artik mutluluk gelsede zevk alamam....

Kelebeka1

Papatyalar ölmez bayim , papatyalari öldürürler
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
860
333
123
agostost 2013 de ben üniversiteyi bitireli 3 yil dolacak. 25 yasindayim.. evde oturuyorum öle okuldan arkadaslarim herkz hemen bir ise girdi hayatini düzene soktu evlenen dügün arifesinde olan hatta coktan cocuk yapmis olan bile var. bu yazin da en yakin iki arkadasimin dügünü var ikiside istanbulda. ben kocaelindeyim ama kara kara düsünüyorum dügün zamani gelince ben nasil gidicem dügünlerine calismadigim icin paramda yok üstüme basima bile bisey almiyorum ki 3 yildir.

ohoooo kizim 3 yil evdemi oturdun ??? hayir tabikide okadar cok mücadele verdim ki ihlas pazarlamacilik yaptim bi süre kendime harclik olsun die baktim olmayacak her is görüsmesinden sonra biz sizi arariz deyip beni umutla can gözle aylarca bekletip husrana ugratiyorlar
,.. kpss yüklendim dershaneye gittim dersanedeki süslü puslu kizlara özendim yeri geldi amakendimi motive ettim memur olunca bende kendime alisveris yapicam die.. sonuc nerdeyse ölüyordum heycandan sinavda,, 78 alabildim ama halaaa atanamadim bi umut baktim olmicak ziraat bankasi 500 servis görevlisi alacak lisans mezunu hemen ona calistim aylarca KAZANDIM ne mutlu oldum kurtuldum dedim
ama mülakatta elendim verdigim emek yaptgim masraf hepsi uctu gitti... tabi ZAMANDA

caresiz hissediyorum kendimi mutsuz aynalara bakiyorum kendimi bile begenmez oldum sanki hayat akip gidiyo ben balkondan seyrediyorum ama hic birsey yapamiyorum hala is ariyorum hala yaza kadar is bulmam lazim die dahada cikmaza giriyorum bütün üniversiteden arkadaslrim o dügünde olacak onlarin yaninda mahcup olacagim kaybetmekten yoruldum

aaa bide ask var dimi ask die bisey var dogru ya ben asik olmayi hayal kurmayi unuttum desem daha ii olur cok isterdim ama asik olmayi evlilik hayalleri kurmayi ama hayatimi düzene sokamadigim icin evlilge hala hazir degilim halbuki anne olmayi cok istiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen aynıyız tek farkla benim ağustosta 2 yıl olacak
Her yeni umut yeni hayal kırıklığı oldu bende, toparlanamıyorum da güçlü değilim
Herkes bir işin ucundan tutmuşken böylece kalmak koyuyor insana
İnsan hiç mi iş bulamaz, bulur ama ya rencide olur ya hakkı yenir bizim gibi tecrübesizse..
Önümde 3 seçenek var şuan ya katiplik olacak, ya yeniden sağlık okucam ya da seneye kpss çalışıcam
Oturup ağlamaktansa yeni hedefler bulmak lazım

bence her secenegi dene ama cok umutla baglanma ben her defasinda hüsrana ugradim sinavlardan ne gelecegi belli olmuyo olan ZAMANIMA OLUYO sadece dua ediyorum artik bi firma yüzümü güldürsün die 1 aydrda bi otomotI formindan haber bekliyorum ilan hala yayinda die umutlaniyorum :/ HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN DEMEKTEN USANDIM AMA DIYECEK BASLA LAFIM YOK CANIM

off bende de aynı sıkıntılılar..
Ders çalışmaktan sıyırma noktasındayiım
Bizim bölümden işe girenler var ama sallantıda işler
Bir kısmı nişanlandı , evlendi hani ev hanımlığını kabullenmiş durumdalar
Kİmseye gitmek istemiyorum akrabalarda ne oldu yaptın vah vah ah ay o kadar okudun işallah maşallah
Aşk da yok .. evde kim görsün arkadaş olsun evleneyim ..
Düğünler boğuyor artık .. kuzenimin var yazın o topluluğa çıkmaya utanıyorum artık hem de nasıl..
Hele bir de geçenlerde bir akrabam kadın çalışmadan evlenilmez çalışan eş alınmalı , oğluma çalışmayan gelini aldırtmam.. bakalım garantisi var mı girdiğinde çalışıyordu ya sonra çıkarsa..
Sabertmekten başka çıkar yol yok

Ah arkadasim ya

İcim acidi okurken

Rabbim gonlune gore versin

Kurumlardaki cook yaslilar gitsin

Genclere firsat dogsun

gerçekten kader kısmet bu işler.

bazı insanların işleri çok kolay şekilde oluyorken bazılarının olması için biraz zaman ve emek gerekiyor.

maalesef sabredip çabalayıp dua etmekten başka yapacak bir şey yok.

İşsizlik zordur gerçekten Allah herkesin gönlüne göre versin.

umudunuzu kaybetmeyin.

çıkmak için en dibe kadar batmak gerekir önce.yukarı çıkmanız yakındır bence.

inslh arkadaslar yoksa bu son mücadele oldu oldu olmadi ben pes ederim cunki kiymeti kalmio bnm icin

Üniversite mezunuyum diye belli işlere mi başvuruyorsunuz? Tezgahtarlık, restoran çalışanlığı, ne bulursanız başvurun ve girmeye çalışın bence. 3 sene çok olmuş, çok da yorulmuşsunuzdur; işiniz ve paranız varken iş aramak da daha kolay olur. Gerekirse saklayın üniv. mezunu olduğunuzu, benim böyle tanıdıklarım var, daha kolay iş bulabilmek için cv'lerini küçültüyorlar... Ne yaparsınız devir zor...

evet hepsini yaptim ama bu yazinki dügünde arkadaslrima tezgahtarlik yapiyorum hala issizim demekten utaniyorum biraz.. cunku hepsi konum sahibi insanlar oldu benim durumumda olan yok :/

Kimseye tam anlamıyla gerçeği söyleme borcunuz yok, bir çok insanın söyledikleri de gerçekler değil ayrıca, merak etmeyin...

Şu anda bir işiniz varsa, hiç utanmayın, yoksa da o ne der bu ne der demeden bulduğunuz herhangi bir işte çalışın... Ne parlak insanlar gördüm ki cvlerinden masterlarını sildiler, üniversitelerini sildiler, sırf bir iş bulabilmek için...

Yakın çevremdeki 1-2 gençte gördüm, işsiziz diyorlar, yer gösteriyorsun, aracı oluyorsun, işi alacak duruma geliyorlar, sonra uzak diyorlar, alanım değil diyorlar, parasını -gerçekten- beğenmiyorlar, ben kpssye çalışacağım diyorlar; hadiii evde oturmaya devam. 1-2 kere böyle şok oldum, kaldım.

Ben kendimi düşünüyorum, yahu ben şu an işsiz kalsam mcdonaldsda çalışırdım diyorum, azsa az çoksa çok... Çalışmak gurur duyulacak bir şeydir, siz de ufak tefek demeden iş aramaya devam edin, çoğu kimsenin ilk işleri çok parlak olmaz.

Utanma meselesine gelince, her şeyi söylemek zorunda değilsiniz kimseye. Siz başınızı dik tutun, gurur duyun, onlar sizi en iyi yerde çalışıyor zannederler...

yaa bende kaygılardayımm kpss den 83 aldımm adaletten atanmayı bekliyorumm
haftaya ygs ye gireceğimm ders çalışmaktan kafayı yiyeceğimm
adalet mezunuyumm katipliğide düşünüyorumm ya atanamazsam diye bide ona çalışılacakk
yaş 23 olmuşş hala sınav okull ayrıyeten çocuk meseleside varrr
eşimm 5 yıldır bi kazanamadın üniyi diye canımı sıkıyorr sanki benim elimdee
dertler bitmiyor kii inşş dileyen herkes feraha erer çok zorr yaa
lisans mezunlarının atanması daha zormuşş okadar yıll heba oluyorr
nasip kısmett hiç beklenmedik anda herşey değişir belkii

Sabırlar diliyorum ne diyim hep mi boyle olur arkadas tamam mucadele etmek lazim da etrafa bakiyorum hic emek vermeden hop diye oturanlar olmuyor mu bir isin basina cok üzülüyorum. Ben kac yildir issiz oldugumu soylemeyim umutsuzluga daha cok kapilmayin... alisiyor insan biliyor musunuz cok garip. Bendeki ornekler tam ucuna gelip gelip elimden kaydigi okadar cok oldu ki yinede Allah tan umudu kesmiyorum ama haksizliklara cok uzuluyorum.

Bence bir an önce bu ümitsizlikten kurtul.İnsan kendi kaderini kendi yaratır.Bak kazandığın halde mülakattan elenmişsin.Biraz hırslı olcaksın bu hayatta.Sürekli olumsuz düşünmeyeceksin.Belki mülakatta girişken davransan şuan da bir işin olacaktı.

Ve aşk,aşk demişsin.Aşk da insana oturduğu yerden gelmiyor malesef.Sen olumsuz düşündüğün,depresyonda olduğun için çevrene negatif enerji yayıyorsun.Ve alışveriş,süslenmek gibi şeylere gelince gayet uygun fiyata pazarlarda marka ürünlerin birebir aynıları var.

Çok iyi anlıyorum seni.. 23 yaşındayım. Benim de haziranda 1 sene olacak üniversite biteli, neredeyse 1 senedir işsizim bende ve zamanımın çoğunu evde geçiriyorum.
Hiç böyle olmasını beklemiyordum, mezun olunca hemen iş bulurum düşüncesiyle aşırı seçici davrandım ilk aylarca, hedeflerimi hiç küçültmedim. baktım olmuyor, son 1 aydır 'ne iş olursa artık' moduna girdim, ve normalde hiç başvurmayacağım yerlere başvurmaya başladım.
amaç tabiki para kazanmak. belli bir yerden sonra aileden para almak insana koyuyor..

arkadaşlarımın hepsi bir şeyler yapmaya başladı. geneli staj yapıyor şu anda. ben staja da başlamak istemiyorum, onun için geç kalmışım gibi hissediyorum, şimdi bunca sıkıntı varken üstüne aylarca bir de parasız çalışamam..

ama umudumuzu kaybetmememiz lazım.. ben problemi kendimde arıyorum, iş bulan da buluyor.. demek ki ben de bir eksiklik var diye düşünüp, eksikliği bulup üzerine gitmeye çalışıyorum. sonumuz hayır olsun, ama böyle ümitsizliğe düşmemelisin.

Her şeyin vakti saati var. İşin de, aşkın da, evliliğin de..
Sabırlı ol ve yaşadığın her dakikanın hakkını ver.

Bir gün bu yazdıklarını gülümseyerek hatırlayacaksın : )

Dünyada şans diye bir şey gerçekten var ve o bizde yok. Her şeyin zamanı varmış iyi hoş da niye kimisinin zamanı 20sinde kimisinin 40ında diye sorarım o zaman.

ziraat bankasinin mülakatinda elendikten sonra yikildim hayata bakis acim deyisti resmen orda binada bisrsuru kiz vardi ben daha bilgili ve daha düzgun kiyafetle gittim inanirmisiniz sacini bile taramadan gelmis gömleginin yakasi oraya buraya kaymis ciddiyetsiz bi kizi aldilar beni almadilar puanida benden düsüktu

okadar pisman oldim ki agustost-ocak arasi hep ziraatle gecti hayatim masraflarim babama yüklendim zavalli adamda ben üzülüyorum die benden cok üzüldü torpil vardir diyo adam

simdi tekrar kpss calis diyolar 2014 de 26 yasinda olucam hadi dielim aldim 85 üstü bi puan her türlü atama beklicem 27 yasinda atanicam mutlaka bi baska sehire oraya alis 27 yasindan sonra genclik gitmis yasmaya calis o giden gencligini artik 30 da evlenirim millet bana kalik der :// hic böle hayal etmemistim hayatimi üniversitede okurken :/

Son düzenleyen: Moderatör:

canım bende kendimiz özellikle bu ara çok çaresiz hissediyorum aşk meşk artık olmaz gibi geliyo aynı yaşıtız bu arada .bende ziraat bankası sınavını kazandım banko asistanı olarak mülakat henüz açıklanmadı onu bekliyorum

canım bana şimdiden diyolar ama çevreye takılmamak lazım işte inş. bizim içinde bi kapı açılır:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…