Artık düşünmekten uyuyamıyorum

3 kardeş birleşin alın anne ve babanızı karşı karşıya konuşun. Ne yapmak istiyorlar, hayalleri istedikleri ne , bu saatten sonra düzelirler mi oturun konuşun . Aldığınız cevaplar tatmin etmezse birlik olup mutluluğunuz ve bizim mutluluğumuz için ayrılın diyin. Bu konuşmayı yapabilecek yaşa gelmişsiniz diye düşünüyorum. İkisininde her durumda arkalarında olacağınızı gösterin.İnşallah doğru bir çözüm bulursunuz
 
Sen boşanmış aileden yorumlar istiyorsun. Ama ben tam tersi ailedenim. Yani mutsuzluk içinde yaşamak zorunda bırakılmış biri. Aman kocam dursun başımızdacılardan bir anneye. Eşine değer vermeyip her haltı yiyen babaya sahip ve onlarla büyümüş biri.
Ama hep derim keşke boşansaydınız diye. Mutsuz anne mutsuz ev, mutsuz eş, mutsuz çocuklar demek.

Babanız konforu bozulacak endişesinde şuan hem yazdıklarınızdan hemde klasik erkek düşüncesi olmasından böyle görünüyor. Anneniz artık rahat etmek, mutlu olmak istiyor. Zira o bir kadın. Sevilmek, ilgi görmek, değer görmek ister. Siz istemez misiniz?
 
çok uzun açıklayamam şu anda ama yapacağın en iyi şey karışmamak....ikisi de yetişkin insanlar, sizi zaten fazlasıyla dahil etmişler, anneniz isterse boşanır, isteseydi çocuklárını böyle bir ilişkiye maruz bırakmadan çoook önce boşanabilırdı, sizi bahane etmiş sadece, karışmayın, kendi eğitiminize odakların derim.
 
Herkese merhaba.
Foruma yeni üye oldum ve ilk kez konu açıyorum. Benzer konu açılmış mı diye kısa bir arama yaptım ama bulamadım. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Aranızda benzer durumun içinde olanlar varsa lütfen tecrübelerini, deneyimini benimle paylaşsın.

20 yaşında üniversite öğrencisiyim. 19 yaşında bir erkek kardeşim ve küçük kız kardeşim var. Karantina nedeniyle okulumuza evimizde devam ediyoruz. Annem ve babam 23 yıllık evliler, ben kendimi bildim bileli de sürekli evde kavga gürültü eksik olmaz. Üniversiteye geçince biraz kafa dinlemeye fırsatımız oldu. Annem 44 yaşında, boşanmak istiyor.

Ortada aldatma,şiddet,madde bağımlılığı,alkolizm vb. hiçbir kötü alışkanlık yok. "Görünürde" bir şey yok. Ama babamın anneme karşı uyguladığı ciddi bir psikolojik şiddet var. Gerek kafa yapılarının birbirlerinden inanılmaz derecede farklı olması, gerek en büyük problemlerinin iletişimlerinde aynı dili kullanmıyor oluşları, gerek birbirlerine en küçük hatalarının batıyor oluşu ve birbirlerine ilgi ve alakanın 0 oluşu artık annem açısından bu evliliği bitirmeye yetiyor. Annem bana içini döken bir kadın değildir ama "kendimi artık kadın olarak hissetmiyorum yanında" demesini aşamıyorum. Bir genç kız olarak bunu birtanecik annemden duymanın ne kadar yaralayıcı olduğunu tahmin edemezsiniz. İkisi üniversite öğrencisi 3 çocuk annesi, sabah akşam çalışıp didinen hem eve ekmek getirip hem de bizi en güzel şekilde yetiştiren annem, babama göre dünyanın en beceriksiz, yetersiz, değersiz insanı. Hele başka insanları sürekli el üstünde tutup, övüp bizi(ailemizi) sürekli eleştirmesi hakaret etmesi sürekli nefret dolu oluşu ise ben ve erkek kardeşimin aşamadığı, bize özgüven problemi olarak geri döndüğü bir başka konu. Babam köydeki cahil cühela kadın akrabalarını bile annemden el üstünde tutuyor. Annem artık bu tür karşılaştırmalara, hakaretlere ve değersiz hissettirilmelere de dayanamadığını söylüyor HAKLI OLARAK.

Ben ve erkek kardeşim annemin boşanmasını destekliyoruz. Çok bile fedakarlık yaptığını düşünüyoruz. Her gün kavga gürültü aşağılanma artık çekilemez hale geldi çünkü bizim için. Lisedeyken eve girmek istemediğimi biliyorum. Peki bu kadın neden şimdiye kadar beklemiş diyebilirsiniz ama biliyorum ki çocuklar ortada kalmasın diyeydi. Babama herhangi bir ekonomik bağımlılığı yok.

Babam ise ne zaman bu konuyu adam akıllı konuşalım edelim diye oturduğumuzda ya hiçbir bir problemimiz yokmuş gibi davranıp başta duymazdan geliyor, sonrasında ise duygusal manipülasyonlar ile bizi üzerek boşanmanın ne kadar kötü bir durum olduğunu konforumuzun bozulacağını, bu işten herhangi bir kazancımızın olmayacağını çocuklar olarak boşanmalarını istediğimiz için çok ahlayıp vahlayacağımızı söyleyip duruyor. İşi erteliyor, haftasonu hep beraber biryerlerde yemek yiyelim diyerek kendince üstünü örtüyor yada telafi etmeye çalışıyor. O olmazsa akşam iş dönüşü eve elinde hediyelerle geliyor.(Tabi sadece çocuklarına) Başbaşa konuştuğumuzda ise dünden razıymışçasına "ben özgürlüğüme kavuşurum ama siz sürüneceksiniz olan size olacak, zaten bu yaştan sonra evliliğin sürmesinin tek sebebi çocuklardır" şeklinde konuşuyor. Bir tek kelime çıkmıyor ben annenizi seviyorum diye. Hem huzursuz ve mutsuz bir aileyiz, hem de bunu bizim iyiliğimiz için devam ettirdiğini söylüyor. Babamdan ciddi anlamda soğudum hem bu laflarından ötürü hem de gençkızının gözü önünde karısını sevmeyen erkek modelini birebir anneme yaşattığı için.

İşin trajikomik yanı ise ben babamın söylediklerinden çok etkileniyorum. Haklı olma ihtimalinden korkuyorum. Anneme boşanması için cesaret verirken "Bekara kadın boşamak kolay" atasözünün sonuçlarından korkuyorum. Yanlış anlaşılmasın kendime değil o ikisi için endişeleniyorum. Bir de küçük kız kardeşim tabii.. Bir yandan annemin daha mutlu olmasını dilerken bir yandan da babama karşı vefasız evlat olmaktan korkuyorum. Çünkü babamın tek ailesi biziz. Anne babasından sonra en son 2 yıl önce tek kardeşi olan amcam ani bir şekilde genç yaşta vefat etti. Bunun da bunalımını uzun bir süre çekti (yasının bittiğinden emin değilim). Bu yaştan sonra halleri ne olur, daha mı mutlu olurlar şuanki hallerinden daha mı mutsuz olurlar bilemiyorum. Babam tamamen kimsesiz kalacak Allah korusun yalnız ölecek diye de korkuyorum. Bunları düşünmekten günlerdir uyuyamıyorum. Bu hale gelmemizde bir çok yaşanmışlığın getirdiği yıpranmışlık var.

Yazıyı okuyunca ailede babamı herkese karşı en çok savunan ve "babasının kızı" olarak bilinen ben, onu günah keçisi göstermişim gibi gelebilir, annemin de babama karşı kusurları olmuş olabilir elbette bu evlilikte , ama annem olmasaydı bu şartlardaki kişi olamayacağımın da dibine kadar farkındayım! Her şey için anneme daha fazla minnettarım..

Buuu çoook uzun yazının arkasından size danışmak istediğim şey ise, en iyi evlat bu durumda ne yapmalıdır? Ailenin bölünmesini engellememiz mi gerekirdi yoksa başka bir şey mi, ne yapmamız gerekirdi hiçbir şeyi ölçemiyorum artık..
Ha bu arada siz yazmadan belirteyim, çift terapisidir, iletişim kursudur, evlilik terapisidir ikisi de istemiyor. Çok ısrar ettik ama ikisi de bu yola yanaşmıyor. Annem artık barışma yoluna gidip babamın kahrını çekmek istemediğini söylese de sonuçlandıramadığı için de iş sürüncemde kalıyor.

Hepinizin yapacağı yorumlar benim için çok değerli ancak aranızda boşanmış aile çocuğu penceresinden bakabilecek kişilerin de yorum yapmasını, tecrübelerini paylaşmasını önemle rica ediyorum. Çünkü Şuan en çok ihtiyacım olan şey empati.

Buraya kadar okuduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim.
Ne
 
Canım ben boşanmış anne babanın kızı olarak söylüyorum resmen bende zamanında anneme yalvardım hatta babama ve ben o zaman senin kadar büyük değildim sadece ortaokuldaydım düşün. O kadar bıkmıştım artık kavgalarından. Okul çıkışları eve gelmek istemiyordum. Odamdan çıkmazdım asla. Sonunda çok şükür boşandılar babam istedi diye başka bir kadın girdi çünkü hayatına. Babalık olarak yani bilmiyorum ben razıydım ondan kalbimi hiç kırmazdı. Arkadaş gibiydik hatta ben önceden eğer boşanırlarsa babamla beraber kalırım diye düşünürdüm. Çok severdim onu. Hala severim. Ama onlar boşandıktan sonra annemin aslında nasıl biri olduğunu gördüm ona hayran oldum büyüdükçe aslında bizim için nelere katlandığını farkettim. Ben annem ve erkek kardeşim aynı evde 3 arkadaş gibi olduk. Zamanla babamın varlığını bile unuttuk. O da bizi unuttu ikinci baharını yaşadı. Neyse velhasıl kelam iki mutsuz insanla aynı evde olmaktansa ayrı ayrı yerlerde iki mutlu insan olmaları daha iyi. Babanızla da ilgilenirsiniz yine. Sakın elinizi Çekmeyin üzerinden . Onu da razı edin. Ama olayda sizin çok fazla sözünüz varmış gibi yapmayın bence babanıza annenizin istemediğini kesin kararını verdiğini söyleyin. Onu da ikna edin yapıcı şekilde yanınızda olduğunuzu hissettirin.
 
Ben boşandım kızımı ayrı büyüttüm,iyiki de öyle olmuş. Ex koca ile aşağılanmış bir anne olarak ve çocuğun psikolojisi bozuk olarak yola devam etmiş olacaktım yoksa. Böyle daha iyi oldu kesinlikle ve kesinlikle.. Ayrıca siz büyümüşsünüz artık okuduğum kadarıyla.. Babanı o kadar düşünme derim,annene değer vermeyişi zaten herşeyi silip süpürüyor. Bu durumda baban kendisi seçiyor o yolu aslında. Evliliğin nimetlerinden yararlanmak istiyorsa kurallarınada riayet etsin bir zahmet.Sizi dünyaya getiren kadını eziyor size değer vermesi ne anlam ifade eder ki bu durumda? Kusura bakmasın. Hem pastam dursun hem karnım doysun yapıyor kendisi..
 
3 kardeş birleşin alın anne ve babanızı karşı karşıya konuşun. Ne yapmak istiyorlar, hayalleri istedikleri ne , bu saatten sonra düzelirler mi oturun konuşun . Aldığınız cevaplar tatmin etmezse birlik olup mutluluğunuz ve bizim mutluluğumuz için ayrılın diyin. Bu konuşmayı yapabilecek yaşa gelmişsiniz diye düşünüyorum. İkisininde her durumda arkalarında olacağınızı gösterin.İnşallah doğru bir çözüm bulursunuz
+1
 
Ben annemle babam boşanmadan önce bir sene anneme boşan baskısı yapmıştım. Daha 12 yaşındaydım. Boşandiktan sonra çok kötü şeyler yaşadım aile bireylerimin bilincsizliginden dolayı, ama bugün olsa yine evet bosansinlar derim. Annenizi elinden tutup adliyeye götürün, babanıza da "sen bizi merak etme biz annemle çok mutlu oluruz" deyin. Sizin mutluluğunuzu düşünen adam sizi böyle bı ailede büyütmez. Babanız kendinden başkasını düşünmüyor, çocuk değilsiniz açın gözünüzü.
 
En azından bir süre ayrı yaşasınlar, baban işlerini yapan bir kadın olmayınca belki anlar annenin kıymetini de düzelir.
 
BEN ANNENİZDEN YANAYIM. KARISINI MUTLU EDEMEYEN BİR ADAMDAN AİLE OLMAZ .AİLE İLK ÖNCE KARI KOCADAN BAŞLAR. KARISINI SEVMEYİ BİLMİYORSA AİLE ÜYESİ OLMAYI HAKETMİYOR. ÇOCUKLAR İÇİN HER ZAMAN BABA OLARAK KALACAK AMA ANNENİZİN KOCASI OLMAYI HAKETMİYOR. :KK42:
 
Çünkü babamın tek ailesi biziz.
eğer bu üstteki söylediğin doğru olsaydı, baban bu alttakini yapamazdı

Babam köydeki cahil cühela kadın akrabalarını bile annemden el üstünde tutuyor.

anne ve babanın boşanması babanı kimsesiz yapmayacak. bence boşansınlar. kadın da daha fazla eziyet çekmesin. diyosun ki annem senelerce bize baktı çalıştı didindi evine baktı, bunun karşılığında da baban bir kere eline sağlık bile demedi. annen boşanmak istiyorsa gerçekten, bence arkasında durmalısın... babanı da çöpe at demiyorum. karı-koca boşanıyor fakat sen yine evlat olarak babana karşı görevlerini yerine getirirsin ne olacak? niye yalnız ölsün?
manipülasyonlardan fazla etkilenmişsin bence sen...
 
Babanız Tam olarak ayrılmak istemiyor , annenizde kafasında net olarak karar verememiş
İkisi de kafası karışık bir dönemden geçiyor olabilir
Bir aile terapistine gitmeye ikna etseniz giderler mi ?
Faydalı olabileceğini düşünüyorum.

Ama birlikte hiçbir şekilde mutlu değillerde hayattan tat almıyorlarsa ayrılmak en doğrusu

Evin büyük kızı olarak önce birebir anneyle sonrada babayla konuşun.

Duruma göre hareket edersiniz.
 
Senin yaşlarında bir erkek evlada sahip anne olarak şunu söyleyebilirim ki sen gerçekten çok iyi bir evlatsın ❤️ çok yönlü düşünmene daha doğrusu babanın tarafından bakıp onu da düşünmene hak veriyorum. Baban da sanırım yalnız kalma korkusu, ihtiyaçlarının giderilemeyecegi endişesi ile ayrılmak istemiyor. Ama burada karar mercii annen. Desteğinizi belli edin tabii ki ama son kararı o versin. Anneler sandığınızdan daha güçlüdür, uykuların bölünmesin bu anneni daha çok üzer.
Hepiniz için en iyisi neyse o olsun. Sevgiler ❤️
 
Canım çok üzüldüm boşanmış bir ailenin çocuğu değilim ama fikrim şu boşanıp boşanmayacakları hususuna siz karar veremezsiniz kendileri karar verecekler kararları ne yönde olursa siz ancak destek olabilirsiniz. Bu kararın sonuçlarının nasıl olacağı kader bilemezsiniz ama baban kimsesiz değil. Çocukları var. Psikolojik şiddeti size de var mı yok mu ona bağlı kimsesiz kalıp kalmayacağı. Annen hizmetini çok görüyorsa rahatı bozulmasın diye boşanmak istemiyordur ama o da kendine bakmayı öğrenecek eğer boşanırlarsa. Sen boşanırlarsa da sakın annenin rolünü üstlenme kendi hayatına bak. Çok da düşünüp üzülme. Ve bence kesinlikle öncelikle babanın sonra annenin terapiye ihtiyacı var belki sizin de var
 
Back
X