Canım sana en guzel ornegı kendı aılemden verıcem cok faydalı olucaktır bende onları ornek alıyorum..
Benım 3 tane ablam var en buyugu cok sevdı babam ortaokul mezunu enıstem dıye vermedı ablamda kactı ve evlendı..Para sıkıntıları oldu kaynanası ve kayınpederıyle yasıyordu onun kucugu olan ablam onu gordu gıttı cok zengın bırıyle evlendı yuksek lısans meznu mantık evlılıgı dıye arabaları oldu 2tane ev aldılar evlerı dayalı doselı mukemmeldı...dugunlerı arka arkaya oldu yaklasık bundan 10 sene once falan..
Sımdı yıl 2009 sana sonucu anlatayım hemen.Buyuk ablamın 2 cocugu var tabıkıde babamla ılk cocuguna hamıle kaldgnda barıstı yıne kaynanası onla yasıyor ama ablam ıse gıdıyor kadın Allah var cocuklarada bakıyor yemekte yapıyor ordan oraya kosturyor para sıkıntısı cekıyorlar ama cocugu kocası yanında mutlu..
Dıger ablam ıse bır kızı oldu sonra bosandılar saygı sevgı yoktu cunku.Cocuk 7 yasında anne baba ayr oldgu ıcın konusmuyor ve tedavı goruyor ablam ıse bır daha evlenmedı duzensız bır hayat yıne parası var ama neye yarar sence????
Iste hayat bu seekılde ıkı yolunda sonunda uzuntuler olucaktr elbet sen ıyıısı ıcınden ne gelıyorsa kalbın ne dıyorsa onu yap..Ben buyuk ablamın yolunu sectım smdı yaza nısanlanıyorum belkıde ıkısının ortası hem cok sevıyorum hemde maddı sıkıntımız cok olmuycak..Babam bkarsı tabıkı lıse mezunu dıye ama dınleyene kım ben babacıgımı kırmadan uzmeden en guzel halletmeye calıscm..Sende savbret bız cok sabrettık ve daha bır suru kısı cok cektık Zafer yolunda cekılen cıle kutsaldır derler ya aynen ondan sen kımı sevıyosan ona gıt cunku bır daha o hissi sana kımse veremez
Bak canım, bu yaşta herşey aşk etrafında dönüyor gibi senin için ama maalesef değil...
Şu anda üniversitede okuyorsun o ise ortaokul mezunu... Ve ölsem seni çalıştırmam diyor..
Sen bunu hazmedebilecekmsin, o kadar sene emek verip okuduktan soonra bir adam gelecek ve seni çalıştırmam diyecek... Ben hazmedemezdim...
O seni hazmedebilecekmi?? Hazmedebilecek olsa çalıştırmam demezdi, neden çalıştırmam diyor biliyormusun, iş ortamında ondan daha iyi eğitimli, senin yetişme tarzına daha yakın erkeklerle aynı ortamda bulunup onunla karşılaştırma yapmanı istemiyor o yüzden, iş ortamında çoğunluğu üniv. eğitimi almış kişilerle çalışıcan, onlarla aynı ortama girdiğinde kendini ezik hissedecek o yüzden çalıştırmam diyor...
İyi düşün... Mesele zaza (bu arada zazalar kürtlerin bir koludur) olması değil mesele aradaki eğitim ve kültür farkı...
Bende bir zaza ile evliyim zaza ve alevi... Bense Arnavut-Çerkes melezi bir sünniyim... Aiem ilkbaşta çok karşı çıktı, ama biz 5 yıl direndik, sabrettik....
Ama eşim üniv. mezunu olmasaydı aynı şey sözkonusu olmazdı, o zaman ben istemezdim, çünkü bir şekilde kendini bana karşı ezik hisseerdi, ve bu ezikliği beni baka türlü ezerek kapatmaya çalışırdı, mesela senin sevgilinin dediği gibi çalıştırmayarak...
Bizimki tam bir AŞK ilişkisiydi, ilk görüşte aşık olduk, ben başkasıyla uzatmalı bir ilişkideydim, ve ayrıldım hemen, çünkü aşık olmuştum....
Ve şimdiki eşimle çıkmaya başladım...
Ama evliliğim mantık evliliği oldu, mantığıma yatmasaydı evlenmezdim.... Hem aşıktım, hem de mantığım bu adamla mutlu olabileceğimi söylüyordu...
Babamın evinde yaşadığım sosyal ve ekonomik hayatın bir basamak üstünü sunabiliyordu, benimle aynı eğitim düzeyindeydi, evet alevilik nedeniyle bir mezhep farkı vardı ama bu bizim için sorun olmadı...
Şu an çok mutlu bir evliliğim var, iyiki eşimle evlenmişim....
Benim maceram sennkine çok benzemiyor, sevgilin sana babanın sağladıklarını sğlayamazsa mutsuz olursun, sevgilin seni çalıştımam diye yaklaşırsa mutsuz olursun, yarın öbürgün bırak gezmeye gitmeyi akşama ekmek alıp gelemezse mutsuz olursun.. İşte o zaman aşk maşk hikaye olur... Aşk ancak mantıkla besleniyorsa güzeldir... İmkansız aşklar mtluluk vermez, aksine hayatı insana zindan eder...
bu verdigin örnekle beni çok mutlu ettin biliyomusun diğer ablan için çok üzüldüğümüde belirtmek isterim kimse ayrılamak için evlenmez hele ortada bir çoçuk varsa. simdi kimileri bakalım seninkide öyle iyi çıkacakmı diyecek ama bilmem bir umut iste bukadar severken hiç bitmesinn ister insan mutlu olayım tabii evlilikte sorun çıkar ama çıkan küçük sorunlar can yakmasın yıpratmasın bizi yeter.
evet canım aynen dediğin gibi yapıcaz sabredicez askımda öyle der beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır diye biz mücadelemizi vericez ve insallah rabbim hayırlı görürse bizi bir araya getirecek canımm nişanın varmıs dilerim bir ömür mutlu olursunuz askınız bir ömür sürer dilerim hiç birzaman keske demek zorunda olmazsın
Canim Bal 2,bence bu konuda fazla aceletmemelisin.Istatistikler bile dogruladigi bir gercek vardir:"Askin gozu kordur"! Insan asik olunca her seyi "guzel"gordugu icin,bir kac yil sonra kendine geldiginde:"Allah,Allah,ben nasil bunu gormedim "yada "bunu nasil begenmisim" der.Onceleri,romantik ortamlarda cok guzel rol oynanabiliyor.Ancak evlendikten sonra "guzel"elbiseler kalkiyor,romantizmden uzaklasiliyor ve gercek hayat basliyor.kaydirigubbakcemile
Annene babana kizmamalisin,mutlaka onlarin da bir "gordugu"vardir sizin iliskinizde. Kultur farki,egitim,hayat tarzi(orf ve adetler) ciftlerde uyusmasi onemlidir.Aaa,mutlaka herkes bir kaliptan cikmis gibi gorunecek ve "parlayacak"demiyorum,ama mutlaka ortak paylasim konular olmali.Aileler icin de aynidir,bunun icin:"Insanlar evlendiklerinde,aileler de evlenir"derler.
Insallah fazla hata yapmadan en dogru karari alirsin a.s.
Oyle yanı cnm..Benımde babam buyuk engel daha ıstemeye bıle gelemedıler mayısta gelcekler ıstemıyor ama kararlı oldgmu gorunce degısır dıo herkes beklıyoruz heyecanla tepkısı nolck dıye:Saruboceq:
canım benim rabbim isterse valla ogün babamın eli dili bağlanır bi bakmıssın ki seni vermis gerçekten rabbim isterse bu is olur güzelim mayısa da azcık kaldı heyecan basmıstır seni dilerim rabbim gönlündekini göre verir sorunsuz bir sekilde hallolur peki arkadasın nereli tek sorun okul mu
Her zaza alevimidir bilmiyorum ama %90 alevi...
Sünni kürtler genelde kırmançiler...
Nereli olduğunu söylersen kesin cevap verebilirim...
Canım maalesef uzaktan davulun sesi hoş gelir derler ya, yokluğu da yaşamadan bilemez ve aşkı nasıl kemirdiğini bilemezsiniz....
Kuru ekmekle karın doyurulur mu? evet
Mutlu olunur mu? Hayır....
aşkta mantık yoktur her zaman söylerim bunu
seversem sonuna kadar giderim kimseyi dinlemem
ne diploma nede başka bir şeyi sorun ederim derim her zaman bu benim şahsi fikrim
bilmiyorum belki başıma gelmediği için böyle düşünüyorum
bir aralar kk da bu konunun tartışması yapıldı
davul bile dengi dengine dedi bir çok arkadaşımız bilmiyorum belkide haklılar
ama şu açıdan bakalım olaya her şeyi geçtim
ben bana benzeyen biriyle hayatımı birleştirmek isterim
bana benzeyen derken şunu kasdediyorum ırk mezhep farkı
bunu söylememdeki amaç aranızdaki kültür farkı gerçekten birlikte yaşamadan anlayamıyorsun
tabiki burda kimseyi küçük görmek gibi bir durum söz konusu bile değil
sadece ileride sana zorluk oluşturacak uyum sağlamakta zorluk çekeceksin
ama aşkım her şeyin üstünde diyorsan bi şekilde anneni bana ikna etmeni tavsiye ederim
kendinden eminsen gözümü kararttım sonuna kadar giderim diyorsa hiç durma derim
çünkü aşk insanın kapısını her zaman çalmaz bulmuşken bırakmamak gerek
ama o olduğuna eminsen tabiki....
Şafidir o zaman, ama bence alevi yada şafi olmasından daha önemli bişey var... Maddiyat...
Çabalasa da görmezsin, aç olunca kuru ekmek soğan yerken gözün ne onun çabalamasını görür ne senin gözünün içine bakmasını görürsün...
Kızım aşk maşk hikaye... Para olmayınca aşk olmuyor...
Babanın evinde gördüğün rahatlığı sana verebilecekmi bu adam hayır....
O zaman mutlu olman im-kan-sız....
Ha baban sana kuru ekmek yedirir, kocan kuru ekmek soğan, o zaman mutlu olursun... Ama babanın evinde ekmek soğan yerken kocanın evinde kuru ekmeğe kalırrsan mutlu olamazsın..
2 2 daha dört...
İyi düşün sevgi karın doyurmuyor, hadi karın doyurmayı geçtim, sevgiyle aşkla kira ödenmiyor, eşya alınmıyor, fatura ödenmiyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?