Arkeoloji Müzesi'nde sünnet düğünü yapıldı

tamam cevap beklersin de ben ne zaman kızları erken yaşta zorla evlendirin demişim ki? erken yaşta evlendirilenlerin oldugu kültürlerde yapılabilecek en mantıklı iş budur. adam kızını okutamıyordur ya da okumasını istemiyordur çünkü kendilerine ait bir düzenleri vardır. sonuçta herkesi okutursan ortada tarlada, bahçede çalışan, hayvancılık yapan kimse kalmaz. bunlar yok olur gider, geride bir sürü üniversite diplomasına sahip, niteliksiz ve işsiz insan ordusu kalır. zorla evlendirme gibi bir durumun çok oldugunu da zannetmiyorum, tek tüktür. oradaki kızlar zaten içinde büyüdükleri kültüre göre o yaşta evliligi normal karşılayabilirler. şehirdekileri gibi 30 yaşına da gelse çocuk gibi şımarık şımarık yaşamazlar ne de olsa.

sünnet ise hiçbir mantıklı temele oturmuyor. hiçbir işe yaramıyor. zorla kesiyorsun ve boş yere... hiçbir anlamı yok.

Biz senle bunu konuşmuştuk, ben sana uzuun uzuun anlatmıştım sen de bu da onların kültürü demiştin , şimdi tekrardan en başa döndük benim hiç tekrar onca yazıyı yeni baştan yazasım yok, çünkü sen gördüğüne inanmıyorsun, inandığını görüyorsun. O kadar istatistik de verdik hala aynı terane. Cevabımı merak ediyorsan gidersin mesajlaşmalarımızı okursun, merak ettiğini de sanmıyorum ya sen kararını vermişsin. Mesele zaten okumasını istememesi, bırak üniversite okusun da işsiz kalacaksa kalsın , üniversitenin tek amacı mesleki eğitim değildir orası bilim, bilgi,sanat yuvası yerlerdir. Kötü bir okul da olsa hiç yoktan 3 5 şey öğrenir insan makale okurken , tez hazırlarken, sunum yaparken. Neyse bir Türk erkeğinin bunu anlayacak kadar evrimleşmesi için aradan şöyle bir 300 sene geçmesi gerekiyor sanırım. O kırmızılı kısıma da bir şey demiyorum bana kalırsa da onlar çocuk, olgunlaşmaktan tek kastın ev işi öğrenmek, yemek yapmayı bilmek mi gerçekten? Gerçi yurdum erkeğinden başka türlüsü beklenmezdi.

Son düzenleme:

televizyonlarda gördükleri propagadnalara uyuyorlar onlar. okumayı o yüzden istiyor çogu. oysa onların kültürlerinde, yaşadıkları yörelerde bahçeye bakmak var, hayvancılık var. ünv. makalelerden ziyade işçiligini ve sabrını ögrenmeleri onlar için daha uygun. tv deki propagandaları dinlediklerini görünce aileleri istemiyor dogal olarak okuyup şehirlere gitmelerini. tv de evlilik öncesi cinsellikle ilgili şeyler de var ama dogal olarak aileler çocukları için bunu da istemiyorlar dimi?

erken yaşta evliliklerin bu yüzden kültürel açıdan yararları da var, ayrıca zorla evlendirilenlerin sayısı da öyle çok fazla oldugunu zannetmiyorum.

üniversitelerin bilim, sanat yuvası oldukları iddiası da gülünç. özellikle bizim ülkemiz için söylüyorsan... bi kaç ünv. haricinde digerlerini kaldır at, onları lise 5. sınıf falan olarak görüyorum.

oysa sünnetin hiçbir anlamı yok. sıfır... zorla sakatlamaktır çocugu. kız ve erkek sünneti, ikisi içn de söylüyorum bunu.

Yalnız Avrupa'da bizden çok daha verimli tarım yapan ülkeler var okuma yazma oranları % 99-100 civarı ve liseye kadar herkes okuyor. Bir oradaki medeniyete bakın bir bize. Bu arada özel mesaj kutunuz dolu silin bi bence, naçizane bir tavsiye.
Konuyu da daha fazla bölmeyelim.

Son düzenleme:
yakında belli günlerde halka açarlar kadınlar orda altın günü falan yapar.

müze, heykel gibi kavramlar da neymiş, avm ve duble yol kültürünün sonuçları.

Avrupa'da verimli tarım yapılıyor çünkü işleri düzenleyenelr var. tarımla ugraşanlar yine aynı şekilde ünv. diploması peşinde degil, tarımı ögreniyorlar. yani yapılması gerken çiftçilerin hepsini doktora mezunu yapmak degil, çiftçileri yapacakları işi ögrenmelerini teşvik etmek ve diger yandan da ünv sayısını azaltıp niteliklerini artırmak. böylece ünv mezunları tarımı şekillendidirken daha dogru dürüst bir şekilde çalışırlar ve daha çok saygı görürler.

bizim ülkede o zihniyet yok maalesef. ne sanat ne tarih... hiçbirine saygı ve ilgi yok. ayrıca bunun için teşvik de yok. o yüzden böyle olaylar normaldir.

ben herkes üniversiteye gitsin dedim mi? Bizimkiler ilkokula dahi göndermiyorlar bırakın meslek okullarını, sorun bu zaten. Yoksa herkes üniversite okusun demedim asla ama herkes ilköğretime ve liseye gitmeli en azından. Sonra isteyen üniversite okur isteyen okumaz. Bizimkiler onu da yapmıyor. Bu arada tavsiyeme uydunuz mu mesaj kutunuz hani.

bence zorunlu egitim kısmı 7-8 yıl olsa yeterli. lise bile mecburi olmamalı. meslek lisesi çok olmalı mesela. üniversite ise az sayıda ama cidden dört dörtlük olmalı. hem içerigi hem teşvigi hem hocaları hem de ilişkileri açısından hem de fırsat sunabilme açısından.

evet yaptm dedigini.

Ama öyle baksana son bikaç msjına uzun uzun yazmış sonu hiç değişmiyor bademi aynımı avatarımız

Yok bu önceleri onun avatarıydı, bi de seni hep aynı avatarla görmeye alışmışım ya Neyse iyi olmuş bu böyle yaza uygun pembe pembe, güle güle kullan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…