• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

artık baskılardan bıktım

herkeze merhaba 25 yaşındayım okumadım liseyi bitirdim açıktan bitirdim onun dışında çalışmadım bir yerde maddi durumumuz kötü değildi.ben çalışmadım tembel biri değilim evde her işi yapan güçlü çalışkan biriyim
bekarım 3 yıl birini sevdm oda beni internetten tanıştık annem istemedi diye ayrıldım.
hep birileri isterdi beni dış görünüş olarak beğenemedim kimseyi babamın baskılarından bıktım
işte pazara git seni görsün millet felan kendim gezerim düğünlere giderim
çalış diyenler olabilir bu yaşa kadar çalışmadım bu yaştan sonra çalışınca burda insanlar laf yapar diye korkuyorum
artık herhangi biri çıksa tamam dicem evlenmek için çok sıkıldım çevremden ailemden
neden evlenemedim diyorum çevremde herkezin hem dış görünüş olarak hem karekter olarak beğendiği biriyim
okumadım ama kendimi geliştirdim bir çok alanda kitapta okudum film de izledim
yaşlı insanla arkadaş olurum çocukla çocuk olurum
uzun oldu kusura bakmayın dertlendim :KK43:
Kendine bir is bul calismak icin gencsin bence. Herkes evlenecek diye bir kuralda yok belli bir yasta yok. Asik olmadan evlenenler bak bdv da.

Kimsenin sizi küçük gördüğü ya da yerdiği yok. Eğitim durumunuz yazınızdan değil başta açık lise okudum demişsiniz oradan belli zaten. Üniversite okuyan, çalışan, kendi ayakları üzerinde duran her kadın toplumumuzda daha farklı bir saygı görür. Bu kaçınılmaz birşey. Fikir almak istemişsiniz ama herkesi de tersliyorsunuz. Sırf yaşantınızdan bunalıp evlenme fikriniz size pek de bir değişiklik getirmeyecek. Çalışıp kendi paranızı kazanmak; eğitim seviyenizi yükseltmek,çevre,saygınlık ve özgüven getirecektir. Yoksa evde oturup film izlemeyi,kitap okumayı herkes yapıyor zaten.
ya bakın on defa yazdım tekrar yazıyorum benim evlenme gibi bir fikrim olmadı çok isteseydim evlenmek 18 yaşında dahi evlenirdim.ben çevrenin ve ailemin baskısından bunaldım dedi
benim her daim istediğimi aldım maddi olarak her zaman iyiydik
ve çalışma ihtiyacı hissetmedim
bende evde oturmadım tabiki
ya ben on defa da yazsam siz anlamazsınız beni o yüzden üniversite okusun herkes
kafası çalışan da okusun kafası çalışmayan da okusun
saçma sapan bölümleri okusunlar iş bulamayınca delirenlerde oldu çevremde
ben evde olupta prenses gibi yetişmedim
10 yaşında tarlaya girip çalıştım herşeyi yaptım hobilerim var mobilya boyamak el işleri tek bir alanda değil bu
yemek yapmak hamur işleri ya evde olunca oturulmaz yani en azından ben oturmuyorum oturunca sıkılıyorum
hayat sadece okul okumaktan ibaret değil bunu da bilmenizi isterim

Ben sizin yasadiklarini anladim da buradaki insanlardan ne istediginizi anlayamadim." Evlenmek icin evlenme "diyene "ben zaten evlenmek istemiyorum diyorsunuz". "Oku" diyene "okuyamam" , "calis " diyene "elalem evde kalmis ondan calisiyor der" diyorsunuz. Kendinizi geliştiremediginizi falan düşünmüyorum zaten o buradan anlasilacak bir sey degil. Universite okumak tabii ki iyidir de her universite de universite sayilmaz yani. Belli basli universiteler var bence sadece onlar. Kimse bana bulasmasin ben hayatima devam edeyim diyorsaniz ailenizle duygularınızı paylasin. Aklima baska cozum gelmiyor.

Aynen öyle dusunuyom çok küçük yaşta belki 14 15 yaşında oğullarına isteyen anneler babalar oldu
Şuan çevremde evlilik yaşı 15 16 düştü
Kızlar liseyi bitirmeden evlenme derdinde
Dayımın kızı lise son sınıf bir çok arkadaşı okuyup ne yapcam evlencem mantiginda
15 yaşında evlenip anne olan kızlar var çevremde
İğrençler, edebileceğim tek kelime bu. 14 yaşındaki kızı oğluna isteyen anne babadan ne hayır gelir...

Bence hiçbir şey için geç değil. Yaşınız çok genç, hemen hemen aynı yaştayız.

Elalem algısını bence yok etmeniz mümkün. Ben çevremdeki birçok anormal insanı bu şekilde geri püskürtmeyi başardım, zor mu zor, yorucu mu evet. Ama istediklerimizi yapamazsak bu dünyada nasıl mutlu olabiliriz ki?

Dünyadaki başarılı insanlar, kendilerine "bunu yapamazsın çok salakça" diyen herkese el hareketi çekip o işi yapmaya devam ettikleri için başarılılar bence.

Bence güzel bir kursa yazılın önce. Sonra okula devam edin. Evlilik çıkarsa da ikisi bir arada devam eder. Farklı insanlarla tanışmak iyi gelir. Ve daha iyi hissedersiniz..

Benim lise mezunu olduğum konuşma yazma tarzımdan belli oluyormuş bu nasıl bir insanlık
bunu diyen insanlar yüksek lisans mı yapmış yurt dışında çok büyük üniversitelerde mi okumuş
siz kimsiniz ki beni yazı stlimden yargılarsınız
seni de beni de allah yarattı önce hoşgörülü olmayı deneyin benim kimseye saldırdığım yok bana sokulan laflara karşılık veriyorum

onun dışında oku oku diyenler var temeli sağlam olmayan bir insan ne yapabilir,ben zaten okumucam demiyorum açıktan üniversite okucam diyorum kendim için gelecekte ki çocuklarım için yapcam bunu

çalışma konusuna gelince tabi ki çalışırım evde prenses gibi oturmuyorum karadenizliyim fındıkta topladım fındık çuvalıda taşıdım ahıra da girdim siz beni evde sadece oturup filmmi izliyor sandınız ?
hobilerim arasında film izlemek kitap okumak mobilya boyamak el işleri yapmak yemek yapmak
en önemlisi de hayvanlara yardım etmek var

kaç insan gelip size derdine anlattı kaç insan sizin omzunuzda ağladı kaç insanın dertlerine ortak oldunuz
ben 25 yaşındayım ama çok şey görüp yaşadım.üniversite okumuş ama ailesini unutanlar arayıp sormayanlar ailesinden utananlar bunları bizzat çevremde gördüm sandığınız kadar cahil aklı bir karış hava da değilim

evlilik konusuna gelince ben evlenmeyi hiç bir zaman istemediım ailem babam evlenmemi istiyor başıma bela sıkıntı olur diye de değil yuva kurmama istediği için
bunu bana baskıcı bir dille göstermesi beni üzdüğü için buraya derdimi yazdım
yazmaz olaydım yok yazma tarzından lise mezunu olduğun belli üniversite okumak çok farklı sen anlamazsın o farkı merak etmeyin ben hepsini gayet iyi biliyorum kız kardeşim ve erkek kardeşim de üniversite mezunu

siz siz olun hiç bir insanı okuduğu okul yüzünden eleştirmeyin her insan bir hayat demektir
ve herkes okucak diye bir şart yok okumadım diye de kimse hayata küsmemeli hayatın ne kadar kısa ve aldatıcı olduğunu unutup insanı kırıp eleştiri değil de küçümsemek bilmiyorum tuhaf insanlar oldukça fazlaymış
açıktan lise okuduğum için yazamamış olabilirim

Ben sana kıyamam ya. Nasıl insanlar varda seni böylesine isyan ettirdiler.

İllaki oku demicem illaki çalış demicem. Sadece bu tarz baskılardan kaçmak için evlenme olurmu. Yapmurdan kaçarken doluya yakalanmak var. İnan çok üzülürüm.

Seni çok iyi anlayabiliyorum ama hayatımızı başkalarının isteklerine göre yaşayamayız. Laf söyleyip dedikodu yapanlara gül geç ve allaha havale et olurmu. İçinden okumak yada çalışmak hangisi geliyosa onu yap.

Zaten hangisini tercih edersen et yeni bi hayat yeni bi ortam yeni arkadaşlar hayaller olucak inan. Kafan dağılıcak ve toplıcalsın kendini.

Benim lise mezunu olduğum konuşma yazma tarzımdan belli oluyormuş bu nasıl bir insanlık
bunu diyen insanlar yüksek lisans mı yapmış yurt dışında çok büyük üniversitelerde mi okumuş
siz kimsiniz ki beni yazı stlimden yargılarsınız
seni de beni de allah yarattı önce hoşgörülü olmayı deneyin benim kimseye saldırdığım yok bana sokulan laflara karşılık veriyorum

onun dışında oku oku diyenler var temeli sağlam olmayan bir insan ne yapabilir,ben zaten okumucam demiyorum açıktan üniversite okucam diyorum kendim için gelecekte ki çocuklarım için yapcam bunu

çalışma konusuna gelince tabi ki çalışırım evde prenses gibi oturmuyorum karadenizliyim fındıkta topladım fındık çuvalıda taşıdım ahıra da girdim siz beni evde sadece oturup filmmi izliyor sandınız ?
hobilerim arasında film izlemek kitap okumak mobilya boyamak el işleri yapmak yemek yapmak
en önemlisi de hayvanlara yardım etmek var

kaç insan gelip size derdine anlattı kaç insan sizin omzunuzda ağladı kaç insanın dertlerine ortak oldunuz
ben 25 yaşındayım ama çok şey görüp yaşadım.üniversite okumuş ama ailesini unutanlar arayıp sormayanlar ailesinden utananlar bunları bizzat çevremde gördüm sandığınız kadar cahil aklı bir karış hava da değilim

evlilik konusuna gelince ben evlenmeyi hiç bir zaman istemediım ailem babam evlenmemi istiyor başıma bela sıkıntı olur diye de değil yuva kurmama istediği için
bunu bana baskıcı bir dille göstermesi beni üzdüğü için buraya derdimi yazdım
yazmaz olaydım yok yazma tarzından lise mezunu olduğun belli üniversite okumak çok farklı sen anlamazsın o farkı merak etmeyin ben hepsini gayet iyi biliyorum kız kardeşim ve erkek kardeşim de üniversite mezunu

siz siz olun hiç bir insanı okuduğu okul yüzünden eleştirmeyin her insan bir hayat demektir
ve herkes okucak diye bir şart yok okumadım diye de kimse hayata küsmemeli hayatın ne kadar kısa ve aldatıcı olduğunu unutup insanı kırıp eleştiri değil de küçümsemek bilmiyorum tuhaf insanlar oldukça fazlaymış
açıktan lise okuduğum için yazamamış olabilirim

Bu cevabı sanırım benim yorumum için yazmışsınız. Böyle kabul ederek cevap veriyorum size. Bana siz kimsiniz beni yargılıyorsunuz demişsiniz? Peki siz kimsiniz acaba bu şekilde saygısızca konuşuyorsunuz karşınızdaki insanlarla? Ben bir öğretmenim hanımefendi ve yaş olarakta sizden büyüğüm. Yani öyle ben sizden daha çok şey gördüm ben herşeyi sizden daha iyi biliyorum kaç kişi sizin omzunuzda ağladı falan geçin bunları. Burdaki çoğu insan size benzer şeyleri söylediğine göre demekki sizin düşündüğünüz gibi değil durum bunun farkına varın artık bir zahmet. Sizi küçümsediğimizi söylüyorsunuz ama asıl buradaki insanları küçümseyen sizsiniz. Ne yazdığınızı dönüp bir okuyun zahmet olmazsa. Size yardımcı olmaya çalıştım ama görüyorum ki sizde bunu anlayacak kapasite yok. Tutturmuşsunuz beni küçümsüyorsunuz ben şunu yaşadım bunu yaşadım kardeşlerim şöyle okuyor herşey okumak değil bilmem ne. Ne haliniz varsa görün o zaman. Sizin gibi okuduğunu anlamak istemeyen sabit düşünceli insanlara laf anlatmak için uğraşmayacağım. İyi günler..

ya bakın on defa yazdım tekrar yazıyorum benim evlenme gibi bir fikrim olmadı çok isteseydim evlenmek 18 yaşında dahi evlenirdim.ben çevrenin ve ailemin baskısından bunaldım dedi
benim her daim istediğimi aldım maddi olarak her zaman iyiydik
ve çalışma ihtiyacı hissetmedim
bende evde oturmadım tabiki
ya ben on defa da yazsam siz anlamazsınız beni o yüzden üniversite okusun herkes
kafası çalışan da okusun kafası çalışmayan da okusun
saçma sapan bölümleri okusunlar iş bulamayınca delirenlerde oldu çevremde
ben evde olupta prenses gibi yetişmedim
10 yaşında tarlaya girip çalıştım herşeyi yaptım hobilerim var mobilya boyamak el işleri tek bir alanda değil bu
yemek yapmak hamur işleri ya evde olunca oturulmaz yani en azından ben oturmuyorum oturunca sıkılıyorum
hayat sadece okul okumaktan ibaret değil bunu da bilmenizi isterim
İlk yazdığınız mesajı dönüp bir okuyun bi zahmet. Orada "artık bıktım evlencem, okuyamadım öyle böyle vs." yazmışsınız. Ben de evlenmeyin kendinize yazık etmeyin anlamında yazdım. Ben sizi tanımıyorum sonuç olarak bana vahiy de gelmedi siz yazıyorsunuz biz yorum yapıyoruz sonra bize saldırıyorsunuz. Asıl derdiniz can sıkıntısından belli ki. Üniversite okuyanlara saldırmayın lütfen sanki okumuşlar mı diye. Okumasak size okuyun çalışın diye tavsiye vermeyiz. Burada kimsenin derdi siz ve tüm gün ne yaptığınız değil,fikir almak istemişsiniz biz de fikir sunduk,uygulayıp uygulamamak size kalmış.Hobilerinizle takılın o zaman.

Back
X