Artık şaşırmıyorum bile, manevi desteğe ihtiyacım var sadece.

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.404
358
Mersin
Merhabalar. 29 yaşındayım ,3.5 yıllık bir beraberliğim var ve son iki yıldır evlenmeye çalışıyorum.Daha öncede bir mesajım vardı ama özet geçeyim. Tek kardeşim olan abimi 9 yıl önce kaybettik.Annem o günden sonra toparlanmadı. Babamla ben terapi gördüğümüz için bize düşman oldu.Asla tedavi kabul etmedi ve yavaş yavaş kötüleşti herşey. İnsan içinde hakaretler, tehtidler, kendini üstün görüp herkesi aşağılamalar, sürekli negatif sürekli herşey kötü bakış açısı ve en kötüsü yalanlar. Hikayeler uydurup tüm aileye saatlerce telefonla anlatmaya başladı.Onlarda bize sorma gereği bile duymadılar.Yurtdışında çoğu tek iletişim telefon zaten. Babamın çocuğu varmış bir kadından 3 4 yaşlarında,parası bitmiş, kadın terketmiş çocuğuda göstermiyormuş bu yüzden babam üzgünmüş. Ben haftasonları uçakla gidip izmirde antalyada sevgilimle sürtüyormuşum,artık Allah bilir neler yapıyormuşum. Evet bunları öz annem kendi kızı ve eşi için söylüyor. Aleviyiz ,sevgilimin ailesi sünni. Bana evlenmeyeceksin, ben istemiyorsam olmayacak, evlenirsen anneni ölmüş bil gibi bir çok şey söyledi.Sırf bu nedenden. Vazgeçiremeyince de periyodik olarak cehennemin dibine git, Allah ikinizinde belasını versin, senin gibi kızım yok falan diyor şimdi. Bu arada teyzemin oğluda sünni biriyle nişanlanacak bizim şehrimizde onun her işine koşuyor ama deli gibi.

Yıllarca ısrar kıyamet tedavi gösterelim dedim, kendi gitmeyecek zorla yatıralım kimse bulmak zorunda değil dedim babam hep o kadar değil dedi.Annem ona seni öldürür evde oturacağıma hapiste otururum dediğinden beri acayip korkuyor annemden. Anneme de kaç kere yalvardım sensin ruh hastası sen git ben çok iyiyim böyle düşündüğün için gerizekalısın diyor. Birde sakin bir insan değil, arada canını sıkacak birşey söylediğimde bile o kafanı duvarda patlatırım senin falan diyor, tutup kolundan götürmeye çalışsam neler olur bilemiyorum. :110:

Yıllarca bekledim herşey iyi olsun diye.Tek evladım ,yapmamalıyım dedim ve bekledim. Tansiyon ve migren hastası oldum depresyona girdim yinede bekledim.İş yerimde patronlarım beni teselli eder oldular, o derece. En son baktım olmayacak gidip nikah günü aldım. Aileme söyledim.Aynı evin içinde benimle konuşmuyor zaten babamlada konuşmuyor da gerçi babam söylemiş. Oturduk babamla gelsin istesinler, söz yüzüğü takalım, tatlı yiyelim dedik sesini çıkarmadı. Daha önceden bu eve parmaklarını sokarlarsa onları yerin dibine sokarım demişti, bu yüzden sesini çıkarmaması beni çok gerdi. 3 gün öncede de ben kimleri davet edicez diye babamla konuşurken patladı 'hiç kimse gelmeyecek,ben hiç kimseyi istemiyorum. Sadece onlar ve biz.Kahvelerini içerler sonra tatlı mı yemeye gidiyorsunuz nereye gidiyorssanız çeker gidersiniz' dedi. Müstakbel kayın validem kalp hastası ve 10 saatlik yoldan gelecek ki kendisi pamuk gibi bir insan sırf beni kırmamak için rahatsızlanmayı göze alıyor, onlara bir kahve verip gönderecek evden bu arada neler söylecekte Allah bilir. Kovdum evden. Rahmetli dedemden kalan bir çiftlik var, sen oraya gitsene dedim.

Şimdi cumartesi beni istemeye söz kesmeye geliyorlar. Cuma günü izin aldım işten. evin temizliğini yemeği falan istenecek kız olarak ben yapacam. Manevi kardeşim dediğim en yakın arkadaşım ve annesi herşeyime koşuyorlar,sağolsunlar onlarda cumartesi gelecekler. Umursamak istemiyorum ama çok gücüme gidiyor. Özellikle ailesine karşı bu davranışı hakedecek hiçbir şey yapmamış, sadece övünç kaynağı olmuş bir evlat olarak bu yapılanları kaldıramıyorum.

Öyle tuhaf,buruk, kötü bir durum. İçimi dökmek istedim :110:

En azından gerekçeniz çok sağlam,psikolojisi bozuk ve tedaviyi kabul etmiyor.Onun tavırları bozmamalı karşı tarafı.
Allah yardımcın olsun,çok kötü bir durum.

Allah yardimciniz olsun ne desem bilemedim gercekten zor bir durum :(

Annen dünyanın en büyük acısını, evlat acısını yaşamış biri. Onu anlaman çok zor, bu haliyle kabullenmeye çalış.

Merhabalar. 29 yaşındayım ,3.5 yıllık bir beraberliğim var ve son iki yıldır evlenmeye çalışıyorum.Daha öncede bir mesajım vardı ama özet geçeyim. Tek kardeşim olan abimi 9 yıl önce kaybettik.Annem o günden sonra toparlanmadı. Babamla ben terapi gördüğümüz için bize düşman oldu.Asla tedavi kabul etmedi ve yavaş yavaş kötüleşti herşey. İnsan içinde hakaretler, tehtidler, kendini üstün görüp herkesi aşağılamalar, sürekli negatif sürekli herşey kötü bakış açısı ve en kötüsü yalanlar. Hikayeler uydurup tüm aileye saatlerce telefonla anlatmaya başladı.Onlarda bize sorma gereği bile duymadılar.Yurtdışında çoğu tek iletişim telefon zaten. Babamın çocuğu varmış bir kadından 3 4 yaşlarında,parası bitmiş, kadın terketmiş çocuğuda göstermiyormuş bu yüzden babam üzgünmüş. Ben haftasonları uçakla gidip izmirde antalyada sevgilimle sürtüyormuşum,artık Allah bilir neler yapıyormuşum. Evet bunları öz annem kendi kızı ve eşi için söylüyor. Aleviyiz ,sevgilimin ailesi sünni. Bana evlenmeyeceksin, ben istemiyorsam olmayacak, evlenirsen anneni ölmüş bil gibi bir çok şey söyledi.Sırf bu nedenden. Vazgeçiremeyince de periyodik olarak cehennemin dibine git, Allah ikinizinde belasını versin, senin gibi kızım yok falan diyor şimdi. Bu arada teyzemin oğluda sünni biriyle nişanlanacak bizim şehrimizde onun her işine koşuyor ama deli gibi.

Yıllarca ısrar kıyamet tedavi gösterelim dedim, kendi gitmeyecek zorla yatıralım kimse bulmak zorunda değil dedim babam hep o kadar değil dedi.Annem ona seni öldürür evde oturacağıma hapiste otururum dediğinden beri acayip korkuyor annemden. Anneme de kaç kere yalvardım sensin ruh hastası sen git ben çok iyiyim böyle düşündüğün için gerizekalısın diyor. Birde sakin bir insan değil, arada canını sıkacak birşey söylediğimde bile o kafanı duvarda patlatırım senin falan diyor, tutup kolundan götürmeye çalışsam neler olur bilemiyorum. :110:

Yıllarca bekledim herşey iyi olsun diye.Tek evladım ,yapmamalıyım dedim ve bekledim. Tansiyon ve migren hastası oldum depresyona girdim yinede bekledim.İş yerimde patronlarım beni teselli eder oldular, o derece. En son baktım olmayacak gidip nikah günü aldım. Aileme söyledim.Aynı evin içinde benimle konuşmuyor zaten babamlada konuşmuyor da gerçi babam söylemiş. Oturduk babamla gelsin istesinler, söz yüzüğü takalım, tatlı yiyelim dedik sesini çıkarmadı. Daha önceden bu eve parmaklarını sokarlarsa onları yerin dibine sokarım demişti, bu yüzden sesini çıkarmaması beni çok gerdi. 3 gün öncede de ben kimleri davet edicez diye babamla konuşurken patladı 'hiç kimse gelmeyecek,ben hiç kimseyi istemiyorum. Sadece onlar ve biz.Kahvelerini içerler sonra tatlı mı yemeye gidiyorsunuz nereye gidiyorssanız çeker gidersiniz' dedi. Müstakbel kayın validem kalp hastası ve 10 saatlik yoldan gelecek ki kendisi pamuk gibi bir insan sırf beni kırmamak için rahatsızlanmayı göze alıyor, onlara bir kahve verip gönderecek evden bu arada neler söylecekte Allah bilir. Kovdum evden. Rahmetli dedemden kalan bir çiftlik var, sen oraya gitsene dedim.

Şimdi cumartesi beni istemeye söz kesmeye geliyorlar. Cuma günü izin aldım işten. evin temizliğini yemeği falan istenecek kız olarak ben yapacam. Manevi kardeşim dediğim en yakın arkadaşım ve annesi herşeyime koşuyorlar,sağolsunlar onlarda cumartesi gelecekler. Umursamak istemiyorum ama çok gücüme gidiyor. Özellikle ailesine karşı bu davranışı hakedecek hiçbir şey yapmamış, sadece övünç kaynağı olmuş bir evlat olarak bu yapılanları kaldıramıyorum.

Anneniz agir bir psikolojik vaka anladigim kadariyla, oncelikle sevgiliniz bu durumu ailesina aciklasin ki olasi bir tatsizlikta insanlar zorda olsa anlayisli olsunlar. Siz merak etmeyin sonucta evlilik gibi hayirli bir is icin ugrasiyorsunuz ve yaniniazda arkadasiniz ve annesi varmis insallah hayirlisi olur hakkinizda.
Ondan sonrada kendi hayatiniza bakarsiniz artik annenizide zorla klinigemi yatirirsiniz artik bilemiyorum ama hem kendine hem cevresina zararli hale gelmis cunku.

Evlat acısını anlayamam tabi Allah göstermesin de,ama bana sen tedavi gördün abini unutmak için zaten hiç sevmemiştin hala gülüp eğleniyorsun demesi de çok acı sesimi çıkarmıyorum yinede.

Sevdasinemalarda hangi ilacı vereceğimiz sorun,rahatsızlığın ne olduğunu tam bilmiyoruz ki. Sanrıları var çok fazla, tanı yok, ilaç veririz nasıl etki eder kestiremiyoruz. Yoksa bende niyetlendim ona bir ara :KK43:

Sizin için çok zor bir durum. Ama anneniz için daha ağır. Sanırım acısını sürekli taze tutmaya çalışıyor. Aksi halde oğlunu unutacakmış hissine kapılıyor belli ki. Siz de kaldığınız yerden hayatınıza devam ettiğiniz için öfkeleniyor. Sevgilinizin ailesine söylersiniz durumu. Hiç rezil olacakmış gibi düşünmeyin. Ne olursa olsun o sizin anneniz ve elin ne düşündüğü önemli değil. Onlar da anlayışlı olmak zorundalar. Allah annenize yardım etsin, içindeki acıyı dindirsin inşallah.

Annenizin vekaletini babanız yada siz alırsanız istesede istemesede tedavi ettirebilirsiniz.eğer anneniz çevreye yada kendine zarar veren bir hasta ise bu durumlarda 112 ve 155 i senkronize olarak aradığınızda ambulans ve polis eşliğinde hastaneye götürerek tedavi altına alırlar.belki işinize yarar diye yazdım.

Canım benım Rabbim yardımcınız olsun, Ben 10yaşındayken 15 yaşındaki abimi kaybettik ilk aylar annemde abimle mezara girmişti sanki, sigara içmeyen kadın sigara içmeye başlamıştı ama zaman herşeyin ilacı oldu bizim için ayakta kaldı bizlerle beraber yaralarını sardı, ama işte herkes acılara karşı aynı dayanıklıkts olamaz, Rabbim anneciğine sabrı cemiller versin yüreğini soğutsun sana babana karşı merhamet nasip etsin

Annenizin vekaletini babanız yada siz alırsanız istesede istemesede tedavi ettirebilirsiniz.eğer anneniz çevreye yada kendine zarar veren bir hasta ise bu durumlarda 112 ve 155 i senkronize olarak aradığınızda ambulans ve polis eşliğinde hastaneye götürerek tedavi altına alırlar.belki işinize yarar diye yazdım.

Teşekkür ederim aklımda bulunsun çünkü artık gerçekten bilmiyorum neler yapabileceğini. Babam yanaşmaz öyle bir şeye gerçi, gerekli durumda ben ilgilenirim.

Ayrıca kolaylık dileyip dua edenlere çok teşekkür ediyorum.Gerçekten iyi bir şeyler duymaya çok ihtiyacım var.

Teşekkür ederim aklımda bulunsun çünkü artık gerçekten bilmiyorum neler yapabileceğini. Babam yanaşmaz öyle bir şeye gerçi, gerekli durumda ben ilgilenirim.

Ayrıca kolaylık dileyip dua edenlere çok teşekkür ediyorum.Gerçekten iyi bir şeyler duymaya çok ihtiyacım var.

Herkesin bir sınavı var şu koskoca evrende bize düşen doğru yoldan şaşamamak yaratıcıya nolursa olsun şükretmek elinde sonunda Allah en güzel kapıyı açıyor. Allah annene şifa versin sana da sabr ihsan etsin. İnş. çok mutlu olursun.

Öncelikle tebrik ederim şimdiden inşallah kazasız belasız atlatırsınız.

Anneniz için üzüldüm.Evlat acısı yaşamış bir anne.Siz ne kadar konuşsanızda onun içindeki yangını söndüremezsiniz.Keşke zamanında tedavi olmaya ikna olsaymış.

Sanki siz ılımlı bir konuşma yapsanız yani abinizi unutmadığınızı onunda sizi mutlu görmek isteyeceğini gibi şeylerden bahsetseniz belki işe yarar.

Bu arada ilaç verin diyen arkadaşlar olmuş benim tavsiyem böyle bir işe kalkışmamanız zira çok daha kötü bir durumla karşı karşıya gelebilirsiniz.

Umarım herşey gönlünüzce olur :KK66:

Güzel kardeşim ağabeyine rahmet diliyorum
Evlilik hazırlıkları tatlı telaşlar, isteğini ve hayal kırıklığını anlamak zor değil
Annen acısını taze tutmaya çalışıyor, annem öldüğünde ben de yaptım aynı şeyi
Kardeşimin hamile olduğunu öğrendiğimde utanmıyor musun annen ölmüş bi tarafının derdinde miydin deyiverdim
Ki evlat acısı acıların en büyüğü derler, bir dönem yediğim lokmadan utandığım oldu, o yiyemiyor ben yiyorum diye düşünürdüm, zamanla düzeldi tabi, herkesin acı eşiği, duyguları bir değil annen yardım almayı kabullenmiyor olabilir ama babanın şimdiye dek buna bir çözüm bulması gerekirdi, zira bu durum kendi sağlığı içinde hoş değil. Onu olduğu gibi kabul edip, ayaklarının üzerine basmaya çalışmalısın, bir de kızmamaya çalış n'olur, o acı çok derin, sende evladısın onun içinden neler geçiyordur şimdi, evlenecek, beni bırakacak, tek evladım gidecek gibi.... Allah yardımcınız olsun

Bir söz var: Boş yere canı yanmaz insanın ya bir eksiklik vardır geleceğe dair ya da bir fazlalık vardır geçmişten gelen.

Allah büyük ve kerim. Bunları yaşıyorsanız bir sebebi vardır. Her sorunun da bir çözümü vardı mutlaka. Gömülüp boğulmayın sorunların içinde. Bir video izledim geçen gün yapılan bir araştırmada eğer bu stres benim sağlığıma kötü dersen bir sürü hastalık edinebilirsin. Ama bu stres benim hayatımda iyi birşey olarak(öğretici) olarak var dersen o zaman işler değişir. Bir de bu tür durumlarda en çok başkalarına yardımcı olmaya çalışırsan manevi olarak iyi gelecektir. Forumdaki diğer sıkıntılı insanlara yardımcı olmaya çalış. Herkes destek arayışında, destek ol kendini iyi hisset. Bak ne güzel senin yanında iki tane kanlı canlı insan varmış. Onu bulamayanlar da var. Şükret. Allah yardımcınız olsun annenin de senin de. Evliliğinizde hayırlı uğurlu olsun inşallah

Back
X