- 19 Şubat 2007
- 8.459
- 9.530
- 723
- Konu Sahibi Safsarisin
internete yazarsanız çıkar muhtemelen geçmiş olsunYok yazmamis aralar da da yencek ara öğün yazmis kuru meyve yerim galiba

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
internete yazarsanız çıkar muhtemelen geçmiş olsunYok yazmamis aralar da da yencek ara öğün yazmis kuru meyve yerim galiba
Öyle güzel anlatmışsınız ki resmen karnım acikti. Kapya biberli tostu kesin denicem.''Sabah kahvaltı önerileri''
Bol domates salatalık sövüş
Yeşillik,marul-yeşil soğan-dere otu
Bol yumurta -ya çok az tereyağında *yada haşlama
Krep yap ekmeğe ihtiyaç asala duymazsın . Unsuz ! Tarifi vereyim
2-3 Yumurta çırp ,İçine incecik kıyımlı -dere otu-maydonoz -veya yeşil kırmızı biber-yeşil soğan -yani sebze olarak ne seversen ıspanak vs.
Ekle çırp -İçine tuz-kara biber -kekik sevdiğin baharatlardan ekle-Ve bir çay kaşığı kabartma tozu .
Tamamını güzelce çırp ,krep gibi önlü arkalı pişir. İçinde kabartma tozu olduğu için kabaracaktır ve çok duyurucu olacaktır.
Canın tost istiyorsa da - Büyük kapya kırmızı biberi ikiye böl -içine kaşar,sucuk,yeşillik,domates,dilediğini koy tost makinesinde bas iyice. Sonra afiyetle sağlıklı bir şekilde doy.
İlla da azcık ekmek diyorsan -kendin evde az esmer unlu -az tuzlu- incecik açımlı lavaş ekmek yap tavada.
Dilediğin zeytini peynir çeşitlerini ye .
Tatlı olarak sadece hakiki bal yiyerek şeker oranını dengelersin.
Sen bunları yap gerekirse öğlen akşam yemeklerinden de öneri veririm.
Ara öğün olarak-
Ceviz-badem -yeşil elma - kabuk tarçınlı ,elma ve liman dilimli 2 lt su . asla acıkmazsın ve canın şeker istemez.
Amaan arada bozun gitsin yahu
Misal 5 gün diyet yapın 2 gün serbest takılın
Böyle hayat mı geçer? Meyve bile yasak
Aç kalınca biriniz laf sokuyor ötekiniz ağlıyor ne gerek var 3 kaşık makarna yiyin eşin de 2 dilim ekmek yesin kafalar az yerine gelsin cidden
Eh tamam iste yapin bi izmir köftesi patatesli soganli domatesli verin firina.
Tavuk butu kizartin :) tereyagi eritin icine pul biber atin tavuga sürün verin firina :) misss :))
Bulgur pilavi yapin tursuyla beraber yiyin ... birgünde mercimek corbasi yapin ... taze fasülye kuru fasplye bamya nohut yemegi barbunya yemegi ... schnitzel yapin sonra kiyma kavurun booll booll soganli :) patates gratani ...
olmaz mi? :))) canim cekti :)))
Arkadaslar merhaba moralim cok bozuk. Onceki konularimi biliyorsunuz
Doktor ben ve kocama liste verdi. Ekmek yok,şeker,börek çörek,pirinc ve makarna yok. Meyve yok.Sadece sebze var et var ve karbonhidrattan bulgur pilavi. Ya ben Allah askina ne yicem iccem carsamba gününden beri açım. Lahmacun falan yedim salak gibi ya yaziklar olsun bana.kocam da ac kalınca laf soktu
Bende sabaha karşı et pisirdim ona ekmek diye zırladı ama bulgur pilavi yaptim nohutlu. Dolapta nohut vardi buzlukta.hic hoslanmadi ama yemek zorunda kaldi napim doktor yasakladi
aklima yemek gelmiyor tavuk sote yapcam bugun ekmek diye dolancak evde benimki. Ya sebze ylede ben doymuyorum ki
Bana bir de yüzünün haline bak dedi doktora sikayet etti yemiyor diye. Dun tsh imi olcturmeye gittim. Rutin kontrol. O ara baska degerlere bakildi hepsi cok guzel , glukoz 90 cıkmış. Bide d vitamini az cıkmış. Valla bu gittigim kadin dogumcu gercekten super bir doktormus ben hakikaten insulin direnci ve seker hastaligina yatkın bir insanim . Babam rahmetli amcam rahmetli dedem de seker hastasiydi
Arkadaslar acımve cok zayıfım zaten. Bu arada abur cubura cok düşkünüm,cok acgozluyum,gece vakti iskembe corbasi icerim.pis bogaz bir insanm zayif olmama ragmen
ben ne yapcam günlük aklima yemek de gelmiyor delircem
bu diyet eylül ayina kadar mi ömürlük mu onu da anlamadim bu pcos hastasi olmakta beni üzdü
Persembe de bir yere davetliyim oturmaya gitcegim kisi aşçı ve becerikli hayal kuruyorum bana borek hazirlar falan diye bide ama yiyemicemsizler napiosunuz bu durumda olanlar esimde boyle sana doktor kilo alma dedi diyemi yemiyorsun falan diyince cok sinir oldum ya agladim bir de gecen gün hem açlıktan hemde moralim bozuldu ya herseye depresyona mi girdim ne
![]()
Ay evet cok düskünüm :) can bogazdan gelirAcıktırcaksin simdi beni hala acikmadim ara öğün de yogurt yedim. Sende midene duskinsun herhalde
Diyetin biraz sıkı değil mi zaten 45 kilosun dahada zayıflayabilirsin,meyve niye yasak yani şeker hastalarıda sınırlı meyve tüketiyor tamam üzüm,karpuz vs şekerli şeyler zararlı şeker hastaları için ama sen de şeker yok sadece dikkat edersin, ekşi elma,erik vs tüketilir mesela günde 1 elma,günde 1 armut gibi.
Dün bir konuda mesajını okumuştum diyetisyen günde 1 litreden fazla su içme demiş yanlış anlamadıysam niye böyle dedi suyu bol için derler hep ilk kez duydum bence suyu az içmeyin günde 1 litre bana göre az,sonra böbreklerde sorun olabilir,idrar yollarında enfeksiyon olabilir,tuvalete çıktığınızda idrar renginiz nasıl mesela koyumu eğer koyuysa susuz olduğu içindir.
Valla billa öyleDiyet çok katı ama ikinizin de rutin beslenme düzeni aşırı sağlıksız. Sabaha karşı et kavurmak, gece yarısı işkembe çorbası içmek nedir, korkunç. Doktor bilerek baştan sıkı tutmuş olabilir zira bildiğin karbonhidrat bağımlısı gibi gözüküyorsunuz buradan. Bugün 45 kilosunuz ama ileride metabolizmanız yavaşladığı zaman 145 olabilir o kilo. Madem bebek istiyorsunuz ve sağlıklı olmak istiyorsunuz, zorlanarak da olsa uygulayacaksınız. Biraz vakit geçtikten sonra belki doktorunuz diyetinizi değiştirir. Cidden sizin beslenme düzeniniz de hiç hoş değil, şu an zayıf olsanız dahi ikinizin de sonu obezite.
Dahiliye doktorun ne diyor peki,bende tiroid hastasıyım,ilaç kullanıyor musun.Cilek elma ve armut yasak degil digerleri yasak
Diyet cok sıkı evet.
O konu benim kilo alma diyeti yaptığım bir dönem olmuştu,o zaman o şekilde vermisti diyetisyen.
Suanda oyle icmiyorum daha fazla iciyorum.
Hatta kadin doğumcu bana bol su iç dedi
Eskiden oyleydi yani 1 litre su demisti
Zaten bu diyete 3 hafta dayandim kilo aldim biraktim
Zorlayarak yemek yemek cok zordu
Artik kilo almayacakmisim alma dedi kadin dogumcu
Napcagimi şaşırdım inan pco var hipotiroidi var.
Diyetisyen arkadasimla görüştüm
Meyve ye
Süt uzerine tarcin dök
Bazi meyvelere de dökebilirsin
Tarcin konusunda bir arkadas bir üye de burda önermişti tarçın i.
Diyetisyen senin oyle bir durum yok dedi. Haftada 1 ye dedi hemen seker hastasi olmazsin dedi
Kadin dogumcu hakli dedi hipotiroid konusunda ekmek yeme dedi
Sarma dolma yedigin gun ekmek yeme mesela dedi
Yani dengeleyecegim
Eger meyve yersem yaninda sut urunu ye dedi mesela yoğurt. Dengeleme amaçlı.
Döner ye mesela dedi ama ayni gun baska ekmek yeme dedi.
Mantikli geldi
Meyve porsiyonlarini yukarida yazdim.
Mesela 12 cilek 1 porsiyon
Aynen öyle bu şekilde yerseniz çok şekeri oynatmazsınız doktorun dediği de budur tamamen yasak değildir ama her meyveden 1 büyük yersek misal kaç porsiyon meyve yapar buda vücuda aşırı şeker yüklerSimdi bi diyetisyen arkadasla görüştüm bana meyve porsiyonlarini attı
Cilek 12 14 adet bi porsiyon mesela
Armut 1.orta boy 1.porsiyon
Karpuz 1 ince dilim
Kavun 1 ince.dilim
Kayisi 4 orts boy
Kiraz 15 tane
Zannedersem icerigindeki seker oranına gore ayarlaniyor bu meyveler azi karar fazlasi zarar hesabi
Yani mesela 1 dilim.karpuz 2 degil
Ama.cilek 12 tane cilek cok sekerli degil ya
Valla billa öyle
Gece vakti acıkıyoruz,gidip kebap yiyoruz.
Gece vakti aciyorum cips yiyorum
Dun erken uyudum,baya erken yorgundum . Eşim acıkmış,gitmis 2 tane kokoreç yemis.
Bir de söylüyor bana.
Suanda da uyuyor
Ben zaten karbonhidrati cok seviyorum pilavsiz yemek yemem ekmeksiz de yemem
Ama isin rengi değişti artık.
Doktoe zaten kilo alirsan veremezsin dedi bana.
Onun icin uygulayacağım basladik uygulamaya.
Bakalim ileride ne diycek doktor
Ya askım çok geçmiş olsun
Eşine çok sinirlendim ne demek kilo almamak için yemek yememek niye böyle bişey yapasın ki kilo sorunun yok bişeyin yok ama sağlığın için bırakmak zorundasın yasaklara uymak zorundasınız insülin direnci pkoyu ve düzensizliği tetikliyor bunun farkında değil mi
Bebek için söylenmeyi bebek istemeyi biliyor ama alalh allah canım sakın acıma verme hiçbirşey diyet listesine uysun
Bu arada ben spor salonuna giderken bana verilen listede de tavuk bulgur pilavı falan vardı onlar gerçekten protein olarka kilo almayı sağlıyor yani yağ olarak geri dönmüyor sana
İnternetten bakabilirsin güzel yemek siteleri var hem değişik tatlar hemde doyurucu yemekler yapabilirsin
Ama yemek yemesine müsade etme canım diyeti bozmasın sende dikkat et allahın izniyle hepsi geçicek merak etme![]()
Yaş aldıkça kilo vermesi zor oluyor, zira metabolizma yavaşlıyor. Bugün gece yarısı kebap, cips yiyebiliyorsun ama 30 yaşını geçtiğinde iki gıdım yediğin şey yüzünden fermuarlarının kapanmadığını gördüğünde üzülürsün. Ben de yemek yemeyi çok severim, yapmaktan da yemekten de keyif alırım ama maalesef annem aşırı katıdır beslenme düzenimiz konusunda. Dr. Now gibi kontrol eder bizi.50 küsür yaşında ama sopa yutmuş gibi yürür kilosu seninki kadar. Yediği özel bir çavdarlı ekmeği var, onun dışında fast food, beyaz ekmek, şeker, siyah çay, kahve falan tüketmez. Tek zaafı patates kızartması onu da çok canı çekerse yiyor. "Ay hayat mı bu" diyebilirsin ama bizden daha aktif, daha canlı duruyor, menapoza dahi girmedi :) Sen de ileride geleceğe yatırım yaptığına mutlu olacaksın, eşini de teşvik et.
Kullaniyorum euthyrox kullaniyorum her sabah ac karninaDahiliye doktorun ne diyor peki,bende tiroid hastasıyım,ilaç kullanıyor musun.
Teşekkürler balım önemli bişey yokmuş strestenmiş benimki.Saol balim sana da gecmis olsun,ne dedi doktor sana gittin mi doktora merak ettim.
Ben cok kızdım kendine
Dun erken yattim gitmis 2 tane kokorec yiyip gelmis. Simdi yesil mercimek bulgur pilavi ve corba yaptim yemiyor ac degilim diyor nasil ac değilse..
Kahvalti sofrası oylece durdu.saatlerce uyudu demin 2 lokma peynir yedi
Valla sinir etti beni cocuk gibi pesinde kosturcak herhalde cok vurdumduymaz cok
Bana oyle diyor dun doktor sana kilo alma dedi diye mi yemiyorsun diyor nr alakaysa 2 3 gun afalladim evin icinde kafam da yogundu ac kaldim biraz.