Artik çok mu geç ?

yagmurumm18

Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2019
138
55
18
35
Kızlar sizlerin bir konuda fikrini almak istiyorum.Ben 31 yaşındayım.Malesef iyi bir eğitim hayatim yok.Meslek edinmek çalışmak kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum.Okumak istiyorum.Aöf de olsa... (ki malesef küçümseniyor biliyorsunuz )31 yaş bişeyler için geç mi bilmiyorum.İçimde hep istek heves olsa da geç kalmışlık hissi beni içten içe durduruyor.Elimde olmadan kendimi başka insanlarla da kıyasliyorum.Benden 5 6 yaş küçük elinde mesleği olan okumuş insanlara çok özeniyorum.Okumama sebebim kesinlikle keyfi değildi. Çok zor bir hayatim.Evet zorluklara rağmen de yapabilirdim.Ama olmadı o kadar güçlü olamadım,okuyamadım.
Kafam çok karışık kizlar.İçimdeki bu istekle ölüp gitmek istemiyorum.Ama nasıl nerden başlayacağımı ,olumsuz duygularımla nasıl başedecegimi bilmiyorum.Spiker olmayı hep çok isterdim...Ama bu yaştan sonra spiker olunur mu bilmiyorum.
Fikirlerinize ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim.

Neden olmasin,bugun tam senin dönüşüm ve yeni baslangiclara adım atacağın gün demek ki. Bak kafa yorup konu bile açmışsın arkadaşım. Hayat gec kalanları affetmez ve sen gercekten gec kalmadın tum isteklerin olur insallah kendini üzme,ne mutlu ki hayalin peşinde koşacaksın. Bahtin açık olsun.. Egitim konusunda bir fikrim yok spiker olunur mu herhalde.olunur ama? Ben okumadigim icin bilmiyorum :)

hiç bir şey için geç değil ne hikayeler var bunlarla ilgili

mesela bir tane benden sana

iş arkadaşım üniversiteden mezun olur olmaz evleniyo

eşi çalıştırmıyo yıllarca çocuğuna bakıyo kaynanaya bakıyo

oğlu ilkokulu bitirince yeter artık çalışcam diyip resti çekiyo kocasına

kpssye hazırlanıyo atanıyor

14 yıl hiç çalışmadığı iş tecrübesi olmadığı halde şuan gayet iyi durumda

bölüme 22 yaşında başladım benden büyük bir sürü insan var.bunlara takılmayın ne isterseniz onu yapın.hayat kısa mümkün olduğunca hayallerinizi gerçekleştirin.

Ohooo çevrem kızıyla aynı üniversiteyi kazanan, açık öğretim sosyoloji okuyan, 50 yaşında ressam olan kadınlarla dolu.. İstersen sen de yaparsın. Sakın yaşını düşünüp kendini yavaşlatma, okumanın yaşı yok! Her türlü başarırsın, yolun açık olsun

Nefes aldiginiz surece neye veya kime gore gec ki?

Siz yurumeye baslayin, yol kendiliginden gorunur.

Yolunuz acik olsun. :)

Bir 30 yıl sonra, içinizde hala aynı keşkelerin olduğunu düşünün. Bence bunun korkusu bile yetmeli, kaleme kitaba sarılıp, bir şeyler için çabalamaya başlamaya... Bizim ülkede işsizlik var, doğru, belli bir yaştan sonra deneyimin de yoksa iş bulmak zorlaşıyor, doğru. Peki imkansız mı? Karamsarlığa gömülüp, hiçbir şey yapmadan durmak daha iyi bir seçenek mi? Hayır hayır. Eğitim her türlü sizi daha üst basamaklara çıkarır. O yüzde can çıkmadıkça umut var.

Bir 5 yil sonra bile ayni keskelerle yasamak korkutuyor insani ki 30 yili dusunemiyorum. :/

Hayat hiç bi şey için geç kalınmış değil,yeter ki isteyin.
Bırakın sizi küçümseyenler kendi küçük dünyalarında devam etsinler.siz kendinize yetersiniz yanınızda olmak isteyenlerle devam edin hayallerinize ulaşmaya.ertelemeyin hemen bugün başlayın o hayallere kavuşmak için ilk adıma

çoğu devlet üniversitesinin aöften farkı yok zaten. bu saatten sonra spikerlik bence zor ama başka alanlar deneyebilirsiniz.

Bacim 31 yas okumak icin gec degilki okumanin yasi yok.ne mezunusun?aof universite okuyabilirsn bi cok insan okuyo.bende 31 yasindaym allah izin verirse ikinci universite okumayi dusunuyorum.hem evli coluklu cocukluyum ne varki.isteyen herkes evli bekar yasli genc okuyabilir

Ben universte okurken sinifimizda 31 yasinda yasinda bi abla vardi.eşi doktor kendisi memurdu.2. ogretim okuyordum (ogretmenlik)
2 de cocugu vardi.
ama icinde hep kalmiş istedigi meslek ve bu şartlarda bölümü birincilikle bitirdi.
mezuniyet torenimde annem söylenmişti hatta bak o birinci oldu sen bu şartlarda niye olamadin diye:))
yani herşey mümkün.
her hayatin bir dönüm noktasi var bence.

mezun oldugum sene de 50 yasinda bir amca başlamişti bizim bölüme

Hiç bir şey için geç değil bence. İnsan 80 yıl yaşıyor desek sizin daha 50 yılınız var. Keşkelerle yaşamayın onca yılı.
Siz ne istersiniz bilemem tabi ki ama meslek edinmek illa lisans eğitimi almak değil. 2 yıllık önlisans bölümlerine kayıt olup o sırada bu bölümle ilgili bir işe girebilirsiniz. Okulda okuyacağınız zamanı boşa geçirmez, çalışırsınız o zamanda.
Tabiki derseniz ben öğretmen olmak istiyorum o zaman lisans okumanız gerekir, sizin kararınız.
Spikerlik için de bir şey diyeyim. Güzelliğinize güveniyorsanız girin o yola. Defne samyeli yapıyordu spikerlik.

Spikerlik icin üniversite sart değil
Siz genede okuyun tabi ama tv sektörü mezuniyete bakmıyor
Spikerlik icin özellikle acılmıs kurslar var onlarıda bir arastırın derim buarada hic bişey icin gec değildir :)

Bu konularda doğru karar vermek için bugünde değil kendini gelecekte farzetmelisin. Yani şöyle düşün bu konuyu açtığından 4 sonrasındasın, dört yıl geçmiş üzerinden. Sen o gün okuluna başlayıp şimdi 35 yaşında mezun olmuş bir diploma sahibi olmak mı, ki 35 çok genç bir yaştır, yoksa yahu çok geç kaldım boşver diyerek 35ine aynı tas aynı hamam vaziyette "tühh be o konuyu açtığımda okula başlasam şimdi mezundum" diye ağlar vaziyette olmak mı istersin?
En basitinden bitir okulu, bir yıl sıkıca çalış gir kpss ye memur ol, al sana en sağlam meslek. Memurluk için yaşım geçti derdide yok çünkü polislik gibi bir iki dal hariç çoğunda yaş sınırıda yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…