• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

artık baskılardan bıktım

Bence aile bir yönden de haklı
calismaya hevesi niz yok
okumaya da hevesi niz yok
ne yapacaksınız hep evde mi oturacaksiniz öyle
onlar da siz biraz sosyalleşme diye öyle dışarı çık görsünler diyor olabilir
ama eğer cesaretini toplardan hiçbir şey için geç değil
yarın bir gün aileniz kaybettiniz ee o zaman ne yapacaksınız hem o zaman çalışmak ve diger şeyler için daha da geç olacak
bence bir yerden bir şekilde başlamanız lazım
ben hiç gezmiyorum demedim ki haftada 2 3 gün dışarı çıkarım düğünlere giderim
akrabalara giderim
sürekli evde oturmayı seven biri asla değilim spora gidiyorum onun dışında

Daha çok gençsin üni okumalısın hem daha güzel bi işin olabilir o seni eleştiren çevreden de kurtulur başka yerlere gidersin hem hayatın boyunca çalışmayıp napacaksın evde mi oturacan parasız hiç bir şey olmuyor hem paran da olur koca bulma derdine düşmek en büyük hata koca mı kurtaracak seni hayatın senin elinde kimseye bakma sen yaşıyosun bu hayatı
ben koca derdine asla düşmedim şöyle bir sorun var
ben şimdi bir işe girip çalışabilirim bu yaşa kadar neden çalışmadı neden okumamış gibi laflar dicekler
bunu en başta babam der
evlilik bir masal değil bunun gayet farkındayım
ben çevrenin evlilik baskısından ve ailemin evlilik baskısından bunalıyorum

Millet ne derse desin mutsuzken mutluyken de ailemiz hariç kimse yok yanımızda.
Siz ne istiyorsun uz? Evlenme k mi?
benim bir çok arkadaşım evlendi 2 çocuğu olanlar var
sonuçta bende evlenip bir yuva kurmak istiyorum
ama bu yuvayı kurarkende sevebileceğim birisi olsun isityorum
öyle deliler gibi aşık olmak gibi bir hevesim yok
saygı sevgi olsıun öncellikle
ben zaten açıktan okumayı düşünüyorum
okumakta olduğum bir bölüm vardı
okumaya değmiceğini düşündüm bıraktım
daha iyi bir bölüm olsun istedim

Çalışana niye evde kaldı desinler ki bekarlar çalışınca evde kalmış olmuyo saçma bir teori bu kadar ince düşünme açıktan uni okuyabilirsin aynı zamanda ise girebilirsin yada kurslara gidebilirsin hem belki evleneceğin kişiyi bulursun beyaz atlı prens aniden çıkıp gelmiyor

birde herkes yazmış işte millet ne der diye takma
hepimiz öyle yetişmedikmi
aman kızım onu giyme millet ne der
aman şununla gezme millet yanlış anlar
biz toplum olarak millet ne der
çevre ne der diye büyüdük
daha önceden kadınların değerimi vardı
yaşadığım çevrede insanlar hala kızlarını evlendirdiklerini değilde
kızlarını sattıklarını söyler
okumuş meslek sahibi kadınlar görüyorum mutsuz ama millet ne der diye düşünüyor
ben böyle bir çevrede büyüdüm sizi bilemem

Burada yazdıklarınız güclü, çok okuyan, kendi gelistirmiş bir kadının düşünceleri değil bi kere. Onu yapsam millet bunu der, şunu yapsam millet bunu der. Tek derdiniz millet olmuş.

Evlenince baskıdan kurtulacaginizi mi saniyorsunuz? Bunun kaynanasi, gorumcesi, eltisi, komşusu var. Ayrica kimsenin evliliginin ne olcagi belli olmaz. Tut ki mutlu olmadın, şiddet gördün, aldatma vs. oldu napıcaksın? Ben söyliyim, elalem ne der diye diye hayatini harcayan kadınlardan biri olursun sende sadece. Burdan görünen o.
ben kendimi geliştirdim dedim
çok güçlüyüm çok okuyorum demedim evet çevremdeki bir çok insana göre hatta üniversite okumuş bir çok insana göre
nasıl konuşmam nasıl hareket etmem gerektiğini hayet iyi biliyorum
evliliğin ne kadar zor olduğunu da çok iyi biliyorum çevremde örneği çok hayatı lay lay lom olarak görmedim görmem de
evlenince baskıdan kurtulan var mi ki
hayatta kimse dört dörtlük değildir en zengini en fakiri de olsa herkesin bir derdi mutlaka vardır
benim derdimde budur şuanda
belki 5 sene sonra çok farklı bir derdim olur

bu arada ben evlilik istiyorum diye diretmiyorum bana kalsa evet şuan ve daha önceden düşündğüm bir düşünce bu
kendine yetecek kadar paran olacak ne ailen ne başkası evlenmeden geçirmek daha güzel hayatı
evliliğin ne kadar zor bir şey olduğunu teyzemden biliyorum konuda açmıştım ona bakabilirsniz

Merhaba, bana kızma ama ailen bahsettigin kdr baskici izlenimi vermedi bana.. kardesin iyi bir bölümü kazanmış okuyormuş bak onun önüne set cekmemisler. Sanada disari cik sosyalles diyorlar ee haklilarda. İnternetten tanıdığın birine de guvenmedileri icin engel olmus olabilirler. Siz güçlü durdukça ve ayaklariniz yere saglam bastikca fikirlerinize saygi duyup kabul edeceklerdir diye düşünüyorum. Tabi ben anlattiginiz kadarina yorum yapabiliyorum otesi varsa bilemem. 25 yasinda cok gençsin universite okumayi goze alamiyorsan kurslara gitmeni tavsiye ederim cevrende kurs yoksa bir yere sekreter vs. gibi is bulabilecegin alanlara yonelmeni nacizane tavsiye ederim.

Merhaba, bana kızma ama ailen bahsettigin kdr baskici izlenimi vermedi bana.. kardesin iyi bir bölümü kazanmış okuyormuş bak onun önüne set cekmemisler. Sanada disari cik sosyalles diyorlar ee haklilarda. İnternetten tanıdığın birine de guvenmedileri icin engel olmus olabilirler. Siz güçlü durdukça ve ayaklariniz yere saglam bastikca fikirlerinize saygi duyup kabul edeceklerdir diye düşünüyorum. Tabi ben anlattiginiz kadarina yorum yapabiliyorum otesi varsa bilemem. 25 yasinda cok gençsin universite okumayi goze alamiyorsan kurslara gitmeni tavsiye ederim cevrende kurs yoksa bir yere sekreter vs. gibi is bulabilecegin alanlara yonelmeni nacizane tavsiye ederim.
evet kız kardeşime engel olmadılar banada olmadılar ben kendim vazgçetim okumaktan o zaman düşünememişim demekki, kurslara gidiyorum benim demek istediğim şu aslında babam evlenmem için baskı yapıyor niye kimseyi beğenmiyorsun diyor

benim bir çok arkadaşım evlendi 2 çocuğu olanlar var
sonuçta bende evlenip bir yuva kurmak istiyorum
ama bu yuvayı kurarkende sevebileceğim birisi olsun isityorum
öyle deliler gibi aşık olmak gibi bir hevesim yok
saygı sevgi olsıun öncellikle
ben zaten açıktan okumayı düşünüyorum
okumakta olduğum bir bölüm vardı
okumaya değmiceğini düşündüm bıraktım
daha iyi bir bölüm olsun istedim
O zaman bunun için evlenmek ve okumak için uğraş gösterin

evet kız kardeşime engel olmadılar banada olmadılar ben kendim vazgçetim okumaktan o zaman düşünememişim demekki, kurslara gidiyorum benim demek istediğim şu aslında babam evlenmem için baskı yapıyor niye kimseyi beğenmiyorsun diyor
Evet baski yapmasi hos degil muhtemelen okumadiginiz ve çalışmadığınız icin evlenmeyi düşünmeniz gerektigini düşünüyor ama sonuçta zorla biriyle evlendirmiyor. Babanıza meraminizi uygun bir dille anlatin ve daha da önemlisi kendinize bir yol haritasi çizin. Hatta ne yapmak istediginiz belirleyin sonra babanizlada paylaşın. Kartlariniz açık olursa sikintiniz biraz azalabilir :)

herkeze merhaba 25 yaşındayım okumadım liseyi bitirdim açıktan bitirdim onun dışında çalışmadım bir yerde maddi durumumuz kötü değildi.ben çalışmadım tembel biri değilim evde her işi yapan güçlü çalışkan biriyim
bekarım 3 yıl birini sevdm oda beni internetten tanıştık annem istemedi diye ayrıldım.
hep birileri isterdi beni dış görünüş olarak beğenemedim kimseyi babamın baskılarından bıktım
işte pazara git seni görsün millet felan kendim gezerim düğünlere giderim
çalış diyenler olabilir bu yaşa kadar çalışmadım bu yaştan sonra çalışınca burda insanlar laf yapar diye korkuyorum
artık herhangi biri çıksa tamam dicem evlenmek için çok sıkıldım çevremden ailemden
neden evlenemedim diyorum çevremde herkezin hem dış görünüş olarak hem karekter olarak beğendiği biriyim
okumadım ama kendimi geliştirdim bir çok alanda kitapta okudum film de izledim
yaşlı insanla arkadaş olurum çocukla çocuk olurum
uzun oldu kusura bakmayın dertlendim :KK43:
Evlilik kesinlikle bir kaçış, rahata erme değildir..hele ki başkalarını memnun etmek için;desinler diye evlenilmez.. herşeyin mutlaka bir zamanı vardır.. kısmetiniz büyük ihtimalle biryerlerde sizi bekliyor. fakat bence probleminiz evlenip evlenmemek olmamalı diye düşünüyorum.. hayattan zevk almaya bakın, kendinize yeni iş Yeni uğraşlar bularak hayatınızın gidişatını değiştirecek olan sizsiniz..

+ açıktan lise lise değil
+ açıktan üniversite de üniversite değildir
iki kitap iki film izlemeyle 4-5 sene universite okuyan birinden bilgili olman mümkün değil
önce okuyun sonra evlenirsiniz

25 yaş nedir ki daha yeni başlıyor herşey oku çalış sırf evlenmek için evlenme önce ayakların üzerinde durmalısın

Cok cevreci dusunuyorsunuz kim ne derse desinn herkes kendine baksin ilk once hayatinizi nasil yasamak istiyorsaniz oyle yasayin.

25 yaşında evde kalmak ne yauv ben 30 yaşındayım bekarım ben öleyim ozaman :işsiz: böyle saçma düşüncelere kapılmayın ne yani evlenmekten başka seçenek yokmu çalışsam laf ederler okusam laf ederler ne demek.bu düşünceden kurtulmazsan sırf evleneyim diye yanlış bi evlilik yaparsın yazık olur

Cok cevreci dusunuyorsunuz kim ne derse desinn herkes kendine baksin ilk once hayatinizi nasil yasamak istiyorsaniz oyle yasayin.
Bazen olumsuz düşüncelere maruz kalıyorum kendi kendime kızıyorum

Back
X