Artık annemin üzülmesini istemiyorum.

LeydiStark

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
700
1.050
313
Herkese iyi geceler,
Belki bunun bi çözümü yok ama yazıp biraz rahatlamak istedim çünkü kimseye de anlatamıyorum. Babam ben kendimi bildim bileli sürekli annemi aldatan birisi. 23 senelik evliler. Annem bunları öğreniyor mesela büyük bi kavga oluyor sonra konu kapanıyor sonra tekrar. En son ki olayda da bu geçen haftalarda yaşandı annem sanırım telefon konuşmalarını duydu kriz geçirdi babamı evden yaka paça attı telefonunu arkasından fırlattı. Babam asla ama asla kabul etmez yaptığı şeyleri neleri çıktı burda anlatsam sayfa sayfa bitmez uzatmak istemiyorum. Bana bunu bilerek yaşamak çok koyuyor ama şuan üniversite öğrencisiyim bi bakıma aileme muhtacım yoksa 5 dakika durmam. Annemi boşanması için asla ikna edemiyorum kendisi de huzursuz mutsuz ama boşanmıyor çünkü bi mesleği işi diplomasi maddi güvencesi yok arkasında doğru düzgün duracak bi ailesi yok cesaret edemiyor. Babamdan telefonunu istiyor mesela birini aramak için vb asla vermez babam hep telefon kaçırır. Napıcam bilmiyorum annem mutsuz oldukça bende üzülüyorum korkuyorum üzüntüden hasta olur diye. Babamında yüzüne bakmak aynı evde gururuma dokunuyo. Napsam ne etsem bilemedim ben iyi değilim

Evin içine sakladığı başkasına aldığı hediyeler mi çıkmadı , mesaj mı çıkmadı cidden çok yorulduk ve yıprandık bence aldatmak kesinlikle psikolojik bir rahatsızlık. Sizce ne yapabilirim

boşanacak insan napar eder 23 yılda o fırsatı oluştururdu.tazminatını nafakasını alırdı.siz de küçük değilsiniz ki part time bi işe girebilirdiniz, anneniz de çalışırdı geçinir giderdiniz.bazı kadınlar böyle kocalarının huylarını biliyo ama geri alıyo her seferinde yani sineye çekiyo.siz okulunuzu bitirin mesleğinizi elinize alın ayrı eve çıkarsınız.evde de şu an çok yüz göz olmayın.kendi düzeninizi kurunca annenizi de yanınıza çağırırsınız.sizin direkt olarak yapabileceğiniz bir şey yok.

Anneniz ve sizin için çok üzüldüm. Anneniz boşanmak istemiyorsa yapabileceğiniz hiçbir şey tam anlamı ile etki sağlamaz. Annenizin de kurtulmayı sizin kadar istiyor olması lazım. Bence yapabileceğiniz en iyi şey annenize duygusal destekte bulunup yalnız hissettirmemek, ardından iş hayatına atılınca para biriktirip ayrı bir eve çıkarsınız.

Üniversiteyi bir an önce bitirin. Sizin yapabileceğiniz bşr şey yok. Siz sorumlu değilsiniz hiç bir şey için. Anneniz istese bir sürü şeyi yapabilirdi. Kendinizi düşünün. Sakın ailenize kızıp evden ayrılmaya veya evlenmeye vs kalkmayın. Annenizle konuşun ve plan yapın.

Ben teklif ettim bunu boşan dedim ayrı eve gideriz sen çalışırsın bende part time çalışırım kyk bursu alırım vb hepsini koyarız kıt kanaatte olsa huzurumuz olur dedim kabul etmedi.

Annem ben ve kardeşim evlendikten sonra boşanacağını söylüyor ama ben ona da inanmıyorum

Tez zamanda kurtulursunuz inşallah. Anneniz çok dayanmış. İşi olmaması, diploması olmaması bahane olmamalı bu durumlarda. Hala geç değil aslında. Ekmeğini taştan çıkarır yine de o adama mahkum kalmazdı istese. Maalesef anneniz bahanelerin arkasına sığınmış. Anneniz de olsa bunu kendisi tercih etmiş. Sonucunda da siz üzülüyorsunuz, sadece kendisi değil. Belki de tarifi olmayan izler bırakacak bu durum size.
Okulunuzu bitirin, mesleğinizi kazanın. Görmezden gelmeye çalışmak bu durumda ne kadar işe yarar bilemiyorum ama geleceğinize odaklanın.

Yapabileceğiniz pek bir şey yok maalesef. Onlar ebeveynleriniz çünkü, ilişkilerinin yüklerini siz kaldırmamalısınız. :/
Annenize duygusal destek sunup okulunuzu bitirdikten sonra yanınıza alabilirsiniz sadece. Gelir gelmez yine onun kararı

Herkes tercihini yaşar. Sen bilsen de annene söyleyemesen haklısın üzülmekte. Annen böyle bir hayatı tercih ediyor. Gözü kesmiyor belki didinmeyi.
Yeni bi hayata atılmaya boşanmaya tek başına hayatta dik durmaya cesareti yok gibi. Ama kınamakta istemiyorum Allah korusun onun durumunda olsam kesin boşanırım diyorum ama bilemem de. Çok zor gerçekten Allah kimseye yasatmasin

Biriyle evlenir diye de korkuyor olabilir. Belki yanlış anlamayın ama evlenirse size bir şey bırakmaz veya ölürse maaşını alırım diye bile düşünebilir. Belki psikolojisi kötü etkilenmiştir. Bilemiyoruz ve bilemeyiz. Sizin kendinize ve ailenize iyi bir öğrenci olmak, kendi ayaklarınızın üstünde durma dışında şu an bir sorumluluğunuz yok. Annemi kurtaracağım diye düşünmeyin. Siz olabileceğiniz en iyi yere gelmeye çalışın ve ileride evlenirken anneniz gibi olmayın. Kendinizi kimse bağlamayın. Kınıyor değilim ama farkında olmadan sizin de psikolojiniz etkilenmiştir.

Ben teklif ettim bunu boşan dedim ayrı eve gideriz sen çalışırsın bende part time çalışırım kyk bursu alırım vb hepsini koyarız kıt kanaatte olsa huzurumuz olur dedim kabul etmedi.

Bu annenizin problemi anneniz sadece işi ve diplomasi olmasını bahane ediyor

Benimde böyle bı annem var babamdan ayrilar şu an ama sürekli bu tarz konular yüzünden tartışırlardi

Maddi durumu babamdan daha iyi oldugu halde bırakmadı yıllarca bizi bahane etti oysaki bizde ayrılmasını istiyorduk

Siz ne yaparsanız yapın ayrılmayacak ayrılsa dahi bu yaşadıklarını sürekli dile getirecek

O yuzden siz annenizi değil kendi psikolojinin saglam tutmaya çalışın

Çünkü bu onun yaşamı ve o böyle yasamayi kendisi seçti, seciyor

Annen kendisi için üzülüp bir aksiyona gitmiyorsa sen de tüm enerjini ona uzulmekle harcama.
Kendini o evden kurtarmaya bak
İnanıyorum ki tüm şartlar sağlansa, anne şu adami bırak. Bak artık zenginim al sana ev al sana araba desen annen yine de o kocayı bırakmaz. Sen üzüldüğünle kalirisin.
Yaşım 29a geliyor. O kadar çok tanık oldum ki şerefsiz babaya sahip arkadaşlarımın neredeyse hepsi eli para tutmaya başlayınca annelerine 'birak şu adamı. Biz birbirimize yeteriz' dedi. Ama onca insanın içinde 'tamam yavrum. Şükür bu günü gösterene' diyen kimseyi şahsen ben görmedim. Hepsi kocalarına daha bir sarilip yeni bahaneler buldular.
Ben gerçekten böyle ailelerde erkeklere kızdığım kadar kadınlara da kızıyorum.
Madem affedeceksin,madem ayrilmayacaksin neden cocuklarinin önünde mutsuzluğunu yaşıyorsun,neden kavgalara tanık edip hem psikolojilerini bozup gelecekteki ilişkilerinde güven sorunu yaşamasına neden oluyorsun hem de babalarına nefret duymalarına neden oluyorsun! Madem işin sonunda ayrilmayacaksin bakma o telefona, madem tüm aldatilmalari kabul ediyorsun görmezden gel.
Konu sahibi, bence en iyi çözüm bencil olup kendini o delikten kurtarmak, sen evden ayrildigin halde annen böyle seyleri anlatıp senin canını sikacakken 'lutfen benimle böyle seyleri paylaşma. Arkadaşın değil kızının senin' diye engellemek

Babanın yaptığı yenilir yutulur değil tabi ama annenin bu tavırlarla sana verdiği zarar da inan bana babanınkinden az değil. Senin yapcak bi şeyin yok bu olayların dışında kal ve üniversiteyi şehir dışında oku. Annene babana ebeveynlik yapmaya çalışma olan sana olur.

Babanızın ilk aldatışı olmadığını söylüyorsunuz.23 yıllık evlilikte anneniz bir işe girmiş olsaydı şimdi emekliydi.Yani bu olaylarda sadece arkadaki aileye değil insan kendine güvenmeli.Anneniz diyardan gitmemiş deveyi gütmeye devam etmiş.Siz evlenince boşanıcam diyormuş.Siz evlenince ne değişecek annenizin parası mı olacak? Hayır olmayacak ya size yada kardeşinize kalmaya gelecek.

23 yıllık evlilik 2 çocuk ve aldatılan bir eş olarak tazminat, nafaka ne alabiliyorsa alsın babanızdan. Çocukları destek olduktan sonra neden korkuyor ki? Mesleği olmasa da tecrübe gerektirmeyen bir işte çalışabilir bence. Sizin bile gururunuza dokunuyor anneniz neden katlanıyor

Yok yok
O zaman da “ben sizin huzurunuzu bozmayayım, siz eşinizle geçinin bana yeter” deyip kocasıyla aynı evde yaşamaya devam...

Aynen öyle diyorum ki anne boşanacaksan her şeyi dökelim ortaya telefonuna da bakalım her şeye bakalim ama boşanmayacaksan kurcalama o zaman diyorum benim huzurum yok onunda olmasın rahatsız olsun diyo babamdan telefon istemekle sürekli yaptıklarını hatırlatmakla onu huzursuz edeceğini zannediyor ama umrunda değil ki onun o gene yapacaklarına devam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…