• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık Gitarımız da Var :)

periler_ulkesi

Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2017
133
169
18
Merhaba hanımlar, 3 yillik evliyiz, çocuğumuz yok,tedavideym. Çalışmıyorm, hem kpss hazırlanıyorum hemde 2. ünivdeym. Eşim ve ailesi fazlasıyla tuhaf ve komikler zaten. Kendimi bazen dizi-film içinde gibi hissediyorm.
Ama süregelen öyle bir sorun var ki.. Kiradayiz ve haliyle maaşın yarısı gidiyor. Kredi çekmiştk düğün sırasında, icraya düştü ve faiziyle 16milyar.Yapılandırıp taksitlendirdik. Başka borçlarımız da var.Sağolsun ailelerde az biraz destek oluyor.Bu şekilde az öz yeyip, dek getirebiliriz. Birçok aile bu durumda. Ama bizde aysonunu bırak, ortası dahi gelmiyor. Şuan dolapta peynir zeytin dahi kalmadı, parada yok. Bu ay elektrik su gaz faturalarıda ödenmedi. Heran kesilebilir.
Ve işte inanılmayacak şey;
Eşim bu ay taksitle pahalı bir elektro gitar almış arkadaşından. Üstelik bana sormadan ve çalmayı da bilmiyor. :) Çok tartıştık, yalvardı, af diledi, hevesiymiş, taksitler azmış ödermiş. Gitarla birbirimize bakıyorz evde. Ağlanılacak halime gülüyorm bildiğiniz. Sinirim bozuldu :) :) Geçen ay çadır aldı geldi, önceki ay bisiklet, ondan önceki ay telefon..... Marka takıntısıda var. Bitmiyooorrrr, her ay mutlaka farklı birşey ! Ve hepsi taksitle.
Üstüne benide çalıştırtmıyor. Ben yine karşı gelir, part çalışır hem okulu bitirir hem çoçuguda yaparm. Bu konuda kendime fazlasıyla güveniyorm. Ailelerde bana hep destek zaten. Ama sorun bu değil. Çünkü eşim değişmezse, bu eve 4 maaş da girse farketmez. Aileside biliyor, hepimiz birçok kez güzel-kötü konuştuk, tartıştık, kızdık, kavga ettik, şart koştuk vs. Haklısınız tamam diyor ama değişen birşey yok. Psikoloğa gitmeyide reddediyor. Elinden kartını alsamda farketmiyr, iş arkadaşlarına borçlanıp yine alıyor birşeyler. Ben bu adamı hevesle anlık karar verip, gereksiz birşeyler alma huyundan nasıl vazgeçirip, durdurabilirim !? Bana cin fikirler bulun hanımlar..

Edit: çözüm 4.sayfa

Son düzenleme:
Böyle sorumsuz kocayı olduğu gibi bırakır anamın evime dönerim adam olana kadar da barışmam.... Ayranı yok içmeye derler böylesine... İnsanlar ay sonu fatura kesilince aman gecikme faizi olmasın diye koştur koştur ödeme yapıyor.
Ergenliğinden çıkamamış bir eş'e sahipsiniz ...

Bu gibi durumlarda kadınlar eşlerini borca sokar ev araba gibi, ama zaten borç var ve buna rağmen harcıyor :((
Bu adamların büyümemiş hallerine deli oluyorummmmmmmmmmm........

ve lütfen bu sıkışıklıkta çocuk yapmayı birkez daha düşün

Merhaba hanımlar, 3 yillik evliyiz, çocuğumuz yok,tedavideym. Çalışmıyorm, hem kpss hazırlanıyorum hemde 2. ünivdeym. Eşim ve ailesi fazlasıyla tuhaf ve komikler zaten. Kendimi bazen dizi-film içinde gibi hissediyorm.
Ama süregelen öyle bir sorun var ki.. Kiradayiz ve haliyle maaşın yarısı gidiyor. Kredi çekmiştk düğün sırasında, icraya düştü ve faiziyle 16milyar.Yapılandırıp taksitlendirdik. Başka borçlarımız da var.Sağolsun ailelerde az biraz destek oluyor.Bu şekilde az öz yeyip, dek getirebiliriz. Birçok aile bu durumda. Ama bizde aysonunu bırak, ortası dahi gelmiyor. Şuan dolapta peynir zeytin dahi kalmadı, parada yok. Bu ay elektrik su gaz faturalarıda ödenmedi. Heran kesilebilir.
Ve işte inanılmayacak şey;
Eşim bu ay taksitle pahalı bir elektro gitar almış arkadaşından. Üstelik bana sormadan ve çalmayı da bilmiyor. :) Çok tartıştık, yalvardı, af diledi, hevesiymiş, taksitler azmış ödermiş. Gitarla birbirimize bakıyorz evde. Ağlanılacak halime gülüyorm bildiğiniz. Sinirim bozuldu :) :) Geçen ay çadır aldı geldi, önceki ay bisiklet, ondan önceki ay telefon..... Marka takıntısıda var. Bitmiyooorrrr, her ay mutlaka farklı birşey ! Ve hepsi taksitle.
Üstüne benide çalıştırtmıyor. Ben yine karşı gelir, part çalışır hem okulu bitirir hem çoçuguda yaparm. Bu konuda kendime fazlasıyla güveniyorm. Ailelerde bana hep destek zaten. Ama sorun bu değil. Çünkü eşim değişmezse, bu eve 4 maaş da girse farketmez. Aileside biliyor, hepimiz birçok kez güzel-kötü konuştuk, tartıştık, kızdık, kavga ettik, şart koştuk vs. Haklısınız tamam diyor ama değişen birşey yok. Psikoloğa gitmeyide reddediyor. Elinden kartını alsamda farketmiyr, iş arkadaşlarına borçlanıp yine alıyor birşeyler. Ben bu adamı hevesle anlık karar verip, gereksiz birşeyler alma huyundan nasıl vazgeçirip, durdurabilirim !? Bana cin fikirler bulun hanımlar..

sende harca para. git taksitle pahalı şeyler al. bırak o düşünsün nasıl ödeyecek.

ah işte ayranı yok içmeye...
ben biraz bizim duruma benzettim
maalesef eşim ve ben ikimiz de böyle gibiyiz
birbirimizi gaza getiriyoruz bi de
o an o eşya çok mantıklı geliyor
ama hiç yemek, faturalar vs. bunları aksatmayız
sadece bi ara kredi kartının sadece asgarisini ödeyebilir hale geldik
bu bile bizi çok üzdü
çünkü ileride ev kredisi çekmek istiyoruz kredi puanımız düştü
o günden beri biraz sabrediyoruz
ya da o an mantıklı gelen o eşyayı tamam yarın hala istiyosak alırız diyoruz
genelde yarın kalktığımızda artık o kadar da hevesli olmuyoruz
mesela benim hala dürbün isteğim var
ama istediğim dürbün 1800 tl
çok mantıksız olduğunu bi şekilde kabullendim
neredeyse almanın ucundan döndüm ilk gördüğümde

yalnız evde yemek yokken hala gitar alması çok acayip
bence güzelce konuşun ya geri versin sonra alsın
ya da sahibinden e falan koyup satsın

evde bi heves alıp kullanmadığı her şeyi tekrar paraya çevirin
elektrik kesilme ihtimali varken elektro gitarı nasıl çalıcakmış?

sen de neden izin istiyosun gir çalış bence iş bulursan

Psikologa gidicek pek bişey göremiyorum ben her insanın hevesleri var tabi biz bayanlar ertelemeye alışkınnz.
Benim eşimde öyle hergün farklı bir cesit esyayla gelir..
Çocuk doğunca ona konsantre olur diye düşünüyorum yani inşallah...
Keske sende calisabilsen

Böyle sorumsuz kocayı olduğu gibi bırakır anamın evime dönerim adam olana kadar da barışmam.... Ayranı yok içmeye derler böylesine... İnsanlar ay sonu fatura kesilince aman gecikme faizi olmasın diye koştur koştur ödeme yapıyor.
Ergenliğinden çıkamamış bir eş'e sahipsiniz ...
Malesef öyle, bildiğiniz çocuk !
Öyle küsme ile filan düzelecek dozda değil bu huyu. Birkaç kez denedim zaten. Başka cin fikirleriniz var mı, farklı ?

Malesef öyle, bildiğiniz çocuk !
Öyle küsme ile filan düzelecek dozda değil bu huyu. Birkaç kez denedim zaten. Başka cin fikirleriniz var mı, farklı ?
Aileler sizden maddi desteği kesmeli biraz da onun rahatlığı var... Eğer evden gitmeniz bile çare olmazsa daha ne olsun ? O zaman maaş kartını alın, ödemeleri siz yapın... Bişey derse de ya adam olur sorumluluk alırsın ya da ben giderim dersiniz... Böyle adama ne çare olur bilmem ki? :S şaka gibi yani çocuk yapmaz eşinizin yaptığını. Çok şımarık bencil bir insana benziyor ...

İcralık borcu, ödenmemiş faturası, tamtakır buzdolabı varken gidip çalamadığı gitara para veren bir insanın değişeceğini sanmıyorum üzgünüm.

Sizin adınıza borçlanmayın sakın.

Aklıma başka fikir gelmedi.

Gerçi bu kadar hoşgörülü yaklaştığınız, çözüm üretmeye çalıştığınız durumda bırakın değişmeyi, eşinizin doktora gitmeyi dahi kabul etmediğini göz önüne alırsak boşanma davası da bir fikir?

Zira hayat kısa ve en azından (eşinize güvenebilmek, rahat bir yaşantı gibi şeyleri geçiyorum) dolu bir buzdolabı sizin de hakkınız.

Cin fikirlere ihtiyaç yok bence. Ya aklı başına gelene kadar ailenin yanına gideceksin. Ya da sen de onun gibi sürekli harcayacaksin onun harcamasına fırsat kalmayacak. Bence sen yine sakin kalmissin. Ben olsam çok kızardım ya. Evde zeytin peynir yok ama taksitli gitar var. Bu arada çocuğunuz var mı ?

Kocani ve ailesini sevmiyorsan zaman varken herkes yoluna de.. demezsen cocuktan sonra hic ayrilmazsin her gunun isyan.. mustif hesabini nilmeyenbi sdamla zor geciyor omur
Yok, eşimi ve ailesini seviyorum. Özellikle de kp ile aram çok iyidir, görümcem dışında hiçbir sorun yok. Sadece çok tuhaflar komiklik derecesinde. Ama işte eşimin böyle çocuksu huyları mahvediyor beni.

Yok, eşimi ve ailesini seviyorum. Özellikle de kp ile aram çok iyidir, görümcem dışında hiçbir sorun yok. Sadece çok tuhaflar komiklik derecesinde. Ama işte eşimin böyle çocuksu huyları mahvediyor beni.
Ama bu adam degismeyecek yokluk gormemis gibi davranacak hep.. simdi guluyosun ama cocuk olunca agliycaksin bu duruma.. cocuguna bez mama almak yerine gidip gitar alirsa kafasinda parcaliycaksin

Cin fikirlere ihtiyaç yok bence. Ya aklı başına gelene kadar ailenin yanına gideceksin. Ya da sen de onun gibi sürekli harcayacaksin onun harcamasına fırsat kalmayacak. Bence sen yine sakin kalmissin. Ben olsam çok kızardım ya. Evde zeytin peynir yok ama taksitli gitar var. Bu arada çocuğunuz var mı ?
Yok henüz stres yüzünden olmuyor ama çok istiyoruz.

Çok tuhaf... bu kadar borç içindeyken çalışmamak ve bu konuda kocadan izin almak, çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz olmalı.
Bu konuda eşinizin psikoloğa gitmesi gerekir, eğer ki gitmiyorsa ciddi kavga eder annemin evine giderdim, ve aklı başına gelene kadar da dönmezdim.​

ah işte ayranı yok içmeye...
ben biraz bizim duruma benzettim
maalesef eşim ve ben ikimiz de böyle gibiyiz
birbirimizi gaza getiriyoruz bi de
o an o eşya çok mantıklı geliyor
ama hiç yemek, faturalar vs. bunları aksatmayız
sadece bi ara kredi kartının sadece asgarisini ödeyebilir hale geldik
bu bile bizi çok üzdü
çünkü ileride ev kredisi çekmek istiyoruz kredi puanımız düştü
o günden beri biraz sabrediyoruz
ya da o an mantıklı gelen o eşyayı tamam yarın hala istiyosak alırız diyoruz
genelde yarın kalktığımızda artık o kadar da hevesli olmuyoruz
mesela benim hala dürbün isteğim var
ama istediğim dürbün 1800 tl
çok mantıksız olduğunu bi şekilde kabullendim
neredeyse almanın ucundan döndüm ilk gördüğümde

yalnız evde yemek yokken hala gitar alması çok acayip
bence güzelce konuşun ya geri versin sonra alsın
ya da sahibinden e falan koyup satsın

evde bi heves alıp kullanmadığı her şeyi tekrar paraya çevirin
elektrik kesilme ihtimali varken elektro gitarı nasıl çalıcakmış?

sen de neden izin istiyosun gir çalış bence iş bulursan
Evet, aynı sizin dürbün gibi outdoor tarzda hevesleri daha çok ve gaza gelipnalıyorda.
Ben çalışırım her türlü, ama dedim ya bu eve 4 maaş girsede farketmez. Öncelikle bu huyunu yok etmemiz gerekiyor canım.

Back
X