Artık ne yapacağımı şaşırdım... Lütfen yardım...

bu verdigin örnekle beni çok mutlu ettin biliyomusun diğer ablan için çok üzüldüğümüde belirtmek isterim kimse ayrılamak için evlenmez hele ortada bir çoçuk varsa. simdi kimileri bakalım seninkide öyle iyi çıkacakmı diyecek ama bilmem bir umut iste bukadar severken hiç bitmesinn ister insan mutlu olayım tabii evlilikte sorun çıkar ama çıkan küçük sorunlar can yakmasın yıpratmasın bizi yeter.

evet canım aynen dediğin gibi yapıcaz sabredicez askımda öyle der beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır diye biz mücadelemizi vericez ve insallah rabbim hayırlı görürse bizi bir araya getirecek canımm nişanın varmıs dilerim bir ömür mutlu olursunuz askınız bir ömür sürer dilerim hiç birzaman keske demek zorunda olmazsın

öncelikle bir soru sormak istiyorum her zaza alevi midir?

tabiiki sorun yasayacağız yasamam diyemem inanın aklımdan geçmiyor değil
5 yıl mücadele verdik diyosunuz ya inanın bende o mücadeli vermek için hereseyden vazgeçerim gözüyle bakıyorum suna gerçekten askın basladğı yerde mantık bitiyo biliyorum belki babamın sağladıklarını sağlayamayacak ama en azından mücadele vermesi bile yeter gibi geliyo iki tanesini almasada askım birtanesi aldım demesi bile ufak seylerden gönlümü alması bile yeter diyorum biliyorum ki simdi bulundugum hayatı yasayamayacağım ama inanın çok seviyorum simdi diyeceksiniz ki ah kızım sevgi karın doyurmuyo inanın vazgeçmek için çok denedim çok zorladım kendimi ama olmadı sıkıntıdan heryerim yara bere icinde korkuyorum bisey olacak diye bana 57 kilodan 50 kiloya kadar düstüm yok yani olan yine bana oluyo gören ya ne oldu sana diyolar ben istiyorum ki bi tanısınlar bir ya desinler ki tamam biz tanıdık istemiyoruz olmaz desinler sonra bir kere görsünler çokmu sey istiyorum

dilerim bir mutlu olursunuz rabbim sizi hiçbirzaman keske demek zorunda bırakmaz insallah yorumunuziçin tesekkür ederim:)

Oyle yanı cnm..Benımde babam buyuk engel daha ıstemeye bıle gelemedıler mayısta gelcekler ıstemıyor ama kararlı oldgmu gorunce degısır dıo herkes beklıyoruz heyecanla tepkısı nolck dıye:Saruboceq:

hiç birzaman anneme babama kızmadım değil onlar teyzemler halamlar dahil olamk üzere hiçbirine eminim ki benim iyiligimi düsünüyolar basına buyruk bi yapım yok buzamankadar onlara sormadan hiç bisey yapmadım ama bunda sadece tanımalarını istiyorum ondan sonra karar versinler mücadeleyi görmelerini istiyorum

ama ya öyle olmazsa ya sevgiliyken nasılsak aynı özlemle aynı sevgiyle iliskimiz devam ederse :) belkide sizin dediğiniz gibi olacak bilemeyiz ama inanın sevgimizin bir ömür sürmesi için ben o elimizden geleni yapıcaz hele bukadar imkanısızlığa rağmen evlenip ayırılamayı düsünmek bile istemem o yüzden en doğru kararı vermek için mücadele edicem tek ben değil oda herseyin farkındayız belki yasım küçük ama çoçuk olmayacak kadar büyük bir yaş inanın herseyi eğrisiyle doğrusuyla düsünüyorum tek kendimizi değil alilelerimizide tabii onlarda ilk önce bu kız bizimle yaparmı istanbulda büyümüs acık biri olurmu ki ama beni tanıyınca simdi hepsi çok seviyo onlarda aileme hak bile veriyolar yani tabii icine girmeden anlayamam ama gördügüm simdilik bu

Oyle yanı cnm..Benımde babam buyuk engel daha ıstemeye bıle gelemedıler mayısta gelcekler ıstemıyor ama kararlı oldgmu gorunce degısır dıo herkes beklıyoruz heyecanla tepkısı nolck dıye:Saruboceq:

canım benim rabbim isterse valla ogün babamın eli dili bağlanır bi bakmıssın ki seni vermis gerçekten rabbim isterse bu is olur güzelim mayısa da azcık kaldı heyecan basmıstır seni dilerim rabbim gönlündekini göre verir sorunsuz bir sekilde hallolur peki arkadasın nereli tek sorun okul mu

orasıda ayrı sorun be bıtanem..Bız egelıyız tam bır Ataturkcu sıyasete duskundur babam subay zaten..Onlar Of'lular kımsede sevemzmıs ofluları sevmemek degılde duyan yandın sen dıor neden anlamadım bı turluuu..Sıyaset bakımından da tam tersı babamın ustelık benımdemirmirmirmirOnuda gectım bızım aılemız ne kdr rahat ve ıckı muhabbetı varsa onlarda tam tersı bakalım nolck merak edıorum ama o bahsettgm ablam kdr karsı olmaz zannetmorum babam smdı ben hayatımı yasıyım evlenıp acı cekmıyım dıye boyle karsı benımkıde boyle zıt degısık bır baba ıstegamyoncuiremsu

hmmm anladım canım hayırlısı olsun
:) sadece senin baban değil be güselim herkesin babası öyle ki babalar kız çoçuklarına daha bi düskün olur kızının üzülmesini hangi baba isterki ama bak tanıyınca çok severler damatlarını insallah öyle olur güzelim

Her zaza alevimidir bilmiyorum ama %90 alevi...
Sünni kürtler genelde kırmançiler...
Nereli olduğunu söylersen kesin cevap verebilirim...

Canım maalesef uzaktan davulun sesi hoş gelir derler ya, yokluğu da yaşamadan bilemez ve aşkı nasıl kemirdiğini bilemezsiniz....
Kuru ekmekle karın doyurulur mu? evet
Mutlu olunur mu? Hayır....

%90 mı aman yarabbim babam duysa öldürür vermez beni okadar eminim.
ama bana değilim demisti daha iliskimiz çok yeniyken bir kaç arkadasım demisti alevimi diye sormustum yok demisti bir ay orucunu benle beraber tutar simdi içim bu tuaf oldu bak. bingöl solhanlı yalnız şafiyim dedi yani aslında babamın vermemesi için şafi olması bile yeter

haklısın evet kuru ekmekle karın doyuyor ama eğer karsındaki kisi o ekmeği yerken bile gözüne sevgiyle bakıyorsa ve o ekmeği getirmek için yılmadan mücadele veriyorsa mutlu olurum ama parasızlık sevgiyi bitirip bizi yaralamaya baslarsa nasıl olsa olmuyo denip yığılıp kalırsa iste ozaman mutsuz olurum inan bana çok düsünüyorum bunları çok ama olmuyo dedim kaç kere ayrılamayı denedim hatta beni bırakmayacağını bildigim için dikine gittim soğutmaya çalıstım kendimi zorda olsa ama dayanamadım olmadı çok iyi biri ya inan o mutsuzlugu hak etmiyo diyeceksin evlenirsen sende mutlu olcaksın çoçuklarında mutsuz olacak ama belki mutlu olursuz eminim olacağızda her nekadar para sıkıntıs ceksekte olacağız insallah

Şafidir o zaman, ama bence alevi yada şafi olmasından daha önemli bişey var... Maddiyat...
Çabalasa da görmezsin, aç olunca kuru ekmek soğan yerken gözün ne onun çabalamasını görür ne senin gözünün içine bakmasını görürsün...
Kızım aşk maşk hikaye... Para olmayınca aşk olmuyor...
Babanın evinde gördüğün rahatlığı sana verebilecekmi bu adam hayır....
O zaman mutlu olman im-kan-sız....
Ha baban sana kuru ekmek yedirir, kocan kuru ekmek soğan, o zaman mutlu olursun... Ama babanın evinde ekmek soğan yerken kocanın evinde kuru ekmeğe kalırrsan mutlu olamazsın..
2 2 daha dört...
ıyi düşün sevgi karın doyurmuyor, hadi karın doyurmayı geçtim, sevgiyle aşkla kira ödenmiyor, eşya alınmıyor, fatura ödenmiyor...

katılıyorum cnm sana:lepi:

haklısınız maddiyat çok önemli biz ikimizde bunun farkındayız
sana mutlu bir hayat sunmak için elimden geleni yapıcam diyo biliyorum ki ask bir süre sonra bitecek isterim ki hic bitmesin ama imkansız eski heyecan olmayacak kendimi kandıramam.ama sevgimiz bir ömür sürsün saygımız sonsuz olsun.
oyüzden bekliyoruz ya :) hayallerimizi yapabilmek için biz zaman tanıdık ilerde mutlu olmak icin simdiden kolları sıvadık rabbim sağlık verdigi sürece de elimizden geleni yapıcaz belki her ay bi lüsk ihtiyacımızı karsılamayız ama bi faturayı ödemeyecek kadar sanmıyorum tabii ileride sonum ne olur bilmem ama ne yapar ne eder gece gündüz calısır ama okadar zor durumda bırakmaz. ileride ne durumda oluruz bilemem ama çok zengin biri olsaydı yine aynı seyi yasardım belki çok rahat evlenirdim ama sonunda çok zor durumda olabilirim oyüzden rabbim ele muhtac ettirmesin yeter..... ama onun ortaokul mezunu olması benim acımdan bur sorun olmasada onun acısından ilerde bir sorun olurmu diye çok korkuyorum inanıyorum inanmak istiyorum sonumun iyi olacağına

yorumlarınızdan ötürü tesekkür ederim bunları biliyorsunuz ki bastan söylüyorsunuz inanın herseyi tartıcam herseyi simdi çok seviyorum çok oyüzden ondan kopmamak tek dileğim herseyi iyisi ile kötüsüyle en doğru sekilde düsüneceğim ve rabbim nasip ederse en doğru kararı alıcam:)

Evet aşkın gözü kördür ama, kimse için aileye sırt dönülmez derim ben..yasakkelime

Bak canım başta ne demiştim:
Bak canım, bu yaşta herşey aşk etrafında dönüyor gibi senin için ama maalesef değil...
Şu anda üniversitede okuyorsun o ise ortaokul mezunu... Ve ölsem seni çalıştırmam diyor..
Sen bunu hazmedebilecekmsin, o kadar sene emek verip okuduktan soonra bir adam gelecek ve seni çalıştırmam diyecek... Ben hazmedemezdim...
O seni hazmedebilecekmi?? Hazmedebilecek olsa çalıştırmam demezdi, neden çalıştırmam diyor biliyormusun, iş ortamında ondan daha iyi eğitimli, senin yetişme tarzına daha yakın erkeklerle aynı ortamda bulunup onunla karşılaştırma yapmanı istemiyor o yüzden, iş ortamında çoğunluğu üniv. eğitimi almış kişilerle çalışıcan, onlarla aynı ortama girdiğinde kendini ezik hissedecek o yüzden çalıştırmam diyor...

İyi düşün... Mesele zaza (bu arada zazalar kürtlerin bir koludur) olması değil mesele aradaki eğitim ve kültür farkı... eşim üniv. mezunu olmasaydı kendini bana karşı ezik hisseerdi, ve bu ezikliği beni başka türlü ezerek kapatmaya çalışırdı, mesela senin sevgilinin dediği gibi çalıştırmayarak...

anladığım su ki ailem gibi sizde bu askın bigün biteceği suankı askın yerini saygının bile alamayacağını yani onunda yok olacağını söylüyosunuz
yada söylediklerinizden bunu anladım:) zaten içim içimi yiyor bigün bu denilenler çıkıcak diye. bu beraberlik evlilikle noktalanırsa insallah dedikleriniz olmaz insallah ama sonuç mutsuzluksa simdi bitsin razıyım rabbim hayırsız görüyorsa simdi bitirsin bu iliskiyi
diyeceksiniz ki bu birazda senin elinde ama çok zor çıkmazdayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…