- 28 Kasım 2010
- 42.486
- 141.135
- 798
- Konu Sahibi periler_ulkesi
-
İzin almıyorum zaten, okulum var diye istemiyor sadece. Ben bir şekilde yine çalışırım part filan. Bu sadece onu dahada rahatlatır. Bu eve 4 maas girsede farketmez, bu huyu bitmedikçe.Çok tuhaf... bu kadar borç içindeyken çalışmamak ve bu konuda kocadan izin almak, çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz olmalı.
Bu konuda eşinizin psikoloğa gitmesi gerekir, eğer ki gitmiyorsa ciddi kavga eder annemin evine giderdim, ve aklı başına gelene kadar da dönmezdim.
Part bir işe bakıyorum zaten, dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum.Durduramazsiniz boylelerini. Ben olsam fikrini bile sormam boyle kocaya,ise girerim,maasimi da catir catir yerim. Eve bes kurus harcamam. Kendi dusunsun madem. Sorumsuz herif
Edit;dolapta zeytin peynir kalmamis cocuk yapabilirim diyorsunuz. Sakin ha. Bari cocugu sefalete mahkum etmeyin
Yokluk çekmiyorum iyi okursanız, sadece dek gelmiyor ve bittiğinde elde para kalmıyor. Yokluk daha ciddi bir durum.Bu kadar yokluk içinde çocuk yapmayı düşündüğünüz için,bence sizin de eşinizden bir farkınız yok
Evet, aynı sizin dürbün gibi outdoor tarzda hevesleri daha çok ve gaza gelipnalıyorda.
Ben çalışırım her türlü, ama dedim ya bu eve 4 maaş girsede farketmez. Öncelikle bu huyunu yok etmemiz gerekiyor canım.
Kv ve kp de, aynısını söylüyor.sende harca para. git taksitle pahalı şeyler al. bırak o düşünsün nasıl ödeyecek.
Degismez iste o huyuyla yasamaya devam edersiniz buyuk ihtimal. Dunya uzerinde gecerli oncelikli sey saglik sonra para. İnsana baska bir sey lazim degil inanin. Sizin kendi paraniz olunca bari ac kalmazsiniz.Part bir işe bakıyorum zaten, dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum.
Çocukla ilgili bir durum değil bu. Vicdansız yada kötü ahlakli biri değil. Tek sorunumuz bu borç huyu zaten. Bu saçma cocuksu huyunu değiştirmemiz hatta yok etmemiz gerekiyor.
mantıklı çünküKv ve kp de, aynısını söylüyor.
"Sen tutumlu olduğun için böyle rahat davranıyor. Harca kızım, bırak iyice sıkışsın akıllansın." vs diyorlar.
Bana da mantıklı geliyor nedense..
ya ben şey diyorum mesela o kadar çalışıyorum bunu da alamıcaksam neden eziyet çekiyorum ki
almayıp mutsuz olacağıma alıp mutlu olurum diyorum
hem 9 aya böldürürüm az az öderim nolcak ki diyorum
böyle böyle kendimi gazlayıp alıyorum
marka takıntım yok ama ucuz şeylerin işlevi iyi olmadığından ben de eşin gibi pahalı alıyorum.
mesela son zamanlarda aldıklarım:
su geçirmeyen kışlık dağ ayakkabısı (yazın ortasında ne işe yarıcak?)
polaroid fotoğraf makinesi
çadır
masaüstü bilgisayar (evde 2 laptop 1 tablet varken)
bisiklet
araba (o gün araba alalım diyip krediye başvurdum o akşam internetten bi araba bulduk bi gün sonra aldık)
işi senin için söyledim bari kendi yemeni içmeni sağlarsın diye
yine de borç falan ödeme tabi çalışsan bile
sonuçta sana danışılmadan alınıyor
ama şöyle yapın önce kira faturalar
bunları mesela maaşı aldığım ilk gün ilk dakika öderim
sonra kredi kartlarının ödeyebildiğim kısımlarını öderim
sonra işte gene kendime bir hobi malzemesi buluyorum :/
ne zaman artık bişey almıcam desem çok güzel bişey görüyorum
kıyafetle falan işim yok da şu hobilerim beni öldürcek
keman ve org gibi aletler de almıştım önceden
hepsi kenarda yatıyor.
mantıklı çünküdara düşmeden iyice anlamayacak. bırak elektrik kesilsin. su gitsin evde yiyecek lokma kalamsın. akşam eve geldiğinde yemek sorsun yok evde bir şey. açım ben git bir şeyler al gel de. bırak o düşünsün.
Bu tarz insanlara sefeh deniyor. Senin bu konuda yapabilecegin birsey yok kendisinin akillanmasi lazim. Bir ihtimal hani genclik hevesidir yas ilerledikce mantikli davranir diyecegim ama karakteri buysa 5 yıla kalmaz binlerce lira borç bataginin icinde bulursunuz kendinizi.
Keske devlet bunların harcamalarına kısıtlama koysa. Atıyorum günlük 100tl den fazla alışveriş yapacak oldugunda senin onayını almasi gerekse filan ne guzel olur...
Böyle bir arkadaşım var. Evliliklerinin ilk altı ayında kocası aynı böyleydi. Eve geliyor balkonu bile olmayan eve bahçe salıncağı almış mesela, geliyor arkadaşına bilmem kaç bin borç vermiş, bir geliyor anne babasının doğalgaz tesisatı için beş bin liralık borca girmiş. Kadının haberi olmuyor hiçbirinden, hepsini yapınca öğreniyor. Artık çileden çıkmıştı. Borç ödüyoruz, ben kazanıyorum yine de istediğim şeyi alamıyorum neden çünkü adam para saçıyor diyordu. Bir gün maaşını aldığı gün son kuruşuna kadar harcadı. Gitti üç saat alışveriş yaptı. Biraz da harçlık koydu cebine, yol parası, yeme içme vs. Sonra bitti bu sorunları. Ben olsam ben de bunu yapardım sanırım.
Çalışmadığınız için size tam olarak ne önerebilirim bilemedim ama lütfen yanlış anlamayın dışarıdan bakıldığında eşinizin durumu sevimli bir yaramazlık, çocukluk gibi gözükmüyor. Sorumsuz bir adam, evini, eşini düşünmeyen bencil biri gibi gözüküyor. Ve bu çözülmedikçe çocuk düşüncesini lütfen aklınızdan çıkartın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?