Artık çalışmak istiyorum ama nasıl

Anladim peki düz lise ile kac puan alsam nerelere atanabilirim bilginiz varmi acaba
En az 80 almanız gerekir. Genellikle 70 üzeri memurluklarda baraj puan istenir. Lise kpss bu yıl yapılıyor. Bir sonraki sınav iki yıl sonra. Lisans mezunu olduğunuz zaman lise kpss'ye göremezsiniz bir de aklınızda olsun

En az 80 almanız gerekir. Genellikle 70 üzeri memurluklarda baraj puan istenir. Lise kpss bu yıl yapılıyor. Bir sonraki sınav iki yıl sonra. Lisans mezunu olduğunuz zaman lise kpss'ye göremezsiniz bir de aklınızda olsun
80 de yetmiyor ki artık :( Bi 90 almak lazım.. 70 baraj koyuyorlar ama 70 alan kişiye gelmeden doluyor kadrolar

Eşinizin mesleği nedir geliriniz ne kadar bu arada ?

Merhaba arkadaşlar ben 5 yıldır evliyim ve 3 4 yaslarinda iki cocugum var onceden hem okuyan hemde calisan biriydim lise mezunuyum üniversite sınavina girdim ve 150 aldim malesef ama hic kitabi bile acmamistim cocuklardan bu senede girmeyi dusunuyorum ama üniversite hariç çalışabilmek icin iyi bir is bulmak istiyorum biraz rutin hayattan sıkılmış gibiyim cocuklarda yakinda anaokuluna baslayacaklar evdede guzel etkinlikler yapiyoruz ama okulda daha verimli olacak onlar icin kendim icinse sizin bildiginiz kurslar varmi daha 22 yasindayim ve kendimi calismak icin gelistirmek istiyorum kpssyede girmek istiyorum yani artik cocukli iş kadını olmak istiyorum bu hemen olamaz belki ama 1 2 yil sonrasi icin bu yillarimi bosa gecirmek istemiyorum siz nerelerde calisiyorsunuz
Bence mesleki kurslara git ve meslek edinip hayata başla.

Evet hic kolay degil ama bi yondende soyle dusunuyorum yeni sinava giren ogrenciler 200 250lerde aliyor yeni mezun olduklari halde ben hic kitap acmadigim halde 150 aldim bi yandan umutluyum bi yandan umutsuz

O 200-250 alanlar da hiç kitap açmamışlar, ruhen başka yerde bedenen sınıfta olanlar zaten. Kitap kapağı açmadan 150 almakta büyük bir başarı değil üzgünüm. Çok çalışmanız lazım belli ki çok eksiğiniz var. Düzenli bir plan program ile açığı kapatabilirsiniz umutsuzluğa kapılmayın. Sınavda yüksek puan alanların diğerlerinden farkları çalışmış olmaları.

80 de yetmiyor ki artık :KK43: Bi 90 almak lazım.. 70 baraj koyuyorlar ama 70 alan kişiye gelmeden doluyor kadrolar

Bence mesleki kurslara git ve meslek edinip hayata başla.
Internetten bir arastiriyim mesleki kurslari tesekkurler sinav konusundada cocuklarla o plani oturtmaya calisacagim iki yilliktan bile mezun olsam yeter zamanlarim bosa gitsin istemiyorum

Yetenekli olduğunuz bir alan varsa onlara yönelebilirsiniz, resim olur dikiş olur vs bu tarz kurslara gidebilirsiniz.
Onun dışında arkadaşlar da söylemiş zaten üniversite sınavına hazırlanın bence de, internette çok güzel videolar var. Üç beş soru bankası konu anlatım kitabı falan alırsınız tam olur.

Kpss yi kazanıp memur olmak sanıldığı kadar kolay değil. Anladığım kadarıyla temelinizde yok. Çok çok çok çalışarak kazanabilirsiniz.

Yetenekli olduğunuz bir alan varsa onlara yönelebilirsiniz, resim olur dikiş olur vs bu tarz kurslara gidebilirsiniz.
Onun dışında arkadaşlar da söylemiş zaten üniversite sınavına hazırlanın bence de, internette çok güzel videolar var. Üç beş soru bankası konu anlatım kitabı falan alırsınız tam olur.
Tesekkurler cocuklar uyudugunda izliyorum video daha yararli oluyor

Merhaba arkadaşlar ben 5 yıldır evliyim ve 3 4 yaslarinda iki cocugum var onceden hem okuyan hemde calisan biriydim lise mezunuyum üniversite sınavina girdim ve 150 aldim malesef ama hic kitabi bile acmamistim cocuklardan bu senede girmeyi dusunuyorum ama üniversite hariç çalışabilmek icin iyi bir is bulmak istiyorum biraz rutin hayattan sıkılmış gibiyim cocuklarda yakinda anaokuluna baslayacaklar evdede guzel etkinlikler yapiyoruz ama okulda daha verimli olacak onlar icin kendim icinse sizin bildiginiz kurslar varmi daha 22 yasindayim ve kendimi calismak icin gelistirmek istiyorum kpssyede girmek istiyorum yani artik cocukli iş kadını olmak istiyorum bu hemen olamaz belki ama 1 2 yil sonrasi icin bu yillarimi bosa gecirmek istemiyorum siz nerelerde calisiyorsunuz
Lise mezunu iseniz marketlerde çalışabilirsiniz.

Aynı yaştayız.
Geç değil, aöf okumaya başlayabilirsiniz. 200 250 alsanız yeter. Genel bilgileri öğrenin, dil anlatım kurallarını bilin, birazda cümlede paragrafta anlam falan çalışın geçersiniz, zor değil

Aynı yaştayız.
Geç değil, aöf okumaya başlayabilirsiniz. 200 250 alsanız yeter. Genel bilgileri öğrenin, dil anlatım kurallarını bilin, birazda cümlede paragrafta anlam falan çalışın geçersiniz, zor değil
Evet kendimi biraz zorlamam gerekecek 2015ten beridir hic kitap acmadim unuttum sayilir lise konularini zaten iki sene gittim iki sene aciktan okudum ezberede olmuyor iyice anlamam lazim

Burda üniversiteye hazırlan ya da kpssye gir demeyi çok isterdim.
Üniversitede iş imkanı olan bir bölüme gidemeyecekseniz hiç vaktinizi boşa harcamayın derim ben. Ha bir dalda uzmanlığım olsun para için değil diyorsanız gidin okuyun o ayrı.
Kpss içinde 85 çekmeniz gerek ki çoğu mülakata kabul edilebilesiniz. 70 barajı var ama 75 puana bile sıra gelmediği oluyor. Diyelim 85 çektiniz sonrası için gireceğiniz kadroyla alakalı mülakatlar var onlara da çok sıkı çalışmalısınız.
Ben durumunuzu göz önüne alınca meslek edindirme kursuna gitmenizi tavsiye ederim. Şimdi her ilde güzellik merkezleri açılıyor. Çalışma şartları da çok güzel. Ben üniversite mezunuyum evdeyim istediğim işi bulamadım ama lise mezunu tanıdıklarım var cilt doktorunun yanında asistan, özel hastanede cilt bakım uzmanı, güzellik merkezinde estetisyen. Bende bunlara yöneleceğim. Alacağınız iyi bir eğitimle kısa zamanda güzel bir meslek hayatınız olabilir. Diğer türlü uzun vadede sonuçsuz kalabilir.
Allah yardımcınız olsun , umarım başarırsınız. Ayaklarınızın üstünde durmak istemeniz bile harika birşey. Hevesinizin kırılmasına izin vermeyin.

Üniversitede iş imkanı olan bir bölüme gidemeyecekseniz hiç vaktinizi boşa harcamayın derim ben. Ha bir dalda uzmanlığım olsun para için değil diyorsanız gidin okuyun o ayrı.
Kpss içinde 85 çekmeniz gerek ki çoğu mülakata kabul edilebilesiniz. 70 barajı var ama 75 puana bile sıra gelmediği oluyor. Diyelim 85 çektiniz sonrası için gireceğiniz kadroyla alakalı mülakatlar var onlara da çok sıkı çalışmalısınız.
Ben durumunuzu göz önüne alınca meslek edindirme kursuna gitmenizi tavsiye ederim. Şimdi her ilde güzellik merkezleri açılıyor. Çalışma şartları da çok güzel. Ben üniversite mezunuyum evdeyim istediğim işi bulamadım ama lise mezunu tanıdıklarım var cilt doktorunun yanında asistan, özel hastanede cilt bakım uzmanı, güzellik merkezinde estetisyen. Bende bunlara yöneleceğim. Alacağınız iyi bir eğitimle kısa zamanda güzel bir meslek hayatınız olabilir. Diğer türlü uzun vadede sonuçsuz kalabilir.
Allah yardımcınız olsun , umarım başarırsınız. Ayaklarınızın üstünde durmak istemeniz bile harika birşey. Hevesinizin kırılmasına izin vermeyin.
Ağzınıza sağlık.Çok güzel özetlemişsiniz.

Ne güzel anlattiniz guzel desteginiz icin cok tesekkurler umarim sizde güzel bir iş sahibi olursunuz artik devir calisma devri allah yardim etsin hepimize hayallerim cok insallah gerceklestiririm cocuklarimla

37 yaşındayım, lisans mezunuyum, bır cocugum var ve hala kpss çalısıyorum. Ne kadar puan olsa da atama olmuyor, ekstra sartlar arıyorlar. Akıcı dil, yazılım programları vs Yaş avantajınız varken, çocuklarınız da ufakmış, mesela nacizane önerim aöf tıbbi Sekreterlik okuyun, bir de hasta Kayıt kabul gibi sertıfıka programları var, ondan alın koyun kenara. Hastanelere özel olsun devlet olsun basvurun. Çalısıp okuyabılırsınız. Çocuk gelişimi sertıfıka programları da var. 4-5 ay kadar suruyor. Ozel, devlet anaokullarına yardımcı, gölge ögretmen olarak yardımcı anne olarak başvurabilirsiniz.

Back
X