Arsa konusu-eşim hakli mı?

calpol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2013
1.853
4.679
333
İstanbul
Arkadaslar merhaba

Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Kendi ailemle ortak aldiğimiz bir arsamiz var. Ben düğün takilarini verdim ailem de biraz ekleme yapti tatil yöresinden bir arsa aldik. Arsa eşimin üstüne oldu.

Biz daha sonra oraya ufak bir ev yaptik. Şimdi eşim diyor ki orayı satarsak içinde ev varken ve yokken ayrı ayrı değerini hesaplattırırım ailene parasını o şekilde pay ederim. Evi ben yaptım ev olunca arsa daha da değerleniyor onun payını ayrı hesaplarız diyor.

Arsanın satılmaz durumu yok kendi kendine bunu hesaplayınca sinirlendim. Yani azıcık sıkışınca benim ailemden borç istiyor. Kendi ailesi sömüre sömüre zaten kuruttular bizi. Bir daire parası onların işleri için harcandı. Manevi hasarı saymıyorum yirmi yıl yaşlandırdılar beni. Daha önce konu açmiştim. Şimdi kendi kendine bunun hesabını yapınca sinirlendim. Ailemin haberi yok birsey demez onlar zaten paraya da ihtiyaçlari yok ama böyle ince hesap yapmasina içerlerler. Haksiz miyim sizce

Arkadaslar merhaba

Bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Kendi ailemle ortak aldiğimiz bir arsamiz var. Ben düğün takilarini verdim ailem de biraz ekleme yapti tatil yöresinden bir arsa aldik. Arsa eşimin üstüne oldu.

Biz daha sonra oraya ufak bir ev yaptik. Şimdi eşim diyor ki orayı satarsak içinde ev varken ve yokken ayrı ayrı değerini hesaplattırırım ailene parasını o şekilde pay ederim. Evi ben yaptım ev olunca arsa daha da değerleniyor onun payını ayrı hesaplarız diyor.

Arsanın satılmaz durumu yok kendi kendine bunu hesaplayınca sinirlendim. Yani azıcık sıkışınca benim ailemden borç istiyor. Kendi ailesi sömüre sömüre zaten kuruttular bizi. Bir daire parası onların işleri için harcandı. Manevi hasarı saymıyorum yirmi yıl yaşlandırdılar beni. Daha önce konu açmiştim. Şimdi kendi kendine bunun hesabını yapınca sinirlendim. Ailemin haberi yok birsey demez onlar zaten paraya da ihtiyaçlari yok ama böyle ince hesap yapmasina içerlerler. Haksiz miyim sizce
Kendi ailesi 1 daire parasi yemiş,onu dert etmemş oturmuş bunu mu dert etmiş?
Bide sen takılarını vermişsin(yasal olarak da altınlar kadınındır)ailen para yardımı yapmis,arsa kocanın üzerine neden?

Guzelim konunu birlestirt.Ben diğer tarafa yorum yaptim

Nikah sonrası edinilen mallar ortaktır. Evin eşinizin üstüne olması bir şey ifade etmez

Peki o bilgiyi vermesinin konuya katkısı ne?

Belirtmek istemiştir. “Ailem ona güvendi, arsayı üstüne yaptı, o ne hesaplar yapıyor” demek istemiştir belki...

Ama sizin söylediğiniz şeyin konuyla yakından uzaktan alakası olmadığı gibi, yanlış da bir bilgi.

O söylediğiniz belli bir tarihten sonraki evlilikleri kapsıyor ve başka bir mal rejimi seçilmemesi halinde geçerli oluyor. Her evlilikte alınan mallar ortak olmuyor yani.

Böyle hesapçı insanları anlamıyorum ben.
Ufak hesaplar peşine düşmek,hele ki ailelerle, üçün,beşin hesabını yapmak hiç hoş değil.
Ben olsam 'ailem üzerine eklemeseydi,
bu arsayı alamazdık,dolayısıyla da evimiz olmazdı,hesap yaparken bunu da dikkate al' derdim eşime.
Bundan sonra alıp,sattığınız hiç bir şeye,
ailenizi ortak etmeyin.
Hiç değilse mahcup olmayın ailenize.

Vay arkadaş ne kıymetli kocalarınız var

Benim altınlarım verilecek üstünü ailem tamamlayacak arsa eşimin üstüne olacak o da bana böyle vıdı vıdı yapacak

Çok merak ediyorum kıymetiniz arttı mı eşinizin üstüne böyle mal yapınca siz

16 yıllık evliyim hiç çalışmadım eşimin maaşı tamamen hesabıma yatar
Kendi ailem orta halli ama bir kuruş almadım onlardan
Maddi olarak neyimiz varsa benim üstümdedir hatta konusu bile geçmez hani kimin olsun bile denmez

Ama sizinkiler unicorn mu veya ben mi bir şey kaçırıyorum bilmiyorum şımartmayın şu adamları şöyle ama ya

Belirtmek istemiştir. “Ailem ona güvendi, arsayı üstüne yaptı, o ne hesaplar yapıyor” demek istemiştir belki...

Ama sizin söylediğiniz şeyin konuyla yakından uzaktan alakası olmadığı gibi, yanlış da bir bilgi.

O söylediğiniz belli bir tarihten sonraki evlilikleri kapsıyor ve başka bir mal rejimi seçilmemesi halinde geçerli oluyor. Her evlilikte alınan mallar ortak olmuyor yani.
Biz mal rejimi seçmedik. 2012 yılında evlendik. Durumumuz nedir acaba?

Arkadaslar merhaba

Eşiniz haklı derdim ama. Ailesine yedirdikleri mevzu olunca herkes adil olmalı. Ufak hesaplara giriyorsa sende o paraların hesabını iste

Arkadaslar merhaba

Olayı anlamadım aileniz yardım etmiş. Yani borc olarak mı aldiniz. Niye sadece borcu vermek yerine değerini veriyorsunuz?. Ortaksa yapının ortak olması lazım. Yani siz o zaman borç almissiniz. Eşiniz o zaman degerinide vererek aslında iyi birşey yapmış olur. Hatta fazla vermiş olur. Ama ortak diyorsanız. Biraz aslında adaletli konuşmuş. Yanlış anlamsdiysam. Ama hareketlerinden dolayı diyorsanız. Evet alıncak bir durum. Aynı zaman da eğer sknti olacaksa satmiyorum deyin çıkın işin içinden . Sonuçta tapu sizde?

Olayı anlamadım aileniz yardım etmiş. Yani borc olarak mı aldiniz. Niye sadece borcu vermek yerine değerini veriyorsunuz?. Ortaksa yapının ortak olması lazım. Yani siz o zaman borç almissiniz. Eşiniz o zaman degerinide vererek aslında iyi birşey yapmış olur. Hatta fazla vermiş olur. Ama ortak diyorsanız. Biraz aslında adaletli konuşmuş. Yanlış anlamsdiysam. Ama hareketlerinden dolayı diyorsanız. Evet alıncak bir durum. Aynı zaman da eğer sknti olacaksa satmiyorum deyin çıkın işin içinden . Sonuçta tapu sizde?

Borç değil. Benim belli bir miktar altinim vardı. Babamla eşim arsa bakmaya gitmişlerdi. Beğendikleri arsa benim altinların baya üstünde olunca babamda ortak olmuş. Zaten orada almişlar hemen. Eşimin üstüne olmuş babamla öyle konuşmuşlar. Biz otuz verdiysek babam yirmi verdi öyle bir miktar. Ama borç değil.

Böyle hesapçı insanları anlamıyorum ben.
Ufak hesaplar peşine düşmek,hele ki ailelerle, üçün,beşin hesabını yapmak hiç hoş değil.
Ben olsam 'ailem üzerine eklemeseydi,
bu arsayı alamazdık,dolayısıyla da evimiz olmazdı,hesap yaparken bunu da dikkate al' derdim eşime.
Bundan sonra alıp,sattığınız hiç bir şeye,
ailenizi ortak etmeyin.
Hiç değilse mahcup olmayın ailenize.

Yok zaten akillandim. Bu olay olduğunda çok yeni evliydim şimdiki aklim olsa asla ailemi karıştırmazdım.

Back
X