Artık ne yemek yapacağımı şaşdım gerçekten :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkürler balım önemli bişey yokmuş strestenmiş benimki.
Gerçekten büyümeyen koca evlenmesin ya karısı değil de 2. Anneleri gibi oluyoruz.
Beğenmiyosan yeme deseydin canım kendini o kadar yormuşsun bir de burun mu kıvırıyor hayret bişey
Bırak hiç üstüne düşme o bozsun diyeti kafasına göre yesin sende tavrını koy
Çocuk olmadığı zamanda niye çocuk olmuyo doktora gidelim derse dikkat etseydin olurdu de
Kayınvaliden laf çarparsa ona da söyle bu senin suçun ya da sorunun değil sen üzerine düşeni yapıp çabalıyorsan o da çabalasın
Emek vermeden pasta yemek olmaz.
Herkes üstüne düşüni yapmalı
Sevindim birsey olmamasina sonuçlarının temiz çıkmasına canım..
Kayinvalide zaten bunu bu hale getiren
Arıyor yada biz ariyoruz gelelim diye
Bi gidiyoruz oyle bir sofra kurmuş ki benimkide saldırıyor
Sonra gidiyor salonda koltukta yatiyor kayinvalide de oglum yatma yemegin ustune iyi degil diyor
Arkasindan cay getirir serbetli tatli getirir cerez meyve ne ararsan
Bunla da yetinmez biz giderken saklama kabina yemek koyar
Sanki kıtlıkta yasiyoruz.
Bazen anne koyma yemeyiz derim yok yok derim bazen de kiramiyorum
O iyi niyetiyle yapiyor bunlari ama ben izah edicem yani gizliyoruz doktora gittiğimizi ama bunu izah edersem speerm sayısı muhabbetini de söylesem mi bilmiyorum kırıcı olmaya gerek yok aslında.
Gercekten biktim artik
Ailelerden gizle
Ondan bundan gizle
Ayip bisey degil tabiki
Zaten doktora gitmemiz tam bir rezillikti
Gizli gittik başka bir ile
Kaynana aradi esimi dayın kaza geçirmiş diye
Bir dönüşümüz var ki sorma
Bana diyor ki eşim yalan soyletiyorsun boyle oluyor işte.
Ne yapayim bende.kaynana zaten yaşlı hastaligina kapılmış gece 4 te uyanıp buzdolabini acip yemek yiyip yatiyormus obez olmus resmen . Bu ne yaa evleniyoz mu yaprak dökümü mu çeviriyoz belli değil.

Karatay tariflerinden yardim alabilirsiniz, dun firinda biber, patlican, kabak dolmasi yaptim mesela yesil mercimekli bol sogan bol sarimsakli benimki yemeye doyamadi, bugunde etli limonlu bamya ve cacik yapicam ohh miss yasasin karatay :halay::dondurma:
Ellerine saglik super menuler bunlarr

Sevindim birsey olmamasina sonuçlarının temiz çıkmasına canım..
Kayinvalide zaten bunu bu hale getiren
Arıyor yada biz ariyoruz gelelim diye
Bi gidiyoruz oyle bir sofra kurmuş ki benimkide saldırıyor
Sonra gidiyor salonda koltukta yatiyor kayinvalide de oglum yatma yemegin ustune iyi degil diyor
Arkasindan cay getirir serbetli tatli getirir cerez meyve ne ararsan
Bunla da yetinmez biz giderken saklama kabina yemek koyar
Sanki kıtlıkta yasiyoruz.
Bazen anne koyma yemeyiz derim yok yok derim bazen de kiramiyorum
O iyi niyetiyle yapiyor bunlari ama ben izah edicem yani gizliyoruz doktora gittiğimizi ama bunu izah edersem speerm sayısı muhabbetini de söylesem mi bilmiyorum kırıcı olmaya gerek yok aslında.
Gercekten biktim artik
Ailelerden gizle
Ondan bundan gizle
Ayip bisey degil tabiki
Zaten doktora gitmemiz tam bir rezillikti
Gizli gittik başka bir ile
Kaynana aradi esimi dayın kaza geçirmiş diye
Bir dönüşümüz var ki sorma
Bana diyor ki eşim yalan soyletiyorsun boyle oluyor işte.
Ne yapayim bende.kaynana zaten yaşlı hastaligina kapılmış gece 4 te uyanıp buzdolabini acip yemek yiyip yatiyormus obez olmus resmen . Bu ne yaa evleniyoz mu yaprak dökümü mu çeviriyoz belli değil.
Canım o zaman yalan söylemek istemiyosa doğruyu söylesin annesine
Madem annesinin kuzusu annesinde yiyip içip yatıyor annesinden neden sperm sayısını saklıyor ki?
Allah allah yani,sanki senin için gittiniz oraya sorun ondaymış,bence kendine yediremiyor öyle bi durumu var sanki
Ayrıca kayınvalidenin gözü önünde de kötü düşersin bence
Düşünsene kocan annesinde kıtlıktan çıkmış gibi yiyor
Ben olsam sorarım oğlum evde yemek yok mu da saldırır gibi yiyorsun diye
Ne ayıp ya,eşinü biraz bencil gördüm bu konuda canım.
Sen diyetini uygula ne kadar peşine düşersen o kadar şımarır
Uygulamıyosa da kendi bilir

Karatay tariflerinden yardim alabilirsiniz, dun firinda biber, patlican, kabak dolmasi yaptim mesela yesil mercimekli bol sogan bol sarimsakli benimki yemeye doyamadi, bugunde etli limonlu bamya ve cacik yapicam ohh miss yasasin karatay :halay::dondurma:
Ellerine saglik super menuler bunlarr

Canım o zaman yalan söylemek istemiyosa doğruyu söylesin annesine
Madem annesinin kuzusu annesinde yiyip içip yatıyor annesinden neden sperm sayısını saklıyor ki?
Allah allah yani,sanki senin için gittiniz oraya sorun ondaymış,bence kendine yediremiyor öyle bi durumu var sanki
Ayrıca kayınvalidenin gözü önünde de kötü düşersin bence
Düşünsene kocan annesinde kıtlıktan çıkmış gibi yiyor
Ben olsam sorarım oğlum evde yemek yok mu da saldırır gibi yiyorsun diye
Ne ayıp ya,eşinü biraz bencil gördüm bu konuda canım.
Sen diyetini uygula ne kadar peşine düşersen o kadar şımarır
Uygulamıyosa da kendi bilir
Dusmicem pesine ister yesin ister yemesin artık ben bazi problemleri de yeni yeni yendim zaten tam rahata çıkacakken bunlarla ugrasamicam
Ama onun damak tadina gore degil doktorun dedigine gore yemekler yapcam
Ister yesin ister yemesin
Evet kendine yediremiyor o sperm muhabbetini
Ne alakaysa biz neleri neleri yedirmisiz kendimize
18 yasimdan beri neler cektim Allah beterinden saklasın

Dusmicem pesine ister yesin ister yemesin artık ben bazi problemleri de yeni yeni yendim zaten tam rahata çıkacakken bunlarla ugrasamicam
Ama onun damak tadina gore degil doktorun dedigine gore yemekler yapcam
Ister yesin ister yemesin
Evet kendine yediremiyor o sperm muhabbetini
Ne alakaysa biz neleri neleri yedirmisiz kendimize
18 yasimdan beri neler cektim Allah beterinden saklasın
Amin canım benim inşallah aşarsınız bu konuları aklı başına gelir
Sen yemeğini yap üzerine düşeni yap o ister yesin ister yemesin

Amin canım benim inşallah aşarsınız bu konuları aklı başına gelir
Sen yemeğini yap üzerine düşeni yap o ister yesin ister yemesin
Ve bu hafta yakın bir arkadaşım in erkek kardeşinde de sperm sayilari cok dusuk cikmis
11 aydir evliler
Gelinleri söylemiş kaynanaya
Oglan demiski anneme sakın söyleme
Neden söyleme yse tabi erkeklik gururu incincek annesi tedavi ol dicek isine gelmicek. Doktoe ayni sekilde onada vitamin vermis
Gelinde söylemiş ama soylemeyin sakin demis.
Biz efendiyiz ya tepemize çıkıyorlar milletin gelini edepsiz
Zayifmisim cocugum olmazmış henüz
Senin oglunun göbeği 1 metre önde ama olmuyor ona ne dicen
Iste diyemiyorsun uzmek istemiyorum kimseyi ama bana kaynana da cok ukalalik yapmıştı. Vucudumu temizlemeden hamile kalmaya calisiyormusum. Sanki hamile kalmak tek basina yapilan birsey.
Oğlu istedi en cok taa nisanliliktan beri hayaller kuruyoruz
Doktor sigara icme dedi iciyor benimki
Haftasonu da biricik Hakan iyla viski icerler
Icsin icsin. Dönüşte de kokorec yesin.
.

Ekmrk nadiren yerim ve aç dolanmam. Yulaf kepeğinden ekmek ya da krep yapabilirsiniz. Bana göre lezzetli ve doyurucu da epey

Ve bu hafta yakın bir arkadaşım in erkek kardeşinde de sperm sayilari cok dusuk cikmis
11 aydir evliler
Gelinleri söylemiş kaynanaya
Oglan demiski anneme sakın söyleme
Neden söyleme yse tabi erkeklik gururu incincek annesi tedavi ol dicek isine gelmicek. Doktoe ayni sekilde onada vitamin vermis
Gelinde söylemiş ama soylemeyin sakin demis.
Biz efendiyiz ya tepemize çıkıyorlar milletin gelini edepsiz
Zayifmisim cocugum olmazmış henüz
Senin oglunun göbeği 1 metre önde ama olmuyor ona ne dicen
Iste diyemiyorsun uzmek istemiyorum kimseyi ama bana kaynana da cok ukalalik yapmıştı. Vucudumu temizlemeden hamile kalmaya calisiyormusum. Sanki hamile kalmak tek basina yapilan birsey.
Oğlu istedi en cok taa nisanliliktan beri hayaller kuruyoruz
Doktor sigara icme dedi iciyor benimki
Haftasonu da biricik Hakan iyla viski icerler
Icsin icsin. Dönüşte de kokorec yesin.
.
Sen sessiz sakin naif biri olduğu için çekiyosun bunca şeyi
Milletin gelini ne çirkef aynı şekilde
Ben olsam bende söylerim valla
Bu çocuk olmama meselelerinde hemen kadını suçluyorlar kısır sorun var vs
Ama bilmiyorlar ki sorun oğlanda
Ben olsam kayınvalidem öyle söylese yapıştırırım cevabı
Ben kötü bilineceğime herkes doğruyu bilsin
Sakla söylemeymiş erkekler gururu incinirmiş
Peki kayınvaliden sana söylenirken senin kadınlık gururun nerde yerin dibinde değil mi
Kocan bunları düşünemiyorsa sende boşver
Sana düşen görevi yap çekil kenara çünkü artık sana söz söylemeye hakkı yok.

Bı ınsan sadece et ve sebze yıyerek nasıl aç kalabılır anlamıyorum. En ıyı yıyceklerı Yemeni söylemiş ve açım dıye gezınıyorsun. Bız zaten öyle beslenıyoruz ve hıc de aç degılız. Sız alışmışsınız pılav hamur işlerine. Garıp geldı.
Hamurun eksikliği işte

Peki kayınvaliden sana söylenirken senin kadınlık gururun nerde yerin dibinde değil mi

Işin garibi bu sperm olayi çıkınca 1 ay oldu. Kaynana hic sormaz oldu cocuk meselesini
Gerci 2 aydir falan sormuyor .
Evet soylicem
Ama en cok zoruma ne gidicek biliyor musun ben söyleyince
Bu konunun ebediyen açılmayacak olmasi
Çünkü oglum üzülmesin diye düşüncek
Ee ben üzülürken neredeydin?
Çünkü oglunun ki can benim ki patlıcan.

Et yapıyorsaniz yanına buharda sebze pişirip zeytinyağı baharat,sarmısak hatta limon ekleyip tüketebilirsiniz garnitür olarak yada az yağ ile fırında sebze pişirip yiyebilirsiniz.
Karatay tarzı beslenmeyi araştırın derim,sizin diyetinize gayet uygun. Hem kilo almazsınız hemde sağlıklı beslenmiş olursunuz

Et yapıyorsaniz yanına buharda sebze pişirip zeytinyağı baharat,sarmısak hatta limon ekleyip tüketebilirsiniz garnitür olarak yada az yağ ile fırında sebze pişirip yiyebilirsiniz.
Karatay tarzı beslenmeyi araştırın derim,sizin diyetinize gayet uygun. Hem kilo almazsınız hemde sağlıklı beslenmiş olursunuz

O kadını cok tutuyorum. Cokta mantıklı onu bir arkadas daha söyledi az evel bir üye
Bakcam iyice incelicem.mantikli
Sizin o dediginiz börülce ve karnabahar da super oluyor.

Işin garibi bu sperm olayi çıkınca 1 ay oldu. Kaynana hic sormaz oldu cocuk meselesini
Gerci 2 aydir falan sormuyor .
Evet soylicem
Ama en cok zoruma ne gidicek biliyor musun ben söyleyince
Bu konunun ebediyen açılmayacak olmasi
Çünkü oglum üzülmesin diye düşüncek
Ee ben üzülürken neredeydin?
Çünkü oglunun ki can benim ki patlıcan.
Boşver canım
En azından oğlunda bir sorun olduğunu bilsin
Senin bie sorunun olmadığını bilsin yeter
Bu bilr yeter
Seni darlamaz küçük düşürmez en azından

O kadını cok tutuyorum. Cokta mantıklı onu bir arkadas daha söyledi az evel bir üye
Bakcam iyice incelicem.mantikli
Sizin o dediginiz börülce ve karnabahar da super oluyor.
Yani insülin direncinden kurtulan çok insan var Karatay ile. Bende doğum sonrası tekrar başlayacağım. Hem sağlıklı hem doğal.

Bir de benim annemin gec cocugu oldu
Bunu biliyorlar muhabbet esnasinds geçmişti. Gizli birsey değil çünkü yani annemle aramda baya yaş farkı var
Her neyse
Anneannem dediki
Kafalarından kuruyorlardir simdi sen de annen gibisin diye
Eşin doktora gitsin dedi anneannem
Bak 85 yasinda kadin. Ben televizyonda izledim dedi erkekte sorun oluyor dedi yuzde 80 dedi.anneannem.orasini yanlis anlamis heralde yuzde 50 50 sorun meselesi
Ve gercekten anneannemin dedigi çıktı
Uyanik masallah.

Bir de benim annemin gec cocugu oldu
Bunu biliyorlar muhabbet esnasinds geçmişti. Gizli birsey değil çünkü yani annemle aramda baya yaş farkı var
Her neyse
Anneannem dediki
Kafalarından kuruyorlardir simdi sen de annen gibisin diye
Eşin doktora gitsin dedi anneannem
Bak 85 yasinda kadin. Ben televizyonda izledim dedi erkekte sorun oluyor dedi yuzde 80 dedi.anneannem.orasini yanlis anlamis heralde yuzde 50 50 sorun meselesi
Ve gercekten anneannemin dedigi çıktı
Uyanik masallah.
Aynen öyle eğer annenin konusunu biliyorsa ordan da vurmaya çalışabilir seni
Çok ahlaksızca daha sorunu bilmeden sende sorun aramaları
İyi olmuş biraz eşinde problem çıkması sen aklanmış oldun
Herkes anneannen kadar bilinçli olsa keşke

Siz neicin borekten ekmekten mahrum kaliyosunuz? İnsülin direnciniz mi var ? Bakildi mi yoksa pco bu kesin insulin direnci vardir gozuyle mi bakti ?
Pcoyum bende kilo almamani regl duzeni daha fazla bozulmasin ve erkeklik hormonlarinda artis olmasin diye istemiyo cunku kilo aldikca regl suresi gecikir geciktikce daha cok kilo alirsin mekanizma bu sekilde

Insulin direncine gelince anneminde elinde 2,5 yildir diyet listesi var cokta yuksek direnc orani
ama ekmek yasak degil beyaz ve kepek ekmegi istemiyo unut dedi onlari hayatinboyunca ama tam bugday ekmegi serbest
Ustelik annemin ekmekle hic arasi yok ekmek yerine baska sey ekleyin dedi olmaz dedi
Cunku yag et karbonhidrat hepsini olmasi gerektigi gibi ayarladi
Pirinc yerine bulgur yiyosunuz ya arada pirinc yiyin icine sehriye koymadan haftada 1 yarim porsiyon

Limon sirke uzak durmaniz lazim kisaca asidik yapida olan seyleri birakmaniz gerek pirincten undan daha onemli bu

ayrica etle birlikte sebze yememeniz gerekiyo oglen et aksam sebze yemegi yemelisiniz

Esiniz sperm icin iyi beslenmeli arastirin birsuru kurler var ac kalarak cocuk yapamaz adam

Siz neicin borekten ekmekten mahrum kaliyosunuz? İnsülin direnciniz mi var ? Bakildi mi yoksa pco bu kesin insulin direnci vardir gozuyle mi bakti ?
Pcoyum bende kilo almamani regl duzeni daha fazla bozulmasin ve erkeklik hormonlarinda artis olmasin diye istemiyo cunku kilo aldikca regl suresi gecikir geciktikce daha cok kilo alirsin mekanizma bu sekilde

Insulin direncine gelince anneminde elinde 2,5 yildir diyet listesi var cokta yuksek direnc orani
ama ekmek yasak degil beyaz ve kepek ekmegi istemiyo unut dedi onlari hayatinboyunca ama tam bugday ekmegi serbest
Ustelik annemin ekmekle hic arasi yok ekmek yerine baska sey ekleyin dedi olmaz dedi
Cunku yag et karbonhidrat hepsini olmasi gerektigi gibi ayarladi
Pirinc yerine bulgur yiyosunuz ya arada pirinc yiyin icine sehriye koymadan haftada 1 yarim porsiyon

Limon sirke uzak durmaniz lazim kisaca asidik yapida olan seyleri birakmaniz gerek pirincten undan daha onemli bu

ayrica etle birlikte sebze yememeniz gerekiyo oglen et aksam sebze yemegi yemelisiniz

Esiniz sperm icin iyi beslenmeli arastirin birsuru kurler var ac kalarak cocuk yapamaz adam

Bana insulin direnci var denmedi pco tanisini koydu hemen arkasindan sen sakın kilo alma dedi,kilo alır isen dedi insulin direncin olusur ve aldığın kiloyu veremezsin dedi

Ben de o esnada eşime döndüm dedim ki,bak anenn duysun bunu.
Surekli bi elestiri hakim de esimin ailesinde zayıflığımdan oturu

Doktor da,lutfen söyleyin benim icin soyleyin kilo.almamasi lazım dedi zayiflarda adetler genelde duzenli oluyor dedi adet duzenimi sordu çünkü benim gecikmeler varmi gecikirse nasil kac gun adet olursun vs vs

Buna dayanarak liste verdi.

Listede tam bugday ekmegi var ancak 2_3 dilim yaziyor
Limonu asidik seyleri bilmiyordum ogrendigim iyi.oldu zaten sevmem oyle seyleri sirkeyide hic sevmem.

Bu arada et ve sebzeyi bir arada yiyemicemi de bilmiyordum tesekkur ederim tavsiyeler icin şaşırdım suanda.

Ha birde dun kan verdim tsh icin ben ayni zamanda hipotiroidi hastasiyim ve nodüllerim var.
Tsh cok yüksekti düşürdük.
Kan verdim dun glukoz 90 cıktı.

Bu yaz esim keto diyeti yapmaya basladi. Gunde 20 gr. karbonhidrat alabiliyor. Adam patlican, sogan, domates bile yemiyor, birakin ekmegi meyveyi! En guzel tok tutan sey galiba avokado. Hem cok lifli hem cok yagli. Sabah 1 tane yerse aciktim diye sikayet etmiyor. Bitkisel yaglar yiyebiliyor musunuz? Bulgura basin yagi, o da cok tok tutuyor. Ne bileyim domatesin, omletin ustune basin zeytinyagini. Bir de onun cok cok su icmesi gerekiyor. Belki size de lazimdir.

Keto omlet diye bir sey yapiyorum bir de: 12 yumurta, 1 kutu krema, 1/2 bardak zeytinyagi, 300 gr rendelenmis peynir, konserve mantar, ispanak... karistirip borcamda veriyorum firina. 12ye boluyorum, 6 ogun yiyor.

Bir de shirataki makarna diye bir sey aliyoruz, Macroda falan vardir belki. Yamden yapiliyormus. 0 carb ve 0 kalori. Basiyorum pesyoyu bu makarnaya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X