceği zaman da aynen söylediği tarzda kızlarla evlenmek isterler.

Boşver demek ki senin sevgini hak edecek biri değilmiş.
Hem şimdi biraz da ulaşılmaz geldiği için sana seviyormuşsun gibi de geliyordur.
Belki tanısan sevgili olsanız hiç de evleneceğin kriterlerdeki bir erkek değildir...

Öyleleri evlenmek için genelde Kezban dediklerini seçerler canım emin ol.
Kendine güvenini de yitirme, sende kendimi gördüm resmen.
Bırak ne derse desin, sorumluluk sahibi insan güzeldir, özeldir, kıymetlidir.
Öyle her işini başkasına yaptıran, tek yaptığı süslenip gezmek olan insan ise gereksizdir. Tabi şahsi kanaatim.

Böyleleri evlenene kadar o kız senin bu kız benim gününü gün eder,
evleneceği zaman da aynen söylediği tarzda kızlarla evlenmek isterler.

Boşver demek ki senin sevgini hak edecek biri değilmiş.
Hem şimdi biraz da ulaşılmaz geldiği için sana seviyormuşsun gibi de geliyordur.
Belki tanısan sevgili olsanız hiç de evleneceğin kriterlerdeki bir erkek değildir...
Ben kendisini efendi birisi olarak görürdüm. Konuşması oturup kalkması ilgimi çekmişti. Hatta arkadaşlarım o şaısı hiç beğenmezler dalga geçerler ama işte gönüüül:) Onlar evlenmek istediği zamanda ben kederden çökmüş bir kız olurum heralde:) ulaşılmazlık durumu kesnlikle var. aslan burcu ve kendini biraz ulaşılmaz gösterir.

Öyleleri evlenmek için genelde Kezban dediklerini seçerler canım emin ol.
Kendine güvenini de yitirme, sende kendimi gördüm resmen.
Bırak ne derse desin, sorumluluk sahibi insan güzeldir, özeldir, kıymetlidir.
Öyle her işini başkasına yaptıran, tek yaptığı süslenip gezmek olan insan ise gereksizdir. Tabi şahsi kanaatim.
Teşekkür ederim çok sağolun:) Aslında arkadaş ortamında bayağı sosyal bir kızım konuşkanım insanları güldürürm mimiklerimle falan ama o ortamdan çıktığım an "Akşama ne yemek yapsak ki buzlukta kıyma var mıdır" diye düşünmeye başlarım:) veya beni bir yere çağırdıklarında ütü yapıyor veya yeğen bakıyor oluyorum:)

Ah canım benim ya bak bende aynı senin gibiyim evi çok severim anneme çook yardım ederim hatta benim ablamda yardım etmez pek eniştem bana külkedisi diyo akrabalarım hep üvey evlat yinemi iş yapıyosun falan der düşün artık :) eğer bu kezbanlıksa ben en ala kezbanımdır.zaten şu kezban sözünden nefret ediyorum.her şeye herkese kezban diyolar takma yok efendim saçını yapamamış kezban bu kıyafeti güzel değil kezban kaşı bıyığı çıkmış kezban ulan sanane benim kaşımdan bıyığımdan kıyafetimden istediğimi yaparım sizene..tey Allahım ya.yani bu lafa takılma hatta sende o ortak arkadaşına git o densiz hakkında at tut kamil de :) çok ciddiyim onun sana bunu yapmaya hakkı yok seni üzmeye..patavatsız şey.o adam seni haketmiyo boşver yaa umrunda bile olmasın o gitsin kendine yaraşır tiki kızlarla takılsın sen üzme canım kendini :)

Ah canım benim ya bak bende aynı senin gibiyim evi çok severim anneme çook yardım ederim hatta benim ablamda yardım etmez pek eniştem bana külkedisi diyo akrabalarım hep üvey evlat yinemi iş yapıyosun falan der düşün artık :) eğer bu kezbanlıksa ben en ala kezbanımdır.zaten şu kezban sözünden nefret ediyorum.her şeye herkese kezban diyolar takma yok efendim saçını yapamamış kezban bu kıyafeti güzel değil kezban kaşı bıyığı çıkmış kezban ulan sanane benim kaşımdan bıyığımdan kıyafetimden istediğimi yaparım sizene..tey Allahım ya.yani bu lafa takılma hatta sende o ortak arkadaşına git o densiz hakkında at tut kamil de :) çok ciddiyim onun sana bunu yapmaya hakkı yok seni üzmeye..patavatsız şey.o adam seni haketmiyo boşver yaa umrunda bile olmasın o gitsin kendine yaraşır tiki kızlarla takılsın sen üzme canım kendini :)

Kezbanlıksa kezbanlık valla ya:) hepimiz kezbanıx:) şimdi ben böyle anlatında herkesin kafasında boylu poslu, gösterişli playboy birisi canlanmıştır ama bahsettiğim kişiyi görseler konumu kib yaparlar o derece. Kendi arkadaşlarıda onunla çok dalga geçer liseli diye:) ama yapcak bişi yok ben onun köse halini sevdim:(

Arkadaşlar, bu aralar çok fazla sıkıntım var hep elim "konu aç" butonuna gidiyordu, vazgeçiyordum fakat bugün duyduklarımdan sonra dayanamadım:(
Ben 20 yaşındayım üniversite öğrencisiyim, biraz ev kedisiyim. yazın herkes havuzlara/ tatillere gitti, kafelerde gezdi.ben günlük ev işi yaptım. Evi çok severim bu yüzden şikayetçi de değilim. Haftada bir falan arkadaşlarımla gezerim fakat, ev işi yapmaktan vakit bulmak zor oluyordu. Market poşetleri vazgeçilmez aksesuarımdır mesela benim.okuldan dönerken evin ihtiyaçlarını falan alırım bulaşıkları toplamadan derse oturamam vs.(annemin bacağında hafif bir sakatlık var fazla yürüyemez o yüzden sorumluluk sahibi hissediyorum kendimi) Biraz fazla kendimden bahsettim özür dilerim :( Bir de benim hoşlandığım bir çocuk var. Bunu etrafımdaki herkes bilir hatta o bile biliyordur bence.( Bir buçuk yıl olacak artık görünce kalbim yerimden çıkacak gibi olur. Bugün o çocukla ortak bir arkadaşımızla muhabbet ediyorduk. (bunlar çok samimilerdir bu arada) alışkanlık olmuş artık x'i de soruverdim. O da bana: " bak sen x ile ilgili çok masum düşünüyorsun, hayaller kuruyosun ama arkandan neler diyor boşver onu daha iyilerine layıksın" dedi. Ben de tabi zorladım ne diyor gibisinden. Arkadaş whatzapp konuşmalarını yolladı bana. x benim hakkımda, "O kız da kezban mıdır nedir ne zaman görsem bir ev kızı makbule modunda evlenemedi bi " demiş... O kadar üzüldüm, o kadar ağırıma gitti ki kızlar anlatamam bir sürü sorunum vardı bir de bu tam oldu. Bir de ben kendimle çok barışık bir insan değilimdir. kilo fazlam var vs ama giyimime kuşamıma çok deli dikkat ederim, kendimi elimden geldiğince geliştirmeye çalışırım. Bu lafları sırf anneme yardımcı olduğum için duymam çok üzdü beni. Nasıl bir hayal kırıklığına uğradım anlatamam. Sürekli de karşılaşıyoruz zaten kendimi çok kötü hissederdim onu görünce, şimdi iyice mahvolucam.:43: Çay koyarken bile çocuğun lafları kulağıma geliyor :ssz:

ŞİMDİ ZÜPPELİK ZAMANI ONUN. EVLENECEK ZAMAN SENİN GİBİSİNİ Bİ YERİYLE ARASA BULAMAZ.
HERKESLE YATİM KARIM BAKİRE OLSUN MANTIGINDAKİ KUŞ BEYİNLİ CANLILAR :ssz:

Arkadaşım keşke ben de senin kadar hamarat olsaydım. Arkandan konuşan kişi kendini bilmezlik etmiş orası ayrı. Ama acaba sen de sohbet ederken konuyu dikkat çekecek biçimde ev işleri, yemek vb. konulara getiriyor olabilir misin? Çünkü dediğin gibi 20li yaşlarda bizim sohbet konularımız da erkeklerin sohbet konuları da belli. Alışveriş, aşk meşk vb. Maalesef bu yaşta bir insanın özellikle de genç bir kızın çok evcimen konuşması sanki evlenmeye aşırı meraklıymış gibi bir yanılsamaya yol açabiliyor. Sence böyle bir durum olmuş olabilir mi? :26:

Canım o yaşlarda ve üniversite ortamında hele bu devirde durum bu erkekler hayatını yaşamaya bakıyor keza bayanların büyk çoğunluğu da. Ona şu an cazip gelen eğlenceli bayanlar ileri de okul bitsin senin gibi birisini arayacak evlenmek için illa ki ve hani diğer türlü olsaydın bu sefer de kezban değil k... diyecekti yani konuşmak isteyen dedikodu yapacak olan yine yapar.

Gül ve geç sana tavsiyem hiç umursama asla kendini üzdüğüne yıprattığına değmez kendini düşün o gereksizi değil.

Ben 20 yaşındayım üniversite öğrencisiyim, biraz ev kedisiyim. yazın herkes havuzlara/ tatillere gitti, kafelerde gezdi.ben günlük ev işi yaptım. Evi çok severim bu yüzden şikayetçi de değilim. Haftada bir falan arkadaşlarımla gezerim fakat, ev işi yapmaktan vakit bulmak zor oluyordu. Market poşetleri vazgeçilmez aksesuarımdır mesela benim.okuldan dönerken evin ihtiyaçlarını falan alırım bulaşıkları toplamadan derse oturamam vs.(annemin bacağında hafif bir sakatlık var fazla yürüyemez o yüzden sorumluluk sahibi hissediyorum kendimi) Biraz fazla kendimden bahsettim özür dilerim :( Bir de benim hoşlandığım bir çocuk var. Bunu etrafımdaki herkes bilir hatta o bile biliyordur bence.( Bir buçuk yıl olacak artık görünce kalbim yerimden çıkacak gibi olur. Bugün o çocukla ortak bir arkadaşımızla muhabbet ediyorduk. (bunlar çok samimilerdir bu arada) alışkanlık olmuş artık x'i de soruverdim. O da bana: " bak sen x ile ilgili çok masum düşünüyorsun, hayaller kuruyosun ama arkandan neler diyor boşver onu daha iyilerine layıksın" dedi. Ben de tabi zorladım ne diyor gibisinden. Arkadaş whatzapp konuşmalarını yolladı bana. x benim hakkımda, "O kız da kezban mıdır nedir ne zaman görsem bir ev kızı makbule modunda evlenemedi bi " demiş... O kadar üzüldüm, o kadar ağırıma gitti ki kızlar anlatamam bir sürü sorunum vardı bir de bu tam oldu. Bir de ben kendimle çok barışık bir insan değilimdir. kilo fazlam var vs ama giyimime kuşamıma çok deli dikkat ederim, kendimi elimden geldiğince geliştirmeye çalışırım. Bu lafları sırf anneme yardımcı olduğum için duymam çok üzdü beni. Nasıl bir hayal kırıklığına uğradım anlatamam. Sürekli de karşılaşıyoruz zaten kendimi çok kötü hissederdim onu görünce, şimdi iyice mahvolucam.:43: Çay koyarken bile çocuğun lafları kulağıma geliyor :ssz:
hakkınızda böyle konuşması aslında gurur duyulacak bir konu...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X