- Konu Sahibi Turkandrnb
Bence sizin başka problemleriniz var evliliğinizle ilgili, ama en gecer sebep olarak aile meselesini öne sürüorsunuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama kuzeninizin akrabalari benimki gibi degillerdir. Turkiyede iken islerin basinda dedeme yardimci ben vardim yokluğumda babane ve dedemin vefatiyla isler batmis ikisi de miraslarini bana biraktiklari icin aileme yapmadiklarini birakmadilar. Muge anli ya gidip mirasa konacagimi falan soyleyeceklermis. Hayatlarimiz birbirimizden o kadar farkli ki. Benim sorumlu oldugum insan sayısı fazla. Mirasi esit bir sekilde istedikleri gibi dağıtıp borclarini falanda kapattiktan sonra sira devredilemeyen satilamayan seylere geldi onlara imza veremezdim. Bu kez zayif noktam nerdeyse oradan vurmaya basladilar. Yani evet bu detaylara hiç girmek istemedim. Cunku bunlar benim halledecegim seyler sadece ben annemi ve esimi korumak istiyorum. Ara ara gelip esimin ailesini doldurup kuzenlerim geri dönüyorlar. Bilmediğiniz o kadar cok sey var ki. Şımarıklık mi şımarıklık yapacagim bir yerim olmadi hic bir zaman. Ya da annemin dizinin dibinde en son 6 yasinda falan oturmusumdur. Sonra is hayatı. Dedeyle ise git gel. Onlarin yaninda kalarak onlarla vakit geçir. Ailemden tabiki biri gidecek bu bende olabilirim ama ben hayatta oldugum surece sevdigim insanlari düşünmeliyim. Kuzeninizin babasi annesi mutlu bir yuvaya sahiplerdir insallah. O yuzden kafasi rahattır. Ama ben 2 tarafli da sorun yaşıyorum. Esimin ailesi mirasi bıraktığım icin kafami utuluyorlar, babamin tarafi kalan seyleri de satmak için zayıf noktalarimdan yakalıyorlar. Hangi hayatlari hakedip hak etmedigimiz seyler neye göre degisiyorlar emin degilim ama ben istedigim herseyi kendi emeklerimle hakettim bugüne kadar ve karsiliginda bu kadar zorluklar olmamalıydı ama oldu demek ki ben bir yerlerde bir hata yaptim. Bu kadar kolay önyargılı olmayin. Kimse yuvasini yikmak istemez. Bazi seyler dökülmemesi gerek. Aslinda sadece annemin mutlulugu icin ne yapsam dan olay taslamalara vardı. Ne gerek var ki böyle seylere beddua etmeye. O beddua bana tutmaz ama eden kisiye geri döner ne gerek var. Sizin icin cok basit olabilir ama benim uzerimdeki sorumluluklar benim icin cok fazla. Dedem herseyi gitmeden bana yüklediği icin cenazesinde bile tasladilar akrabalar. Ben öldürdüm diye, mirasa kondum diye. Benim mirasa ihtiyacim mi var hepsini verdim. Babamlar tasinmak zorunda kaldi amcalarim peslerinden gitti. Olaylar epey karışık. Sadece annemi esimi nasil ayni anda mutlu edebilirim nasil koruyabilirim.Ay ne var ayrıysan. Kuzenim de Fransa da kız evli çocuklu. Kocası çalışıyor onun da kimsesi yok. Napsın şimdi o da mı boşanıp gelsin yani. Ne güzel yuvanızı kurmuşsunuz eşiniz sizi düşünüp değişik ülkelere de götürmek istiyor , yani gerçekten bazı insanlar haketmediği hayatı yaşıyor ya.boşandınız diyelim Allah korusun ailenizden kimse kalmadı ileri ki yıllarda ölüm Allah tan. O zaman ne yapacaksınız. Yapayalnız.
Eşinizin ailesiyle aynı evde mi yaşıyorsunuz ve eşiniz yabancı mı?Benim yatagima girmeyebilirler ama ayakkabi ile dolastiklari evlerindeki coraplarla benim evime giriyorlar. Temizlik olayi benim icin çok önemlidir. Sizin için oyle olmayabilir saygi duyarim. Ki sadece ayakkabi mevzusu da değil evet onlar bundan ölmüyorlar ama ben onlarin tabaklarindan yemek istemiyorum, helal et almiyorlar inancim geregi yemek istemiyorum artik pis olmalarini da gectim. Ben yemiyorum ve sıkıntıda yapmiyorum Dikkat ediyorum insanlik geregi karşı taraf benim yemememe kadar karışıyor ki oturup anlatiyorum da benim icin temizlik en basta gelir. Sen cocugunu orta yere işet orayi kuru peceteyle al ustune mecbur bas sonra o coraplarla benim evime gel. Tabiki bisey diyemiyorum çünkü dedikce dozu daha cok artiriyorlar. Bu insanlarla surekli gorusmek zorundayiz ben esimin cevresini hos karsilamak zorundayim bu evrede de kendi kendimi yiyip gece gunduz isten arta kalan vakitlerde surekli temizlik yapmak zorundayim.
Annem mutlu bir seylere sahip olsa ben bu duruma zaten düşmezdim. Benim yüzümden zarar gorwn insanlar var malesef. Eşim cok iyi onu birakmaya kıyamıyorum. Birakmis olsam mutlu olacagindan suphem yok cunku akrabalarla 1 yildir günün her saati ugrasti. Onunda nefes almaya ihtiyaci var bilemiyorum ya. Kendime zaman vermem gerekBen sizi çok iyi anlıyorum.Kim ne derse desin anne babanın yerini dünyanın en iyi eşi de tutamaz.Ne denir bilemedim ki,mutlu olacağınıza eminseniz boşanıp Türkiye’ye gelin ancak evet bir gün ya siz ya da onlar illa önce vefat edecek,o zaman nasıl bir boşluğa düşersiniz.Bu yüzden belki de bu düzene alışmak gerekir
Ben bunlari bilmiyordum. Turkiye ye geldiklerinde gayet bizim gibilerdi. Hatta daha fazla temizlerdi. Daha önce Ingiltere ye gitmedim giden arkadaslarimin cogu da donmek istemiyordu. Anne özlemine gelince vize alir almaz basladi. Annemle cok fazla vakit geciremedim. Aile isleriyle ilgileniyor dedem ve babaneme baktigim için. Annem o zamanlar hep agliyordu. Ben akrabalarin gercek yuzlerini bilmediğim icin. Ben gittim cok gecmeden babane ve dedemi 3.5 ay arayla kaybettim miraslarini bana biraktilar sonra bu yilan hikayesi başlamış oldu. O ana kadar ingiltere de ki problemlerimi halletmekle meşgulken birden olay bambaska yerlere evrildi. Esimle 17 yasinda gorusmeye başladım 8 yil koskoca sonra evlenme karari aldik 1 yil once de evlendik. Ama nerden akrabalarin bu kadar kotu olabilecegini, isleri batirip borc batagina gireceklerini. Arada cok seyler var yani. Ben sadece ailem ve esimi tum olanlardan uzak tutmak istiyorumBen sizi çok iyi anladım. Ailem benim icin de cok önemlidir kötü anlarında yanlarında olmak isterim sık sik görmek isterim. Yılda1 kez görmek bana da yetmezdi. Temizlik de aynı sekilde. Ayakkabıyla benim evime girseler çıldırırım yani. Herkes cok üzerinize gelmiş ama bence çok haklısınız.
Haksız olduğunuz nokta ise bunları bile bile eşinizle neden evlendiniz? Ben olsaydım hayatımı buna göre kurardım ve ailemi cok ozleyeceğimi bile bile baska bi ülkeye gitmezdim.
Kimseye kolay kolay bunu demem ama bence siz bosanin en hayırlısı bu gibi görünüyor
Evliligimde esimle alakali problemlerim gercekten yok. Ailesiyle olanlarda cok umursamıyorum sonucta esimin ailesi. Benim umursayip üzülmem eşimin de uzulmesi demek. Akrabalarim problem benim. Babamin kardeşleri yüzünden aslinda bu duruma geldim. Babane dedemi kaybettim. Miraslar benim adimaydi onlari verdim ama olmadi yaranamadim. Cenazelerinde taslandim. Isleri bensiz yürütemediler ingiltereye gelip esimin ailesini ayaklandirdilar. Mirasi biraktigim icin esimin ailesi konusmama karari aldi benimle her gun rahatsiz ediliyorum satilamayan ve devredilemeyen mallar tapularla alakali imzama ihtiyaclari var ve annemle esim benim zayif noktam oldugu icin bana oradan yaklasiyorlar. Yani ikisi de müthiş üzgün benim için. Tabi aralarda cok fazla sey var da sakin kalmam gerek.Bence sizin başka problemleriniz var evliliğinizle ilgili, ama en gecer sebep olarak aile meselesini öne sürüorsunuz
Sizi tebrik ediyorum büyüme evresine gectiginiz için. Ama benim soyle ozel durumum var senin sorumlulugun sadece cekirdek ailendir. Benimse dededen kalma mirastan kaynakli dedemin tum evlatlarıdır. Bu mirasi amcalarima istedikleri sekilde pay ederek vermis olsam da devredilemeyen satilamayan seylere imza atmami istiyorlar atmazsam da zayif noktalarimdan vuruyorlar bir nevi soguk savas yani. Ki 27 yasinda biri olarak bende büyümüş sayilirim ama benim yüzümden esimin ve anne babamin zarar gormesini istemem. Sen uzak kalabilirsin annenin eline koluna takilan yoktur aklin kalmaz ama ben malesef öyle degilim. Durup durup kendimizi aglamaya vurmuyoruz yani.Bebek değiliz o nedenle ayrı kalabiliyoruz
Bana gore cok normal seylerdi bunlar. Universiteyi baska sehirde okudum. Ailemi bu duruma alistirdim. Kendimi de öyle. Zaten vize cikana kadar da böyle rahattım açıkçası. Annemler o zamanlar cok uzuluyorlardi ve onlari teselli etmekle gecti vizem cikana kadar. Oraya gittim bu kez akrabalar annemi üzüp durmuslar kuzenlerim anlatti nasil yapmisim aileyi dağıtmışim bir sürü olaylar olmuş ama onlari konusacak kadar önemsemiyorum annem zaten uzuluyor onlar da benim uzerimden anneme bayagi birşey yapmislar. Zaten düğünümde olayli olmustu. Yani annemi uzen cok kisi var orada. Daha anlatmadigim seylerde... bu ozlemlerin altinda aslinda cok derin seyler var. 1 senede o kadar geriye gittim ki ben böyle biri degildim. Esimin ailesinin dusunceleri, kendi ailemin problemleri iki taraftanda koseye sıkıştırdilar. Ben uzak kalmaya calistikca uzaktan uzaktan bana ulasamazlarsa esime ulastilar bir sekilde annemin durumunu bozmaya calistilar. bunlar böyle büyüdükçe ve hala devam ettikce nasil mucadele edecegimi bilmiyorum. Derdim elalem de degil derdim sadece annem. Annemi etrafindakilerden koruyup kollamak, siddet gormesini engellemek istiyorum. Annem iyi bir durumda olsa, mutlu bir baba ocagim olsa evet aklim orada kalmazdi. Onlar kendi hallerinde mutlu insanlar olurlardi. Ama durum bambaska oldugu icin nasil davranacagimi bilmiyorum. Esim üzülsün hic istwmiyorum ama arayan arayana. O aldirmiyorum diyor ama annemin haline o da üzülüyor. Cok dedi birak orayi ama olmadi.
Üç beş cahilin ağzının payını nasıl veremiyorsunuz, eşinizin üstüne yürümelerine nasıl müsaade ediyorsunuz? Siz doktorsunuz çekinmeleri lazım. İmkanlarınız iyi. Kıskandıkları için o şekilde davrandıklarından eminim. Ha diyene vize bile vermiyorlar, çalışıp oturma fırsatınız var.Yani boşansam tabiki üzülürüm ölçüsünü su anda bilmiyorum ama esim bosansak daha az yipranir kesinlikle. Akrabalardan onu arayan arayana. Bana pek bisey anlatmaz. Annemin haline o daha cok üzülüyor. Anlatamadığım detaylar var çünkü oralara takilmiyorum. Annem su an bulundugu yerde zor durumda ve kuzenlerim kötü oldugunu soyluyorlar ama annemin bana bisey anlattigi yok. Esimin uzerine yürüyüp duruyorlar. Engelliyoruz baska numaralardan arıyorlar. Bu hikaye uzar gider... Annem ve esim benden dolayi surekli zarar görüyor ve benim mutlulugum ikisinide oldukca yipratti. Esimin ailesi esimle surekli dalga geciyor. Eve ayakkabi ile girmemelerini rica ettigimde sende buranin adetlerini ogreneceksin diyorlar. Ben dini bütün insan olmasam da bwlli seylere dikkat ediyorum. Helal et almiyorlar bende yemedigim icin dalga geciyorlar. Ben kendi inancimla dalga gecirtirmiyim cevaplarini veriyorum bana yetisemeyince esime olmadik laflar söylüyorlar. Evlenmeden önce Allah Allahti şimdi farklı oldu. Bunlar esimi uzuyor ona da kiyamam asla üzüntüsünü demez. Çünkü o da nasil bir durumda kaldigimizi bildigi icin birbirimizin az etkilenmesini sagliyoruz Ama tabi bunlar benim cozebilecegim sorunlar sadece annemi burdan koruyamiyorum. Aglayip mizmizlanmakta degil olayim sadece cok sey denedim belki baska seyler yapanlar vardir. Farkli yollar bulabilirim diye sormak istedim.
Cok şükür esim konusunda bir sıkıntı yok ama ailesi bu konularda uzerine gidiyor. Alkol almasi icin zorluyorlar, haram yemesi içinde... Az ters davransin buyuk bir psikolojik baski yayiliyor etrafta hanim köylü müsün sen? Tabi esimin ailesinin problemleri bunlar. Kendileri söyler kendileri dinler. Özlerinde iyiler sadece dini yonden uyusmuyoruz. Ama esim oyle degil. Anne baba sonucta dert yanmak bile istemem Allah hidayet versin diyorum gormemeye çalışıyorumEsinizin tavrı nasil?
Size destek mi? Iliskiniz nasil?
Orada yasayanlar ortama ayak uydurup helal ete dikkat etmiyor olabilir herkesin inanci ve yasama sekli farkli elbette.
Ama siz kendi tavrinizi koyarsanız ve esiniz de destekse diger insanlari takmayin. Kendi evinizin kurallarini siz koyabilirsiniz. Evliliğinizin sınırlarını esinizle ikiniz belirleyebilirsiniz.
Zaten emin olun bu şekilde. Kadının bajceden kafasini cikarmasiyla haber almasi ayni anda olabiliyor. Annemi mahkemeye veriyorlar haksiz olsalarda 2 sene kafasini agritacak mahkemesi varken art arda 2. 3. Davalar derken uzuyor. Annemin bir de iyi gormeme problemi var. Bu yüzden oradaki olaylarla ilgilenirken esimle ilgilenemiyorum. Esim benim akrabalarla ilgilenirken benimle ilgilenemiyor. Yani cok karmasik seyler. Akla gelen herseyi denedik. Mahkemelere gittik. Avukatlara verdik. Dertleri onlari patron yapmam. Bir kez o firsati verdim zaten ama eglenceyle yediler ziyan ettiler. Birde küçük halamla ugrasiyorlar benim yüzümden ona ufak bir isyeri açmıştık orasi yandi daha yeni. Tabiki ispatimiz yok su anda yine de gunahlarina girmeyelim. Böyle insanlar adam bile öldürür. Bu sureclerle basinizi agrittim hic alakasiz yerlere geldim. Sorunum esimi ailemi kardeslerimi korumak. Yoksa baska derdim yok.Üç beş cahilin ağzının payını nasıl veremiyorsunuz, eşinizin üstüne yürümelerine nasıl müsaade ediyorsunuz? Siz doktorsunuz çekinmeleri lazım. İmkanlarınız iyi. Kıskandıkları için o şekilde davrandıklarından eminim. Ha diyene vize bile vermiyorlar, çalışıp oturma fırsatınız var.
genel tabloya bakınca mutsuz olmak için bahaneleriniz çok, şükür edin elinizdeki imkanlar nimettir.
Anneye profesyonel yardımcı tutun, hoşuna giden şeylerden imkan yaratın örneğin masaj aletleri olabilir, ülke içinde gezmesi için turlar ayarlayın vs. Neyi sevdiğini bilirsiniz paikolojisine iyi gelir. Kapıya güvenlik koyup gözlemlerim, ya da kamera taktirin online takip edersiniz. Sevdiği birini de koyabilirsiniz yanına, hem yoldaş olur hem size haber verir. Çözüm yolları üretmek kolay. Hele ki imkanların yerindeyse çok kolay. Sterlin nerdeyse 9 tl
nasıl yani? babaannenize nasıl siz baktıniz da mirası direkt size bıraktı? yani doktor olduğunuzu söyluyorsunuz da bir dr un veya tıp öğrencisinin öyle 7/24 hasta yaşlı bakmayı bırak kendine bakmaya hali olmaz, amca halaları bile ezip nasıl size biraktı herseyi bir de yasal boyutu var işin....bence siz akrabalar ve anne konusunda birseyleri eksik anlatıyorsunuz, sıkıntı yurtdışi helal et filan değil ama nedir çözemedimBen çalışıyorum doktorum cok teşekkür ederim ilginiz için. Epeyde arkadaşım var hem türk hem yabancı. Aslında sanirim cok yanlış sekilde aktardim sorunumu. Ben esimle mutluyum ama esimin benim akrabalarimdan dolayi bayagi sıkıntıları var ama önemsemiyoruz. Biz onemsemeyince anneme yuklenmisler ve hala da devam ediyorlar. Babaneme ben baktigim icin mirasini bana bıraktı. Dedem de elinde ne var ne yok hepsini bana birakti ki onunla yap dedigi seylerin talimati vardı. Ben geldikten sonra ikisini de kaybettim. Ve miraslari bana kalinca 1 sene içinde ellerindekilerini kaybettiler çünkü ben ordayken onlari yonlendiriyordum amcalarimi halalarımı. Hersey cok iyiydi. Bunlar ben gidince aracilarla is yapamadilar. Uzaktan destek saglamaya calistim ama dedemi de kaybedince isler çığırından çıktı. Bana kalanlarla onlarin borclarini kapadim. Onlarin ölümlerini üzerime yikmaya calistilar. Hatta olay Kuge Anli ya kadar varacakti da avukatlar o topa girmeyin demisler benim duyusum bu. Annemi mahallede rezil etmisler... olaylar olaylar ama bunlarla bas edebiliyorum benim sadece esimi ve annemi bunlardan uzak tutmam gerekiyor. Esimi korumak için onu biraksam daha az incinir gibi geliyor onu yapinca annemin yanina donsem onu da korumus oluyorum. Esimin ailesi de bir miktar mirasi bıraktığım icin benle konuşmuyor ki karismaya haklari yok. Esim asla karışmaz boyle seylerem onlarda esimin basinin etini yiyip duruyorlar. Hakaret ediyorlar. Tabiki sessiz kalmiyoruz. Gitmiyoruz ama onlar gelince de evime almamazlik edemem. Geliyorlar esimin moralini bozmaya çalışıyorlar Sonra da gidiyorlar. Umursamiyoruz. Annesi baaka ulkeye taşınırsak sütünü helal etmiyor. Ayni evde yasiyorduk 4 aile yanindan ayrildik diye yapmadigini birakmadi. Kisaca cok sey var ama bunlar umrumda degil. Kafamda esimi ve annemin mutlu olmasini saglamak disinda istediğim birşey yok. Yol ariyorum ve ani kararlar vermekten kaciniyorum
Niye size verilen mirası hakkı olmayan kişilere peşkeş çektiniz? Ataların kemikleri sızlamıştır. bu tarz akraba denen insanların yularını çekip değil çüş demek suretiyle kullanmak lazım. Hayatları boyu buna alışan insana sen yetki ve para verirsen tepene afedersin pisler. Tek yapabileceğin gözlerini korkutmak, hatta baştan sözleşme yapsaydın, huzur vermezseniz donunuzu alırım diye. İpini fazla salmışsın bunların. Annene de dolduruşa gelmesin bi zahmet, hoşt desin göndersin geleni. Silkelenin kendinize gelin, uzaklaştırma çıkartın hepsine. Daha da huzur olmazsa geliyorsun o kadar diyip anneyi al yanına, gerisi nolursa olsunBen çalışıyorum doktorum cok teşekkür ederim ilginiz için. Epeyde arkadaşım var hem türk hem yabancı. Aslında sanirim cok yanlış sekilde aktardim sorunumu. Ben esimle mutluyum ama esimin benim akrabalarimdan dolayi bayagi sıkıntıları var ama önemsemiyoruz. Biz onemsemeyince anneme yuklenmisler ve hala da devam ediyorlar. Babaneme ben baktigim icin mirasini bana bıraktı. Dedem de elinde ne var ne yok hepsini bana birakti ki onunla yap dedigi seylerin talimati vardı. Ben geldikten sonra ikisini de kaybettim. Ve miraslari bana kalinca 1 sene içinde ellerindekilerini kaybettiler çünkü ben ordayken onlari yonlendiriyordum amcalarimi halalarımı. Hersey cok iyiydi. Bunlar ben gidince aracilarla is yapamadilar. Uzaktan destek saglamaya calistim ama dedemi de kaybedince isler çığırından çıktı. Bana kalanlarla onlarin borclarini kapadim. Onlarin ölümlerini üzerime yikmaya calistilar. Hatta olay Kuge Anli ya kadar varacakti da avukatlar o topa girmeyin demisler benim duyusum bu. Annemi mahallede rezil etmisler... olaylar olaylar ama bunlarla bas edebiliyorum benim sadece esimi ve annemi bunlardan uzak tutmam gerekiyor. Esimi korumak için onu biraksam daha az incinir gibi geliyor onu yapinca annemin yanina donsem onu da korumus oluyorum. Esimin ailesi de bir miktar mirasi bıraktığım icin benle konuşmuyor ki karismaya haklari yok. Esim asla karışmaz boyle seylerem onlarda esimin basinin etini yiyip duruyorlar. Hakaret ediyorlar. Tabiki sessiz kalmiyoruz. Gitmiyoruz ama onlar gelince de evime almamazlik edemem. Geliyorlar esimin moralini bozmaya çalışıyorlar Sonra da gidiyorlar. Umursamiyoruz. Annesi baaka ulkeye taşınırsak sütünü helal etmiyor. Ayni evde yasiyorduk 4 aile yanindan ayrildik diye yapmadigini birakmadi. Kisaca cok sey var ama bunlar umrumda degil. Kafamda esimi ve annemin mutlu olmasini saglamak disinda istediğim birşey yok. Yol ariyorum ve ani kararlar vermekten kaciniyorum
Aslında hiç yazmak istemedim ama defalarca geçtiği için yazıyorum babaanneniz ve dedenizin tek yasal mirasçısı siz olamazsın sadece mal varlıklarının 3 de 1’ini size bırakabilirler kalan mallar yasal çoçuklarına eşit miktarda bölünürMirasin tamami bendeydi. Babanem ve dedemle yasadik biz ve en sıkıntılı donemlerinde 26 yaşıma kadar onlarla ben yasadim. Babalari anneleriyle ilgilenmediler. Mirasi dedemin dedigi şekilde hallettim babaneminkinle de hepsinin borçlarını kapatıp kalanini pay ettim. Kurnazlikta üstün olsalar da iş yapmaya geldiginde 2 lafi bir araya getiremezler. Yengelerim annemi dolduramasa da babami doldurmayi başardılar. Babam babasinin haklarinin evlatlarina gecmesini istedi. Ben dondukten kisa birnsure sonra babanem ondan 3.5 ay sonra da dedemi kaybettim yani 1 yıl içinde oldu bunlarin hepsi. Uzerinden az zaman sonra hepsine yardimci oldum. Bazi satilamayan devredilemeyecek yerler var oralari da isletmelerini soyledim ama tembellikten hepsi geri durdu. Acım zaten büyüktü babanem ve dedem ölmüştü acımı yasamama izin vermeden olanlar oldu. Cenazede üstüme yürüdüler. Mirasi alip onlari öldürmüşüm. Muge anli ya cikacak olmuslar.... Babamlar tasinmak zorunda kaldi onlar da babamlarin arkasindan gittiler. Komik seyler anlayacaginiz. O yuzden bu konulara girmek istemedim. Çünkü onlarla bas edebilecek bir yol yok. Sürü gibiler ki umursamıyordum ta ki ucu anneme ve esime degene kadar. Ikisi icinde dunyayi dar edebilirim. Türkiye de akademisyendim burada normal meslegimi yapmak istedim. Bir sürü raporlar cikartip ayagimi kaydirmaya calismislar. Akla hayale gelmeyen şeyler... Allahtan uluslararasi sistemi cokta iyi bilmiyorlar. 1 sene icinde bunlar olunca haliyle yoruldum. Ve baska secenekler var midir derken kendimi akil almaz onyargilarin icinde buldum.
Yani onlarin yaninda büyüdüm. Oyle zor zamanlarinda bakma anlaminda değil. Hatta onlar bana baktilar. Ben onlarla vakit geçirdim. Amcam ve babamlar yanlış bir iş yaptiklari için dedem böyle birsey yapmis. Turkiye de iken akademisyenlik yapiyordum. Buraya gelince meslegimi yapmaya basladim. Buradaki sıkıntılarım temizlik ve dini konulardan ibaretti. Dedem kardeslerini kaybedince onlarin cocuklarini uzerine alıyor, kendi evlatlari nasilsa onlarda öyle oluyor. Sonra bir gun babam dahil olmak uzere cok yanlis birsey yapiyorlar bu 17 senelik falan bir dava. Benim mirastan haberim yok. Ben evlendim gittim. Dedemi ve babanemi kaybettim cenazelerinde ogreniyorum bunu. Eve falan almadilar Evet yasal bir boyutu zaten var. Ben hepsini kardesler arasinda babam dahil olmak uzere nasil istedilerse oyle yapiyorum. Ama dedemin satilmayacak falan dedigi seylerinde tantanasina girdiler. Bende bu duruma düşmek istemezdim. Ama daha babamlarin vukuatları cok fazla bende 6 yasindan beri hep sirkete gidip geldim. Dedemlerin yanindaydim genelde. Eh simdi amcalarim ellerindekileri bitirdiler simdi diger şeylere goz diktiler. Aradaki detaylar oldukca karmaşık. Olayin özeti bu. Annemle de alakali detay annemin baba ocagindaki yerlerini istiyorlar oraya da gireyim bu aksam bu mevzu bitmez. Oradaki hisseleri satıp yeniden bu sirketi canlandiracaklarini söylüyorlar. Hem annemin hisseleri hem de bendeki imzayla alinacak yerlerin pesindeler. Baska da bilmedigin birsey kalmadi galiba.nasıl yani? babaannenize nasıl siz baktıniz da mirası direkt size bıraktı? yani doktor olduğunuzu söyluyorsunuz da bir dr un veya tıp öğrencisinin öyle 7/24 hasta yaşlı bakmayı bırak kendine bakmaya hali olmaz, amca halaları bile ezip nasıl size biraktı herseyi bir de yasal boyutu var işin....bence siz akrabalar ve anne konusunda birseyleri eksik anlatıyorsunuz, sıkıntı yurtdışi helal et filan değil ama nedir çözemedim
26 yaşındasınız ve hem tıp okuyup hem de babaannenize baktıniz tüm mirasi size bırakacak kadar ilgilendiniz, böyle mal mülk miras devri iş kurma batırma gibi karışık işlerde amca ve halalariniza önderlik yaptıniz öyle mi? şimdi de siz yurtdışına çıktiniz diye onları öndersiz bıraktıniz diye annenizi üzüyorlar, eşinizi arayıp rahatsız ediyorlar he mi? ve tekrar ediyorum henuz 26 yaşınızdasınız?Cok haklisiniz. Evet bana tarafi mal mulk sevdasina düştü bu hale geldi. Bana verilen herseyi onlara iade etsemde tatmin olmadilar. Beni bir sekilde geri döndürüp islerin eskisi gibi yürümesini saglatmak istiyorlar. Zayif noktamda annem oradan yürüyorlar. Dedem ve babanem gideli bi kac ay olmasina ragmen isleri batirdilar. Benim üstüme yıktılar. Cok uzun olaylar. Annemi ikna etmem gerek ki yanima gelebilsin ama diger evladini atamıyor. Babam isleri kurtarma pesinde cok karisik seyler oldugu icin buralara girmek insanlarin vaktini almak istemedim.
Evet haklisiniz ama bunun icin cocuklarinin normal cocuklar olmasi gerekir. Cocuklarinin bir kismi kardesinin cocuklari orada zamaninda bayagi bir karmasiklik var soyadimiza bir harf sonradan eklenmis eklenenler var duzeltilmeyenler var. Dedemin çocukları aslinda babam büyük halam ve küçük halam. Yani biraz karışık ama onlarda onun evlatlari gibiydi. Amcamin birisi içerde. Ve evlatliktan cikarmak zorunda kaldi haciz olaylari olunca bunun gibi seylerde söz konusu. Yani sizin bildiginiz gibi 3 te biri olayi yok onun sartlari var. Ama yine de akli dengesi icin mahkemeye kadar vardi olay. Yani uzun hikayeler. Bayagi vir karmasik surec.Aslında hiç yazmak istemedim ama defalarca geçtiği için yazıyorum babaanneniz ve dedenizin tek yasal mirasçısı siz olamazsın sadece mal varlıklarının 3 de 1’ini size bırakabilirler kalan mallar yasal çoçuklarına eşit miktarda bölünür
Bu konu da tuhaf şeyler var sanki üstte yazmıştım babaanne ve dedenin tek mirasçısı olamaz bırakın torunu çoçuklarından bile 1 tanesine tüm mal varlıklarını bırakamazlar ama ısrarla konu sahibi tek mirasçı olduğunu söylüyor konu anne özleminden korkunçlu akrabalara geldi26 yaşındasınız ve hem tıp okuyup hem de babaannenize baktıniz tüm mirasi size bırakacak kadar ilgilendiniz, böyle mal mülk miras devri iş kurma batırma gibi karışık işlerde amca ve halalariniza önderlik yaptıniz öyle mi? şimdi de siz yurtdışına çıktiniz diye onları öndersiz bıraktıniz diye annenizi üzüyorlar, eşinizi arayıp rahatsız ediyorlar he mi? ve tekrar ediyorum henuz 26 yaşınızdasınız?
yok arkadaşım kusura bakma da biz de mağaradan çıkmadık, bırakın hayatın akışını fizik kurallarına bile aykırı bu anlattıklarıniz, gerçekten bir derdiniz varsa gerçekleri anlatın yardım edelim
Dede ve babanemin yanlarında kaldim zaten gayet sagliklilardi. Bakima ihtiyaclari da yoktu. Derdim malesef ki bunlar... Hikaye cok uzar ki zaten derdim bunlar değil. Ne oldugumun nasil yasadigimin da bir onemi yok. Onderlik ettigimi söylemedim. Sadece bana ihtiyaclari var su anda26 yaşındasınız ve hem tıp okuyup hem de babaannenize baktıniz tüm mirasi size bırakacak kadar ilgilendiniz, böyle mal mülk miras devri iş kurma batırma gibi karışık işlerde amca ve halalariniza önderlik yaptıniz öyle mi? şimdi de siz yurtdışına çıktiniz diye onları öndersiz bıraktıniz diye annenizi üzüyorlar, eşinizi arayıp rahatsız ediyorlar he mi? ve tekrar ediyorum henuz 26 yaşınızdasınız?
yok arkadaşım kusura bakma da biz de mağaradan çıkmadık, bırakın hayatın akışını fizik kurallarına bile aykırı bu anlattıklarıniz, gerçekten bir derdiniz varsa gerçekleri anlatın yardım edelim