Artık rahatsız olmaya başladım, fikirlerinize ihtiyacım var...

ForgetMeForever

One Day Baby We'll Be Old
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2012
211
0
26
İstanbul
yi akşamlar hanımlar.. Şimdi yazacağım şey dert mi değilmi bende karar veremedim ama rahatsız olduğum bir konu...

Sorun; herşeyi hissetmem, yada önceden olacak şeyleri tahmin etmem, ve en kötüsüde birşey aklımdan geçtiği zaman o oluyor.. Farklı birşey çözemedim...

Sanırım hissiyatım fazla güçlü, yada ben mi öyle sanıyorum bilemedim..

Gelecekle ilgili tüm tahminlerim doğru çıkıyor, mesela bir arkadaşımla telefonda konuşuyordum, bana dediki ''canım sana birşey söyleceğim önemli ama sonra söyleyeceğim dedi'' . Ama zaten ben ne diyeceğini biliyorum ve
doğru çıkıyor. Bu verdiğim küçük bir örnekti ama her aklımdan geçenin olması, ve farketmeden bununla ilgili şeyler söylemek canımı sıkıyor.

Mesela yolda yürüyorum, diyorumki içimden kesin şu karşıma çıkıcak; Bakıyorum ki yanımdan geçiyor..

Belki bunlar sizlerinde başına geliyordur, bilemiyorum. Ama büyüdükçe artıyor bu hissiyat. Herşey bilinçsizce aklımdan geçiyor ve o şey mutlaka oluyor. Mesela geçenlerde bir araba ve motorsiklet gördüm, içimden (tabiki bilinçsizce) çarpışıcaklar dedim ve oldu.
Artık rahatsız olmaya başladım. Sizlerdede oluyor mu bu ? Yada bu psikolojik bir olaymı ? Yardımlarınıza ihtiyacım var. Bu sorunu çözmek için neler yapabilirim ?
Saygılarımla..

Son düzenleme:

6.hissin çok kuvvetli ya da genel anlamda hislerin..
Zaman zaman bana da olur, daha çok birşeyi çok düşününce..düşünce gücü diyorum ben buna ama seninki farklı..

Yapacak birşeyin yok..tahmin edebiliyorum bazen bu sana rahatsızlık veriyordur özellikle kötü şeyler aklından geçince olacağını bilmek..

Bence mümkün olduğunca iyi şeyler düşün ki iyi olsun..
Aklından kötü birşey geçtiği an hemen tersini iyisini düşün, mesela: yok canım o öyle değil böyle olacak ..de ve gülümse..

olumlu düşünceler herzaman olumsuz düşüncelerden kuvvetlidir.

Ne demiş mevlana: insan düşünceden ibarettir gerisi et ve kemiktir..

Son düzenleme:

Aklıma Son Durak serisi geldi :)

Bazı insanlara olur böyle şeyler...

Ama bunu sorun olarak görme, o an sen elinde olmayan bir şekilde hissediyorsun bunları..

Kalbin temiz diyelim :)

evet canım haklısın, olumlu düşünmeye calısıyorum tabiki dediğim şeyler her dakika her zaman değil ama oluyor genellikle , ve en çokta kötü birşey düşünürsem olacağı beni korkutuyor, seninde dediğin gibi
Umarım bu şeyler azalır teşekkürler yorumun için , olumlu şeyler düşünmeye çalışacağım...

bu durum bende de var .6.hıslerımın kuvvetlı oldugunuda soylerler .

ama ben genelde olumsuz olacakları hıssederım :) olumsuzluklara

yuklenmıs gıbıyım mısal ; olumsuz bır haber alacaksam veya

bır olay olacaksa 2-3 gun oncesınden sıddetlı bı sekılde iç sıkıntısı

olur ben de ,yada ruya gorurum .2-3 gun sonrada ısın kokusu cıkar

ortaya zaten .ne olacagınıda 2-3 gun oncesınden kestırıyorum

aklım eger yogunlastıysa bı mevzuya ,olumsuzluk hıssedıyorsam

kesın olumsuz oluyordur :)

Benimde hislerim kuvvetlidir ama sizin kadar değil.. genelde rüyalarım çıkarr ondanda rahatsız oluyorum kötü birşey gördüğüm zaman bütün günn moralim bozuk oluyor acaba ne olacak diye..

aklına kötü şeyler getirme o zaman
gelse de düşünceni dağıtmaya çalış
belki de motorun çarpışmasında olduğu gibi negatif enerji yayıyorsundur yoğun bir şekilde
tıpkı nazar değmesinde de öyle olur ya, negatif enerjin yüzünden karşındaki insana nazarın değer ve ona zarar verebilirsin
belki seninki de odur, belki sadece histir
sen en iyisi hep iyi düşünmeye çalış
bir de bunlar aklına geldiğinde besmele çekmeyi dene bakalım
Allaha sığınınca çözülmeyecek şey yok

Kendimi uğursuz biri gibi görmeye başladım Ama hayır değilim yani uğursuz falan.
Canım nasıl desem zaten o düşünce anlık geliyor anlıyor musun? Yani benım olumlu yada olumsuz düşünmeme gerek kalmıyor.
Neden olumsuz şeyler düşüneyim zaten ama herşey anlık oluyor.

Petek dinçözün böyle bir sorunu vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam.. sonra kurtulmustu ama nasıl oldugunu hatırlamıyorum

Aşağıdaki linkte petek dinçözün durumu var.. onunki dahada kötü.. birde benim kuzenim 18li yaşlarında geceleri dışarı cıktıgında insanları hayvan olarak gördüğünü söylerdi. biz saçmalıyor yalan söylüyor diyorduk ama gercekmiş bir hocaya götürmüşlerdi kalp gözün acık demişti okumuslardı sonra iyileşmişti.. şimdi o günlerin hatırlatılmasına bile kızıyor..

İLAHİYATÇILAR TEŞHİSİ KOYDU "PETEK DİNÇÖZ'ÜN KALP GÖZÜ AÇIK" - petekhayrani - Blogcu.com

Korkuttunuz beni yahu, allaha şükür böyle bir vaziyetim yok, bunlar çok daha korkunç, ben sadece hissedıyorum, birde bu olayla ilgili canladırmada yapılmıştı. Şimdi hatırladım :)

arkadaşın paylaştığı petek dinçöz olayını okuyup açıkçası korktum :)
sizin ki böyle değilmiş tabi ki, çok şükür.
hislerinizin kuvvetli olması ne güzel aslında, olumlu olarak kullanıldığında olumlu sonuçlar verebilir

Korkuttunuz beni yahu, allaha şükür böyle bir vaziyetim yok, bunlar çok daha korkunç, ben sadece hissedıyorum, birde bu olayla ilgili canladırmada yapılmıştı. Şimdi hatırladım :)

Korkma canım seninki bunlara benzemiyor. dediğin gibi bol bol dua et ve gelecekle ilgili birşey düşünmeyeye çalış ne bileyim araba görünce arabayla ilgili bişeyler düşünme öylemi olacak böylemi olacak çok ince düşünme

ben rüyamda hiç hayatım boyunca görmediğim insanları görüyorum ve o kişilerle bi süre sonra tanışıyorum.sein yaşadıkların benim başıma da geliyor daha niceleri.

bi zamanlar hocalar tartışıyordu.hiç tanımadığın insanları görmen mümkün değil illa bi yerlerde görmüşsünüzdür ve bilinç altı olmuştur.rüyada görmüşsünüzdür diye ama nerede nasıl göreceğimde aklım bilinçaltı yapacak.olabilirde belki bilemiyorum.

çünkü birkaç sene önce tanıştığım biri şans mı tesadüf mü bilemiyorum teyzemin karşısındaki apartmanda oturan biri çıkmıştı.o bayan ile de bir iş görüşmesinde beklerken tanışmıştık.

bu olay da ilk babam vefat ettiği zaman başladı.rüyamda annemin bi adamla sarılıp hüngür hüngür ağladıklarını görüyordum.aradan birkaç gün geçti babam vefat etti.sabah eve bir hışımla hüngür hüngür ağlayarak içeri giren bir adam yengeem diye anneme sarıldı.o adamda hiç görmediğim amcammış.

kalp temizliği olabilir.çünkü beni kırıp üzen hakkında bile kötü düşünmek istemiyorum.sanki kötü düşündüğümde bana dönecekmiş gibi.

birde herkeste olağan birşey oluyor mesela birşey yaşadığımda ben bunu daha önce yaşamıştım diyorum ve tırsıyorum sonu kötü mü oluyordu acaba diye !!!!!!

Bence böyle bir yetinin varlığını unut.

Zamanla her olaya şimdi böyle olacak,şimdi böyle söyleyecek,şimdi karşıma bu çıkacak vs.. diye bakarsan ihtimal serisini çoğaltırsın sadece ve tuttuğu zamanda ben herşeyi hissediyorum sanırsın.

Yani verdiğin örnekten yola çıkarsak;araba ve motorsikleti görünce beyninin şimdi ne olacak ? sorusunu sorduğu o anlık durumu yaşamaktan sıyrıl.
Her olayda böyle bir çıkarım yaparsan ve 10 olayda 3 bile tutsa bu seni zamanla ben olacakları hissediyorum psikolojisine sokar.
Tam tersine şimdi şöyle olacak dediğinde olmayan ,karşına çıkmasını düşündüğün ama çıkmayan kişileri bi say bakalım,emin ol hiç azımsanmayacak bir sayı ile karşılacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…