Artik çok mu geç ?

tıp fakültesinde 50 küsür yaşlarında sınıf arkadaşlarımız vardı gayet de kaynaşırdık hatta bizle takıldıkça kilo verip gençleşen bir abimiz vardı hala çok severim şu anda da mesleklerini yapıyorlar. neden olmasın ki?

benim de yaşım 30 bu arada çalışmıyorum sınava hazırlanıyorum ama dediğini anlıyorum. yalnız buna odaklanırsan zaman geçmeye devam ediyor ve bi yıl sonra daha da pişman olucaksın. o bu demeden kendini ortaya atıp koyul bence.

bu arada ablamın arkadaşı 36 yaşında 2. üniversitesini okuyor sırf sıkıldığı için :) bence çok güzel. ben de istiyorum başka şeyler bakalım

Bir 5 yil sonra bile ayni keskelerle yasamak korkutuyor insani ki 30 yili dusunemiyorum. :/
5 yıl sonra 36 yaşında olacak, hala genç bir yaş, belki o kadar korkutucu gelmez diye 30 yıl dedim. =)) Ama bence de... Keşkelerle, hiçbir şey yapmadan tükettiğimiz her yıl korkutucu.

Hiçbir şey için geç değildir. Çok zorlu hayat koşullarına rağmen çok iyi bir meslek ve gelir sahibi olan bir arkadaşım her şeyi bir kenara bırakıp öğretmen olmak istedi(Elde ettikleri için çok çabalamıştı ancak hayat koşullarının onu bu mesleğe ittiğini söylemişti. Hep öğretmen olmak istediğini söylüyordu.). Üni okuması için işini bırakması gerekiyordu. Elindeki az miktar birikimini üni de harcayacağını söyledi. 30 yaşında üni ye başladı, eğitimini tamamlayıp sınavdan da başarı sağlayıp atandı. Şu an öğretmen ve mutlu. Yine zorlu bir hayatı olan başka arkadaşım 30 yaşında açık öğretime başladı. Şu an kendi işini yapıyor. Bu kadınlar sadece benim yakın çevremde olanlar. Gerçekten istiyorsanız her şeyi başarabilirsiniz.

Yaaa bende istiyorum çok ama cesaret edemiyorum daha yaşım 22 oysa kafamda hiç bişey kalmadiki nasıl yaparim kendimi ben bile geç kalmış hissediyorum

Üniversite mezunuyorum ama aöf:)Tekrar bi bölüm daha okusam ...Ve o bolum sayesinde meslek edinebilsem

Öncelikle hiç bir şey için geç değildir ölmediğiniz sürece geç kalmak diye bişey yok .benim teyzem 43 yaşında üniv bitirdi o da açıktan bitirdi. Küçümseyen insanlar henüz karakteri olgunlaşmamış olanlardır

Ben ilk üniversitemi örgün okudum, ikinciyi açıktan okuyorum. İkiside sevdiğim bölüm olmasına rağmen örgün okuduğum bölüme sırt döndüm, açıktan okuduğumla devam etmek istiyorum. Size hangisinin daha çok mutluluk verdiği önemli, etiketleri bırakın öncelikle.

Maksimum 35 yaşında istediği bölümden mezun olmuş ve çalışma şansı olan bir kadın olmayı mu tercih ediyorsunuz yoksa elinizde bi hiçle devam etmeyi mi? Devam zorunluluğu yok, mis gibi hem okuyun hem çalışın. Okuduğunuz bölümden iş buluncada ayrılın diğerinden. Ne kaybedeceksiniz?

Kesinlikle geç değil, en azından ne istediğinizi biliyorsunuz ve ayaklarınız yere basıyor. Azminizi kaybetmeyin lütfen..

Aof okuyorum 26 yasindayim 2 cocuk anasiyim :) gebeliklerim hep sinavlarda gecti.
Yılmadım bitircem bu okulu insallah
Sinavlara girince sende gorceksin ki evhamlarin hep boşa.
Anam babam.yasinda teyzeler amcalar catir catir okuyorlar valla
Sende gir bi yerden basla

Neden geç olsun daha 31 yaşındasınız. 41 olsanız bile hala geç değil derdim

O sonundaki 'istedim ve aldim' hazzı var ya muhteşem!
Hiçbir neden olmasın sirf bunu yasamak icin bile yaparım ben olsam.

Ne kadar güzel☺

Yapmak istediğiniz şeyleri yapmak için hiçbir zaman geç değil. Zaten gençsiniz daha. Yapsanız da yapmasanız da zaman geçecek bu sefer keşke dememek için okuyun bence. Olmazsa da olmasın denemiştim dersiniz. İlla ki size birşeyler katar, sizi geliştirir. Bir de kendinizi kötü hissediyorsanız tavsiyem belediye kurslarına da katılın. Resim kurslarına haftada bir gün gidip kendini geliştirip çizdiği resimlerle para kazanmaya başlayan insanlar var. İlginize göre başka alanlara da bakabilirsiniz. Elle tutulur bir şeyler ürettikçe güveniniz yerine gelir.

Valla bende hemsire olmak istiyorum simdi aöfden bankacilik okuyorum ama bu sene bitcek ins. Hemen sinava girip hemsirelik okuyacagim yasi dert etme bende 29 yasindayim ayrica aofyi kucumseyenlerin cogu onu bile okumamis insanlar anlamiyorum hem aof daha zor bu millet kendini ne saniyo onlar gidip baskasindan ders dinliyo biz gece gunduz kendi cabamizla kendi kendimize ogreniyoruz ...valla bence biz daha akilliyiz takma kimseyi bunu firsata cevir

Hadi guldureyim kizlar sizi...ben 44 yasindayim birakin aof aol okuyorum yurtdisi egitimliyim kagit eksikligim vardi ve getirtmek resmi yazisma en az 2 yil surer dediler...sevgili milli egitimciler .....neyse liseyi 4 cu donemden okursunuz dediler..kagitlarimda 4cu donem ogrenci si yazsada hic turkiyede okumamis oldugumdn lise birden itibaren hepsinden sorumluymusum...yani suan lise okuyorum 1.donemi verdim.2 donem sinavini da ins vericem.ve gec kaldimmi diyen arkadasa su nu da soylemek istiyorum uni yede gidicem onumde tas olsa ne yazar daha 2 bucuk 3 yilim var lise bitecek eee allah ne verdiyse uni de ins veteriner teknikerlik okuycam .....valla tek yirttigim konu kimsenin yasimi tahmin edememesi hep 35 alti diyorlar ....uni de teyze derlermi bilmiyorum ama iyi bir ornek olurum diye dusunuyorum...gelismek ogrenmek zevk veriyor...hadi kuzum gec mi degilmi deme bir an once yola koyul...ve kendinle de gurur duy

Ben ve eşim ikimiz de 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunuyuz. Şu anda ben çalışmıyorum Ama eşim iş hayatında terfi alabilmek için 4 yıllık lisans mezunu olmak durumunda, yoksa işinde yükselemiyor. Bu yüzden sınavlara giriyor açık öğretimden okuyor, ama aynı şekilde ben de açık öğretim okuyorum bir amacım yok çalışayım şunu yapayım bunu yapayım diye akşama kadar Evde oturacağıma ders çalışayım diyorum diplomam olsun, Şu aralar bebiş falan da düşünmüyoruz zaten. Tabii biz iki kişi beraber çalıştığımız için birbirimizi motive etme durumumuz var. Sınav haftası geliyor mesela ben bir odada eşim başka bir odada ders çalışıyoruz. Hatta bölümü bitirince diplomayı aldıktan sonra tekrardan sınava girip farklı bir bölüm okumak da var aklımızda. Okumanın sonu veya yaşı yok ki, şu an ben Uluslararası ilişkiler okuyorum okul bitince ingilizce okumayı çok istiyorum, eşim de işletme okuyor ama o da bitsin tarih okuyacağım diyo, kitap falan çok okur tarihe de meraklı zaten kendisi.

Başkalarına kulak asmayın gidebildiğiniz yere kadar gidip faydası yok diye de düşünmeyin emin olun faydası var ne zaman nerede lazım olacağı belli olmaz.

Hiç de geç değil okumak için.

Kardesimin mezuniyetinde (dis hekimligi) babamla yasit diyebilecegim bir beyfendi de mezun olanlar arasindaydi. Bu kadar zor bir bolumu kazanip bitirmis bir ornekti yani. Siz daha bu yasta boyle dusuncelere kapilmissiniz. Kendi kendinizi engelleyip duruyorsunuz. Yapmayin lutfen, 31 yas nedir ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…