aşkta mantık yoktur her zaman söylerim bunu
seversem sonuna kadar giderim kimseyi dinlemem
ne diploma nede başka bir şeyi sorun ederim derim her zaman bu benim şahsi fikrim
bilmiyorum belki başıma gelmediği için böyle düşünüyorum
bir aralar kk da bu konunun tartışması yapıldı
davul bile dengi dengine dedi bir çok arkadaşımız bilmiyorum belkide haklılar
ama şu açıdan bakalım olaya her şeyi geçtim
ben bana benzeyen biriyle hayatımı birleştirmek isterim
bana benzeyen derken şunu kasdediyorum ırk mezhep farkı
bunu söylememdeki amaç aranızdaki kültür farkı gerçekten birlikte yaşamadan anlayamıyorsun
tabiki burda kimseyi küçük görmek gibi bir durum söz konusu bile değil
sadece ileride sana zorluk oluşturacak uyum sağlamakta zorluk çekeceksin
ama aşkım her şeyin üstünde diyorsan bi şekilde anneni bana ikna etmeni tavsiye ederim
kendinden eminsen gözümü kararttım sonuna kadar giderim diyorsa hiç durma derim
çünkü aşk insanın kapısını her zaman çalmaz bulmuşken bırakmamak gerek
ama o olduğuna eminsen tabiki....
zaman ayırıp okudugun ve yorumda bulundugun için ilkönce çok tesekkür ederim
okadar çok seviyorumki öyle böyle değil ve okul benim için kesinlikle bir engel olamaz okumus olupta birden fazla diploması olsaydı ama cahil olsaydı daha kötüydü bence.
ama okumamasına rağmen kendini gelistirmis kibar mantıklı düsenebiliyor en azından hiç bir kötü alıskanlığı yok içinde allah korkusu merhamet var birsey olduğunda can acısını biliyo ağlamayı biliyo ya yeri geldiginde erkegim deyip çekip gitmiyo adam gibi gelip askım özür dilerim demesini biliyo hiç bir zaman demedim üniversite mezunu olsun çok parası olsun evi olsun arabası olsun. adam olsun dedim ya beni ele muhtaç etmesin sevdigine sahip çıksın yeter iki ekmek olmasada bir ekmek getirsin yemin ederim paylasır yerim hiç sorun değil yeterki askım cebimde 1 liram var ancak bunu aldım diye bilsin. kurban olduğum rabbim öyle bir ask verdiki simdi bana ben bu askı yasayamazsam ölürüm. evet belki dediğin gibi kültür farkı sorun olabilir ama benim haddime değilki ayrım yapamamki kürt türk diye tamam belki biraz tutucular ama bu cocuk bursada yetismis kendini gelistirmis ailesine gelince eğer esimi seviyosam onlarda basımın tacı olur beni sevdikleri sürece tabii, ben yapacağımdan eminim desinler ki bana bak para sıkıntısı çekersin okey inkar etmiyorum para sıkıntısı çekerim çekicemde biliyyorum ama beraber basa çıkıcağımıda biliyorum birgün beni yarı yolda bırakmayacağını da biliyorum pes edip gitmeyeceğini de biliyorum. iste bunu aileme anlatamıyorum daha doğrusu beni dinlemiyo bile ya bağırıp cağırıyo birde babamında güvenini sarsmaktan korkuyorum hayatta babamdan sonra güvendigim tek insan askım babam biyana dünya biryana o bana kaçarız dedeğinde seninle beraber ölürüm deki 50 yıl bekle beklerim ama asla kaçmam babamın basını eğdirmem ama onun bu iliskiyi kabul etmeyeceğini de adım gibide biliyorum
Keşke mutlu bir evlilik için aşk yeterli olsaydı. Ama ne yazık ki olmuyor. Para da gerekli, kültür uyumu da ailenin rızası da...
Ani karar verme ve lütfen kendine, aşkına, ailene zaman tanı.
arkadaşım öncelikle durumun zor çelişkili bir durum üzüntünü anlayabiliyorum
ama aşkın imkansızlığı onu ikiye katlar malesef
şimdi ben bu aşkı yaşayamazdam ölürüm diyorsun ama kimse ölmüyor canım
gerçekten öyle onsuz yaşayamam yapamam ölürüm diyen çok kişi gördüm
sen de onlardan birisin demiyorum ama ölmezsin inan bana bu hayatta her şey geçiyor her şey unutuluyor
unutmak zorunda olsan belli bire süre üzülürsün ama unutmasanda alışırsın
öncelikle bu aşk olmazsa olmazım düşüncesini sil at kafandan
elbette aşk çok güzel bir şey seninde dediğin gibi diploma gibi bir şeyi bende sorun etmem
adam olsun adam gibi adam dürüst kendi kendine yetebilen okumamış ama cahil kalmamış olsun derim
bende seninle aynı fikirdeyim ama aşk karın doyurmuyor malesef her şeye yetmiyor
iyi düşün pişman olmayacağın bir karar ver
zaten sen kararını verdikten sonra bu kararlılığınla ailenide inandırırsın aşkına
benim anladığım kadarıyla senin kafan biraz karışık ailem yada aşkım arasında kaldım diyorsun belki ama
seçim yapılacak gibi değil ki ailen yanında olmadan mutlu olabilirmisin
sen öncelikle kararını ver hangisini seni daha mutlu edecek sonrası kolay...
arkadasım aynı durum bendede var seni en iyi damdan düşen birisi anlar oda ben benimde sevdigim evlenmeyi düşündügüm insan kürt ve ben okuyorum o liseli bizim ailede cogu okumus ve görmüş geçirmiş hepsininde bana diyecekleri şey aynı benim babamda kabul etmeyecek zorluyacak beni sevgi emek ister ben kimseyi ayırt etmedim etmemde allah ettirmesin ırki,mezhebi,farklı sehirden olması önemli degiil önemli olan insan olabilmesi...ama gelde bunu ailelere etrafındakilere anlat kendi kültürlerinden olsun istiyorlar kendi içlerine yakışşın istiyorlar haklılarda ama bunu isterken bizim ne hissettigimizi,ne yaşadıgımızı düşünmüyorlar.biz ne biliriz sen kaç insan tanıdın mutsuz olcaksın bikerede ne olursa olsun senin yanındayız bunu yaşamak istiyorsan destekleriz deseler.bizim seçtigimiz kişile kötü olsa serseri olsa haklılar ama araştır et kültür farkı,ırkını katma .evet yasanmıs cok hikaye var kültür farkı ailelerin uyumu önemli istisnalarda var.önemli olan aynı dili paylaşabilmek anlaşabilmek beni karsımdaki anlamadıktan sonra sevmedikten snra istedigi kadar köylüm olsun,kültürümüz uyuşsun önemli mi ya hayat bence fazla planlarla yaşanmamalı inanıyorsan güveniyorsan bişeylere denenmeli başkaları mutsuz oldu yada mutlu oldu die seçimler yapılmamalı die düşünüyorum asla bende kaçmam ama sonuna kadar savasırım karsımdakine inanıyorsam ikna etmeye calısırım.hersey nasip kısmet arkadasım eger alnımızda varsa karsımızda dünya dursa bu iş olur yeterki allahım alnımıza yazmış olsun.cok agladım ne olcak bu iş dedim kendime zarar verdim hatta ailem için vazgecmeyi düşündümsonra aklıma geldi ben bu kişiyi kültürü benzemiyor yok kürt yok ünili degil die red edersem insanlıgına bakmadan hep pişman olcam ve vicdan azabı cekecegim biliyorum cünkü birisi beni ırkım yüzünden red etseydi kndimi cok kötü hisseterdim ve allah korusun isyan ederdim neden ben die hepimiz allahın kuluyuz bu ayrımı kim yapabiliyor ya önemli olan din kardeşligidir kültür ,ırk,dil farkını gecelim ve insanları kuçaklamasını bilelim bu yüzden sevgisiz bir toplumda yasıyoruz önyargılarımızdan kurtulalım okadar üzülüyorum ki öyle bi dünyada yasıyoruz cogu sey gelişti ama beyinlerimiz hala gelişemedi hepimiz insanları ne olursa olsun kuçaklamasını bilseydik burada ırk yüzünden sevdigine kavusamayanlar olmazdı büyük konşmak istemiyorum ama ailem kimligi yüzünden sevdigime beni vermiyecekse evet aileme karsı gelemem onlar beni büyüttü yetiştirdi ama asla onlarıda affetmem biz yanlıslarımız,hatalarımızın düzeltilmesini istiyoruz ama asla başkalarının dogrularını yaşamak istemiyoruz akıl verirken lütfen bunlarada dikkat edelim inş arkadasım hersey hayırlısıyla yoluna girer üzülme allah büyük hayırlısını iste allah yar ve yardımcımız olsun...
Evet aşkın gözü kördür evet aşkın mantığı,dili,dini,rengi yoktur ama şuda bir gerçekki canım büyük sözü dinlemeyenin pişmanlığıda büyük olur ailenin bir bildiği vardır çünkü ileride sen üzülürsen onlarda üzülecekler bence biraz zaman ver kendine ve ailenin neden karşı olduğunu anlamaya çalış inan bana annen ve baban kadar kimse ama hiç kimse senin iyiliğini isteyemez bu dünyada o çok sevdiğin adam bile gün gelir kendinden başkasını düşünmez hale gelir ama anneciğin asla sana sırt dönemez ne hali varsa görsün diyemez sana tavsiyem canım asla bir erkek için aileni karşına alma çok pişman olursun..
Canım gerçekten zor bir durumdasın anlayabiliyorum. Ben de senin yaşındayım. Gerçekten burada bu tartışmalar çok yapıldı.Tamam sevdiğin kişi okumamış ama mesleği var mı? İşi gücü var mı? Ve bu mesleği geçerli bir meslek mi? İlk olarak bunu merak ettim.
Ayrıca her zaman engellenen şeyler daha cazip gelir. Belki bu nedenle sana bu kadar cazip geliyordur.:sm_confused: Hani Leyla ile Mecnun kavuştuğunda Mecnun aslında Leylaya değil aşka aşık olduğunu, aşk acısı çekmeye hevesli olduğunu farketmiş ya. Bu durumda onun gibi birşey olabilir. Belki de sen böyle melankoliye aşıksındır. Gerçekten 20-30 yıl sonrasını bir düşün. Üniversite okuyorsun. İleride nasıl ortamlara gireceğim ve gireceğim ortamlara eşim de uyum gösterebilecek mi? Birileriyle tanıştırırken zorlanacak mıyım? Kesinlikle ben o insanı aşağılamak için söylemiyorum bunları ama eş dediğin şey çok önemli. Aslında eşini seçerken koca bir hayat seçeceksin. Düşün en basitinden arkadaşlarınla tanıştıracaksın oturup onlarla sohbet etmesini bekleyeceksin. Ama kültür farkı (kültür derken doğu batı vs gibi etkenleri kastediyorum) sorun oluşturur mu diye düşünmelisin. Gerçekten belki o da mutsuz olacak ileride. Senin işin başka insanlarla çok fazla görüşmeni iletişim kurmanı gerektirecek bir iş olacak o da üzülecek. Onu da düşün kendini de düşün. Ben aşka inanırım ama o da bir yere kadar. Çocuğun aç olunca emin ol aşkı düşünmezsin.
arkadasım tek tek yorumları okudum seni okadar iyi anlıyorum ki evet tanısıp deselerki bu adam beş para etmez,serefsiz,serseri amenna öyle bir insanı zaten bizde istemeyiz ama önce kürt diyorlardogulu diyorlar mesela benim sevdigim kürt ama kürtle alakası yok sana şunu diyorum sevdigine deki beni nasıl seviyorsan bunu aileme ıspatla eger ailene ıspatlaysa buda zamanla olcak bence ailen inanır ve inş engelleri ortadan kaldırır.ilk başta sen inan sevdigine gözü kapalı bir şekilde zaman ver eger gerçekten bu diyorsanda bunu ailene göster zaten nasipsede olur.kendinide fazla yıpratma olan sana oluyor bir yorumda denmişki ''Hani Leyla ile Mecnun kavuştuğunda Mecnun aslında Leylaya değil aşka aşık olduğunu, aşk acısı çekmeye hevesli olduğunu farketmiş ya.''(mecnun'un lafı şudur mecnun buldu mevlasını neylesin leylasını)mecnun leylada aşkı buluyor ama yaratanına olan aşkı acı çekmeye kimse hevesli olamaz yanlış anlasılmasın düzeltmek istedim sadece kul olarak kimseyi kücük görmeye hakkımız yok ve büyük konuşma gelir başına belkide ailelerimizin lafı yüzünden bu noktadayız arkadasım baban demişya kürtte kız vermem diye cok büyük konuşmuş vermek zorunda kaldımı hatasını görür canım hersey olcagına varıyor YARATANIM GERÇEKTEN SEVENLERİ AYIRMASIN HAYIRLISIYLA ONLARI BİRLEŞTİRSİN BİR ÖMÜR BOYU...amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?