• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Artık sırf yaşlı diye kimseye saygı duymayacağım.

Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.

Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.

ben liseden beri yaşlı amcalara yer vermiyorum... belki genelleme yaptım ama ben 8 saatlik ders+ 3 saat dershaneden sonra sırtımdaki o koca çantayla otobüsteyim yaşlı bir amcaya yer verdim(70i geçkin duruyordu). sonra yer verdiğim o yaşlı amca 2 durak sonra kokoş topuklu ayakkabılarıyla ayakta zor duran mini etekli bir kadına yer verdi ve tam dibinde dikildi ayakta ... o gün dedim amcalar size yer yok bundan sonra...

Siz yer vermişsiniz yaşlıdır deyip, amca saygısızlık etmiş. Siniriniz geçince eminim yine mutlaka yer verirsiniz. Arkadaşlar birde benim anlamadığım, oturanların çoğu genç sayılabilecek yaşta erkek, nihayetinde biri iner, yerine otururum. Sonra yaşlı ya da hamile bayan binerse sadece ben kalkıp yer veririm, erkekler kılını kıpırdatmaz. Bu nasıl iştir, başıma kaç defa geldi hamile bayan bindi karnı bariz belli ya da çocuklu, yanımda genç erkekler oturmasına rağmen yer vermiyor, ben veriyorum bu erkeklerin yaptığı doğru davranış mıdır? Piskolojik baskı yapıldığı zaman (laf sokan, kalkmamız için gözümüze bakan) insan yer vermek istese de; vermek istemiyor.

dediğinize sonuna kadar katılıyorum. o kadar genç (yani ortaokul-lise çağında bile) erkek varken yanlarında bayanlar yer veriyor utanıyorum oturmaya...

Sen yine yasliya yer vermissin ve adam kendisi oturmus. Ben bir kac kere tiklim tiklim metrobuste, tramvayda, otobuste yaslilara yer vermeye kalktim adamlar resmen benimle ayni yasta kizlarini oturttular kizim sen ayakta kalma gec şöyle diye.
ulan ben de insan evladiyim, sana yer veriyorum. Cok mu merakliyim ayakta kalmaya sanki diye diye icimden gecirdim.
Bir daha da vermeyecegim diyorum ama yaninda bir akrabasi olmayanlara veriyorum yine de.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bende işim geregi 2 vesait gidip geliyorum işe ve neredeyse hergün bir yaşlı amca teyze krizi oluyor.
Daha dün metroda inecegim tepemde bir amca ittirip duruyor. Taciz mi ediyor inmek mi istiyor belli değil.
Önceki gün yaşlı bir amca bindi metroya ve aksam herkes evine gitmek icin caniyla ugrasirken, kalabaligin icinde cikardi kitabını ve dedigi aynen şu : biraz acilin kitap okuyacağım.
Ne dersiniz? Cahili de bencil okumuş görmüşu de ayni. Tabiki hepsi ayni değil fakat ben hemen hemen hergün bunlara benzer şeyler görüyorum.
Geçen gün koltukta bir genç adam uyumuş kimbilir ne kadar yorgun. Teyze zorla kaldırdı. Sen günlerde gezerken teyze ben işte kendimi parladim dedi. Haksiz mi?

Ayrica yine genelleme yapmak istemiyorum ama ne zaman metroya binsem yaşlı amcalarin hep birilerini kestiğini de gözlerini dikerek baktığını görüyorum.

Vermeyince başında dikilip gözleriyle taciz edenler var.... Bir gün hastayım işten çıktım kadının biride beni fırçaladı... Benim çalışdıgım yer iş alanlarının yogun oldugu bir yerde çalışıyorum... Akşam beş buçukta çıkıyorum dolmuşta mümkün değil yer bulamazsın neden ev hanımlarımızın ev gezmelerinden örgü çantalarıyla felan tam mesai bitiminde dönülüyor... Bütün gün yorul bide gel dolmuşda basamakda git... Abartmıyor istisnasız bu hergün.... Hadi ben ofiste çalışıyorum bu bölge ağır şartlarda çalışan beden işçileri var zavallı adamlar .... Bu adalet mi sizce....Öyle bir kızıyorum ki o hanımlarımıza belli mesai saati erken çık gezmenden biraz... Ben her yaşlıya yaşından dolayı yer verilmemesi gerektiğini ögrendim...

Bir metrobüs hikayesi evet.İstanbul'da yaşıyorsanız elbet bir gün sizin de olacak.Bana baya yanlış anlatmışlar insanları,yaşlı insanlara hep saygı duymam gerektiği,iyilik yapmam gerektiği,bunun sonucunda bir hayır duasının bile önemli olduğu öğretilmişti.Belki amaan buna mı kafayı taktın diyeceksiniz ama ben bugün gerçekten çok üzüldüm.

Yer isteyen bir insan görünümlüye kalkıp yer verdim ve üstüne azarlandım.Koltuklar yaşlılar içinmiş,yazıyormuş yer vermem gerektiği.Ve evet o kadar oturan genç erkek varken gelip benim başıma dikildi.İstediğini elde edip bir de üstüne bana laf etti.Sonra oturup tesbih çekti (çok müslüman ooooov!) Ve ben hiç bir şey demedim sırf "gençler çok terbiyesiz" diyen terbiyesizler ülkede malesef var diye.Bu bahsettiğim sözde yaşlı amca ayakta duramayan bir tip değil belirteyim yoksa ben gerçekten bu konuda merhametli biriyim sabahtan beri bindiğim araç sayısı 4'e ulaşsa bile yer verirdim.Ama artık değilim,gerçekten değilim.Kimse mecbur değil,ben kalkmaya da bilirdim.Ama sen herkes mecbur dersen kimse sana yer vermez.Ve evet o çektiğin tespih,kıldığın namaz bir kalp kırdığında bir halta yaramaz.İnsanlardan tiksindim artık.Kibar olmak sadece üzüyor.
ben de öyle.. sırf yaşlı diye kimse saygıyı haketmez, he şirin olur tonton olur işte o zaman. istanbulda yıllarca toplu taşıma kullandım ne demek istediğini iyi biliyorum

Bende yaşlı hamile yada rahatsız olduğunu gördüğüm insanlara yer veririm..Ama bazıları cidden tuhaf insan bir teşekkürü çok görmemeli dime.. Birde gün gezmelerinden dönme işini iş çıkışı saatine denk getiren hanımlar yokmu .. Tüm gün ev gezmesinde otur dedikodunu yap ama bir yarım saat erken çık git evine.. zaten dolu olan otobüs minübüsleri birde sen doldurmaiş çıkışında.. Üstüne gündeki her konuşulan olayın birde kritiğini yapmıyorlarmı, kendimi o altın gününü bizzat yaşamış hissediyorum...

70 yaşından büyük bir bastonlu amca bindi bir gün.
Bir taraflarını yayıp oturan onlarca erkek vardı,ama ben kıyamadım kalktım.
İki durak sonra sarışın bir bomba bindi.
Bastonlu amca fırlayıp yer verdi.
Kalakaldım öyle.
O günden sonra gerçekten fikrim değişti gibi.
Ramazan ayında öğle vakti bir yere gidiyordum.
Oturuyorum ama boğazıma kadar poşet var elimde,kalkmam mümkün değil.
Başıma bi teyze dikildi zabıta gibi.
Yine aynı şekilde bi taraflarını yayan onlarca erkek varken arkadaki teyze omzumu çürüttü.
Kalksana sen gençsin diye.
Mübarek Ramazan ses etmedim,kalkamıyorum çünkü.
Başladılar sallamaya.
Başörtüme,giydiğim feraceye,inancıma kadar....
Yaşlılar gençleri kullanmayı çok seviyor.
Kendini bilen insan zaten böyle davranmıyor.

konuyu okurken bütün maceralarım film şeridi gibi geçti önümden :) o zaman 14 yaşındayım 52 kiloyum boyum uzun inceciğim sırtımda kocaman çanta günde 11 saat ders var tabi yığınla kitap zor taşıyorum sabah 6 da evden çıkıp 2 saat yola okula gidiyorum otobüste akşam da 7 de geliyorum sürekli birileri çantanı çek oraya ben oturayım sen gençsin buraya arkadaşım gelecek bilmem ne her gün çıldırtırlardı beni bazen verirdim bazen vermezdim süslenip püslenip gezmeye çıkıyor teyze ben 13 saat pert olmuşum umru değilim banane

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Bende işim geregi 2 vesait gidip geliyorum işe ve neredeyse hergün bir yaşlı amca teyze krizi oluyor.
Daha dün metroda inecegim tepemde bir amca ittirip duruyor. Taciz mi ediyor inmek mi istiyor belli değil.
Önceki gün yaşlı bir amca bindi metroya ve aksam herkes evine gitmek icin caniyla ugrasirken, kalabaligin icinde cikardi kitabını ve dedigi aynen şu : biraz acilin kitap okuyacağım.
Ne dersiniz? Cahili de bencil okumuş görmüşu de ayni. Tabiki hepsi ayni değil fakat ben hemen hemen hergün bunlara benzer şeyler görüyorum.
Geçen gün koltukta bir genç adam uyumuş kimbilir ne kadar yorgun. Teyze zorla kaldırdı. Sen günlerde gezerken teyze ben işte kendimi parladim dedi. Haksiz mi?

Ayrica yine genelleme yapmak istemiyorum ama ne zaman metroya binsem yaşlı amcalarin hep birilerini kestiğini de gözlerini dikerek baktığını görüyorum.
İşte o kadar araba değiştirip işe okula gidiyoruz valla işim olmasa binmem toplu taşımaya.Gezeceksem de susarım keyfine çıktın sen ne oturması diye düşünüyorum.Ama bunlarda bu yok buna çok sinir oluyorum,yaşlılara özel toplu taşıma yapsalar aralarında ne için kavga ederler acaba bu defa?
ben de öyle.. sırf yaşlı diye kimse saygıyı haketmez, he şirin olur tonton olur işte o zaman. istanbulda yıllarca toplu taşıma kullandım ne demek istediğini iyi biliyorum
Teşekkür ederim gerçekten anladığın için.İnsanlar bozuyor iyi insanları da.Annem ki beni böyle yetiştirdi yaşlılar hakkında,verme kimseye bundan sonra yerini diye bir cümle kurdu kadın.

İşte o kadar araba değiştirip işe okula gidiyoruz valla işim olmasa binmem toplu taşımaya.Gezeceksem de susarım keyfine çıktın sen ne oturması diye düşünüyorum.Ama bunlarda bu yok buna çok sinir oluyorum,yaşlılara özel toplu taşıma yapsalar aralarında ne için kavga ederler acaba bu defa?
Teşekkür ederim gerçekten anladığın için.İnsanlar bozuyor iyi insanları da.Annem ki beni böyle yetiştirdi yaşlılar hakkında,verme kimseye bundan sonra yerini diye bir cümle kurdu kadın.
istanbulu çok özlüyorum ama o otobüsler o yollar beni çok korkutuyo şimdi işten çıkıyorum kapının önünde bekliyo zaten dolmuş burası küçük bi yer tek dolmuş hattı var o da hastanenin önünden kalkıyo zaten 10 dk sonra evdeyim. aklıma yıllarca günümün 4 saatini yolda ve ayakta geçirdiğim , 1.5 saat otobüs beklediğim zamanlar geliyo :confused:

istanbulu çok özlüyorum ama o otobüsler o yollar beni çok korkutuyo şimdi işten çıkıyorum kapının önünde bekliyo zaten dolmuş burası küçük bi yer tek dolmuş hattı var o da hastanenin önünden kalkıyo zaten 10 dk sonra evdeyim. aklıma yıllarca günümün 4 saatini yolda ve ayakta geçirdiğim , 1.5 saat otobüs beklediğim zamanlar geliyo :confused:
O günleri ben yaşıyorum malesef ve daha başındayım bitse de gitsek modundayım..

Vermeyince başında dikilip gözleriyle taciz edenler var.... Bir gün hastayım işten çıktım kadının biride beni fırçaladı... Benim çalışdıgım yer iş alanlarının yogun oldugu bir yerde çalışıyorum... Akşam beş buçukta çıkıyorum dolmuşta mümkün değil yer bulamazsın neden ev hanımlarımızın ev gezmelerinden örgü çantalarıyla felan tam mesai bitiminde dönülüyor... Bütün gün yorul bide gel dolmuşda basamakda git... Abartmıyor istisnasız bu hergün.... Hadi ben ofiste çalışıyorum bu bölge ağır şartlarda çalışan beden işçileri var zavallı adamlar .... Bu adalet mi sizce....Öyle bir kızıyorum ki o hanımlarımıza belli mesai saati erken çık gezmenden biraz... Ben her yaşlıya yaşından dolayı yer verilmemesi gerektiğini ögrendim...
Bazen toplu taşımada söylenirler di, neden bu saatte dönüyorlar diye gezmekten; ben de içten içe zorunludurlar şöyle böyle düşünürdüm; ama kış aylarında ve bu son bir hafta soğuk havalarda gözlemlediğim toplu taşımalar daha rahat havalar soğudu ya gezmelere gidilemiyor sanırım, öyle söyleyenlere hak verdim bende. Bir de bazen düşünüyorum işten dönenlerin toplu taşımaları ayrı olsa diye. (İstanbul için.)

Kesilikle katılıyorum.Bizim ülkemizin yaşlılarıda bir tuhaf.Sanırsin ki hepsi çok ağır hasta.Diğer ülklerinin insanları özellikle yaşlıları yaşlarına rağmen dünya turunda o ülke senin bu ülke benim geziyor.Bizim ülkemizde ki otobüs tranvay vb.vasıta da 2 dk. ayakta durmakta zorlanıyor.Özellikle gün gün gezip pasta börek yiyip gün sonu bitiminde biniği araçta yer beklemesine anlam veremiyorum .

Back
X