• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık çok bunaldım ?Bu kadının derdi ne?

Menekse2000

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2024
735
55
18
24
Yine bi aile baskı konusu..Ailemle yaşamıyorum teyzem bakıyor çocuğu yok ve bana o kadar düşkün ki varını yoğunu bana bağlamış.. Evet bu güzel destekleyici merhametli olsa da arkadaş çevreme kadar karışan birisi bütün arkadaşlarımda bi kusur buluyor. Geçen arkadaşım annesiyle yanımızdan geçti selam vermedi diye arkadaşıma bilendi milletten hayır gelmez sen milleti tutuyosun falan diye söylendi ki kız çok çok iyi bi kız. Dün çarşıya gittim bayram da da çıkmamıştım arkadaşımla bulusacaktim birden kalktı ayağa üstünü giyinip kapıda dikildi tek başına gidemezsin diye benimle çarşıya kadar geldi arkadaşımla buluştuk mağazaya girdik mağaza da sürekli dibimdeydi kıyafet ararken sürekli dibimdeydi.. Arkadaşım çeyiz için şeyler alıyordu atlet vs gösteriyordu bana bende teyzemin yanında böyle şeyler konuşma dedim öyle deyince teyzemin zoruna gitti baktım ki herkesin içinde bana sen bu g*tü b*klunun yanında beni aşağıla deyip çıktı gitti dünden beri de bana surat asıyor konuşmuyor benimle dün eve geldiğimde saatlerce konuşuyordu benim geldiğimi duymadı sesi dışarıya kadar geliyordu.. Gerçekten bıktım artık ben bi baltaya sap olamamış olabilirim ama bu kadarını da hak etmedim insanın ailesi kendisine guvenmezse insan her hatayı işler başkalarından arar güveni sevgiyi asla bana güvenmiyor ve sevgilim olmadan öncede böyleydi ben ne kadar sabırsız laf eden biri olsam da yinede ailemin dediğinden çıkamıyorum pasif olabilirim bu konuda bilmiyorum ama çok bunaldım bunun davranışlarından dışarıda otururken bile hayattan bezmiş kopmuş bi halim var sosyalleşmek bu kadar onenli mi? Bi seyahate gitmek istesem gidemem kendi ilcem dışına çıkamam yaşıtlarım tek gidiyor arkadaşlarımla bile zor gidebilirim ban evlenme hayatını yaşa diyor ama bu şekilde hayatımı nasil yasayacam ben anlamadım peşimden gelmesini geçtim dünden beri bana surat asıyor yaa ona sadece şunu dedim inşallah bana yaptığın önüne gelsin çünkü izin vermemesi peşimden gelmesi hepsi bi yana günlerce suratını asiyor ya..

Son düzenleme:
Ailenizle bağınız var mı?
Korkudan mı yapıyor acaba, normal bir ruh hali değil.
Üniversite vs, uzaklaşma ihtimaliniz nedir?
Normal değil zaten neyden korkup yapabilir ki sevgilim olmadan öncede böyleydi malesef ki yok ancak çalışırsam sevgilim olsa da evliliği de kurtuluş görmüyorum

Teyzem bakıyor diyince genç kız sandım sizi, yaşınız için 24 yazıyor. teyzenizin davranışları sorunlu evet. Ancak 24 yaşında size başkası bakıyorsa her şeyinize de karışma hakkı görür kendisinde ne yazık ki. Belki tek yaşayacak ekonomik imkanlarınız olamaz ama en azından çalışıp kendi paranızı kazanmalısınız.

Normal değil zaten neyden korkup yapabilir ki sevgilim olmadan öncede böyleydi malesef ki yok ancak çalışırsam sevgilim olsa da evliliği de kurtuluş görmüyorum
Kaç yaşındasınız?
Çalışmak için bakıyor musunuz bir şeyler?
Sizi kaybedeceğini korkuyor olabilir, tüm hayatı sizsiniz muhtemelen.
Aşırı değer veriyor ve aşırı değer görmek istiyor gibi algılıyorum.

Konuşmayı denediniz mi, neden bu kadar müdahil?

Normal bir akrabanız varsa konuşsun sizin için.

Teyzem bakıyor diyince genç kız sandım sizi, yaşınız için 24 yazıyor. teyzenizin davranışları sorunlu evet. Ancak 24 yaşında size başkası bakıyorsa her şeyinize de karışma hakkı görür kendisinde ne yazık ki. Belki tek yaşayacak ekonomik imkanlarınız olamaz ama en azından çalışıp kendi paranızı kazanmalısınız.
Yok bee o ödemiyor olay biraz karışık ama elektriği suyu o ödemiyor yani eve yiyecek alıyor ara da bana da harclik şeklinde zorla 100 200 veriyor istemediğim halde tamam onunda katkısı var da evi gecindiren o degil calisicam zaten o nasılsa yanımda çalışmıyor bize bağlı zannediyor iş bulamam sanıyor ama bulucam inşallah artık katlanamıyorum ayrıca her ne kadar üstümde hakkı olsaydı bile 25 yaşındayım peşime takılıp mağazada dibimden ayrılmaması nasıl bir şeydir yaa

Kaç yaşındasınız?

Valla önceden herkes bana sen evden çıkmıyorsun telefona hapsolmussun odandan çıkmıyorsun diye yargıladi ama zamanla baktılar ki çalışmamdan tut arkadaş çevreme kadar karışan bana asla dışarısı için destek olmayan birini görünce onlarda anladı evet okumam için hep istedi yardımcı olmaya çalıştı ama yani o da kafayo

Kaç yaşındasınız?

25 olucam çalışmaya bakıyorum şuan valla akrabalarım da durumun farkında sen kafayı onunla bozdun diyorlar ama olan bana oldu hiçbir baltaya sap olamadım tek başıma da hiçbir şeyi beceremeyince arkamda birisi olsun destek versin ise soksun isteyince öylece bomboş bi hayatla kaldım onun etkisi var mı var çalışmam için bana destek olsaydı arkamda dursaydi hem çalışırdım sonra sınava hazirlanirdim yani kendime güven gelirdi evde dura dura disariyi görmeye görmeye bu yaşa geldim kendimde ettim tabi

Bütün yorumlarını okumadım da. Büyüklerini dinlemezsen demişlerdi dersin. Arkadaşın ayıp etmiş zaten seni gördüğü halde selam vermemişse. Evlenme konusuna katılmıyorum evlilik iyi biriyle güzel bir şey. Okuma konusunda suçlu olan teyzeniz değil bence. Millet ne ailelerden nasıl çıkıyor. Her şeyi de teyzenizden bilmek mantıklı gelmedi. Günah keçisi olmuş.

Yok bee o ödemiyor olay biraz karışık ama elektriği suyu o ödemiyor yani eve yiyecek alıyor ara da bana da harclik şeklinde zorla 100 200 veriyor istemediğim halde tamam onunda katkısı var da evi gecindiren o degil calisicam zaten o nasılsa yanımda çalışmıyor bize bağlı zannediyor iş bulamam sanıyor ama bulucam inşallah artık katlanamıyorum ayrıca her ne kadar üstümde hakkı olsaydı bile 25 yaşındayım peşime takılıp mağazada dibimden ayrılmaması nasıl bir şeydir yaa
Kim ödüyor peki işiniz yoksa? Ya da kim ödüyorsa ödesin sonuçta teyzenizin evinde kalıyorsanız kira gibi büyük bir kaleminiz yok demektir. Bu da maddi bağımsızlığınızın olmadığını gösterir.

Bütün yorumlarını okumadım da. Büyüklerini dinlemezsen demişlerdi dersin. Arkadaşın ayıp etmiş zaten seni gördüğü halde selam vermemişse. Evlenme konusuna katılmıyorum evlilik iyi biriyle güzel bir şey. Okuma konusunda suçlu olan teyzeniz değil bence. Millet ne ailelerden nasıl çıkıyor. Her şeyi de teyzenizden bilmek mantıklı gelmedi. Günah keçisi olmuş.
Yoo ben günah keçisi ilan etmedim salsın beni biraz evde kırıp dizimi oturunca iyi arkadaşlarımla dışarı çıkınca kötü öyle mi? Ben evde dura dura psikolojim bozuldu bi ara ilaç kullandım bir kere de çık arkadaşlarınla buluş gez dediğini duymadım tek dediği seni gezdireyim mi benim hiç arkadaşlarım çevrem olmayacak mı istediğim gibi cikamayacak miyim okul konusunda haklı olabilir ama o da beni kaç senedir salmiyor rahat bırakmıyor cok sığ düşünüyorsunuz yaşınız var diye onun tarafını tutuyorsunuz

Kim ödüyor peki işiniz yoksa? Ya da kim ödüyorsa ödesin sonuçta teyzenizin evinde kalıyorsanız kira gibi büyük bir kaleminiz yok demektir. Bu da maddi bağımsızlığınızın olmadığını gösterir.
Ya teyzemin evi değil burası anne babasının evi o da anne babasıyla kalıyor ihtiyaçları babası karşılıyor dedem yani

Zaten maddi bagimsizligim yok ki ama onun eline kaldım diye de beni kafese kapatmasi gerekmiyor arkadaşımın düğününe gidiyorum peşime geliyor buluşmaya gidiyorum peşime geliyor insan az güvenir yaa biraz güvenir bu kadar korkak olunmaz ki eskiden beri tam 20 yaşından beri bu kadin böyle bilmediğiniz şeye yorum yapıyorsunuz basit geldiği için çevremdeki insanlar akrabalarım bile anladılar ki gerçekten baskıcı bi kadın onceden herkes beni suçlardi çünkü. Kapıya taksi geliyor ben dışarıya cikacagim zaman sana mı geldi taksi diyor o kadar şüpheci sıkıntılı davranıyor ki başka bir çok şey daha var

Zaten maddi bagimsizligim yok ki ama onun eline kaldım diye de beni kafese kapatmasi gerekmiyor arkadaşımın düğününe gidiyorum peşime geliyor buluşmaya gidiyorum peşime geliyor insan az güvenir yaa biraz güvenir bu kadar korkak olunmaz ki eskiden beri tam 20 yaşından beri bu kadin böyle bilmediğiniz şeye yorum yapıyorsunuz basit geldiği için çevremdeki insanlar akrabalarım bile anladılar ki gerçekten baskıcı bi kadın onceden herkes beni suçlardi çünkü. Kapıya taksi geliyor ben dışarıya cikacagim zaman sana mı geldi taksi diyor o kadar şüpheci sıkıntılı davranıyor ki başka bir çok şey daha var

Tamam baskıcı da siz ne yapacaksınız ? Konuşsanız anlayacağını sanmıyorum, evden ayrılmak zorundasınız eğer gerçekten rahatsızsanız.

Ya teyzemin evi değil burası anne babasının evi o da anne babasıyla kalıyor ihtiyaçları babası karşılıyor dedem yani
Fark etmez teyzenize kimin baktığı kimle kaldığı sonuçta siz kendi evinizde ya da kök ailenizde kalmıyorsunuz. Evet beraber yaşıyorsunuz diye her noktaya karışamaz bu konu hakkında yorum yapmadım ben zaten.
Siz para ondan çıkmıyor diye kadının evi değil gibi davranmışsınız.

Tamam baskıcı da siz ne yapacaksınız ? Konuşsanız anlayacağını sanmıyorum, evden ayrılmak zorundasınız eğer gerçekten rahatsızsanız.
Yok yaa anlamıyor kavga da etsem laf da söylesem anlamıyor.. Her zaman dışarı çıkan biri değilim ya hadi geldin peşime gördün nerde olduğumu bana neyin suratını yapıyorsun arkadaşıma beddua ediyor dün eve geldigimi duymadı kapıdayım duydum bağırıyor camlar açık arkadaşa beddua ediyor sorun bende mi acaba diyorum bazen gerçekten böyle yapıyor yapıyor sonra sen değiştin sen yanımıza niye oturmuyorsun niye tek başına zaman geçiriyorsun ve evden nasıl uzaklasabilirim bilmiyorum ancak calisirsam

Fark etmez teyzenize kimin baktığı kimle kaldığı sonuçta siz kendi evinizde ya da kök ailenizde kalmıyorsunuz. Evet beraber yaşıyorsunuz diye her noktaya karışamaz bu konu hakkında yorum yapmadım ben zaten.
Siz para ondan çıkmıyor diye kadının evi değil gibi davranmışsınız.
Evle onun ne alakası var ona bakarsan o da bi işin ucundan tutmuyo ayrıca ben küçük yaştan veri burda kalıyorum yani değil onun ne kadar eviiyse benimde evim sayılır onunla yaşadım diye eve hapsolamam bana da tasma takamaz ki her şeyi geçtim gelip gördüğü halde bana surat aşması konuşmaması insan kafayı yer

Evle onun ne alakası var ona bakarsan o da bi işin ucundan tutmuyo ayrıca ben küçük yaştan veri burda kalıyorum yani değil onun ne kadar eviiyse benimde evim sayılır onunla yaşadım diye eve hapsolamam bana da tasma takamaz ki her şeyi geçtim gelip gördüğü halde bana surat aşması konuşmaması insan kafayı yer
Dönüp konunun başına geri baktım öyle bir isyanınız var ki sanki 16-17 yaşında biri yazmış sandım.

Dönüp konunun başına geri baktım öyle bir isyanınız var ki sanki 16-17 yaşında biri yazmış sandım.
Ama hayat bi şekilde geçiyor ve ilk şeyi değil bu bu zamana kadar doğru düzgün ne gezdim ne tozdum kafama göre gidip kıyafet alamıyorum bile çünkü 1 kere çıkınca daha hakkim bitiyor uzun süre çıkmaya ihtiyaçlarımı rahatça alamıyorum her şeye burnunu sokuyor her şeye karışıyor yahu peşimden gelmek nedir yaa milletin içinde beni mahcup etmek nedir goren de her gün çıkıyorum sanar her gün disaridayim sanar gençken gezmek istiyorum rahat olmak istiyorum evlenince gezebilecek miyim sanki

Çalışıyor musun? Çalışmıyorsan neden çalışmıyorsun? Teyzenin davranışları normal değil ama neticede sana emanet gözüyle bakıyor. İnsan kendisine emanet edilen birinin üstüne düşer, bazı noktalarda farkında olmadan abartabilir. Bence teyzen bu yüzden bu kadar üstüne düşüyor. Başıma bir şey gelirse ondan hesap sorulacağını düşünüyor olabilir. Yargılamamak, anlayışla karşılamak lazım. İnan emanete sahip çıkmak çok büyük sorumluluk.

Maddi anlamda bağımsız olmalısın. Üniversite okudun mu? Okumadıysan geç olmadan bir yerden başla. Açıktan oku gerekirse, bir meslek sahibi ol.

Back
X