Arkdslr yardm edeblrmsnz

Eminee ozbay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2018
16
5
1
26
Arkdslr bi aylik bebegim var bazen 4 saat susturamadigimi biliyorum cok gaz sancisi var kullandgm bazi yaglar ve damlalar var bu konuda tecrubesi olanlar yardm edebilirmi? Bide bebegimin vucudunda kirmizi sivilce gibi benekler cikti bi iki kisi doluluktur o bebegine sutun yaradigini gosterir dediler ama ben inanmdm doktor randevumuza da daha var bilen varsa lutfen yardm edblrmi

Valla benim bebeğim kolik bir bebekti. 5 aylık oldu hala gaz problemimiz geçti diyemiyorum maalesef. Damlalar hiç bir işe yaramadı. En güzeli ılık duş, karnına masaj, bacaklarını bisiklet sürer gibi hareket ettir, bol bol emzir, mutlaka emzirmeden sonra gazını çıkartmaya çalış, kucağında tut, gerekirse sling al, kundak yap, fön Makinesi sesi dinlet.
Kızarıklıklar için belki süt ürünleri alerjisi olabilir. Kakası yeşil ve mukuslu mu?

Isilik olabilir ama aşıya filan gittiginde doktora göster yinede. Bacaklarını bisiklete binme hareketi yapabilirsin bebeginin. Ama fazla çekme zorlamadan cevir bacaklarini karnina dogru itekle geri kendine çek hafifçe. Karnina zeytinyagiyla masaj yapabilirsin sıcak havlu koyabilirsin

Bi de kendi yediklerine dikkat etmen gerekiyor biliyosundur zaten. Mesela mercimek çok fena yapıyor bebekleri

Ah bilirim o gunler ne zordu
Sab kullandim ben iyi gelmisti karnina masaj asla yaptirmazdi aglardi
Kucakta hoplata hoplata gezdirirdik
Lahana karnibahar mercimek sutten uzak dur bir sure

Gaz için bio gaia damlayı dr iyi bulmuştu birde elma yağı duydum ama artık hiç bir ürün %100 saf değil yağlara güvenmiyorum. Bazı bebeklerde oluyor o isilik tarzı şeyler şampuan sabun vs ne kullanıyorsan bir değiştirmen önerim drda dicektir bunu

ahh ahh ne gunlerdı o gunler
sımdı kızım ıkı yasında ama hala dun gıbı aklımda gaz sancıları
kızım hem kolık hem refluydu ıkısı aynı anda ne cektık

senı cok ıyı anlıyorum

oncelıkle o benekler isilik olabılır cok fazla kat kat gıydırıp terletmemek gerek bunu en ıyı doktor soyler
gaz ıcınde tek rahatlatıcı sey yedıgıne ıctıgıne dıkkat etmek 2 saatde bır 20 dk emzırmek
her agladıgında meme verırsen bagırsak sutu sındıremedıgınden cok gaz yapar 2 saatde bır 20-30 dk ıdeal olandır

her gun bebek ac karnınayken karnına masaj yapmak ben yıkardım sonra tum vucuduna zeytınyagı surer masaj yapardım ondan sonra gıydırır emzırırdım cok rahatlardı

6 ay o gazı cekıceksınız bırlıkte 6 ay sonra cıddı azalıyor 1 sene sonra bırseycıgı kalmıyor annesı az daha sabret :)

senı cok ıyı anlıyorum

oncelıkle o benekler isilik olabılır cok fazla kat kat gıydırıp terletmemek gerek bunu en ıyı doktor soyler
gaz ıcınde tek rahatlatıcı sey yedıgıne ıctıgıne dıkkat etmek 2 saatde bır 20 dk emzırmek
her agladıgında meme verırsen bagırsak sutu sındıremedıgınden cok gaz yapar 2 saatde bır 20-30 dk ıdeal olandır

her gun bebek ac karnınayken karnına masaj yapmak ben yıkardım sonra tum vucuduna zeytınyagı surer masaj yapardım ondan sonra gıydırır emzırırdım cok rahatlardı

6 ay o gazı cekıceksınız bırlıkte 6 ay sonra cıddı azalıyor 1 sene sonra bırseycıgı kalmıyor annesı az daha sabret :)
Ek olarak bir meme bosalmadan diger memeye gecme yani sirayla emzirme gaz yapan ilk sut

senı cok ıyı anlıyorum

Bende 2 saatte bazen 1.30 saatte emziriyorm herkes her agladgnda ver dio ama o zmn daha kotu gaz yapiyo ins o rahatlicagmz gunleride gorcez tskkrler

Gaz için bio gaia damlayı dr iyi bulmuştu birde elma yağı duydum ama artık hiç bir ürün %100 saf değil yağlara güvenmiyorum. Bazı bebeklerde oluyor o isilik tarzı şeyler şampuan sabun vs ne kullanıyorsan bir değiştirmen önerim drda dicektir bunu
Ben corek otu yagi kullandim faydasini da gordum ilk baslarda cok rahat cikartiyodu gazini uykusunda rahatti yani ama simdi veremiyorum hic bi sekilde almiyo uykusunda bile sıkıyo kendini

O sivilce gibi seylerin doktorum bana normal oldugunu zamanla gececegini soyledi.
Gaz sancisi icin ben zinco kullaniyorum duzenli saatlerde verdiginizde gercekten ise yariyor birde kiraz cekirdegi oneririm isitip karnina koydugunuzda gazi kolay cikiyor.
Saglikla buyutun bebeginizi

Ah bilirim o gunler ne zordu
Sab kullandim ben iyi gelmisti karnina masaj asla yaptirmazdi aglardi
Kucakta hoplata hoplata gezdirirdik
Lahana karnibahar mercimek sutten uzak dur bir sure
Onlari zaten hic yiyemiyorum.d ben karnina msj yapiyorm bazen ama cok sancisi oldugunda gercekten yaptirmiyo karnina degdigim anda agliyo bende kiyamiom kucagima alip gezdiriyom

O sivilce gibi seylerin doktorum bana normal oldugunu zamanla gececegini soyledi.
Gaz sancisi icin ben zinco kullaniyorum duzenli saatlerde verdiginizde gercekten ise yariyor birde visne cekirdegi oneririm isitip karnina koydugunuzda gazi kolay cikiyor.
Saglikla buyutun bebeginizi
Zincoyu bende kullaniyorum onunda cok faydasi oluyo siz kac damla veriyosunuz bide kac saatte bi veriyosunuz ben korkuyorum surekli hic vermedim yani duzenli olarak

Zincoyu bende kullaniyorum onunda cok faydasi oluyo siz kac damla veriyosunuz bide kac saatte bi veriyosunuz ben korkuyorum surekli hic vermedim yani duzenli olarak
Hic korkmayin 15 gunluklen basladim ben kullanmaya. Mesela oglen ikide 4 damla gece ikide 4 damla veriyordum . Simdi iki bucuk aylik oldu 6 ya cikardim damlayi. İceriginde kesinlikle dogal karisimlar oldugu icin guvenle kullanabilirsiniz. Birde ben tecrubesizdim sonradan anladim benim bebegim cok asiri huysuzdu beni ememiyordu bile farkettimki burnu tikaliymis. Bu cok unutuluyor ona da dikkat edin belki uyuyamasinin sebebi odur.

Isilik olabilir ama aşıya filan gittiginde doktora göster yinede. Bacaklarını bisiklete binme hareketi yapabilirsin bebeginin. Ama fazla çekme zorlamadan cevir bacaklarini karnina dogru itekle geri kendine çek hafifçe. Karnina zeytinyagiyla masaj yapabilirsin sıcak havlu koyabilirsin
Bisklte bnme hareketi sayesinde gercektn rahatliyo sicak havluda rahatlatiyo karnina beline ayaklarina koyuyorum bazende ayaklarina da msj yapiyorum ben onunda faydasi oluyo yedklrmede cok dikkt edyrm ama herkes farkli bisey soluyo kimi gaz yapar diyo kimi yapmaz diyo cevrende karisan cok oldumu ister istemez yaniltiyolar

Hic korkmayin 15 gunluklen basladim ben kullanmaya. Mesela oglen ikide 4 damla gece ikide 4 damla veriyordum . Simdi iki bucuk aylik oldu 6 ya cikardim damlayi. İceriginde kesinlikle dogal karisimlar oldugu icin guvenle kullanabilirsiniz. Birde ben tecrubesizdim sonradan anladim benim bebegim cok asiri huysuzdu beni ememiyordu bile farkettimki burnu tikaliymis. Bu cok unutuluyor ona da dikkat edin belki uyuyamasinin sebebi odur.
Onun icin fizyosol diye bi damla aldi esim onu kullaniyorum emzirirken emiyo ama bazende bebisim emerken agliyo birakmakda istemiyo aglayarak emmeye calisiyo sanci bi anda giriyo galiba gercektn cok tskkr ederm bi suru sey denedim ama hic duzenli vermek aklma gelmedi

Onun icin fizyosol diye bi damla aldi esim onu kullaniyorum emzirirken emiyo ama bazende bebisim emerken agliyo birakmakda istemiyo aglayarak emmeye calisiyo sanci bi anda giriyo galiba gercektn cok tskkr ederm bi suru sey denedim ama hic duzenli vermek aklma gelmedi
Icinde ne yaziyorsa o kadar ver korkma gercekten rahatlatiyor bebegi
Sab 15 damla veriliyor sabah veriyordum butun gun uyuyordu bende sabah 8 aksam 8 yaptim daha duzenli uyudu yada hepsini gece verdim

Arkdslr bi aylik bebegim var bazen 4 saat susturamadigimi biliyorum cok gaz sancisi var kullandgm bazi yaglar ve damlalar var bu konuda tecrubesi olanlar yardm edebilirmi? Bide bebegimin vucudunda kirmizi sivilce gibi benekler cikti bi iki kisi doluluktur o bebegine sutun yaradigini gosterir dediler ama ben inanmdm doktor randevumuza da daha var bilen varsa lutfen yardm edblrmi
kırmızı benekler alerjiden kaynaklı olabilir. gaz için kullandığınız (içirdiğiniz veya sürdüğünüz) şeylerden kaynaklıdır diye düşünüyorum. bizim de vardı.
bebeğiniz 4 aylıkmış 5aya bişeyi kalmaz inşallah. ama doktora sorup rahatlayabilirsin

Birde burun aspiratörü alin benim kizimin burnunu devamli onunla temizleyince iyi uyuyor ağlaması olmuyor. Ne demek umarim yardimci olabilmisimdir

Back
X