Artık annemin üzülmesini istemiyorum.

Aynen öyle diyorum ki anne boşanacaksan her şeyi dökelim ortaya telefonuna da bakalım her şeye bakalim ama boşanmayacaksan kurcalama o zaman diyorum benim huzurum yok onunda olmasın rahatsız olsun diyo babamdan telefon istemekle sürekli yaptıklarını hatırlatmakla onu huzursuz edeceğini zannediyor ama umrunda değil ki onun o gene yapacaklarına devam
Tam tahmin ettiğim gibi.
Bu tip kadınlar değişmiyor. Aslında tek huzursuz ettiği sen ve kardeşin. Bunu göremeyecek kadar kör ve bu döngüden çıkmak istemeyecek kadar da...
Konu sahibi inan ki annen değişmez. Onun evliliği de bu. daha büyük olaylar yaşansa,anneni zar zor o evden çıkarsan, sıfırdan bir hayat kursan mutlu olacagini mi düşünüyorsun?
Hayır. Yine ayrıldığı için üzülür, az teknoloji biliyorsa babanı stalklamaya sarar. Teknoloji bilmiyorsa eşini dostunu darlar,haber almak için.
Ya da baban evlenirse annen altından kalkmayabilir...
Bu aynı şey gibi. Kuşlar yumurtadan zok zor çıkarlar. Uğraşırlar,didinirler... Ama sen iyilik olsun diye dışarıdan müdahale edip hemencecik yumurtadan onu kurtarirsan o kuşa kötülük etmiş olursun. Ne uçabilir ne ömrü uzun olur...
Boşver ,kendini kurtarmaya bak.
Aldatılan aldatılsin.
Kadin bilmese, ya da iki bebeği kucağında üçüncüsü karnındayken ,gidecek ailesi ve parası olmasa o kadına tabii ki üzül, yardım etmeye çalış.
Ama annen bunlardan değil.
Eskiden yakın olduğum birinin annesi de bir ömür çocuklarının beynini yiyip kendilerini tüm olumsuz şeylerin nedeni gibi görmelerini,içten içe kendilerinden nefret etmelerini sağlamış. Çünkü her anladığında, her dayak yediğinde ağlayıp çocuklarına sarilirmis 'sizin yüzünüzden ayrılmiyorum. Ah çocuklarım için çekiyorum'. Oysa aynı baba cocuklara da kötü davranıyor. Ve anne durmaksızın hamile kalıyor.
Arkadaşımın gözünde annesi bir azizeydi. En son üni biterken annesine ; 'anne bak, 1 tane küçük çocuğun kaldı o da çok küçük sayılmaz. Bak hepimizin eli ekmek tutuyor. Şu adam olmadan daha iyi yaşarız' dedi ve değişmez senaryo.
'Çocuklarım için katlaniyorum' kozu olmayinca kadın 'elaleme kendimizi mi guldurecegiz bu yaştan sonra' kozuna geçti.
Hani annen diyormuş ya kardeşin de evlensin bosanacagim diye.
Tamamen bahane.
Bosver, onun dünyası da bu işte.
Sen kendini soyutlmaya çalış o evden. Böyle olaylara seni dahil etmemesini, onun arkadaşı olmadığını her sana dert yandığında söyle ve dinleme. İnatla senin de modunu düşürmek isterse 'babamin cinsel hayatı hakkında konuşmak istemiyorum. Kızıyım ben onun,yeter ya' gibi sert tepkiler ver.
Kurtar kendini o evden.
Zaten bir yere varacağı yok, en azından senin psikolojin bozulmaz.
Zaten baban gelmiş antrapoz çağına. Bir on seneye %20 evini arsasını üstüne yapmak isteyeceği genç bir kadınla kaçar, %80 artık organı kalkmaz olunca ev babası olur,evine değer verir.
Çok yok mu etrafta?? Biz adamı pamuk dede zannediyoruz. Tontiş tontis yaşlı karı koca ömür yaşıyor zannedip Ozeniyoruz. Ama bazen nineden bazen çevreden bir duyuyoruz ki adam uckuru peşinde , sperm dağıtmaya bir oraya bir buraya giden lavugun tekiymis. Ama bu işlerden elini cekeli otuz yıla yaklaştığından inssnlar unutmuş, 'ne çapkindi o' gibi yumuşatıp gülerek anlatır oluyorlar...

Tam tahmin ettiğim gibi.
Bu tip kadınlar değişmiyor. Aslında tek huzursuz ettiği sen ve kardeşin. Bunu göremeyecek kadar kör ve bu döngüden çıkmak istemeyecek kadar da...
Konu sahibi inan ki annen değişmez. Onun evliliği de bu. daha büyük olaylar yaşansa,anneni zar zor o evden çıkarsan, sıfırdan bir hayat kursan mutlu olacagini mi düşünüyorsun?
Hayır. Yine ayrıldığı için üzülür, az teknoloji biliyorsa babanı stalklamaya sarar. Teknoloji bilmiyorsa eşini dostunu darlar,haber almak için.
Bu aynı şey gibi. Kuşlar yumurtadan zok zor çıkarlar. Uğraşırlar,didinirler... Ama sen iyilik olsun diye dışarıdan müdahale edip hemencecik yumurtadan onu kurtarirsan o kuşa kötülük etmiş olursun. Ne uçabilir ne ömrü uzun olur...
Aldatılan aldatılsin.
Kadin bilmese, ya da iki bebeği kucağında üçüncüsü karnındayken ,gidecek ailesi ve parası olmasa o kadına tabii ki üzül, yardım etmeye çalış.
Eskiden yakın olduğum birinin annesi de bir ömür çocuklarının beynini yiyip kendilerini tüm olumsuz şeylerin nedeni gibi görmelerini,içten içe kendilerinden nefret etmelerini sağlamış. Çünkü her anladığında, her dayak yediğinde ağlayıp çocuklarına sarilirmis 'sizin yüzünüzden ayrılmiyorum. Ah çocuklarım için çekiyorum'. Oysa aynı baba cocuklara da kötü davranıyor. Ve anne durmaksızın hamile kalıyor.
Arkadaşımın gözünde annesi bir azizeydi. En son üni biterken annesine ; 'anne bak, 1 tane küçük çocuğun kaldı o da çok küçük sayılmaz. Bak hepimizin eli ekmek tutuyor. Şu adam olmadan daha iyi yaşarız' dedi ve değişmez senaryo.
'Çocuklarım için katlaniyorum' kozu olmayinca kadın 'elaleme kendimizi mi guldurecegiz bu yaştan sonra' kozuna geçti.
Tamamen bahane.
Sen kendini soyutlmaya çalış o evden. Böyle olaylara seni dahil etmemesini, onun arkadaşı olmadığını her sana dert yandığında söyle ve dinleme. İnatla senin de modunu düşürmek isterse 'babamin cinsel hayatı hakkında konuşmak istemiyorum. Kızıyım ben onun,yeter ya' gibi sert tepkiler ver.
Kurtar kendini o evden.
Zaten baban gelmiş antrapoz çağına. Bir on seneye %20 evini arsasını üstüne yapmak isteyeceği genç bir kadınla kaçar, %80 artık organı kalkmaz olunca ev babası olur,evine değer verir.
Çok yok mu etrafta?? Biz adamı pamuk dede zannediyoruz. Tontiş tontis yaşlı karı koca ömür yaşıyor zannedip Ozeniyoruz. Ama bazen nineden bazen çevreden bir duyuyoruz ki adam uckuru peşinde , sperm dağıtmaya bir oraya bir buraya giden lavugun tekiymis. Ama bu işlerden elini cekeli otuz yıla yaklaştığından inssnlar unutmuş, 'ne çapkindi o' gibi yumuşatıp gülerek anlatır oluyorlar...
Konu için verilecek en güzel cevabı vermişsin tatlım ağzına sağlık

Tam tahmin ettiğim gibi.
Aldatılan aldatılsin.
Tamamen bahane.
Kurtar kendini o evden.
Söyledikleriniz çok doğru ve zaman ayırıp uzunca yazdığınız içinde çok teşekkür ederim. İnanın son zamanlarda bazen şunu düşünüyorum bir an önce bu evden gidip kendime yeni bir hayat kurup hepsini arkamda bırakmalıyım ama sonra diyorum ki bencillik mi olur ? Sanırım artık buna cevabım olmaz çünkü annem sanki başına gelenleri kabullenmiş ve alışmış gibi bende yoluma bakmalıyım

Söyledikleriniz çok doğru ve zaman ayırıp uzunca yazdığınız içinde çok teşekkür ederim. İnanın son zamanlarda bazen şunu düşünüyorum bir an önce bu evden gidip kendime yeni bir hayat kurup hepsini arkamda bırakmalıyım ama sonra diyorum ki bencillik mi olur ? Sanırım artık buna cevabım olmaz çünkü annem sanki başına gelenleri kabullenmiş ve alışmış gibi bende yoluma bakmalıyım
Hiç bencillik değil . Asıl annenin ve babanın yaptığı bencillik. Böyle rezalette çocuk buyutmemeleri, ayrilamiyorlarsa da size yansitmamalari lazımdı.
Size yazık değil mi? Evliliği böyle gördünüz ogrendiniz. Belki de psikolojik olarak bu tarz adamlara meyledeceksiniz- belki ilişkileriniz aldatılma paranoyasiyla gececek-belki güven probleminizden güzel ilişkileri evliliğe goturemeyeceksiniz,belki evlilikten komple soguyacaksiniz. Yani dogurdugun cocuuga bunları yaşatmaya kimin ne hakkı var???

En iyisi kendi hallerine bırakmak. Annen sevmese bu döngüyü, inan ki çoktan boşanmıştı. Ailesi destek değil demissin ya. Belki de ailesi yaşanan olaylardan sonra defalarca 'bosan gel,boşan gel' deyip anneniz onla olmaya devam ettiği için 'ne halin varsa gör' demiştir.
Bizde de bir akraba vardı öyle . Kavga edip edip herkesi eve toplardi, millet baristirmaya çalışırdı. Evi terkedip akraba akraba gezerdi. Her seferinde de yaşananları anlatip herkesi adama düşman eder, sonra gider barisirdi. En son herkes 'ne halt edersen et,bir daha bizim de huzurumuzu kacirma' dedi. Yani bu olayların sizden öncesi de vardır ve etrafındaki herkes annenizden bikmistir belki de...
Dediğim gibi bu işin çaresi yok. Tek çare kendini o evden soyutlaman ve olabildiği kadar az etkilenmek için çaba sarfetmen.
Annene de hiç ısrar etme boşansin diye. Sonra baban başkasıyla evlenince,ya da annen hayat eşi olmadan yaşlanınca bu çektiği günleri unutur, kocasından sen ayırmissin gibi sana bile kinlenebilir. KK'da ornegini çok gördük. Sanma yani bosaninca mutlu olacak. Mutluluğu istemeyen kimse mutlu olamaz

Yok yok
O zaman da “ben sizin huzurunuzu bozmayayım, siz eşinizle geçinin bana yeter” deyip kocasıyla aynı evde yaşamaya devam...
Aynennnn çünkü annenin adamı boşamaya niyeti yok.Niyeti olsa 23 yılda çoktan boşardı.Kendine üzülmeyen, kendisine saygı duymayan birine ben hiç üzülmem.

Back
X