Artık bakire olmak utanilcak bı şey mi oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sana cinsellik icin yakinlik kurmak isteyen hic kurmasin. Iliski evlilik sevmek sevilmek önce duygularla sevincle hisle baslar. Sen kendini biliyorsun istedigini biliyorsun. Nasil vicdanen daha rahat edeceksin biliyorsun. Baskasi desin veya kücümsemesin diye olacak is degil bu. Dogru buldugunu yap. Bende senin gibi düsünüyordum. Ve iyiki kendi kararimin arkasinda durmusum. Kimseyi de elestirmedim herkesin kendi tercihi. Insanlar herzaman elestirecek bisey bulurlar. Önemli olan senin kendini huzurlu hissetmen.

Her şeyden önce konu cinsellik ya da başka bir şey fark etmez ne olursa olsun lütfen insanlar beni onaylamıyor psikolojisine girme. Sen olduğun gibi güzelsin eksiklerinle ve artılarınla. Hayatına biri girecek olursa -bunun illa sevgili olmasına gerek yok- öncelikle senin düşüncelerine, fikirlerine saygı duymalı. Kendine olan özgüvenini yitirmene de hiç gerek yok. Şayet sen duruşunu dik tutup insanlara inandığın doğrular hakkında kendini savunabilecek yetkinliğe ulaşırsan insanların sana istemese de saygı duyacağını göreceksin. Cinsellik konusuna gelince.. Arkadaşlarının bu durumda yorum yapma hakkı olması söz konusu dahi olmamalı. Bunlar gerçekten özel şeyler ve özel kalmalılar. Senin biriyle bir şeyler yaşayıp isteyip istememen sadece seni ilgilendiren bir durum olmalı lütfen bu konuda arkadaşlarına karşı net tavrını çiz çünkü arkadaşlıklarda saygı çerçevesinde olmalı.

Erkek konusuna gelirsek.. Erkekler -hormonları ergenlik seviyesinde kalanlardan bahsediyorum- maalesef konu cinsellik olduğunda sadece hedefe ulaşmaya yönelik düşünüyor yani karşısındaki ne düşünüyor, ne hissediyor, dediklerim onu incitmişmidir falan bunları düşünmüyorlar. Maalesef -bende 23 yaşındayım- bizim yaş grubumuz henüz bu ergen libidosunu aşabilmiş durumda değil çoğunlukla. Bu yüzden ilişkilerinde cinsellik yüzünden olan ayrılıklara üzülüp canını sıkmana hiç gerek yok çünkü bu yaşlarda genellikle karşı cinsin aradığı güzel bir aşktan ziyade ilk cinsel deneyimi yaşama çabası veya haneye artı eklemek gibi garip ve giderek çirkinleşen dürtüler. O yüzden canını hiiç sıkmana gerek yok. Kendi doğrularından devam et :)

bakire olmak ya da bakire olmamak hiçbir yaşta ayıp değil, ama insanları bununla yargılamak son derece ayıp. bence mal turnusolü olarak kullanmışsınız, iyi olmuş. cinsellikten uzaksınız diye size kezban diyebilecek biriyle birlikte olmayı istemezdiniz.

ben sevgilimle cinsellik yaşayan biriyim ve bir gün ona biz 1 kez el ele bile tutuşmamış olsak ne yapardın diye sordum, benim için bir şey değişmezdi dedi. ben mesela, uzun süreli ve duygusal açıdan iki tarafın da birbirine bağlı olduğu ilişkilerde cinselliğin eksik kalmaması gerektiğini düşünen biriyim. ben hiç fiziksel yakınlık yaşamadığım bir ilişkide olmak istemezdim. ama bu benim ve herkes istediğini düşünmekte özgür. istemediğiniz hiçbir şeyi yapmanız gerekmiyor, bunun için de yaftalanmayı hak etmiyorsunuz.

Amerikan filmi gibi birbirinizin bekaretinden mi konusuyorsunuz? Benim ne arkadaşlarım ne sevgililerim bilir bu özel bilgiyi. Sevgilim bir şey yaşanırsa zaten öğrenir neymiş ne değilmiş. Arkadaşlarım da en çok "tatile gittiler yatmışlardir" şeklinde bir öngörüde bulunabilir kendince,o da bilemez doğruluğu var mıdır yok müdür.
Tutup da muhabbetini yapmak ilginç geldi.
Hele bay cingilbört ailesi gibi bekaretin espri konusu edilmesi...

Konuştuğun erkeklerde de insan değilmiş anladığım kadariyla. sana 'namuslu rolü mu yapıyorsun?' diyen insanla zaten sevgili olup ne yapacaksın??

Bekaretten bağımsız benim ikilemde kaldığım tüm konularda düşünce biçimimim şudur yillardir , konu her ne olursa olsun: "başkasının tesiri altında kalmadan, kendi hür irademle bunu istiyor muyum?"
Eğer cevabım evetse o şeyi yaparim. Ama ay beni dişlarlar, yok terkedilirim, yok anam kızar,babam küser... Bu yüzden yapmak istiyorsam o şeyi yapmam.
Cunku öyle bir durumda işin sonunda bazı şeyler yolunda gitmezse beyin ya seni mağdur psikolojisine sokuyor (ben yapmicaktim aslında) ya da birilerine tüm sucu atma egilimine giriyor.
Ama kendine bu soruyu sorup,ağız dolusu 'evet' ile o şeyi yaparsan pişman da olmuyorsun. Çünkü tam olarak o şeyi istemişsindir. Bir sonucu varsa da en azından kendi hür iradenle yaptığın şeyin sonucunu çekmiş olursun.

Ve son olarak, senin bedenin senin kararın. İçinden nasıl geliyorsa, nasıl daha mutlu olacaksan öyle hareket et. Kimsenin gazına gelme

İşte bukadar normalleştirdiler HARAMI!
Yazmiyim Yazmiyim diyorum ama duramıyorum.
Keşke dursaydın ablacım. Bizler size diyor muyuz NORMALİ haramlaştırdılar!!!! diye? Demiyoruz. O yüzden herkesi müslüman saymaktan ve sevap günah hesabı yapmaktan vazgeçin. Al işte,ben de yazmayayım dedim sonra duramadım yazdım

Sözüm Müslümanım diyenlere
Duramıyorum napim

Hayır cinselliği geçtim, o tercihtir diğer arkadaşlar fazlası ile yazmışlarda, sırf bedenini hemen yoluna sermiyorsun diye senden vazgeçen, giydiklerine bak, yaptığına bak, namuslu rolü mü yapıyorsun diye sana ahkam kesen erkekler için benim hiçbir ilişkim yürümeyecek mi diye ah vah edene kadar, bir erkeğe senin namusun, şerefin ve dünya görüşünle dalga geçebilecek, ağzın sakız edebilecek haddi neden veriyorum ya da erkekler neden bana salt cinsellik için yaklaşıyor diye kafa yor bence. Ben senin ne arkadaşlarının ne hayatına giren adamların düzgün insanlar olduklarını düşünmüyorum. Cinsellik kişinin özeli ve kendi tercihidir, bunu ağıza sakız eden, modernliği yatağa bağlayan, bir kadının karakterinden çok bedenini önemsiyen insanlardan uzak durmanı tavsiye ederim.

Din insanların hak ve özgürlüklerini her zaman korur. Her düşünceye saygınız var ama en önemli şeyi es geçmeyin. İkincisi arkadaş ortamınız gerici basit düşünceli hatta düşüncesiz insanlarla dolu. Böyle insanlara saygı duyamazsınız çünkü onlar size saygı duymuyor. Siz onları yargılamıyorken onlar sizi yargılıyor. Evlilik demek ırkların karışmasını engelleyen kişiler arasında ki muhabbeti sevgiyi huzuru veren bir mecburi hayat tarzıdır. İmtihanı çok büyük evet ama gerçekten doğru insanla çok mutlu olunuyor. Cinsellik de çok özel bir bağdır. Beş dakikalık heves için bu muhabbeti harcamak aptallıktır. Sonra kendi kanınızdan bir zürriyet doğacaktır. Allah’ın insana verdiği en büyük hediye bu değil mi? İyi niyet kötü sonuca vardırmaz. Hataya sebep olsa bile Allah iyi niyetli insanları korur.

İstemiyorsan hazır değilsen yapma tabi
Kurallarını koy
22 yaş çok genç bir yaş
Senin çevrendekiler hemen evlenelim o zaman demez tabi
O yüzden cünsellik yaşamıyorsa senle görüşmeyi keser aldanma
Belki daha olgun birini bulursun

Bu senin tercihin kime ne? Cinsellik yaşayan da yaşamayan da niye anlatıyor ki? Yıllardır onlarca samimi arkadaşım olmuştur. Hiç bilmem erkek arkadaşlarıyla beraber oldular mı olmadılar mı. Pek çoğu da aynı odada yatıp kalktığımız, kardeş gibi olan, aynı tabaktan yemek yediğimiz insanlar. Aklıma gelmez sormak, özel hayat sonuçta. Konuşacak mevzu mu kalmadı?

Şimdi beraber olmuyorsun kezbansın derler, yarın bakire olmasan aaa ben böylesiyle evlenemem derler. Adam milletinin lafıyla kuyuya inilmez.

İnsanın kendi kukusu (latince ismi ) üstündeki söz hakkının sadece kendisinde olduğunu bilecek, fikir belirtenlere de haddini bildirecek yaşa gelene kadar sevişmemesi gerekiyor bana göre. Sevişmek ya da sevişmemek kimseye hesabı verilecek bir şey değil zira. Siz ikiye bölünmüş gibisiniz; hem kararınıza güveniyorsunuz, diğer yandan milletin boş beleş yorumlarını kafaya takıp güveniniz zedeleniyor. Bu da gençlikten, toyluktan sadece. Zamanla geçer.İnsanların ağzına göre yaşanmayacağını bilip, ona göre yaşamaya devam edin yeter.

Bu kafa karşılıkliginizin sebebi tercih ettiğiniz şeyin sağlam bir sebebe bağlı olmaması bence. Duygusal olarak böyle olsun istiyorum yazmışsınız ya duygusal iniş çıkış yaşadığınizda bu sebeple geri çevrildiğinizde acabaya düşüyorsunuz ister istemez.

Birde bu konuda başkalarının fikrinden etkilenecek yaşta ki insanların cinsellikten uzak durması en en doğru olanı. Bugün kezban dediler diye rahatsız oluyorsanız ve bundan etkilenip birşeyler yasasaniz yarın başka bir ortamda yada ilişkide bakire olmadığınız için elestirilip terkedilseniz sonra ki konunun pişmanlık üzerine olmasi büyük ihtimal.

Son düzenleme:
Tabiki de değiştirmem fakat kimden hoslansam bu yüzden konuşma bitiyor.bu da gelecekteki olası ilişkilerimle ilgili bana ozguvensizlik veriyor.
Seninle evlenecek kişi cinsellik için senden ayrılmaz o seni kullanacak kişiler yüz bulamayınca ayrılmış bu kadar basit

Konu çok ilginç yanlız ne cins memleket olduk sanki herkes kafasını donunun içine sokmuş öyle geziyor her ortamda cinsellik konuşuluyor

Bugün sana rol mu kesiyorsun, kezban diyenler yarin evlenirken bakire olsun diye şart kosacaklar. Çünkü "namus" tamamen kadında olması gereken bir şeydir onlar için.
Zaten hayatına giren kisiler de romantik bir sevgililik için degil baska sebeplerden ötürü yaklasmislar sana, bunu da yaşayarak görmüşsün. Hic üzülme hatta gercek yüzlerini gördüğün icin sevin.
Arkadaşlarınla.da özelini bu kadar paylasma, adi ustunde özel hayat.
Bence bunlarin hepsi meraktan, bastirilmis duygular bu şekilde aciga çıkıyor.

Böyle cinsel mevzuları ne konuşun ne yanınızda konuşturun. Saçma sapan muhabbet bunlar dünya da konuşacak konu mu kalmadı herkes yaşadığını kendine saklasın. Ayıp diye de birşey var ya. Ben olsam arkadaş seçimimde dikkat ederdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…