Ben çok acı çekiyorum çok özlüyorum kötü şeyleri bi anda unutup iyi şeyleri hep düşünüyorum onca emek onca hayallerimiz vardı diyorum beni seviyordu diyorum sanki o bana küfür etmemiş aşagalamamos hakaretler etmemiş gibi düşünüyorum istemiyorum yazma taciz etme diyen birini özlüyorum bundan nasıl vazgeçecm ben nasıl unutmcm mahkemeden sonra mı normale gircem soyadından çıkınca mı kendime gelcem hala umut ediyorum öyle bi insandan 2 aydır bizden ayrı yaşayan insandan
Acı çekeceksiniz. Çünkü çok sevdiğiniz biri artık yok. Ölmedi ama sizin için ölmüş gibi oldu. Çünkü artık hiçbir zaman hayatınızda olmayacak. Bunun için acı çekiyorsunuz. Sonrasında kabul evresi gelecek ve yas sürecine gireceksiniz. Siz daha yas evresinde değilsiniz. Daha ilk safhadasınız. Bu da inkar modu. Bende ilk aylarda yaşadım.
Duyguların bitmesi kişiden kişiye değişir. Benim 1 yılı buldu. Hemen bitmedi çok acı çektim. Resmen cehenneme gittim. Eski eşimi çok seviyordum, canımdan çok seviyordum. Eski eşim benim için çok ama çok değerliydi. O yüzden yıkımım çok büyük oldu. Ama şu konuda sizin yüreğinizi ferahlatayım. İnsan fıtratı herşeye ama herşeye alışıyor, herşeyi kabulleniyor. Duygularım bitmez diyorsun, duyguların bitiyor. Sadece zamana ihtiyacınız var. Bir de eski eşinizle hiç iletişim kurmamanız lazım. Ben eski eşimle 1 yılı geçti hiç iletişim kurmadım çünkü böyle olması gerek. Sizde ne telefon ne mesaj hiçbir şekilde iletişim kurmayın.
Umut en tehlikeli şey. Umudu bırakmanız lazım. Bir insan sizi gerçekten seviyorsa bir gün bile yokluğunuza dayanamazdı. Eski eşiniz sizi sevmiyor. Eski eşimde beni sevmiyordu. O yüzden pişman olup bize gelmediler, gelmeyecekler de. Zaten artık olmaz, çünkü bu saatten sonra gelirlerse sadece daha iyi seçenek bulamadıkları için gelmiş olurlar. Böyle bir şey asla kabul edilemez. Seçenek olmayın. Bunu ne kadar erken kabul ederseniz kendinize o kadar büyük iyilik yaparsınız. Bir adam sizi sevmedi diye bundan sonra sizi kimse sevmeyecek değil. Önce kendinizi sevin. Sonra umarım Allah yeniden bekar olduğunuzda karşınıza iyi birini çıkarır.
Çok sevdiğim bir söz var, size yazmak istiyorum.
" Hayatta sadece bir partner seçmezsin, her gün kendinle ilgili ne hissedeceğini de seçersin. Seçtiğin partner, kendinin ne hak ettiğine inandığının da bir göstergesidir. Yani partner seçimimiz aslında bir aynadır. Biz neyi hak ettiğimize inanıyorsak, öz değerimizin ne olduğunu düşünüyorsak buna göre bir seçim yaparız. Seçtiğimiz kişi bizim kendimizle olan ilişkimizin aynasıdır."
Yani siz öz değerinizi arttırdığınızda, neyi hak ettiğinizi anladığınızda çok iyi bir seçim yaparsınız. En azından geçmiş evliliğe şöyle bakın. Ben neyi hak etmediğimi öğrendim. Neyi istemediğimi biliyorum. Bende öyle bakıyorum. Bende öz değerimi anladım. Beni değersiz hissettirecek kimseyi artık hayatımda ömrümün sonuna kadar tek kalmak pahasına bile istemiyorum. Ben değerliyim, sevilmeye layık biriyim, cömert biriyim, sevdim mi sadakat ile severim. Böyle birini hak ediyorum. Siz de değerlisiniz, sevilmeye layık birisiniz. İnşallah da Allah karşımıza ileride kadrimizi kıymetimizi bilecek birilerini çıkarır. Umarım sizde bir an önce hayatınızda sizi istemeyen birini yani eski eşinizi istememeye başlarsınız. Umarım eski eşinizi sevmeyi bir an önce bırakırsınız.
Şu an olayın içindesiniz. Bir süre sonra kuşbakışı olaya bakıp aslında hak ettiğinizin bu olmadığını, hiç sevilmediğinizi anlayıp o kişiden vazgeçeceksiniz. O zamanda adalet arayışı gelecek. Bende şu an adalet arayışı var. Her gün yataklara düşüp beni zerre hak etmeyen biri için gözyaşı dökeceğime adalet arayışını tercih ederim. Size de bu aydınlanma gelecek. Önce kendinizi sevin. Olanı kabul edin, yasınızı tutun sonrası inanın gelecek.