• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

art niyet aramalı mıyım sizce

Yok okudum da anladım da. Konu kayınvalide mi yoksa başkası mı söyledi konusu değil ki. Bunu teklif edecek kadar hadsiz olduğu. Aynı şeyi annem de söylese aynı şeyi yazardım. Birine kızım yeni elbise giyecek ama sen bilmem kimin eskisini giy demek gerçekten ayıp ve hadsizlik.
Yoo anlamamışsınız çok net. Tane tane izah etmeye çalışıyorum… ya bismillah, sen şunun elbisesini giy diye bana da birisi söylese giyeceğim varsa da giymem bu konuda kesinlikle konu sahibini destekliyorum. Bunu cebe koyduk mu? Herşeyin fiyatı almış başını gitmiş 1 en fazla 2 kez giyeceğim bir abiye için, hoşuma giderse, aklıma yatarsa elbise sahibi ile de sıcak bir ilişkim varsa giyerim.( bu kadar detaya inmeden anlaşılacağını umarak) kuşa yazmıştım. Tabiki Bana bunu kv söylese aynı şekilde dünyanın en güzel elbisesi de olsa bir huylanırım yani. İnşallah anlatabildim, çok amin 🙏 benim takıldığım cümle çok farklı idi, Buda herkesin kendi hayatı yaşam tarzı ile alakalı sadece tuhaf geldiği için yorumladım. Hepsi bu.

arkadaşlar eşimin kardeşine nişan yapacağız görümcemler falan hep yeni kıyafet aldılar ben de yeni alıcam doğal olarak.
kayınvalidem bana diyo ki, ben sana alma demiyorum ama (yersen) ablanın yani görümcem benim düğünümde giydiği elbise çok güzel bi kere giydi onu bi bak ona onu giyersin diyo yani nasıl bi akıl tutulması bu ben anlamıyorum artık
Sizin onlardan neyiniz eksikmiş …. kayınvalidenize kulak asmayın. İstediğiniz elbiseyi alın. Ayrıca neden görümcenizin giydiğini siz giyesiniz ki. Kayınvalidenizin hangi niyetle söylediğini bilmiyorum ama ben doğru bulmadım.

Son düzenleme:
Artniyetlisiniz bence... olabilir ne var bunda... benim görümcem oğlu nişan atınca bohça için alınan kıyafetleri bana vermişti ziyan olmasın diyerek... bayıla bayıla kullandım ne var bunda...

Yoo anlamamışsınız çok net. Tane tane izah etmeye çalışıyorum… ya bismillah, sen şunun elbisesini giy diye bana da birisi söylese giyeceğim varsa da giymem bu konuda kesinlikle konu sahibini destekliyorum. Bunu cebe koyduk mu? Herşeyin fiyatı almış başını gitmiş 1 en fazla 2 kez giyeceğim bir abiye için, hoşuma giderse, aklıma yatarsa elbise sahibi ile de sıcak bir ilişkim varsa giyerim.( bu kadar detaya inmeden anlaşılacağını umarak) kuşa yazmıştım. Tabiki Bana bunu kv söylese aynı şekilde dünyanın en güzel elbisesi de olsa bir huylanırım yani. İnşallah anlatabildim, çok amin 🙏 benim takıldığım cümle çok farklı idi, Buda herkesin kendi hayatı yaşam tarzı ile alakalı sadece tuhaf geldiği için yorumladım. Hepsi bu.
Herkesin yanlış anladığını düşündüğünüze göre belki siz yanlış anlatıyorsunuzdur bir de böyle düşünün. Sizinki kayinvalidesel tepki benim dediğim kimse kimseye al sen de şunun eskisini giy diyemez. 20 satır yazmanıza gerek yok sürekli aynı şeyi tekrarliyorsunuz. Ya tabi siz giyebilirsiniz ama bu normal değil. Abiye pahaliysa bütçeye uygun olanı alırsınız. Biraz da kültürel bir şey sanırım bu. Ben muhtaç olmadıkça insanların birbirinden kıyafet istemesini giymesini hiç uygun bulmuyorum. Bunu kimsenin de hele ki kiyafetimin parasını ödemiyorsa teklif etmesini asla normal bulmuyorum. Sizin takık olduğunuz kayınvalide:) bense durumdan bahsediyorum. Sanırım anladınız ya da öyle ümit ediyorum:)

Herkesin yanlış anladığını düşündüğünüze göre belki siz yanlış anlatıyorsunuzdur bir de böyle düşünün. Sizinki kayinvalidesel tepki benim dediğim kimse kimseye al sen de şunun eskisini giy diyemez. 20 satır yazmanıza gerek yok sürekli aynı şeyi tekrarliyorsunuz. Ya tabi siz giyebilirsiniz ama bu normal değil. Abiye pahaliysa bütçeye uygun olanı alırsınız. Biraz da kültürel bir şey sanırım bu. Ben muhtaç olmadıkça insanların birbirinden kıyafet istemesini giymesini hiç uygun bulmuyorum. Bunu kimsenin de hele ki kiyafetimin parasını ödemiyorsa teklif etmesini asla normal bulmuyorum. Sizin takık olduğunuz kayınvalide:) bense durumdan bahsediyorum. Sanırım anladınız ya da öyle ümit ediyorum:)
evet ya sokaktan geçerken birinin montunu çok beğenmiştim de sağolsun soyunup vermişti, o dereceyim 😂 neyse daha fazla uzatmayalım, acıktım ben gidiyorum, esenlikler diliyorum sizlere 🌷

ya bak sıkıntı orda zaten bi kaç defa da onu kıyafetlerinden vermek istedi kırmadım denedim ama onun boyu benden kısa ve benden daha küçük benden giyor olmuyo bana yani olmadığını en bi yüz defsda anlattım ona kafa almıyo hala onun kıyafetlerini bana vermeye çalışıyor ki kız istemiyor vermek 😆
direnemiyosan görümcenle iş birliği yap kız, anne vermicem ya ne alaka falan desin

Kıyafet konusunda ben giyerdim ya hoşuma giderse eğer. Bugün en sıradan abiye olmuş 6-7 bin bir max. 2 kez giyip bir daha giyemiyoruz. Tabiki bunu Kv söyleyince insan ister istemez sinirlenir bu konuda kesinlikle hak veriyorum. Ama şunu hiç anlamıyorum “elalem gelin görsün” nedir ya Allah aşkına elalem için mi yaşıyorsunuz kendimizi mi sergiliyoruz? Nasıl bir cümle gram anlam veremedim 🤷‍♀️
konu sahibi şunu demek istemiş bence; kendi kızı alırken neden bana illada alma, bunu giy diyor. bide bizdede var hani yeni gelin ya onun eskisini niye giyeyim manasındadır bence cnm.

arkadaşlar eşimin kardeşine nişan yapacağız görümcemler falan hep yeni kıyafet aldılar ben de yeni alıcam doğal olarak. kayınvalidem bana diyo ki, ben sana alma demiyorum ama (yersen) ablanın yani görümcem benim düğünümde giydiği elbise çok güzel bi kere giydi onu bi bak ona onu giyersin diyo yani nasıl bi akıl tutulması bu ben anlamıyorum artık herkes yeni kıyafet alırken ben başkasının giydiğini giyicem o kadar güzelse kızın tekrar giysin bana niye kakalıyosun ki o yeni almayı biliyo, evet biliyorum küçük bir olay takmam gerek ama işte insanoğlu elimde değil sinirleniyorum böyle olunca
Eğer hoşuna gidiyosa güzelse giyersin zevkin değilse teşekkür ederim X anne yada annecim. Benim zevkim değil bu elbise der kapatırsın konuyu. Kimseye de söylemeden kendine bitane trendyoldan felan alırsın hem uygun hem güzel elbiseler var üstüne oturan güzel bişey al hanımhanımcık süslen. Takılma bukadar umursama :)

ya bak haklısın her şey pahalı evet ben de nişan düğün falan kiraladım çünkü tekrar giymem her şey pahalı kiraladın mı ucuza geliyodu eşimi de kendimi de sıkmadım kendi ablam da kiraladı nişanda düğünde falan onlar da öyle yapabilirdi aldılar şimdi de tekrar giymiyecekler başkalarına kakalamaya çalışıyo işte kayınvalidem de biliyo kızı tekrar giymez ama ben de giymem bana niye kakalıyosun ver ihtiyacı olana

konu sahibi şunu demek istemiş bence; kendi kızı alırken neden bana illada alma, bunu giy diyor. bide bizdede var hani yeni gelin ya onun eskisini niye giyeyim manasındadır bence cnm.
Konu sahibini ben çok iyi anladım en başında ilk yorumumda da izah ettim. Çokta haklı paşa gönlü bilir ister satın alır ister kiralar ister başkasından emanet alır bu tamamen onun tercihi. Benim takıldığım başka bir cümle idi. Bunu da konuştuk zaten konu sahibi ile. Birde ben giyerim derken sanırım konu sahibine giy ne var bunda demişim gibi algılanmış. Hayır kişinin kendi tercih kimisi giyer kimisi kardeşinin bir tokasını dahi kullanmak istemez. Buda tercih meselesi. Bi tane arkadaş bana dilenciymişim gibi yorum yapmış çokta uzatmak istemiyorum gerçekten sıklmaya başladım. Abimin eşide benden alır giyerdi bende ondan kuzenimden bende alır giyerdim oda benden. Ben başka kimseden değil kıyafet susuzluktan ölsem bir bardak su istemem. Ama annem kalkıp abimin eşine diyemez kızımın kıyafetini giy diye, annemi alakadar etmez (maddi olarak ciddi anlamda destekledikleri halde). Bu benimle yengemin arasında olan samimiyetle alakalı bir durum. Yada yakın tarihte kardeşimin düğünü oldu, abimin eşi görümcemin oğlunun sünnet düğününde giydiğim elbiseyi getirir misin demişti, götürdüm, biraz kilo aldığı için olmadı giyemedi. Ben veya annem teklif etmedik edemeyiz de hakkımız yok böyle birşeye.

Konu sahibini ben çok iyi anladım en başında ilk yorumumda da izah ettim. Çokta haklı paşa gönlü bilir ister satın alır ister kiralar ister başkasından emanet alır bu tamamen onun tercihi. Benim takıldığım başka bir cümle idi. Bunu da konuştuk zaten konu sahibi ile. Birde ben giyerim derken sanırım konu sahibine giy ne var bunda demişim gibi algılanmış. Hayır kişinin kendi tercih kimisi giyer kimisi kardeşinin bir tokasını dahi kullanmak istemez. Buda tercih meselesi. Bi tane arkadaş bana dilenciymişim gibi yorum yapmış çokta uzatmak istemiyorum gerçekten sıklmaya başladım. Abimin eşide benden alır giyerdi bende ondan kuzenimden bende alır giyerdim oda benden. Ben başka kimseden değil kıyafet susuzluktan ölsem bir bardak su istemem. Ama annem kalkıp abimin eşine diyemez kızımın kıyafetini giy diye, annemi alakadar etmez (maddi olarak ciddi anlamda destekledikleri halde). Bu benimle yengemin arasında olan samimiyetle alakalı bir durum. Yada yakın tarihte kardeşimin düğünü oldu, abimin eşi görümcemin oğlunun sünnet düğününde giydiğim elbiseyi getirir misin demişti, götürdüm, biraz kilo aldığı için olmadı giyemedi. Ben veya annem teklif etmedik edemeyiz de hakkımız yok böyle birşeye.
konudan bağımsız bende elbise tercih etmem başkasınınkini giymem ama bulamasam veya ekstrem bir durum olsa giyebilirim, ama ayakkabı kesinlikle hayıırrr. çıplak ayak bitiririm o düğünü yinede giyemem. geçen bi düğünde ayakkabımın bandı koptu, mecbur spora döndüm.

Bence haklısınız. Eşinizin kardeşinin nişanı ve elbise daha önce sizin düğünde giyilmiş. Davetliler üç aşağı beş yukarı aynıdır. Bence daha önce görülmediği bir ortam olsa elbise de zevkinize uygunsa olabilirdi ama bu tamamen giyecek kişinin tercihi. Tekif etmek yine başkasına düşmez.

Bence haklısınız. Eşinizin kardeşinin nişanı ve elbise daha önce sizin düğünde giyilmiş. Davetliler üç aşağı beş yukarı aynıdır. Bence daha önce görülmediği bir ortam olsa elbise de zevkinize uygunsa olabilirdi ama bu tamamen giyecek kişinin tercihi. Tekif etmek yine başkasına düşmez.
alamayacak durumda olsaydım kabul ederdim ama alabilirim bomboş bi argüman yani sundugu

Ben böyle durumlarda kıyafeti çok önemsemem. Ama oğluşundan para çıkmasın diye dertlenen iyi niyetli(!) kv tavırları+ ısrar hiç sevmem. Siz de çalışıyormuşsunuz üstelik.

Kimse kimsenin giydiğini giymek zorunda değil Kvniz o zaman kendi böyle bir tercih yapıp arkadaşının kıyafetini giyer mi kendine sorsun.Ya da kızına layık gorur mu ?Ben cimrilik olarak yorumladim .Para gitmesin gibisinden .

Öf ne kadar boş işler. Bayramlık kıyafet kavgası yapan çocuklar gibi yok o yeni aldı ben onunkini giymem bilmem ne. Parasını kv ödemiyor, isterseniz gider alırsınız. Kadın da zorlamamış zaten. İşiniz gücünüz yok mu tüm gün her lafta art niyet arayıp içerleniyorsunuz. Ben aynı şeyi giymek istemiyorum diyin gülün geçin.

Back
X