ARTIK GERÇEKTEN SABRIM TÜKENDİ!

ya nikahı ve düğünü erteleyin (ki en mantıklı seçenek bu)
ya da iki divan+beyaz eşyalarınızı alıp evlenin, aydan aya evinizi tamamlayın.
ama ne olursa olsun dünya malı için şu güzel günleri kendinize zehir etmeyin.

Bana dediği tek şey sözünde durmadılar yan çizdiler ben onlara güvenerek çıkmadım bu yola dedi.

Ailesinin yan cizdiginin gerçekten farkindami onu anlamaya çalışın gerçekten ona göre davranıp hayatını ona göre mi devam ettirecek size daha mı sıkı sarılacak yoksa bocalayacak mi dönüm noktası burada ......

Siz de dır dır etmeyip destek olun bakarız başımızın çaresine birlikte kimseden bisey beklemeyelim diyin bakalım ne yapacak

Merhabalar ,

7 aydır nişanlıyım nişanlımla hiçbir problemim yok Allah'a şükür birbirimiz çok seviyoruz yalnız ailesinin sözlerini tutmaları beni çıldırtıyor. Evlilik konusunda daha önce aileler bir araya geldi ve maddi anlamda neler yapılacağını konuştuk. Bunun üzerine benim ailem bana destek olacak onun ailesi de ona destek olacaktı fakat bu süre zarfında ailesinden 5 kuruş para çıkmıyor nişanlım 2000 tl ile herşeyi kendi yapmaya çalışıyor diyeceksiniz neden ailesine güvendin? Aslında ben onlardan birşey beklemiyordum hatta dedim ki bizim çok borcumuz olacak düğünü nisan ayı'na uzatalım para biriktirelim dedim, bana ve aileme hayır uzatmaya gerek yok eşyaları biz alacağız geri kalan ıvır zıvırları oğlum alacak dediler bizde bunun üzerine düğünü ekim ayına çektik.. Fakat dün nişanlım bana ailem bize çok destek olamayacakmış deyince beynim durdu resmen!! Kavga ettik artık ben ona patladım madem yardım etmeyeceklerdi neden bizi kandırdılar neden düğünü erkene aldık dediğimde ne yapayım ailem yan çizdi dedi sadece .. Ve ben dünden beri sinirden uyuyamıyorum evlilik stresi yüzünden başımda ve vücudumda egzama başladı :KK43: Ailemle konuşmadım bu durumu ne yapmayalım? Haftaya nikahım var delirmek üzereyim :KK43:

valla bu gelenek miymiş düğünden önce neler yapılacak ne takılacak filan diye konuşulması. biz tek kelime dahi etmedik. ya beyaz eşya alacaktım ya da yatak odası. babam biraz buruk olunca yatak odası lafına direkt beyaz eşya dedim. onun dışında ne takacaksınız diye sormadık hayatta da sormayız.

valla bu gelenek miymiş düğünden önce neler yapılacak ne takılacak filan diye konuşulması. biz tek kelime dahi etmedik. ya beyaz eşya alacaktım ya da yatak odası. babam biraz buruk olunca yatak odası lafına direkt beyaz eşya dedim. onun dışında ne takacaksınız diye sormadık hayatta da sormayız.

Ya ben zaten başta yardım etmeyecekseniz biz düğünü erteleyelim birikim yapalım dedim şunu bunu alın demedim ki..

Malesef herkes aynı karakterde olmuyor..kız aileleri yok şu kadar altın yok o yok bu deyip hesap kitap derdine düşüyor. . Erkek aileleri de bi egemenlik kurma peşinde oğlumun evi gelin benim diye hakimiyet kurma herşeye karışma derdinde ...

Iki insan evlenme kararı alabilme olgunluguna gelebildiyse herşeye beraber karar verip yapabilirler.. Ailelerde destek olup bu mutlu günlerinde yanlarında olmaları yeterli ... Ama malesef ki durumlar ortada 1 0 yenik ve sorunlu başlayan evlilikler sonrası daha da beter bir hal alıyor.. bide eşlerin tahammülsüz seninkiler böyle dedi böyle yaptı yok ben onları görmek istemiyorum falanlar derkennnn gel de çık işin içinden. .

Bana dediği tek şey sözünde durmadılar yan çizdiler ben onlara güvenerek çıkmadım bu yola dedi.
sadece düğün meselesinde değil, ailenin evinde kira ödemeden oturma meselesinde sence nişanlın ailesinin etkisinde mi davrandı, yoksa ailene minnet etmemek için ailem kabul etmiyor mu dedi?
nişanlını en iyi sen tanırsın, ana kuzusu mu, kendi kararlarını alabilen biri mi?
ona göre karar ver.

Hayır ben aşktan gözü kör olanlardan değilim genelde mantıkla yola çıkarım daha öncede söz atmış biriyim. Ama nişanlım ailesi gibi değil 1 kruşu olsa bile benle paylaşır yani ama ailesi beni delirtti artık

gördüğüm kadarıyla iki ailede yan çiziyor.
birbirinizden kuvvet alın.

Sizin aileniz size, nisanlinizin ailesi nisanliniza destek olacakmis. Olmadiklarsa o nisanlinizla ailesi arasında olan bir konu. Sizin neden yardım etmediler demeye hakkiniz yok. Rahatsız olunan bir durum varsa, nisanliniz ailesiyle konuşur, ister veya tartışır veya kendi karsilar, kendi aralarında olan bir durum. Siz kendi üstünüze düşeni yapın yeter

sadece düğün meselesinde değil, ailenin evinde kira ödemeden oturma meselesinde sence nişanlın ailesinin etkisinde mi davrandı, yoksa ailene minnet etmemek için ailem kabul etmiyor mu dedi?
nişanlını en iyi sen tanırsın, ana kuzusu mu, kendi kararlarını alabilen biri mi?
ona göre karar ver.

Hayır nişanlım en başından beri oturmak istemedi zaten ben ikna etmiştim bu sefer ailesi istemedi.. Bende uzatmadım tamam dedim madem hoşunuza gitmedi bu durum kiraya çıkarız dedim. Ama 2. kez yan çizme olayı olunca gerçekten artık sabrım kalmadı..

gördüğüm kadarıyla iki ailede yan çiziyor.
birbirinizden kuvvet alın.

Ben zaten en başında beraber yapalım dedim o yüzden düğün tarihi nisan olacaktı fakat ailesi uzatmayın bakın destek olacağız deyince ekim ayına geri çektim ve şimdi böyle yaptılar bana :(

durup durup ekim ayına çektim diyorsunuz. ya hu millet 1 hafta sonra ki düğünü erteliyor. nikaha gitmezseniz. baştan gün alırsınız. düğün salonunu da durum böyle böyle deyip ileriki tarihe ayarlarsınız olur biter. en azından onların yüzünü görmüş oldunuz. bir de herşey de bir hayır var.

Merhabalar ,

7 aydır nişanlıyım nişanlımla hiçbir problemim yok Allah'a şükür birbirimiz çok seviyoruz yalnız ailesinin sözlerini tutmaları beni çıldırtıyor. Evlilik konusunda daha önce aileler bir araya geldi ve maddi anlamda neler yapılacağını konuştuk. Bunun üzerine benim ailem bana destek olacak onun ailesi de ona destek olacaktı fakat bu süre zarfında ailesinden 5 kuruş para çıkmıyor nişanlım 2000 tl ile herşeyi kendi yapmaya çalışıyor diyeceksiniz neden ailesine güvendin? Aslında ben onlardan birşey beklemiyordum hatta dedim ki bizim çok borcumuz olacak düğünü nisan ayı'na uzatalım para biriktirelim dedim, bana ve aileme hayır uzatmaya gerek yok eşyaları biz alacağız geri kalan ıvır zıvırları oğlum alacak dediler bizde bunun üzerine düğünü ekim ayına çektik.. Fakat dün nişanlım bana ailem bize çok destek olamayacakmış deyince beynim durdu resmen!! Kavga ettik artık ben ona patladım madem yardım etmeyeceklerdi neden bizi kandırdılar neden düğünü erkene aldık dediğimde ne yapayım ailem yan çizdi dedi sadece .. Ve ben dünden beri sinirden uyuyamıyorum evlilik stresi yüzünden başımda ve vücudumda egzama başladı :KK43: Ailemle konuşmadım bu durumu ne yapmayalım? Haftaya nikahım var delirmek üzereyim :KK43:
Sakin kendi ailene yuklenme simdi erkeklerde tuhaf bu dugun dernek isinde erkek aileleride
Once uzerimize dusen neyse yapacagiz diyorlar sonra bahane veya kavga ile kiz tarafina yikiyorlar borc bitene kadar oglana mesafe gorusmeme falan borc bitince basliyorlar geline baski laf soz huzursuzluk oglusum aslanim pasam

Hic kendi ailene yuklenme nikahi iptal et ilerde dugun nikah bir olur tarihide bnsana cekelim de guzellikle sirinlikle gerilim yaratmadan

Yavas yavas bunalmadan kendiniz yaparsiniz gucunuz neye yetiyorsa sonrada rahat rahat evlenirsiniz kimseyede eyvallahiniz olmaz mesafeli olursunuz ilerde esinizde niyee boyle diye sormaz

Back
X