• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

art niyet aramalı mıyım sizce

• Konu Sahibi Konu Sahibi nkip
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar eşimin kardeşine nişan yapacağız görümcemler falan hep yeni kıyafet aldılar ben de yeni alıcam doğal olarak. kayınvalidem bana diyo ki, ben sana alma demiyorum ama (yersen) ablanın yani görümcem benim düğünümde giydiği elbise çok güzel bi kere giydi onu bi bak ona onu giyersin diyo yani nasıl bi akıl tutulması bu ben anlamıyorum artık herkes yeni kıyafet alırken ben başkasının giydiğini giyicem o kadar güzelse kızın tekrar giysin bana niye kakalıyosun ki o yeni almayı biliyo, evet biliyorum küçük bir olay takmam gerek ama işte insanoğlu elimde değil sinirleniyorum böyle olunca
Eşiniz ne diyor bu konuda

Teklif var ısrar yoksa, istediğini yapacaksan niye sinirleniyorsun ki, reddersin olur biter, tabii ki giymek zorunda değilsin bunu söyle bitti yani, düşünmene bile gerek yok.

Bence burada en önemli husus görümcenin o elbiseyi konu sahibinin düğününde giymiş olması. Yani büyük bi cemiyette giyildi. O nişana katılacak eş tarafının hepsi o kıyafeti görümcenin üstünde düğünde gördü. Bence bu hoş değil.
Ha ben ikinci el kıyafete karşı değilim. Neden iki kere giyeceğim kıyafete çok fazla masraf yapayım. Samimi olduğum biriyse giyerim... Kendime aldığım kıyafeti de kocam tarafında giydiysem sonra kendi tarafımda da giyerim
Dediğim gibi asıl takıldığım konu kendi düğününde başkasının giydiği kıyafeti giydirmeye çalışmaları olurdu sanırım

Öf ne kadar boş işler. Bayramlık kıyafet kavgası yapan çocuklar gibi yok o yeni aldı ben onunkini giymem bilmem ne. Parasını kv ödemiyor, isterseniz gider alırsınız. Kadın da zorlamamış zaten. İşiniz gücünüz yok mu tüm gün her lafta art niyet arayıp içerleniyorsunuz. Ben aynı şeyi giymek istemiyorum diyin gülün geçin.
nerden biliyorsun zorlamadığını illa ayrıntı mı verme lazım iki kere açtı bu konuyu birinde de aşırı ısrar etti sen bilirsin ama yine de bak diye ben kimseyle yarışa girmedim zaten kendi de biliyor giymem laf olsun torba dolsun onun ki

Art niyet arıyorsunuz zaten. Herkes yeni kıyafet alıyor diye yarışa girmişsiniz. Elbette istemezseniz görümcenin elbisesini giymezsiniz. Ayrıca görümcenin bir kardeşinin düğününde giydiğini diğer kardeşinin nişanında giymesi olmaz, ama başka biri bir nişanda giyse bence çok da normal. Kv kötü niyetli değil bu arada bence, siz pis niyetlisiniz.
Oha

Kimse kimsenin giydiğini giymek zorunda değil Kvniz o zaman kendi böyle bir tercih yapıp arkadaşının kıyafetini giyer mi kendine sorsun.Ya da kızına layık gorur mu ?Ben cimrilik olarak yorumladim .Para gitmesin gibisinden .
yok ya cimrilikte değil bence böyle çok karışıyo her şeye bi kaç defa uyarmama rağmen devam ediyor bakalım ne olacak sonu

arkadaşlar eşimin kardeşine nişan yapacağız görümcemler falan hep yeni kıyafet aldılar ben de yeni alıcam doğal olarak. kayınvalidem bana diyo ki, ben sana alma demiyorum ama (yersen) ablanın yani görümcem benim düğünümde giydiği elbise çok güzel bi kere giydi onu bi bak ona onu giyersin diyo yani nasıl bi akıl tutulması bu ben anlamıyorum artık herkes yeni kıyafet alırken ben başkasının giydiğini giyicem o kadar güzelse kızın tekrar giysin bana niye kakalıyosun ki o yeni almayı biliyo, evet biliyorum küçük bir olay takmam gerek ama işte insanoğlu elimde değil sinirleniyorum böyle olunca
diyebilir, niye kafaniza bu kadar takiliyorsunuz. size odaya kapatacak hali yok, istediginizi alirsiniz.

Art niyet arıyorsunuz zaten. Herkes yeni kıyafet alıyor diye yarışa girmişsiniz. Elbette istemezseniz görümcenin elbisesini giymezsiniz. Ayrıca görümcenin bir kardeşinin düğününde giydiğini diğer kardeşinin nişanında giymesi olmaz, ama başka biri bir nişanda giyse bence çok da normal. Kv kötü niyetli değil bu arada bence, siz pis niyetlisiniz.
Kusura bakmayın kv diğer kizi giysin o zaman ya da misal kv nin yeğeni varsa o giysin
O kadar kişi alışveriş yapıyor kimseye demeyip sırf konu sahibine diyor sizde diyorsunuz ki kötü niyetli değil
Bal gibi kötü niyetli niye sey demiyor mesela senin şu elbiseni şu görümce giysin niye demiyor

Bakın hayatta daima adil olun şuncacik bir platformda bile adil olun haksızı haklı görmeyin hoş degil

diyebilir, niye kafaniza bu kadar takiliyorsunuz. size odaya kapatacak hali yok, istediginizi alirsiniz.
abla sıkıntı sence o mu zaten kimse bana zorla bir şey yaptıramaz kadının bunu düşünüp bana söylemesi şu an konumuz neden bunu yaptığı yoksa tabii ki zorla değil

meslek sahibi gözüküyorsunuz? maaş hesabınız kv üzerine mi?
yaşadığınız yer aslında biraz açıklıyor ama eşinizden hiç bahsetmemişsiniz, cekirdek aile dışında herkes var hikayede.
nereden tutsan elinde kalıyor.
hızlı tavsiyeler:
1. birey olarak özgürlüğünü ve haklarını koru,
2. Eşin ve çocukların ile çekirdek aileni inşa et.

iyi de onun parasıyla mı alıcam ne karışıyo ki
sizin cebinizden çıkacak para hakkında kendinde söz hakkı görmesi kaba bir davranış gerçekten. başkasının harcaması ya da tasarrufu hakkında lüzumsuzluk, gereksiz harcama ya da tam tersi cimrilik gibi yerlere varan fikir belirtmeler bana çok görgüsüzce geliyor. yani tamam kardeşim sen lüzumsuz ya da lüzumlu görüyorsun diye ben de mi öyle görmek zorundayım karışma harcamama dedirtiyor. ayıp ve saçma bir davranış, haklı buldum sizi. tek hatanız elbise alacağınızı söylemeniz olmuş, bırakın bilmesin görünce öğrensin elbise aldığınızı. onu da dahil ettiğinizi sanıp söz hakkı buluyor olabilir.

böyle bir tavrın arkasındaki nedeni çok sorgulamamanızı öneriyorum çünkü her yere varabilir ucu. kıskançlık, hor görme vs. vs. ama arkada çok basit bir sebep de yatıyor olabilir yani atıyorum belki diğer kızların yanında sizi daha mütevazi buluyordur onun gözünde gereksiz bir harcama yapmanız bile oturmadığından böyle bir şey söylemiş olabilir. hiç belli olmaz, siz çok içselleştirmeyin, eşiniz de demiş zaten aklı sulandı annemin boş ver diye, bir anlık gaf yapmış olabilir.

Son düzenleme:
Ben art niyet ararım, kendi kızları giysin niye sana öneriyor. Senin düğün fotoğrflarında o elbise yok mu, niye sen aynı elbiseyle ortalıkta dolanacaksın, fotoğraf çekileceksin vs. Arkadaşının düğünü, nişanı olur önerse tamam, ama bu olacak iş değil.

Aman yaşlı insanlar işte art niyetli dememiş olabilir aklınca oğlunu masraftan kurtarmaya çalışıyor olabilir. He deyin geçin elbise alın kendinize. Siz yeni elbise giymek istemekte haklısınız ama kadın da art niyetli olmayabilir. İnsanlar yaşlandıkça bu tür şeyleri bizim kadar önemsemiyor. Benim bile bir sürü konuda fikrim değişiyor her geçen gün o yüzden kimseyi kınamıyorum

Back
X