artık dayanamıyorum...

psikolog25

Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
19
0
16
Aydın
ıkı yıllık evlıyım, esımle uzaktan da olsa akrabayız,ve benden önce yasanan sorunlar sebebyle kayınvalıdem benı hıc ıstememıs, hatta cok ıyı hatırlıyorum benı ıstemeye geldıklerı aksam kayınvalıdem suratıma dahı bakmamıstı kibirinden, ve en basından berı hıc bır sey bnm ıstedgım gıbı olmadı, ne nıanım ne esyam ne düğnüm ne fotoğraflarım. emın olun anlatsam roman olur, en basından berı kaynanam bana zıt, kayınpederımı de dolduruyr sureklı, allahtan farklı sehırlerdeyız, ama uzak olmamza ragmen neler cektıgımı bı ben bilirim bir de allah... memlekete her gidişimiz burnumdan gelıyor, yılda bı kac defa yanımıza gelıyor, en son geldıgınde on gun boyunca cekmedıgım kalmadı yaptıgım hıcbırseyı yemıyor,ve bunu söylemek ıstemıyorum ama gercek! eşimle mutlu olmamızı hazmedemıyor, esımle bırbırımıze dusurdu oyle gıttı, memlekette benı her onune gelene kotu anlatıyormus, ben o gelecek dıye onca hazırlıklar yapıyorum el ustune tutuyorum ama yaranamıyorum artık dayanamıyorum ölmeyi dahi düşünür oldum bunu baska bı cıkar yolu yok, eşimin annesı sonucta, ne zaman konu acılsa benı sucluyor, annemı sevemedın gıttı dıyor bana yapılan herseyı bıldıgı halde hep onun tarafında , hep aglayan sınır krızı gecıren taraf ben oluyorum, hersey hazmedılır ama huzurumuzu bozmaya gelıyor bundan adım gıbı emınım göz yummak istemıyorum artık, eşim o gelınce cokkkkk degısıyor bambaska bi adam oluyor , o gıttıkten sonra 3 ay 4 ay eskı huzurumuza kavusamadık hep kavga ettık, aklıma getırmek ıstemıyorum ama buyu vs seyler yapmıs olmasından cok korkuyorum,esımı tanıyamaz oluyorum annesının gözunun içine bakıyor, artık dayanma gücüm kalmadı, henuz cocugumuz yok bi düşük yaptım, cocuk da olmadan herseyı bırakıp gıtmek gelıyor içimden... lütfen yardımcı olun bana , önerılerınızı beklyorum ...

ailesının konusu acılmadıgı zamanlar cok mutlutyuz, arkadas ortamında parmakla gösterılen bi çiftiz, ama o konu acıldıgı zmn esım canavarlasıyor tanıyamıorum, bıktım artık, ya ölmek ya da kımsenın tanımadıgı bı yere kacmak istiorum

Bir sürü anne baba "onlar geçinsin yeter" diye yırtıyor kendini..
Neden böyle çekememezlik yapıyorlar anlayamıyorum...
Öyle sabırsız ki artık insanlar, geçinememeyi bıraktım, boşanırım olur biter rahatlığında...
Bu hallerde hala seven, anlaşan, evliliğini çok güzel sürdürebilen insanlar varken, şükredip durumlarına sevinen yok...
Bir de Allahu Teala'yı ve Hz. Peygamberi çok iyi bilip nasıl mahvediyorlar aklım almıyor...
Keşke tavsiyem olsa, anladığım kadarıyla herşeyi de yapmaya çalışıyorsunuz mutlu olmak için...
Diyorum ya, keşke azıcık bilgim olsa da yardım edebilsem...

Böyle kv.'leri görünce yakalayıp dövesim de gelmiyor değil valla

ölmek çare mi sanki..yapmayın inançlı insanlarız biz..sizin sınavınızda böyleymiş..düzelir diyemicem aile içini bilmiyorum anlattıklarınız kadarıyla eşinizde bitiyor olay..onu karşınıza alın bi güzel konuşun durumun ciddiyetinin farkına varsınn..eşinizi konuşarak yola getirmeyi deneyinn..kayınvalidenizle de konuşun hatta.. bi geldiğinde neden böyle yapıyosunuz diye sorun..yada sordunuz mu daha önce bilmiyorum ama siz tek taraflı mücadele etmeyin konuşun onlar da bilsinlerr..benden rahatsızlık duyduğunuz konu nedir söyleyin ki bende ona göre davranayım deyin kayınvalidenize.. ah kaynanalarrrrr ahh...

Kayınvalideniz iyilikten anlamıyorsa sizde onun anladığı dilden konuşun o halde.Tabiki saygılı davranın ama,soğuk ve mesafeli olun,gereken yerde hiç çekinmeden cevabınızı verin.Siz güçlü durun ki,sizi ezemeyeceğini anlasın.Eşiniz istenmeyen gelin olduğunuzu bilmiyorsa annesinin tarafında olur malesef.

Arkadaşım allah yardımcın olsun tek tavsiyem huzursuzluk için aile saadeti için vakia suresini okuman büyü falan diyosanda felak nas ve ayetel kürsi okuman faydalı olur

eşinle ne konuda kavga edıosunuz orasını anlayamadım ama?biraz açarmısınız?

konusmak ne mümkün, tek işi laf çarpıtmak, özellılkle dün gecekı sinir krizimden sonra hiç iyi deilim ben, tüm apartman bizi duydu adım gıbı emınım, nasıl cıkacagım insan içine, ben gelmelerını düşündüğüm zmn bıle kahrolurken eşim karsımda sırıtarak' tabi gelecek hatta gerekırse biletını ben alırım gelır ' dedıkten sonrasnı hatırlamıyorum... iyi değilim hala iyi değilm...

eşime herseyı anlatıyorum bilsın dıye ama hıc bır faydası yok maleslef, ramazan bayramında gıtmıstık memlekete burnumdan getırdıler ılk defa sesımı cıkardım ve kavga ettık onlarla, tam 4 ay hıc konusmadım sonra esımın hatrı dıyerek konusuyorum cok mesafelıyım, bunlara ragmen kaynananmın hıc bı sey olmamaıs gıbı davranması benı daha cok kahredıyor

balık baştan kokmuş sizde kokuyu bile yemişiniz hazmedememeniz normal ama herşey baştan o kadar belliyken evlenmeseydiniz

eşinle ne konuda kavga edıosunuz orasını anlayamadım ama?biraz açarmısınız?

ailesının konusu acıld zaman , annen böyle dedi böyle yaptı ben cok üzülüyorum dedıkce üzerime gelıyor, ve ufacıkbi tartısma bile olsa benım annemı arayıp , kızın yıne bağırmaya basladı dıyor, annemı aradıgını duyunca ben iyice bitiyorum sadece aglıyorum bagıra bagıra... acizce...

bende kayınvalidemle zamanında tartıştım, hee şu an çok mesafeli ve iyi bir ilişkimiz var görenler anne kız gibisiniz der o derece fakat başlarda tabikide öyle değildi, kendi başarım olarak görüyorum bu olayları ve tabiki de Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın kayınvalidem de canavar değildir sadece uyuşmuyoruz mesele bu, yaş eğitim memleket kültür farkı ve önyargılar ilişkileri zedeliyor, zamanla tanıdıkça oda bende iyi insanlar olduğumuz anladık ve didşmeyi kestik fakat ben çok ağladım bu zaman zarfında oda çok ağladı çünkü eşim de ona sert davrandı eşime karışmaya hakkın yok diye çok kez annesine kızdı ve oda çok parçalandı annesine bunu yapmak zorunda kaldığı için ama yapmasaydı bunu ben çekip giderdim, kimseden annesini unutmasını isteyemeyiz ama bizi de insan olarak görmek ve saymak zorundalar biz oğullarını tatmin etmek ve yemek yapmakla görevlendirilmiş hizmetçiler değiliz, eşine bunu söyle bence sokaktaki insan kadar değerim yok ki bana nasıl muamele ediyorsunuz de, onun gözünde annesi değerli olabilir fakat annesinden daha az saygı görmeyi hakediyorsun diye birşey yok sende insansın oda insan ayrıca iyi geçinmek zorunda değilsiniz bayramlarda gidilir el öpür hal hatır sorulur bu kadar sırtında taşımak zorunda değilsin onu yapmak zorunda olan sevgili oğlu. kendini öldürmekten sakın bahsetme daha da zayıf duruma düşme eşinin gözünde ağlama da sakın, açık ve net bana ailen ve sen saygı duymazsan çevremdekilerde duymaz çocuklarım da duymaz ve en önemlisi ben kendime olan saygımı ve özgüvenimi kaybederim de, derseki annemin nazını çekemezsen boşanırım bence gönül rahatlığıyla boşanabilirsin çünkü öyle evlilik olmaz annesini uyarmak zorunda. ailelerin her b..ka burnunu sokmasından nefret ederim bu konuda iş eşine düşer, çok uzatırsa da bitirirsin canından kıymetli değil annenle mutluluklar der gidersin en fazla.

Son düzenleme:

merhaba canım kv kesinlikle değişmez böle devam eder. Ama eşin değişmeli seni ezdirmemeli. bende bir kv. var düşman başına komşular arkadaşlar Allah sabır versin derler hep.Ama eşim doğruyu yanlışı görür hep. Ben yaparsam bana o yaparsa ona kızar. BEnde çok çektim kv elinden şimdi ben istersem gelebiliyor evime hiçbişey sölemeye cesaret edemiyor.Eşinde sıkıntı canım Allah yardımcın olsun kimse için ölmeye değmez helede k.v için asla.

kimse annesi haksız da olsa laf söyletmez,ister istemez savunmaya geçer..zaten yetişkin insanların savunulmaya ihtiyacı yoktur..annesini şikayet etmek yerine bizzat kadınla meseleyi halledip konuşmaya çabalayın..kim kime ne yapabilir ki?

balık baştan kokmuş sizde kokuyu bile yemişiniz hazmedememeniz normal ama herşey baştan o kadar belliyken evlenmeseydiniz

cok sevdık bırbırımızı, hatta hiç unutmuyorum annem ve sen arasında tercıh yapmak zorunda kalsam sadece sen , dıyordu esım, ama evlendıkten sonra u dönusu yaptı< keske zamanı gerıye alabılsem keskkee...

şuan yazdıklarınla sanki beni anlatıyosunbız eşimle normalde iyi anlasırız ama kv konusu nezaman açılsa sureklı kavga edıyoruz ben sınır krızlerı gecıyorum.basta benı ıstemedler dugunumde kuaforde bıle neler yaptı ıstedıgım dugun olmadı ıstedıgım esyaları alamadım benı ıstemeye bıle gelmedıler sımdı gecmısı unutmus bana cok ıyı davanıyor gıbı yapıo ama cok ıkıyuzlu yalancı.şimdilerde artık ben eşime hiçbişeklde annesınden bahsetmıyorum yaptıklarını anlatmıyorum.o bişey derse he he dıyorum.ben huzuru bu sekılde buldum tabı nereye kadar onu bılemıyorum

böyle insanlar icin niye öleyim yahu
o kadar mi zavallisin
senin yapacagin tek sey su
esini seviyorsun sizin aranizda sorun yok zaten
daha iyi olmaya bak
esin mutlu olsun evinde zaten sende mutlu olursun o zaman
annesini ona sikayet etme
zaten bunun faydasi yok
annesinden hic bahsetme bile
ennesi gelsin gitsin
sen annesine annesinin kafasiyla davran
güler yüzle yap yapacagini esin kendi gözleriyle görsün tanik olsun
anlatabildim mi
biraz oynayacaksin bazilari bunu ister sadece

Biz de esimle akrabayiz ve senin yasadigina benzer seyler yasadim. Kv sinir hastasi bir insan zaten. Ama esim benim tarafimda. Tum ipleri kopardim onlarala aramdaki. Esime diyorum sen gorus, git , kal ama bana karisma diye.

Hep huzurumuzu bozuyorlar cunku. kv benim annanemle elti olur. Dusunun artik hic sevmiyor annanemi. Hep arkamdan ailemin arkasindan konusuyor. Dedikodu yapiyor.
Bizim bosanmamizi bile istedi. Ben daha 2-3 aylik hamileyim esimle onlar yuzunden cok fena kavga ettik. Bosanmanin esine geldik resmen. Restimi cektim esime. Ben bunlari haketmiyordum cunku.

Ben de senin gibi kv min buyu yapacagindan endiseleniyorum. Bir buyu lafi gecmisti zaten akrabalar arasinda ama tam hatirlamiyorum.

ne insanlar var hayret birşey yaa çocuğum mutlu olsun diyeceği yerde onun yuvasını bozmak gelinini kötülemek için neler yapılıyor .
Böyle insanlardan herşey beklenir canım büyüde yapmış olabilir böyle insanlar çook var çok sen eşini tanıyamaz olduysan vakit geçmeden bir hocaya git . o zaten anlar büyü olup olmadığını evinin her yerine bak kağıt yağ gibi birşeyler varmı aman deyim bunların şakası olmaz büyü insanı mezara kadar sokar ne yuvalar yıkar çok dikkatli ol büyü olduğunu anlamak için evde uygulanan yöntemlerde var onlarıda deneye bilirsin rabbim sabır versinn ..

canım zamanı geri almana gerek yok üzülmene de gerek yok! neden mi? Çünküüüü evlenmeden önceki şartlar neydi? seni kaybedebilirdi dimi? annesiyse hep yanındaydı fakat şuan yani evlendikten sonra sen sürekli yanındasın ve annesi ondan uzakta, meseleyi çözebildin mi? zamanı geriye almak yerine bu şartları ona tekrar sunabilirsin yani beni istemiyorsan annenle yaşamak istiyorsan gerçekten çekilirim de çünkü annen ve sen beni artık istemiyorsunuz gibi geliyor bensiz daha mutlu olursunuz de, istenmediğin yerdede durma annenle benim aramda seçim yap denmez fakat ona saygı gösteriyorsan banada göstereceksin bende çocuklarının annesi olacaksam ilerde diyebilirsin. millet ne der diye de düşünme kavga ettiğinde boşandığında mutsuzlugunda, sevdiğin bikaç kişi hariç kimse senin mutluluğunu istemez emin ol, ben evliliğim de çok mutlu olmama rağmen açık arayan tipler o kadar çok ki gülmekten yerlere yatıyorum, eşimin birtane akrabası, bekarkenki çapkınlıkların devam ediyor mu dedi eşime, bende atladım ortaya dedim ki ay keşke eve bir kuma gelse de işleri paylaşsak çok makbule geçer valla dedim kahkaha patlattım kadın morardı misafirlerin içinde ki normalde eşimi sever ve kıskanırım ama sen benim moralimi bozamazsın demekti bu o kadın için:) herkesi takarsan sen mutsuz olursun ki genelde de istenilen şey budur. eşime onlar gittikten sonra sordum mesela asla onların yanında bişey demedim, eşimde anlattı bekarken bunlar misafirliğe geldiğinde habire telefonum çalmıştı anlatmıstım dedi. patavatsızlık değil işte bu baya açık arama ama takan kim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…