Artık ümidim kalmadı kafam çok karışık.....

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

MeDuSa

Ziyaretçi
Slm öncelikle herkese a.s.

Bilen arkadaşlar bilir beni üniversite ikinci sınıftayım iki senelik işletme okuyorum
Çevremden iki senelik diye küçümseyen çok kişi oldu
Ama inanın meslek okulları çok daha zor
Çünkü fakültede işletme okuyan arkadaşların 4senede gördüğü derslerin daha fazlasını 2senede görüyoruz....
Özellikle bizim çevremizdeki ilçede okuyan arkadaşlarla konuştum ve hocalarda aynı şeyi söylüyor ilçelerde daha basit olduğunu hatta konuları daha farklı gördüklerini söyledi arkadaşlarım...
Bende aslında işletmeyi seviyorum bankacı olmak istiyorum
Fakat alttan kalan derslerim var ve hepsi muhasebe ben bu muhasebelerden kaldığım için bu dönemde 3dersi alamadım yaz okulunda alıcam ayrıca seneye bir dönem daha uzadı muhasebeler var alttan
Bu dönemde birini geçemezsem okul bir sene uzayacak ki belki bir seneyide geçecek
Şimdi ben bu muhasebeye çok çalışıyorum nefret etsemde çalışırken midem bulansada çalışıyorum fakat hesapları falan aklımda tutamadığım için olmuyor geçemiyorum
Artık geçmem de mucize olur herhalde
Yani bazen diyorumki bu okul bitmeyecek bırak ve evlen diyorum kendime
Bazende ne kadar saçma düşünüyorum diye kızıyorum
ama bu aralar vizeler var ve çalıştığım halde olmuyor öyle ümitsizimki artık
Erkek arkadaşımda evleniriz ama herşey iyi olsun diye para biriktireyim biraz beklesek iyi olur diyor
Herşeyimiz tam olsun istiyo
çünkü ailesi yok annesi öldü babası ile tartıştı başka evde tek başına kalıyor işi var çalışıyo askerliğinide liseden sonra yapmış 24 şuan tek engel para biriktirmesi
Ama ben okuluda bitirmek işe girmek istiyorum
Kafam çok karışık sanki bu dersleri hiç geçemicem ve okul bitmicek gibi geliyor
senağlama

yaa cnm çalıştığın sürece yapacağın bişey yoktur emin olabilirsin öncelikle şu kafandan gecemicem ben anlıyamıyorum fikirlerini sil at,başarılı arkadaşlarınla çalış ,daha çok araştır ,hocalarına daha çok soru sor üzerine git git git başaracaksın emin ol,bende ıspartada bilg. programcılığı okudum 2 yıllık inan bana muhasebeden daha zor sırf ingilizce kodlardan mevcut dersler ama uzatmadan bitirdim okulu ,yapanlar nasıl yapıyor daha mı zekiler tabiki hayır, evlenmeye gelince evlenincede çalışıcam diyosun bunun için okulunu bitir arkadaşım 2 yıllık da olsa diploma diplomadır kpss si var ,hem bankalarda mezuniyet önemlidir bak ilk yılın bitiyor 2. yılda hemen biter yeterki başaracağına inan çalış,ah ahh okul yıllarımı o kadar özledimki tekrar okumak isterdim kıymetini bil bu günlerin
haa birde geçmek için değil öğrenmek için çalış arkadaşım ilerde iş hayatında inan çok işine yarayacak öptümmm

canım ne yap et derslerine dört elle sarıl okulun uzasa bile önemli değil okulunu bitir
insanların ne dediğini boşver madem kazanmışsın başlamışsın sonunu getir
bak ne güzel erkek arkadaşında sizin geleceğiniz için planlar yapıyo sende ona yardımcı ol
okulunu 1 sene hatta 2 sene sonrada olsa bitir ve iş hayatına atıl
ümidini asla yitirme.çaba gösterirsen karşılığını alırsın emin ola.s

okulunu bitirmeye çalış canım, gayret et! madem evleniceksin evleneceğin kişi de maddi zorluk yaşıyor belli, okulu bitirip evlendiğinde eşine destek olmak için çalışman lazım. bu devirde iş bulmak zor en azından fakülte mezunu ol ki iş bulman kolay olsun canım. karamsar olma iyi düşün ii olsun yapamıcam dersen yapamazsın. kendine güven sen bunu başarıcaksın, bunu biliyorum! çünkü bu okulu bitirmek istiyosun, istemek yolun yarısı diğer yarısıda gayret etmek. başarılar dilerim. :içelim:

muhasebe dersinden bende cok kötüyüm..
ben yurtdisindayim.. hic bi sekilde iyi not alamiyorum..
ama arkadasimla calismaya baslayinca daha iyi notlar almaya basladim..
bilmiyorum sana bi faydasi olurmu bunun ama vazgecme..
evlilik yine olur ama okul ?
hem 40 yasinda insanlar üniye basliyorlar.. yapanlar var..
benim sinifimda 40 li yaslarinda insanlar var cünkü aksam okulu bu..
düsün bende diyorumki üfff biktim 22 olucam hala okuyorum ama sinifimdaki benden
yasca büyük insanlari görünce ..
baska yollari dene canim anlayabilmek icin o dersi..

Ya bilmiyorum artık içimden gelmiyor hiç ne ders çalışmak ne başka bişey depresyondayım sanki :çok üzgünüm:

bence yapamayacağına inandığın için yapamıyorsunnn
kafanı boşalttt
herşeyinle sınavlara hazırlan kaç ay kaldı ki
seneye uzayacak diye düşünme üzülme sakın
kendine ve ailene verebileceğin en değerli hediye
BAŞARINDIR unutma canımmm
erkek arkadaşında sana destek olacaktır eminim
sen başarırsın ben inanıyorummm

hayatta yapacağın en büyük hata okulunu 2. plana atmak olur sana bir kadeş tavsiyesi derslerini ver dgs sınavına gir ve lisans eğitimine devam et veya aöften 3. sınıftan hem okuyup hem çalış önün o kadar açıkki aslında asla başlasının ardına saklanma bu erkek arkadaşın bile olsa unutma hayat senin hayatın aşkınız ortak ama gelecek senin bence bunları bir düşün derim tatlım:teselli:artık toparlanmalısın bence

kesinlikle ümidini kaybetme bende işletme okudum benim 4 yıldı ve dediğin gibi muhasebeler öldürüyo insanı ama yapacak bişi yok benim 1 sınıftan başladı hep alttan bi baktım 3.sınıf olmuşum ama hala arkamdan geliyo 1.2.sınıf muhasebeleri bide artı 3.sınıf baktım bu iş olmayacak daha fazla çalıştım ve sonuç okulum 4 yılda bitti çok şükür ümidini kaybetme okulunu bitir öle evlen bence hem sende katkıda bulunmuş olursun inş. tez zamanda muhasebeleri geçmen dileğiyle..:Saruboceq:

Canım bitecek eninde sonunndaa bitecek... Şimdi pes edip evlenirsen çok değil 2 ay sonra ne acelem varmış diyceksin kendine. Zaten bir aksilik olmazsa ömrünün geri kalan yılları evli geçecek ne acelen var. ıki sene daha bekarlığın tadını çıkar...
Unutma bırakırsan bir daha girmekte çok zorlanabilirsin, birsürü kişi girmek için uğraşıyor.

isterse 2 yıl daha uzasınnn....
okulunu bitir....
evlilik kaçmıyor yaa...
başka da bişi demicem

(Allahım yaaa annem gibi konuştum aynı)kaydirigubbakcemile3

Ya bilmiyorum artık içimden gelmiyor hiç ne ders çalışmak ne başka bişey depresyondayım sanki :çok üzgünüm:

depresyonda değilsin tatlım mevsimden oluyo bunlar...ıspartadasın değilmi?şimdi ayazmana,gökçay senin gibi gençler kafa dağıtmaya gider ..sende git ama derslerede asıl yaparsın yarın pişman olucağın hiçbişey yapma bence......sıkma canını herşey yoluna girer.........

muhasebede ben de çok zorlanmıştım.. hatta 70 kişilik siniftan 3 kişi filan geçmişti, herkrsin 2. seneye kalmıştı.. ticaret lisesi kökenli olmayanlar için zor geliyo muhasebe.. ben koskoca yeminli mali müşavirden ders aldım kaç kez, yine kalmıştım..!
sonra bigün oturdum kendi başıma, neymiş be bu diye, 2 farklı kaynak artı defterden bi çalışmaya başladım, baktım bariz anlıyorum.. önyargısız bakınca cidden daha kolay oluyo herşey..
evlenmeyi filan da pat die düşünme.. evlenen de pişman evlenmeyen de, nası iş bu anlamıyorum ya :)
hadi hadi çalış sen biraz.. eminim anlicaksın..

canını sıkma bu kadar muhasebe dersine biraz önyargılı yaklaşılıyor ama kolay aslında bende ilk defa üni.de muhasebe görmüştüm düz düşünmüceksin ters düşünceksin :)

stajını da yapmadıysan muhasebeyi öğrenebileceğin bi yerde yapabilirsin ben bankada operasyon bölümünde yapmıştım stajımı baya da faydası olmuştu bunun bana

canım inan evlendikten sonra çok zor veriliyor dersler. ben de okulumun son senesinde 3 dersimden şüpheliydim ama bitti okul dedim herkese. eşimle tanıştım o ara. ve ne olduğunu anlayamadım evlendik:) nişanlıyken öğrenmiştim sene tekrarı olacağını,3 dersimin de alttan kaldığını. ben bunu bir de kimselere söyleyemedim. bir tek eşime yani o zamanki nişanlıma söyledim. annemlere bile söylemedim. o da evlenince bitirirsin artık dedi.zaten üniversitemin bulunduğu şehre yani istanbula gelin geldim ve kayınvalidemle karşılıkl sitelerde oturuyoruz.sınavlara giderken arkadaşıma gidiyorum derdim o gördüğünde. o da sevinirdi,gez kızım derdi,çocuk olursa kolay kolay gezemezsin derdi -tatlicadiarzu- Allahtan devam zorunluluğu yoktu...yani ben evlendikten sonra o derslerimi vermek için çok uğraştım ve iki senede anca verdim.evli olunca ders çalışılmıyor. bu okul hiç bitmeyecek derdim. çok zorlandığım ve nefret ettiğim bir ders vardı ki - fizikokimya- en sonunda 500 küsür sayfalık formül dolu bir kitabı körü körüne ezberleyerek geçmiştim o dersten maalesef. okul bitinc kapıya gelen ilk dilenciye 50 ytl. verdim. dilenci de şaşırdı. kitaplarımın hepsini ve ders notlarımı yolun ortasında havaya fırlattım. kuş gibi hafifledim. tabi sonra kpss belası çıktı başıma o ayrı. nedir bu ya.hayat ders ders...kurtulamıyorsun. ama Allah sağlık versin canım. herşey olacağına varıyor.okulu da bitirirsin,evlenirsin de çocukların da olur. herşeyin hayırlısı...

okul bıtınceye kadar ıçını kemırır adamın ama benım yaptıgım hatayı yapma tatlım. ben üniv. 3. sınıfta terk ettım ve staj yaptıgım bankada çalışmaya başladım. para tatlı geldı önce kendımı kıyafete verdım sonra gezmeler tozmalar başladı. araba aldım hepten burnum kalktı okula gıtmez oldum. aman kendımı kurtardım dedım. okumasam da olur dedım. evlendım. şimdı devlet memuruyum üniv. bıtırmedıgım ıçın maaşım çok duşuk. kendıne sakın bunu yapma. sonra başını vurmadıgın taş kalmaz memlekette....

Canım benim de alttan dersim var ve o dersi de hiç anlamıyorumm benim de okulum uzadı napimm çok çalışıyorumm anlamasamda.
Sen başaracam geçicem sınavı diye çalış ve öyle gir sınava inş. geçersin o dersi
Kesinlikle okulun bitmeden evlenme:1no2:

isterse 2 yıl daha uzasınnn....
okulunu bitir....
evlilik kaçmıyor yaa...
başka da bişi demicem

(Allahım yaaa annem gibi konuştum aynı)kaydirigubbakcemile3

Iyi yaptin...simdi bende öyle konusacam...

Güzelim kizma lüften ama senin kafan kaymis bile baska yerlere...
Tabiki okumak zor, kolay degil ehh tabi zamaninida vermen lazim bu durumda evlenmek kurtulmak daha cazip geliyor degilmi??

Vallaha ne yaparsan kendine yaparsin....simdi disini SIKAR okuluna endekslenir yapabildignin en iyisini yapmaya calisirsan ilerde rahat eden sen olursun....yok ama zor gelirse amann bosver nasilolsa evlenicem dersen ilerdede ah kafam ah kafam diye yakinanda sen olursun....

Tercih senin karar senin....

canım ya bende 2 yıllık muhasebe mezunuyum tatlım okul bitmeden evlenme derim canım bide muhasebe bahsettiğin kadar zor değil gozunde buyutme canım arkadaslarından yardım al sadece mantığını kavra gerisi çok basit nolur bitir okulunu canım emeğini hiçe sayma

okul okul okul.... 5 sene sonra da bitirsen önce mutlaka diplomanı eline al canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…