• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık anneme sabredemiyorum

Yorumları da okudum ama kusura bakmayın ne sizin geleceğinizi düşünen anne görebildim, ne de iyi niyetli olduğunu düşünebilirim. Aynı durumu yaşamamış biri olarak hayatımda ki anksiyete ve panik ataklarımın başlangıcı annemin bu tavrıydı. Ankara üniversitesi nde iyi bir bölüm kazanmış okuluma gidip gelirken annem sürekli sana bakmak zorunda mıyız, bize yük olma git çalış vs diyordu. Diğer kardeşlerimi okutmuş dershaneye bile göndermişlerdi kpss için. Üstelik o zaman kız kardeşim çalışmıyor okumuyordu. Geleceğimizi düşünüyorlarmış ya söyleyim sonra ne olduğunu erkek arkadaşımın numarasını aldı telefonumdan ve gelin isteyin dedi babama da söyledi artık dönüşü yoktu yani. Okulu dondurup evlendim sonra eşim sayesinde okudum ve meslek sahibi oldum. Bu kadar şey yaşamışken şu an kız kardeşimi özelde üniversite okutuyorlar. Ben annenizin yaptığının asla sizin geleceğiniz için endişelenerek yaptığını düşünmüyorum. Öyle anne olmaz. Böyle anneler genelle kızları boşanıp gelince de kabul etmezler kızı etseler torunu istemezler o yüzden kendi yolunuzu bi an önce çizmeye bakın ve ne iş olursa yapın. Allah sizi aileniz dahil hiç kimseye muhtaç etmesin 🌸 ailenizin sizi sürekli kendini yük gibi hissettirmek verebileceği en büyük zarardır. O yüzden yorumlar çok saçma geldi bana yok iyiliğin için yok geleceğin için. Herşeyi söylemenin bin türlü hali var sankı kız gelmiş 30 una evde oturuyor çabası da yok.
Aminn çok teşekkür ederim 🙏

Çevremdeki neredeyse tüm marketlere cv bıraktım oralardan da dönüş bekliyorum emin olun evde oturmayı asla istemiyorum hele de başım böyle sıkışıkken
Bir yandan Üniversitede sağlık bölümlerinden birini bitirin. Mesleğiniz tam olsun. Nereye kadar kasiyerlik yapacaksınız?

Ben annenizin sizin için telaşlandığını hissettim. Ama telaşını negatif olarak yansıtmış. Hayat çok hızlı akıp gidiyor. Bir şekilde sizin de hayata karışmanız gerektiğini düşünüyor bence. Allah en iyi iş kapılarını açsın size inşallah en yakın zamanda.

Kızı için o kadar telaşlanıyor ki, kızı işe girdiğinde aldı telefonun ücretini alma derdinde.
Konu sahibinin, annesi kızının panik ataklar geçirmesine neden olacak kadar beter berbatlıkta kötü bir anne.

Ne kadar üzücü ya. Şimdi bu kız sırf baskıdan kurtulmak için önüne gelen ilk herifle evlense suçlusu kim?
Konu sahibi, is mevzusunu bilemiyorum. 16 yıldır yurt dışındayım ama sakın yukarıda bahsettiğim hatayı yapıp da hayatını karartma. Bi iş bulana kadar annenle iyi geçinmeye çalış. Evde işlere yardım et. Temizlik vs. Is bulur bulmaz da kurtar kendini ordan.

Öncelikle herkese iyi akşamlar.. Artık benimde baş edemediğim bir konu için sizlerden de fikir almak istedim. 21 yaşındayım. Sağlık meslek lisesinden mezun oldum devaminda 2 sene sınava hazirlandim ama maalesef olmadi üniversite okumadim ama aktif olarak son 1 buçuk senedir devamli olarak hem saglik bölümü olarak hemde ne iş olursa iş arıyorum. Hatta bu süreçte özel güv. Karti falanda aldim. Bu alandan da iş aramaya başladım. Annem sürekli artik bi iş bul git yeter tüm gün evdesin diyor bende gerçekten iş bulmak istiyorum artik annem psikolojik olarak çok baski yapmaya basladi bu surecte telefonum bozuldu bana telefon aldigi için hele bi ise basla ben parasini senden alacagım bana borcun var diyor 18 yasimi gectigim için bana bakma zorunluluklari yokmus bu arada asla dışarıya çıkıp gezip tozan birisi de değilim yani aşırı harcamam yok zaruri ihtiyaçlarım dışında artik aşırı fazla baski yapmaya basladi bu süreçte ilişkimi bitirdim depresyona girdim psikolojik tedavi de almak istedim ilk gorusmeme habersiz gittim doktorum ilaç kullanmami uygun gördü onu da kullanmama izin vermedi yarin bigün ise girerken ayagina dolanir ne gerek var dedi ilaçlarimi alamadim bile içimde surekli bir sıkıntı var geçmiyor artik panikataklar geçiriyorum galiba nefesim daraliyor nefes alamıyorum bir defa annem denk geldi odamda oturuyordum iyi olmadigimi kendimi iyi hissetmedigimi söyledim abarttigimi o kadar bisey olmadığını kalk elini yüzünü yıka geçer dedi hatta sürekli sadece laf sokuyor ya git evlen yada git çalış diyor evde oturmama tahammülü yokmuş lütfen bana yardım edin ne yapmaliyim fikir verin artik başa çıkamıyorum sürekli tartışma çıkıyor ne desem anlamiyor beni
Yerinde olsam ingilizce öğrenip yurt dışında çocuk bakıcılığı programlarına başvururdum

Sakın ayaklarınızın üzerinde durmadan evlilik girişiminde bulunmayın
S Selvann o kadar güzel yazmış ki
Yorumunun üzerine daha fazla yazacak bir şey bulamadım

Çoğu kız çocuğunun ilk travmaları hep anneleri oluyor maalesef
Bende daha beter ayrımcı bir anneyle büyüdüm

Allah'ım ya! Nasıl bir anne bu böyle! Kendisi çalıyor mu yada çalıştı mı? Eğer çalışmadıysa ne diye sizi zorbalıyor?
Çalışıyor maalesef, maalesef diyorum o konudan bile o kadar laf sokuyor ki ben bile çalışıyorum sen oturuyorsun sen ye diye mi çalışıyorum ben gibi gibi sözler..

Ne kadar üzücü ya. Şimdi bu kız sırf baskıdan kurtulmak için önüne gelen ilk herifle evlense suçlusu kim?
Konu sahibi, is mevzusunu bilemiyorum. 16 yıldır yurt dışındayım ama sakın yukarıda bahsettiğim hatayı yapıp da hayatını karartma. Bi iş bulana kadar annenle iyi geçinmeye çalış. Evde işlere yardım et. Temizlik vs. Is bulur bulmaz da kurtar kendini ordan.
Evdeki tüm işleri ben yapıyorum yemek,bulasik,temizlik.. Bende bi anlık evhamla yanlış karar verip yanlis bir kişiyle evlenir miyim diye o kadar çok korkuyorum ki tartışma arasında sinirle aman bul birini getir evlencem gitcem gibi şeyler söyledim birkaç defa inşallah ciddiye almıyordur. Daha yaşım çok genç asla istemiyorum hele ki bu ruh hali ile..

Çalışıyor maalesef, maalesef diyorum o konudan bile o kadar laf sokuyor ki ben bile çalışıyorum sen oturuyorsun sen ye diye mi çalışıyorum ben gibi gibi sözler..

"Herkes doğurduğuna bakıyor ve kimse yük olarak görmüyor bir sen yük olarak görüyorsun.adem böyle düşünüyordun ne diye doğurup psikojimi bozuyorsun?" diye bilirsiniz.
Benim annem tek başına 4 çocuğuna bakıp meslek sahibi yaptı. Bir gün dâhi böyle bir cümle kurmadı. Herkes doğurduğundan sorumlu ve kendi ayakları üzerinde durana kadar bakmak zorunda. Yok öyle 18 yaşına geldin bakmak zorunda değilim bahaneleri.

Öncelikle herkese iyi akşamlar.. Artık benimde baş edemediğim bir konu için sizlerden de fikir almak istedim. 21 yaşındayım. Sağlık meslek lisesinden mezun oldum devaminda 2 sene sınava hazirlandim ama maalesef olmadi üniversite okumadim ama aktif olarak son 1 buçuk senedir devamli olarak hem saglik bölümü olarak hemde ne iş olursa iş arıyorum. Hatta bu süreçte özel güv. Karti falanda aldim. Bu alandan da iş aramaya başladım. Annem sürekli artik bi iş bul git yeter tüm gün evdesin diyor bende gerçekten iş bulmak istiyorum artik annem psikolojik olarak çok baski yapmaya basladi bu surecte telefonum bozuldu bana telefon aldigi için hele bi ise basla ben parasini senden alacagım bana borcun var diyor 18 yasimi gectigim için bana bakma zorunluluklari yokmus bu arada asla dışarıya çıkıp gezip tozan birisi de değilim yani aşırı harcamam yok zaruri ihtiyaçlarım dışında artik aşırı fazla baski yapmaya basladi bu süreçte ilişkimi bitirdim depresyona girdim psikolojik tedavi de almak istedim ilk gorusmeme habersiz gittim doktorum ilaç kullanmami uygun gördü onu da kullanmama izin vermedi yarin bigün ise girerken ayagina dolanir ne gerek var dedi ilaçlarimi alamadim bile içimde surekli bir sıkıntı var geçmiyor artik panikataklar geçiriyorum galiba nefesim daraliyor nefes alamıyorum bir defa annem denk geldi odamda oturuyordum iyi olmadigimi kendimi iyi hissetmedigimi söyledim abarttigimi o kadar bisey olmadığını kalk elini yüzünü yıka geçer dedi hatta sürekli sadece laf sokuyor ya git evlen yada git çalış diyor evde oturmama tahammülü yokmuş lütfen bana yardım edin ne yapmaliyim fikir verin artik başa çıkamıyorum sürekli tartışma çıkıyor ne desem anlamiyor beni
Anneniz içten içe sizin için olan beklentilerini gerçekleştiremediniz diye size öfkeli olabilir.Eğer hep böyleyse çocukluğunuzdan beri o zaman anneniz sıkıntılı

Back
X