- 10 Haziran 2016
- 271
- 98
- 28
- 29
- Konu Sahibi Gizemlikiz90
-
Ben canla başla calısıcam. İstediğim gibi bi hayat yaşamak istiyorum.Seni meslek sahibi yapacak bir bolumde oku. Misal sen de demissin, hemsirelik.. muhendislik,ogretmenlik vs. Ben de isletme mezunuyum,sukur isim gucum var ama simdiki aklim olsa boyle bolumlerde okurdum.
Evet aynen. Hastane ortamini cok seviyorum nedense.İstedigim gibi bi hayat yaşamak istediğim için okumam lazım. Ayrilmalarla bosanmalarla attan inip eşeğe binmem diye düşünüyorum.Fen edebiyattan uzak durunmuhendislik avukatlik tip yazilabilir... ogretmenlik derdim ama oralarda yigilma var...iyice arastirirsaniz issiz kalmazsiniz... hemsirelik olabilir en azindan ozelde is bulursunuz
Hayır. Sanmıyorum. Evet bencede hani üniversite mezunu olur adın.Doğrudur iş bulmak sıkıntı olabilir. Ama üniversite bitirince hiç olmazsa insanın ufku açılıyor. Hayata bakış açınız genişliyor. Birey olmayı öğreniyorsun. İş açısından düşünecek olursanız şimdi iş bulup çalışabilecek misiniz
Artık mezun oldugun okulda önemli haklisin.mühendislik okuyorum ama mühendis olmak istemiyorum. şimdiki aklım olsa yine aynı okulumda işletme okurdum. bölüm değil okul seç. emin ol iyi bir okuldan mezun olunca yapamayacağın şey yok.
Ben canla başla calısıcam. İstediğim gibi bi hayat yaşamak istiyorum.
Evet aynen. Hastane ortamini cok seviyorum nedense.İstedigim gibi bi hayat yaşamak istediğim için okumam lazım. Ayrilmalarla bosanmalarla attan inip eşeğe binmem diye düşünüyorum.
Alt tarafı bi üniversite sınavı. Hayatımın geri kalanını belirleyecek diye tanımlama.insan öyle badireler atlatıyor ki hayatının geri kalanı bazen çıkıyor rayından. Yaşın genç illaki bi yerinden başlarsın. Bölüm sevmezsen tekrar tekrar hazırlanırsın. Ha çevrenin lafına bakıpta okumamazlık etme. 27 yaşındayım. Daha ocak ayında mezun oldum :) en az 2 kere daha üniversite okuyacağım lisansa tamamlamak istiyorumMerhaba ben şuan liseden yeni mezun oluyorum. 18 yaşındayım şuan. Hayatımın geri kalanını belirleyecek olan bi sınava hazırlanıyorum. Üniversite sınavı. Bu yıl hazırlamadın 2019 da tekrar girip denicem. Ama çevrem bana okumakta fayda etmiyor işe gir çalış diyo. Sizce napayım? Sizce artık okumak fayda etmez mi? Eğer ilk sınavda seneye güzel derece yaparsam anestezi istiyorum. Baktım dahada iyi bi sonuç olursa ikinci sınava da girer hemşirelik yazarım. Kuzenim işletme bitirdi ama bölümünü sevmiyor keşke işe girip calissaydim bundan iyidi diyo.Cevremde onu örnek gösteriyor hani okududa iş bulamicak zaten diye.Sizce?
Şimdi okumak var okumak var torpil var mı var ama kendi emeği ile bir yerlere gelen de var gidip ülkemizde alanı neredeyse olmayan geçerliliği olmayan ya da çok mezun verip iş gücünü tıkayan bölüm seçip ot gibi okursan evet okumak boştur okuma anlayışın gidip sınavlara girip mezun olmaksa evet boş okuldan dereceyle mezun olup okuduğu okul boyunca bir sürü kurslara katılıp sertifikalar biriktirip iki ve daha fazla dil öğrenen ve boşta olan var mı ??? Okumak budur okumak üniye gidip sadece geçmek değildir seni işe niye alsınlar ne artın var derler adama ha dersen ki benim babam zengin istesem şu dk bana iş kurar git çalış ama kimse sana lise mezunu halinle 1600-2000 den fazla vermez tecrübe yok bir şey yok ha ama şu da var lise mezunu olup iş hayatına atılıp açıktan okuyan sıfırdan bir meslekte yetişen çok iyi kazanan insanlar var ama onun için de çok sabırlı olacaksın ezileceksin yorulacaksın işveren seni gördüğünde diploması yok ama olandan daha iyi diyecek öyle bir özgeçmişin referansların olacak ki düşmeden yürüyebilesinMerhaba ben şuan liseden yeni mezun oluyorum. 18 yaşındayım şuan. Hayatımın geri kalanını belirleyecek olan bi sınava hazırlanıyorum. Üniversite sınavı. Bu yıl hazırlamadın 2019 da tekrar girip denicem. Ama çevrem bana okumakta fayda etmiyor işe gir çalış diyo. Sizce napayım? Sizce artık okumak fayda etmez mi? Eğer ilk sınavda seneye güzel derece yaparsam anestezi istiyorum. Baktım dahada iyi bi sonuç olursa ikinci sınava da girer hemşirelik yazarım. Kuzenim işletme bitirdi ama bölümünü sevmiyor keşke işe girip calissaydim bundan iyidi diyo.Cevremde onu örnek gösteriyor hani okududa iş bulamicak zaten diye.Sizce?
Ha bu arada okursan hemşirelik veya ebelik okumanı tavsiye ederim. Martta ki atamada yalan olmasın 9 bin civarı bi alım yaptı. Haziran atamasında da 6 bin gibi alımları var. Önü zor kapanır. Nüfus arttıkça hastane ihtiyacı doğuyor haliyleHayır. Sanmıyorum. Evet bencede hani üniversite mezunu olur adın.
Artık mezun oldugun okulda önemli haklisin.
Kamu düşünüyorsan kesinlikle hemşirelik veya herhangi bir sağlık bölümü oku en çok alım sağlıkta . Şimdiki aklım olsa sağlık okurdum atanasıya kadar canım çıktı. Artı maaşımızda onların yarısı kadar tabiri caizse. ikinci tercih olarakta öğretmenlik derim. Mühendislerin atamaları da zor .Merhaba ben şuan liseden yeni mezun oluyorum. 18 yaşındayım şuan. Hayatımın geri kalanını belirleyecek olan bi sınava hazırlanıyorum. Üniversite sınavı. Bu yıl hazırlamadın 2019 da tekrar girip denicem. Ama çevrem bana okumakta fayda etmiyor işe gir çalış diyo. Sizce napayım? Sizce artık okumak fayda etmez mi? Eğer ilk sınavda seneye güzel derece yaparsam anestezi istiyorum. Baktım dahada iyi bi sonuç olursa ikinci sınava da girer hemşirelik yazarım. Kuzenim işletme bitirdi ama bölümünü sevmiyor keşke işe girip calissaydim bundan iyidi diyo.Cevremde onu örnek gösteriyor hani okududa iş bulamicak zaten diye.Sizce?
Sağlıkta tek hemşirelik veya ebelik yazmalı, ben sağlık mesleğe dereceyle girdim tıbbı laboratuvar eve yakındı seçtim, öğretmen lisesi ve anadolu tutuyodu sen düşün:)yüksekokulunuda okudum puanlar bi çıktı 90 a atanamadım, girdim zabıt katipliğine 6 yıl oldu ama şimdi yarı maaşını alıyorum demem o ki bölüm çok önemli araştırmalıKamu düşünüyorsan kesinlikle hemşirelik veya herhangi bir sağlık bölümü oku en çok alım sağlıkta . Şimdiki aklım olsa sağlık okurdum atanasıya kadar canım çıktı. Artı maaşımızda onların yarısı kadar tabiri caizse. ikinci tercih olarakta öğretmenlik derim. Mühendislerin atamaları da zor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?