- 22 Ağustos 2013
- 3.024
- 9
- 108
- Konu Sahibi kumperisi90
-
Aynı şeyleri yaşadım , evimde iğnesi bile olmadı inan.
Herşeyi kendimiz yaptık birde şehir dışından gelip benim yeni evimde kalmaya kalktılar.
Ooo neler neler, bazen diyorum ne sabır varmış bende.
Eşimi bankamatik gibi görürler, her ay yardım ederiz, kanaat etmez fazlasını beklerler.
Benden alır, eltime verir, ne aldım nereye gittim merak edilir.
En iyisi baştan mesafeli ol.
Tavrını hiç bozma , eşinin işsiz olmasıda bunaltmıştır seni.
Zamanla herşey düzelir. Yeterki yıpratmayın birbirinizi.
Ergeç taşlar yerine oturuyor ama zaman alıyor.
Benim eşim evlenmeden önce benle tanışmadan önce resmen maaşa bağlamış onları . dediğin gibi işe başlasın hemen yapışacaklar . Ama oda neyın ne oldugunu ıyı bılıyoryani sanırımm
hem okudum hem güldüm..Aman yanlış anlama kendime güldüm bende aynı sıkıntıları yaşadım hatta fazlası var eksiği yok..Ama gel gelelim zamanla çözüyorsun işi.Çünkü laf çarpmalarını,huyunu suyunu,nabza göre şerbet vermeyi öğreniyorsun.En zevkli kısmı şimdi evlilikte kayınvalide usta sen çömezsin ya dolayısı ile o sana nerden laf sokucak biliyor,zamanla sen öğrenince asıl zevki çıkıyor:)
Şahsi fikrim bence eşine belli etme derim.Çünkü eninde sonunda senin fazla kafaya takıp,büyüttüğünü düşünecek.En önemlisi sen fazla takma kafana biliyorum kolay değil,görmeyi konuşmayı bile için almıyor ama bir arkadaş demiş bak 24 saat aynı evde olanları düşün için rahatlar.Bende senin gibi aradıklarında bulaşığa,tuvalete koşuyorum:) Bazen aklıma geliyor yaptıkları,lafları oturup ağlıyorum biraz rahatlıyorum,bazen sinirleniyorum sanki içime kayınvalidem kaçıyor aynı onun bana yaptığı gibi davranıyorum ona,o zaman 5 dk bile dayanamıyor kendine:)) Olurda sana söylediklerine kızıp laf sokarsan mutlaka lafın sonunda gülmeyi unutma,baktın dozunu kaçırdın ilahi anne ben sana şaka yaptım de.Bak bu kesinlikle tutuyor,denendi:)
En önemlisi evliliğinin en güzel,mutlu zamanlarındasın.Bırak yapmadıklarıyla keyfinizi kaçırmalarına müsade etme.Sen üzülürken,sıkılırken onların bundan haberleri bile yok..Hem bak sen 1-0 öndesin en azından eksik iş yapıp ağızlarına laf vermemişsin
emin ol neyin ne olduğunu bilmez erkekler aradıkları anda yardımlarına koşar onlar bana böyle yaptı zamanında demez. ama senin ailenle ufak bi şey yaşa her tartışmada normal anında bile yüzüne vurur bunu. sen sen ol sakın ailenle ilgili şeyleri eşine anlatma ben ilk zamanlar anlattım hala ceremesini çekiyorum yeri gelince
benim kayınvalidem de bana laf sokmuştu oğlumu elimden aldın diyegelin almışsın hayırlı olsun diyenlere de oğlum gitti evden ben gelin almadım ki diyormuştu senin gene fincan takımın varmış,benim yorgan patik yazmadan başka birşey yok
ben öyle yaptığımda duyduğum söz neydi biliyomusun :) bizim burda komsunun gelını hergun arıyo konusuyolar , sen nııye aramıyosun oldu
ben görümce olaraktan bazen bozuluyorum gelinlerin hep erkek tarafını suçlamalarına.bizde küçük abimi kendi memleketizmizden değilde başka yerden evlendirdik.bizde baba yok.öyle gelip gidemedik.ama hep aradık.para gönderdik.ama bizim gelinimiz gönderdiğimiz paraları inkar ediyor.neymiş kendileri ev olmuşlar kimse yardım etmemiş.halbuki hesaplarına yatırıldı para.kendileri oldukları yerde beyaz eşya mobilya beğenemedikleri için diğer şehirlerde hazır parayı yol parası yemek parası harcadılar ve unutuldu.hala yüzümüze vuruyor.kendimiz ev olduk diye.annem dul kadın.her defasında abime harçlık verir.kendisine verir.alamadığını alır ama yaranamıyor.annem yanlarına gittiklerinde parası bitene kadar misafir eder.parasının bittiğini hissettiğinde huzursuzluk çıkarır.annemde anlar abime birşey demeden oğlum ben gideyim artık der ve evimize gelir.abimede eşin böyle böyle demez.ben kızarım ama annem abinin hatrına diye susturur.bence kötü niyetli gelinlerde çok.yazdıkça sinirleniyorum.allah herkesi iyilerle karşılaştırsın.amin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?