Artık bakire olmak utanilcak bı şey mi oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Diamondheart

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2016
273
190
103
Merhaba herkese :)şu sıra kafamı kurcalayan bı konu var ve fikir almak istiyorum. arkadaşlar ben 22 yaşındayım ve sadece bir tane sevgilim oldu şu ana kadar ve 6 ay civarı surdu.kendisi ile yakinlasmalarimiz olsa bile cinsel anlamda sayilcak hic bı şey yaşamadık.Ben hep evliliğe kadar beklemeyi düşünen taraftayim.sebebi dini olarak değil en az dini düşünen insanlardanimdir belki.ama bu olay benim için çok özel ve duygusal açıdan da hissetmek istediğim bı durum ve o yüzden beklemek istiyorum.fakat problem şu ki etrafımda olan bı kaç şey bu yüzden beni kötü hissettirmeye başladı.arkadaslarimin çoğunun sevgilisi var ve yaptıklarından bahsediyorlar sevgilisi olmayanlar olsa yapicaklarini söylüyorlar ben kendi fikrimi söyleyince geri kafalı,yobaz konumuna getiriyorlar beni.Veya sevgilimden ayrıldıktan sonra bı kaç flört dyrumum oldu ve hepsi lafı bı şekilde oraya getirip cinselliğe yanasmadigimi anlayınca konuşmayı bıraktılar ve hatta kezban iması yapanlar oldu.Aralarindan bir tanesi o kadar açık vs giyiniyorsun da böyle namuslu rolü mu oynuyorsun dedi mesela.Burda beni yanlış anlamayın asla başkalarının yapmasına karşı gelicek ya da bu yüzden onlar hakkında kötü dusuncek bir insan değilim .bu nasıl benim için özel bir şey ise başkaları için yemek yemek kadar ihtiyaç duyduğu bı şey belki ya da evlilik kavramına inanmayan ve o yüzden umursamayan biri belki.tabiki böyle düşünen herkes istediğini yapmakta ozgur. Bu durumlar bana ister istemez gerçekten bakire kalmak evliliğe kadar beklemek kötü bı şey mi oldu artık sorusunu getiriyor kafama.kendime güvenim düştü ilişkiler konusunda bu yüzden.cinsellik tercih etmediğim için erkekler hep beni birakicakmis gibi hissediyorum.sizce ben mi gercekten geri kafalı düşünüyorum yoksa hep etrafımda yargilayici insanlar mı var? Bu arada dediğim gibi her türlü dusunceye saygım var.bi insanın kalitesini ve kalbinin iyiliğini belirleyen şey cinsel hayatı değildir sadece kendim özel bi an bekliyorum

Siz en iyisini yapıyorsunuz daha yaşınız 22 belki birgün gerçekten aşık olup güvendiğinizde cinsellik yaşarsınız belkide düşünceniz hiç değişmez evlendiğinizde eşinizle ilk beraber olursunuz bu kimseyi ilgilendirmez seni bırakıcak insan cinsellik yaşasanda bırakır seven insansa saygı duyar bu durum hoşuna bile gidebilir.

Benden tam 8 yaş küçüksünüz, aramızda jenerasyon farkı var. Benim jenerasyonda bakireliğe önem veren kızların sayısı yarı yarıyaydı. Şimdi bu oran daha da artmış mıdır yoksa azalmış mıdır bilmiyorum. Tek bildiğim bakireliğe önem vermek ya da vermemek insanı ne cool ne kezban yapar. İnsan ne zaman, kimle sevişeceğine kendi karar vermelidir. Her türlü düşünceye saygım var demişsiniz, öyle de olmalı. Sadece sizin gibi düşünen erkeklere denk gelmemişsiniz o kadar. Cinselliği deneyimlemek için beklemek istiyorsanız bu kararınıza saygı duyacak biriyle birlikte olmalısınız.

Herkes kendi hayatını yaşar. Evlenmeden sevişenler de kötü değil, evlenip sevişenler de. Kim nasıl istiyorsa onu yaşasın. Size böyle davranan kişilerle arkadaş olmayın. Sizin görüşlerinize saygı duymak zorundalar. Sonuçta siz onlara siz de sevişmeyeceksiniz diye baskı yapmıyorsunuz.

Arkadaşlarını değiştir.. ...igrencler

Bekaretiniz övülecek bir durum değil ayrıca ben sanki bunu vurgulamak için tepki görme kısmını abarttığınızı düşünüyorum. Ortaokul lise üniversite üç ortama da dahilim böyle muhabbetleri veya bakire olduğu için tepki alanı görmedim daha. Zaten toplum geneli bekaret önemseniyor hala çoğunlukta. Yani öyle tepki alacak bunalıma girecek sayfalarca üstüne yazıp konuşacak birşey yok ortada

Tamamen tercih meselesi. Yaşayıp üzüleceğiniz belki kendinize yük edineceğiniz birşeyi yaşamak yerine yaşamamak daha iyi. Ama şartlar, dogru insan bu belki eşiniz belki sevgiliniz ama en azından keşke demeyeceğiniz biri olursa bir anlamı olur. Yani yaşayan ahlaksız değil yaşamayan da kezban değil.

Konu çok ilginçmiş. Ben hiç böyle bir baskıya şahit olmadım hele türkiye gibi bir yerde. Cinsel hayatınız hakkında soru soracak kadar yüz vermeyin insanlara. İlk tecrübeyi rastgele biriyle yaşamak kadar aşık olmayı beklemek de biraz saçma geliyor bana. Bu kadar gözünüzde büyütürseniz sonra hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Evlenmeden mutlaka cinsellik deneyimlenmeli bence. Ama her şey bir yana, ne sebeple olursa olsun bunu yaşamayı tercih etmediyseniz buna kimsenin yorum yapmaya hakkı yok. Dediğim gibi, insanlara fazla yüz vermişsiniz ve her şeye burunlarını sokmaya başlamışlar sadece. Ben çok eşli ve aktif bir cinsel hayat yaşamama rağmen kimse bana soru soramaz örneğin. ‘Sizi ilgilendirmez’ gibi basit bir cevap sabaha karşı burda konu açacak kadar kafaya takmanızı önleyecektir. Sınırlarınızı çizin, kararlarınızı başkaları etkilemesin. Sevgiler

Sizin cinselliğiniz niye bu kadar simit tablası gibi ortada. Siz niye bu ortamlara giriyorsunuz ?

Herkesin bedeni kendine özel. Kiminle nasıl paylaşacağını da kendi karar verir. Bu kadar mahrem şeyleri insanlarla paylaşmayın ve oturup dinlemeyin.
Toplum iyice sapıttı hiç özel diye birşey kalmamış

Son olarak çok abartmışsınız.... böyle şeyleri fazla kafaya takmayın ders falan çalışın

Son düzenleme:
Diyelim ki öyle, insanlar böyle düşünüyor diye kararını mı değiştireceksin? Kendi doğrun neyse öyle yaşa başkalarının doğrularına göre değil.
Tabiki de değiştirmem fakat kimden hoslansam bu yüzden konuşma bitiyor.bu da gelecekteki olası ilişkilerimle ilgili bana ozguvensizlik veriyor.

Tabiki de değiştirmem fakat kimden hoslansam bu yüzden konuşma bitiyor.bu da gelecekteki olası ilişkilerimle ilgili bana ozguvensizlik veriyor.
Oturup karşınızdaki insanla bekaret mi konuşuyorsunuz hemen ? Şaka gibi....

Oturup karşınızdaki insanla bekaret mi konuşuyorsunuz hemen ? Şaka gibi....
Tabiki hayir aa bak ben bakireyim ve benden cinsellik bekleme diye konuya girdiğim yok konuşurken.onlar konuşurken iliskiden beklentilerinin daha çok o yonde olduğunu belirtiyorlar benim istegimin öyle olmadığını ben belirtince birakiyorlar.ki bırakmak haklarıdır fakat bu yüzden iliskilerim yurumicek mi diye düşündürüyor beni.erkekler çünkü hep önce cinsellik amacı ile yakınlaşıyorlar bana

O zaman sizi bırakmasın diye her erkekle birlikte mi olacaksınız ? Niye sizinle bu kadar özel bir şeyi bu kadar hızlı bir şekilde konuşmalarına izin veriyorsunuz ?

Herkes öyle düşünmüyor senin çevrendekilerde sorun var. Sen en doğrusunu yapıyorsun ve çok da güzel ifade etmişsin kendini çok sevdim. Vaktinde bana da "neden? rahibe olmaya mı karar verdin?" diye aklınca espriyle karışık laf sokan bir gerizekalı eski sevgilim vardı ayrıldım. Şu an bi çinli kızla evli

Bu tavrını sakın bozma. Tanıştığın her erkeğe de bunu hissettir. Senin aklına, ruhuna, kişiliğine, isteklerine değer veriyorsa zaten saygı duyacaktır.

Tercih meselesi. Bekâret,bu toplumun tabularından birisi. Hâlâ da öyle. Kültüre bağlı... Kimisi içinse dürüstlük daha önemli olabiliyor. Bilemiyorum. Bence arkadaş çevrenizi yanlış seçmişsiniz.

Her zaman birilerinin fikirlerine göre mi hayatınızı yönlendirirsiniz? Hadi onu da geçtim, niye arkadaşlarınızla bu meseleleri konuşuyorsunuz? Bunlar özel mevzular. Bakire olup olmamanızı arkadaşlarınızın bilmesine gerek yok, arkadaşlarınızın size yaşadıkları cinsel ilişkileri anlatmasına da.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…