- 19 Haziran 2018
- 659
- 1.332
- 63
Geldi bahar ayları, gevşer gönül yaylarıNedir bu , evlilik konularindaki artis. Teker teker gelin.
"Kismetse gelir Hint'ten Yemen'den, kismet degilse ne gelir elden." diyerek sozlerimi noktalandiriyorum.![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Geldi bahar ayları, gevşer gönül yaylarıNedir bu , evlilik konularindaki artis. Teker teker gelin.
"Kismetse gelir Hint'ten Yemen'den, kismet degilse ne gelir elden." diyerek sozlerimi noktalandiriyorum.![]()
Arkadaşım bu işler nasip işi. Sosyallikle falan ilgisi yok valla. Geçen bir arkadaş da benzer bir konu açmıştı, orada da konuştuk. Sosyallikten ölsen bile olmayacaksa olmuyor. Bebek konusunda da kaygılanman bir işe yaramayacak. Şöyle düşün evlensen bile çocuğunun olacağı garantisini veremezsin. Yıllarca evli olup çocuk sahibi olamayan da var, evlenip hemen çocuğu olan da... Bu da kısmet işi. Artık tıp ilerledi, baya ileri yaşlara kadar çocuk sahibi olabiliyorsun.6 yıl bitti çocuğum yok asosyalliğin dibini vurmuş durumdayım
Bu çevre yok mu, adamı çenesiyle mezara sokar bunlar. Ama takmayacaksın arkadaşım, formül bu. Önemli olan senin ne düşündüğün. 30'a kadar evlenilir, ardından iki çocuk seri biçimde yapılır, diye bir kanun mu var? Kim koymuş bu kanunu? Belki 35'imde evleneceğim, kime ne yani, di mi? Salla geç. Laf söyleyenlerin de lafı ağzına bir güzel tıka, bir daha ağızlarını açamasınlar. Evlenmek için evlenmem, doğru bir insan çıkarsa karşıma olur, nasip de, geç.çevre baskısı da beni böyle acele etmeye itiyor sanırım bütün benden küçükler 2. çocukları doğurdu sen de evlen artık hadi diye bıktırdılar ama ben doğru insanla olmayacaksa hiç olmasın kafasındayım o yüzden hayırlısı nasip olsun
Amin inşallahBen senden büyüğüm.
32 yaşındayım.
Ama ne çekirdek ailem ne yakın akrabalar moralimi bozuyor.
Hatta olacaksa iyisi olsun derler.
Çevreden gelen tepkiler de seni bunaltmış bence.
Sosyal kıyas yapma.
Benimde kuzenlerim evli. Hatta kuzenlerimden 3.çocuğu düşünen bile var.
Sosyal kıyasın sonu yok.Kimseyle kendini yarıştırma.
Burada bazı konulara da yazdım.Çocuğun hayırlı mı hayırsız mı olacağını bilemeyiz.
Bazen çocuk sahibi olmak hayırlıdır.Bazen çocuk sahibi olmamak hayırlıdır.
Hakkında hayırlısı olsun..
Gerçekten her şeyin hayırlısını istemek lazım. Ben ilk sözlendiğimde 23 yaşındaydım, sonra ayrıldık. Şimdi derim ki iyi ki o yaşta ve o kişiyle evlenmemişim. Muhtelemelen 1 yıl sonra ayrılırdım. İşte o zamanlarda bunu görememişim. Her şeye tozpembe bakıyordum. Evlilik kurumunun ne olduğunu bilmiyormuşum. Her şeyde bir hayır muhakkak vardır.Ben senden büyüğüm.
32 yaşındayım.
Ama ne çekirdek ailem ne yakın akrabalar moralimi bozuyor.
Hatta olacaksa iyisi olsun derler.
Çevreden gelen tepkiler de seni bunaltmış bence.
Sosyal kıyas yapma.
Benimde kuzenlerim evli. Hatta kuzenlerimden 3.çocuğu düşünen bile var.
Sosyal kıyasın sonu yok.Kimseyle kendini yarıştırma.
Burada bazı konulara da yazdım.Çocuğun hayırlı mı hayırsız mı olacağını bilemeyiz.
Bazen çocuk sahibi olmak hayırlıdır.Bazen çocuk sahibi olmamak hayırlıdır.
Hakkında hayırlısı olsun..
Yaz ayları ya herhalde düğün Nişan görmekten herkesin evlilik istediği depreşiyor :)))Nedir bu , evlilik konularindaki artis. Teker teker gelin.
Akisina birakarak, dogru insan birgun pat diye gelir..ama o arada hayatin tadini çıkararak. Anin kiymetini bilerek..Merhaba arkadaşlar ben ikinci evliliğimi yapmak istiyorum ama kısmetim kapandı şu sıralar daha doğrusu bugüne kadar beni beğeneni ben beğenmedim benim beğendiklerim ise beni gibi bi durum oldu şimdi de aşırı derecede asosyal hale geldiğim için kısmetlerim durdu gerçekten yüreği güzel bir adamla evlenmek istiyorum dua etmekten başka ne yapacağımı bilmiyorum![]()
Bi de ben :))Eeee ablacim sen en azindan 1 kere evlenmissin burda onu da yapamayanlar var (mesela ben) onlar ne yapsin![]()
Öyle yapmaya çalışıyorumAkisina birakarak, dogru insan birgun pat diye gelir..ama o arada hayatin tadini çıkararak. Anin kiymetini bilerek..
Gerçekten her şeyin hayırlısını istemek lazım. Ben ilk sözlendiğimde 23 yaşındaydım, sonra ayrıldık. Şimdi derim ki iyi ki o yaşta ve o kişiyle evlenmemişim. Muhtelemelen 1 yıl sonra ayrılırdım. İşte o zamanlarda bunu görememişim. Her şeye tozpembe bakıyordum. Evlilik kurumunun ne olduğunu bilmiyormuşum. Her şeyde bir hayır muhakkak vardır.
Bazen insan yaşayarak öğrenir. Yaşadıklarımızdan ders çıkararak her daim önümüze bakmak gerek.
Evet kıyas iyi bir şey değil. Bence sosyal medya da insanları kıyas yapmaya sevk ediyor diye düşünüyorum. İnsanlar hep mutlu, bütün evlilikler mükemmel. Herkes muazzam bir aile saadeti yaşıyor. O zaman sayısı azımsanamayacak bu boşanan insanlar nerede? Herkes mutluysa niye boşanan çift sayısı fazla? Demek ki hiçbir şey göründüğü gibi değil. Aksine mutlu bir aile ortamı olan insanların bunu paylaşma, insanların gözüne sokma ihtiyaçlarının olmadığını düşünüyorum.
Aslında herkesin kendine göre sorunları var. Kiminin eşiyle, kiminin işiyle, kiminin ailesiyle, kiminin sağlığıyla ilgili yaşadığı sorunlar var. Kimse yüzde yüz mutlu ya da sorunsuz değil. Yüzde yüz sorunsuz evlilik de yok zaten. Bence bunu kaçırmamak gerek. Ve kendini olduğun şekliyle, kabullenip sevmek gerek. Ben biricik ve değerliyim. Evlenince ya da çocuk sahibi olunca değerim artmayacak. Evliliği hayatı bir hayat arkadaşıyla paylaşmak için istemek gerek. Yaşım geçiyor, millet baskı yapıyor diye değil.
Dua etmekten başka hiç bişey yapma zaten hayırlısını iste kafi zaten kısmetinde biri var çıkıp gelecek birgün herşey nasip seninde var bi ruh eşin Sadece nerede ne zaman onu Yanlız Allah bilirMerhaba arkadaşlar ben ikinci evliliğimi yapmak istiyorum ama kısmetim kapandı şu sıralar daha doğrusu bugüne kadar beni beğeneni ben beğenmedim benim beğendiklerim ise beni gibi bi durum oldu şimdi de aşırı derecede asosyal hale geldiğim için kısmetlerim durdu gerçekten yüreği güzel bir adamla evlenmek istiyorum dua etmekten başka ne yapacağımı bilmiyorum![]()
Kesinlikle katılıyorum.
Umarım senin için hayırlı biriyle bir yuva kurarsın.
Aslında günün sonunda baskıyı biz kendi kendimize yapıyoruz.
2 gündür burada 24,25,26 yaşında olup eyvah evlenemiyorum sanırım yalnız öleceğim diye o kadar konu açan kişi gördüm ki..O kadar şaşırıyorum ki..
Biz kadınlar olarak asıl yaş baskısı gene hemcinslerimizden geliyor. 30'u geçen bekar hemcinslerime şuna bak evde kalmış (!) diye küçümseyerek bakılıyor.
Büyük büyük laflar ediyoruz. Birinin annesi olmak, birinin eşi olmak tek amacımız olmuş durumda.
Sonra da çocuğumuz üzerinde baskı kuruyoruz. Şu konularda sorunlu kayınvalidelerin çoğu oğlundan veya kızından başka hayat amacı olmayan kişiler.
Onlarda evden ayrılınca boşluğa düşüyorlar. Bu sefer de evladının evliliği ile uğraşmaya başlıyorlar.
Hayatta sırf kendimizle ilgili bir yaşam amacımız olmalı.
Yoksa Allah korusun elden eş veya çocuk giderse ruhsal çöküntüye girilir.
Hakkımızda hayırlısı olsun.
Arkadasim 11 yillik evlilikten sesleniyorumaklin varsa evlenme
valla birde tecruben varmis... simdi bazilariniz baslar.. evliler evlenme der tuzlari kuru demeye
yoh ole degil.. bosandigimda ilk size haber edecem soz
![]()
Haha kirilmasin canim benimSevkimi niye kiriyorsun?![]()
merhaba,evlilikle alakalı yorumlariniz bu minvalde acikcasi merak ediyorum:) sizi bu kadar sogutan sey nedir?Haha kirilmasin canim benimvalla ben mesut degilim, evliligi sevmedim sevmiyorum sevmicem
ki ben gayet sevgi dolu bi ailede buyudum.. aile kavraminin ne oldugunu cok iyi biliyorum ve evlilik bazilari gibi kacis ya da zorunluluk degildi.. asik olduk guyya
kaffama tukureyim ne aski beeee bombos hepsi.. bu tabii bana goresi, senin yinede sevkin kirilmasin
![]()
Evde bi kocanin olmasi ona karsi sorumlu olmak vs. Bana itici geliyor. Ki ben rahatimdir izin alma vs yoktur bi yere giderken, ama fazla sorumluluk aliyorum. Bu da beni cok yoruyor.. Evlendigim ilk zamanlar farketmedim sanirim bunu ama son yillarda eminim artik. Bi gun hayalim cocuklarimla beraber bir hayat kurmakmerhaba,evlilikle alakalı yorumlariniz bu minvalde acikcasi merak ediyorum:) sizi bu kadar sogutan sey nedir?
umarım hayalinize kavusursunuz ❤Evde bi kocanin olmasi ona karsi sorumlu olmak vs. Bana itici geliyor. Ki ben rahatimdir izin alma vs yoktur bi yere giderken, ama fazla sorumluluk aliyorum. Bu da beni cok yoruyor.. Evlendigim ilk zamanlar farketmedim sanirim bunu ama son yillarda eminim artik. Bi gun hayalim cocuklarimla beraber bir hayat kurmak![]()
Tesekkur ederim, herkes istedigi hayati yasasinumarım hayalinize kavusursunuz ❤